Ruská Premier liga - souhrn 24. kola

17.09.2011, 13:54, aktualizováno 18.09.2011, 20:41
Komentáře a souhrny
CSKA remizovalo v Rostově a zaznamenalo další ztrátu, což okamžitě potrestali další dva kandidáti na mistrovský titul - Zenit otočil zápas v Kazani, Dinamo doma nemělo problémy s Amkarem. Vyhrál i Spartak Moskva, Lokomotiv veze z Grozného čtyřgólovou výhru, Machačkala prohrála na půdě Kubaně.

Kubaň Krasnodar - Anži Machačkala 1:0

18.09.2011 18:45

Góly: 15. Gheorghe Bucur

Kubaň i nadále uniká sestupové grupě a po výhře svých městkých konkurentů také nezaváhala. Dneska trochu překvapivě porazila silnou Machačkalu. Jediný gól utkání vsítil Bukur.

Domácí na nicn ečekali a již ve 14. minutě slavili branku. Domácí Machačkale na půlce sebrali balon a k němu se dostal Bukur, potáhl balon a z dobrých 30ti metrů vypálil. Revišvili stál daleko od brány, a tak ho balon přelétl a zapadl do šibenice. 1:0.

Moc rád bych pokračoval ve skvělých akcích z první půle, ale bohužel se ktomě žlutých karet a faulů už nic neudálo. Hráči šli po půlhodinové hrůze, kdy se moc nehrálo do kabin.

V druhé půli nechal promluvit svou pravačku i kanonýr Eto'o. Tagirbekov mu nabyl a Kamerunec vyslal tvrdou střelu, jenže letěla o kousek mimo. Konečně se začalo hrát. Domácí se nesnažili nabourávat pokutové území Anži a radši stříleli z dálky. Pár pěkných střel vyslal Kulik, ale Revišvili si už své postavení hlídal a nepustil ani jednu z nich. Na konci utkání ještě jednou pálil kamerunský expres, ale jeho střela zpoza vápna jen těsně minula tyč. nudný zápas tak skončil výhrou 1:0. Anži ztratilo další tři body za cestou do pohárů. Kubaň se naopak drží daleko od 9. příčky, což je pro jihoruský tým zatím víc než výborné.

Více informací k zápasu

Těrek Groznyj - Lokomotiv Moskva 0:4

18.09.2011 17:30

Góly: 22. Denis Glušakov (pen.), 44. Denis Glušakov (pen.), 47. Felipe Caicedo, 88. Maicon

Lokomotiv si i díky těžkopádnosti obránců Těreku v pohodě zajistil 3 body. Hrdinou utkání byl záložník Glušakov, který proměnil obě penalty.

Nebezpečnější na začátku byli překvapivě Čečenci. V 12. minutě zahrával přímý kop Gvazava a Asildarov jen těsně minul míč, který by jinak pravděpodobně směřoval do brány. O minutu později pálil Mauricio po zemi k tyči, ale Guilherme byl na místě. Poté se probrali i hosté a rovnou dali gól. Caicedo si dělal z obrany Těreku dobrý den, čemuž zamezil Omeljančuk, když ho sundal k zemi. Penalta. Tu kopal Glušakov a kopl jí v pohodě doprostřed. Džanajev naneštěstí pro něj skákal doprava.



A další penalta se kopala těsně před poločasem. Tentokrát byl stažen Maicon. Opět jí kopal Glušakov a opět se nemýlil. Tentokrát Džanajev směr uhádl, ale Glušakov měl i trochu štěstí. 0:2 a konec poločasu.

Začátek druhé půle byl v režii Caiceda. Ten v 47. minutě vystihl malou domů Ležara a s brankářem domácích si už poradil. Střílel do prázdné brány. 0:3 a Těrek byl na ručník.

Domácí se poté snažili s výsledkem něco udělat, ale málo platné, nic se nedařilo. Naopak Lokomotiv zkušeně kontroloval výsledek a na konci utkání se Moskvané ještě jednou radovali. Maicon dorazil Syčovovou střelu. Ze tří metrů to opravdu nebyl problém.

Více informací k zápasu

Spartak Moskva - Křídla Sovětů Samara 3:0

18.09.2011 16:30

Góly: 3. Demy De Zeeuw, 28. Aiden McGeady, 83. Emmanuel Emenike

Spartak neměl doma s Křídly sebemenší problém. I s českým reprezentantem Markem Suchým v základní sestavě si na Samařanech smlsl 3:0.

V třetí minutě se na Lužnikách poprvé řvalo. A pořádně. Emenike utekl po levém křídle a nacentroval před bránu, kde se zjevil De Zeuw a pro zkušeného Holanďana nebylo problémem míč doklepnout do sítě. Byl to zároveň jeho první gól za Spartak. To zaslouží oslavu. 1:0.

Po další trochu hluché dvacetiminutovce, kde Spartak útočil zejména po křídlech, ale finální fáze se moc nedařila, se fanoušci mohli opět radovat. Aktivní Tichonov opět utekl po levém křídle a nacentroval před bránu, kde byl pro změnu irský internacionál Aiden McGeady, který pravačkou propálil vše. Věremko bez šance. 2:0.

Na konci poločasu se konečně ozvali i hráči Křídel Sovětů. Po chybě Suchého s Parejou se snažil prosadit Kornilenko, ale Dikáň byl proti, útočníka Samary vychytal. Do šaten se tak šlo za stavu 2:0.

Druhou půli načali lépe hosté a již v 53. minutě napálil Bober dokonce břevno! Spartak byl evidentně se současným stavem více než spokojený, a tak trochu vypadl z role a nechal hosty hrát. Ti ale postrádali kvalitu v zakončení. Ne a ne se dostat do velké šance. A tak se uchylovali ke střelám z dálky, které ovoce nepřinesly. Avšak hosté zapomněli na zadní vrátka. V 81. minutě utekl obráncům Emenike, udělal si brankáře a zakončoval do prázdné brány. 3:0. A bohužel pro hosty bylo po zápasu. Na konci zápasu ještě pálil autor třetí branky Emenike, když mu nacentroval McGeady, ale bránu bohužel pro něj netrefil. Zápas tak skončil výsledkem 3:0. Trochu kruté pro hosty, kteří nepřijeli jen bránit.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Zenit Petrohrad 2:3

18.09.2011 15:00

Góly: 6. Bebars Natcho (pen.), 23. Sjarhej Kisljak - 28. Roman Širokov, 50. Danny, 68. Danny

Vělké věci se děly v Kazani. Zdejší Rubin po chvíli vedl už 2:0, ale zejména Danny byl proti prohře svého týmu. Dvěma brankami otočil skóre na konečných 2:3.

Veselo bylo již v páté minutě. Natcho uháněl ve vápně vstříc bráně, ale Lukovič (který zaskakoval za Lombaertse) byl proti jeho choutkám. Stáhl ho k zemi a sudí zapískal penaltu. Navíc Srb dostal žlutou kartu. Natcho kopal pokutový kop sice nadvakrát, ale domácí se i tak radovali z první branky. 1:0.

Natcho zlobil i nadále, pár minut poté pálil k tyči, ale Malafejev ho vychytal. V 23. minutě bylo v Tatarstánu ještě veseleji. Ďaďun uháněl k bráně a střetl se s Malafejevem, ten se po kontaktu sbíral ze země a šel k bráně, jenže přiběhnuvší Kisljak vzal míč a dal gól. 2:0. Kontroverzní moment.

O pět minut později se radovali i hosté. Lazovič kopal přímý kop, přihrál za obranu Širokovovi a ten s Ryžikovem neměl problém. 2:1. Naštěstí pro kardiaky se do konce první půle už nic nepřihodilo a poločas se dohrál v poklidu. Skončil 2:1 pro domácí.

Blížící se hrozbu hned v první minutě druhé půle zažehnal po Dannyho střele Kisljak, když vykopával balon z brankové čáry, ale Kazaňští se nepoučili, portugalský génius se radoval v 50. minutě. Bucharov utekl po křídle. Nacentroval do vápna a tam byl samotný Danny. Ten neměl problém se zakončením. 2:2.

Na druhé straně Noboa podobně centroval na Ďaďuna, který se zjevil samotný před Ževnovem (který střídal Malafejeva), ale netrefil bránu, to se pak góly dávají těžko. Danny se však na druhé straně nemýlil. V 68. minutě se ocitl ve vápně s Keržakovem a nedal Ryžikovovi šanci. 2:3.

Do konce utkání se toho už moc neudálo. Spíše se střídalo a Zenit zkušeně hlídal vedení, až ke konci zápasu Medvěděv ve vyložené šanci minul míč. Zápas tak skončil 2:3.

Více informací k zápasu

Dinamo Moskva - Amkar Perm 3:0

18.09.2011 14:15

Góly: 10. Andrij Voronin, 59. Igor Semšov, 85. Pavel Njachajčyk

Dinamo si pohrálo s neškodným Permem a i nadále pokračuje v honbě za titulem. Silkinovi hoši jsou v úžasné formě.

Domácí měli rychlý nástup. Od začátku hosty mačkali a ti bez playmakera Pejeva neměli žádnou spojku mezi obranou a útokem, a tak se spoléhali na úpornou obranu. Ta kapitulovala poprvé v desáté minutě, kdy se do útoku řítili útočníci Kurányi s Voroninem. Ukrajinec přihrál Kevinovi a ten mu míč vrátil elegantně patičkou. Voronin z osmnácti metrů vystřelil a přízemní střela k tyči se zastavila až v síti. Narubin byl bez šance - 1:0.

I poté byli domácí na koni. Hrozili hlavně Semšov se Samedovem, ale chybělo jim štěstí v koncovce, jinak jejich kombinace se musely líbit. Na konci první půle se po přihrávce prvního z nich málem prosadil Kurányi, ale hosté se na něj sesypali jako vosy a bývalý německý representant měl na zakončení málo času a napálil Narubina do hrudě. Do kabin se šlo za stavu 1:0.

Druhá půle byla opatrnější. Permiči byli ještě blíže ke své brance a zodpovědně nabourávali ataky domácího týmu. Až v 60. minutě se opět měnilo skóre. Samedov potáhl balon a pak přihrál volnému Semšovovi a ten střelou k bližní tyči posunul Dinamo blíže výhře. Poté se hra uklidnila. Spíše se střídalo, než hrálo. A když už se hrálo, tak uprostřed hřiště. Třetí gól přeci jen přišel. V 86. minutě pádil k bráně Wilkshire a centrem našel Něchajčika, který hlavou míč uklidil do brány. 3:0.

Dinamo si pak už výsledek pohlídalo a zcela zaslouženě si za každý gól připíše body. Tedy dohromady tři body. Silkinovi chlapci opravdu válí. Rachimovci se mají nad čím zamýšlet.

Více informací k zápasu

FK Rostov - CSKA Moskva 1:1

18.09.2011 12:00

Góly: 5. Dmitrij Kruglov - 65. Seydou Doumbia

Seydou Doumbia podobně jako v týdnu v Lille zařídil CSKA bod. Moskvané tak remizovali na půdě řezníků z Rostova. Ti budou s bodem spokojeni.

Domácí na nic nečekali a již v páté minutě se ujali vedení. Dmitrij Kruglov kopal přímý kop z dobrých třiceti metrů. Zaskakující gólman Gabulov měl špatně postavenou zeď. Míč prošel mezi hráči a proletěl k tyčce, brankář byl bez šance a jen se ohlédl. 1:0.

Na druhé straně se v gólové situaci před brankářem zjevil Vagner Love, ale Okoronkwo mu míč na poslední chvíli vypíchl. Od této situace byli hosté na hřišti pánem. Branku Stipeho Pletikosy zasypávali střelami, pálilo se jak u Verdunu. Tošič, Doumbia, Vagner, všichni hrozili, ale chorvatský internacionál všechno v pohodě kryl. Domácí se do útočení moc nehnali, dostali se pod tlak a uchylovali se ke své typické tvrdé hře. V první půli však dostali pouze jednu žlutou a vedení do poločasu ubránili.

Začátek druhé půle byl ve znamení dobývání žluté tvrze. Hráči CSKA se do šancí ne a ne dostat, a tak museli střílet z velké vzdálenosti, často nepřesně. "Mistrem" v tomto ohledu byl zejména Dzagojev. Až v 66. minutě udeřil expres z Pobřeží slonoviny. Po jedné z mála chyb domácí obrany se Seydou Doumbia řítil sám na Pletikosu a v pohodě ho obstřelil. Připsal si tak 14. branku v šampionátu a osamostatnil se na čele tabulky kanonýrů.

Zbytek utkání se pak nesl v podobném duchu, ale CSKA se nemohlo dostat do šance, až na konci střídající Oliseh vyslal Doumbiu do souboje s Pletikosou, ale míč se mu v rozhodující chvíli zamotal pod nohama. Zápas tak skončil remízou, kterou domácí určitě berou. Důležitý bod k vysněné záchraně.

Více informací k zápasu

Volga Nižnij Novgorod - Spartak Nalčik 1:0

17.09.2011 14:30

Góly: 84. Nikita Maljarov

V záchranářském šlágru se toho moc neudálo. V duelu dvou neschopných obran a ještě neschopnějších útoků padl nad očekávání 1 gól. Volga nakonec zvítězila.

Ve čtvrté minutě se Volga poprvé radovala, ale Maximov při své brance fauloval, a tak se branka neuznala. O pár minut později zahrozili i hosté, Šanicin pálil z vápna, ale Astachov byl na místě. Poté se dlouho nic nedělo. Až na konci první půle hosté faulovali kousek za vápnem. Džavadov pálil z přímého kopu hezky, ale obrana nakonec po závaru jeho pokus odvrátila. Do kabin se tak šlo za "atraktivního" stavu 0:0. Fotbal to byl otřesný.

Druhou půli začali aktivněji hosté. Ti v 50. minutě málem slavili gól. Bagajev kopal přímý kop a míč se dokutálel až k Šanicinovi, který tvrdě vypálil těsně nad břevno. Astachov by byl bez šance. Na druhé straně Džavadov přihrával Tursnovovi, který pohotově pálil do tyče. Bohužel na vnější stranu a míč se odrazil pryč. Už to skoro připomínalo fotbal. Oba týmy se vcelku snažily o hru. Bohužel dalších 20 minut plných střídání a ničení trávníku uprostřed hřiště moc nenasvědčovalo tomu, že se něco bude dít. Avšak v 83. minutě kopali domácí roh a Maljarov se hlavou trefil!

Bohužel trenér Spartaku svým svěřencům pojem závěrečný tlak asi nevysvětlil, tak se zápas už jen dohrával. Utkání skončilo 1:0.

Více informací k zápasu

Tom Tomsk - FK Krasnodar 0:4

17.09.2011 12:00

Góly: 39. Joãozinho, 55. Aleksandr Jerochin, 89. Jura Movsisjan (pen.), 90. Rui Miguel

Sobotní program otevřel zápas mezi brankářem Tomsku a týmem FK Krasnodar. Hosté z tohoto nerovného souboje vzešli jak vítěz. Vyhráli 4:0.

V první gólové situaci se zjevil v 9. minutě ex-nižněnovgorodský útočník Marcvaladze. Ale v dobré pozici minul. O pár minut později bežel dokonce sám na Pesjakova, ale brankář jeho pokus kryl. Zatím si vedl nadmíru dobře. Poté se pár střelami prezentoval Joaozinho. Ke gólu se dostal až ke konci poločasu, konkrétně v 39. minutě. Marcvaladze se prokličkoval celým vápnem a když se jemu samotnému pletly nohy, tak se míč přikutálel právě k Joaozinhovi a ten z puntíku vypálil přesně k tyči. 0:1. Do konce poločasu se pak již nic nestalo.

Nástup do druhé půle také vyšel hostům. Domácí byli takřka neškodní. V 55. minutě zahrával Joaozinho přímý kop a nacentroval před bránu, kde míč prodloužil Tubič k Jerochinovi, který holení míč poslal na tyčku, od které se balon odrazil do brány. Pesjakov se jen díval. 0:2.

Poté se utkání více méně dohrávalo. Neschopný Tomsk dopředu nic nevymyslel a Krasnodar nic vymýšlet nemusel. A přece se na konci utkání ještě trefil. Jelikož Charitonov v pokutovém území fauloval Movsisjana a nařídila se penalta. Tu Movsisjan bezpečně proměnil. 0:3. Psala se 92. minuta.

Tomiči se už viděli v kabinách, když se o minutu později zjevil před Pesjakovem samotný Miguel. Brankáře v pohodě prostřeil. 0:4 a konečně (pro domácí) konec zápasu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad24147346:2149
2.Dinamo Moskva24145546:2547
3.CSKA Moskva24138343:2247
4.Lokomotiv Moskva24126641:2442
5.Spartak Moskva24126634:2542
6.Kubaň Krasnodar24124832:2240
7.Anži Machačkala24117627:2140
8.Rubin Kazaň24108631:2438
9.FK Krasnodar2488831:3332
10.Volga Nižnij Novgorod24721522:3223
11.Těrek Groznyj24651321:3823
12.Amkar Perm24581115:3223
13.FK Rostov24571225:3822
14.Tom Tomsk24481218:4120
15.Křídla Sovětů Samara24471316:3719
16.Spartak Nalčik24381318:3117

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (81)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
smazaný uživatel

No, 0:4 je docela překvapivý výsledek...

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak jeste aby v predposlednim kole nedoslo na Krasnodarsky derby o postup do mistrovsky skupiny, bylo by to hodne zajimavy..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to určitě, ale ten FK Krasnodar je takový "umělý" klub bez historie, zajímalo by mě, kolik mají "věrných" fanoušků, Kubaň to je tradiční klub a mají hodně fans, rozhodně do první ligy patří

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak samozrejme, i proto je to v Krasnodaru brany pomerne prestizne...ale ja nemam rad ani jeden ten klub. Ikdyz Kuban ma aspon docela slusnej zajem o fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jin nějak moc nefandím, ale mají, po Zenitu, druhou nejvyšší návštěvnost v lize, což je pro tamnější fotbal jen a jen dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Taky je to pro ne udalost bejt tak vysoko, kdyz pokazdy kdyz postoupili do prvni ligy, tak hned zase ficeli zpatky do druhy

Reagovat
smazaný uživatel

Taky pravda, ale letos to vypadá velmi dobře, rozhodně se dostanou do té osmičky, myslím, že klidně mohou další rok hrát i Evropskou ligu, i když ta špička je hodně vyrovnaná, titul tipuju Zenit nebo Dinamo a na další pohárové příčky je hodně uchazečů

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne at to neni Anzi...

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych byl rady, kdyby si anzi zahralo nejakou z evropskych lig

Reagovat
smazaný uživatel

...fanousek CSKA prejici Anzi....no to snad ne

Reagovat
smazaný uživatel

Tak díky Anži mají kvalitního gólmana pro Ligu mistrů. Ten přístup se mi líbí, že jim tam poslali Gabulova, to by moc dalších ruských týmů neudělalo.

Reagovat
smazaný uživatel

spíš to by neudělal žádny další ruský tým :)

Reagovat
smazaný uživatel

Proc podle tebe nema Anzi hrat pohary? Jestli si to porad neuvedumues tak Anzi zveda kvalitu ruske ligy, tak tu tvoji nesnasenlivost nechapu, fanousku Zenitu

Reagovat
smazaný uživatel

Ja o takovy zvedani urovne ligy nestojim, aby do Ruska chodily vyhasinajici hvezdy dohravat karieru jenom kvuli nesmyslnejm prestupnim castkam a platum. Jestli si to neuvedomujes, tak image rusky ligy to jenom skodi... sotva lidi zacali chapat, ze Ruska liga je opravdu kvalitni a hraci sem chodi i za fotbal, tak prislo Anzi se svyma nakupama a zase zacina mit liga povest jenom o penezich.

...a nevim co na mym nazoru nechapes... nemam rad Kavkazce, ktery zamorujou rusky mesta, prepadavaj a kradou, clovek se neciti bezpecne ani kdyz vedle nich stoji v MHD... a to jeste Petrohrad na tom neni tak hrozne jako treba Moskva. Takovy namesti tri nadrazi s davy pochybnejch Kavkazcu prekupujici vsechno od listku na vlak az po drogy, to je nadhera... Nerikam, ze vsichni jsou stejny, nehazim cely narody do jednoho pytle, ale pokud se zastupci tohohle etnika chovaji tak jak se chovaji, neni se cemu divit....

A co se tyce samotnyho klubu, krome toho vseho ho nemam rad kvuli jeho pochybny a korupcni minulosti (i soucasnosti?) a to, ze se ze zakopanyho klubu stali "slavny" jenom diky miliardam Kerimova je vec, ktera muj nazor korunuje. Podobny muzstva (typu Chelsea atd) nesnasim a uplne to nici fotbal...dikybohu ze tahle "era" Zenitu uz je trochu pryc..

At hrajou pohary tradicni rusky muzstva...

Reagovat
smazaný uživatel

Kde byl tvůj Zenit bez milionů € Gazpromu, ta éra ještě neskončila, tvůj Zenit by byl průmerný tym bez Gazpromu,. Co se týče k těm kavkazcům, kolik jich znáš? Já dost a chovají se líp než většina čechů, jestli ty nestojíš o zvedání úrovně ligy je to tvůj problém, a že by EtoO, Dzudzsák, Žirkov, Bousufa, Tardelli, Carcela Gonzales byly vyhasinajicí hvězdy? To si země s prominutím děláš srandu ?

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Gazpromu by byl Zenit zase takovy muzstvo jaky jsem si ho zamiloval.... ja o to taky nestojim, aby ten klub byl slavnej jenom diky milionum blbyho Gazpromu. A navic pokud o tom nevis, tak v podstate krome Tymoscuka Zenit vyhral pred 4 rokama ligu a dostal se na vysluni rusky souteze v podstate bez rozhazovani desitek milionu eur za evropsky hvezdy. A i pred Gazpromem hralo dustojne v Evrope a bojovalo o nejvyssi pricky v lize. Anzi se jeste nedavno placalo ve druhy lize....

O Kavkazcich jsem psal, ze samozrejme nehazim do jednoho pytle vsechny, ale kdyz se jich vetsina prezentuje, tak jak se prezentuje, tak je jako etnikum opravdu mit rad nebudu.

Co se tyce tech hracu, tak jsem samozrejme myslel Etoa a Roberto Carlose, tak nedelej blbyho, ze nevis o kom je rec.

Reagovat
smazaný uživatel

Za 1. Anži se taky hrálo předkolo "předchůdce" EL (i bez peněz Kerimova), myslím že v sezoně 2001/2002,

za 2.o Kavkazcích víš velký..., jestli si byl někdy v Moskvě tak bys věděl proč se tak chovaj, Moskvani se chovaj jak nadřazení národ, jsou sprostí,..atd a pokud si myslíš že v Moskvě to je jen ze strany kavkazců tak si hrubě na omylu, víš kolik už je případu že zabily kavkazce jen kvůli tomu že je z kavkazu? zrovna nedávno v metru podřízly ženu, jen proto že byla kavkazké národnosti, ale o tom ty nic nevíš co? samozřejmě že ne.

za 3. jako dosloužile hráče si v Anži představím jen R.Carlose, ETOO V ŽÁDNÝM případě není žádní "dosloužilec", mohl by teďka hrát v jakým koli týmu světa v základu, tak to je asi všechno...

Reagovat
smazaný uživatel

1. Ano, to je svetla vyjimka.

2. Vim jak se chovaji Moskvani a taky je kvuli tomu nemusim. Ale to snad neni duvod ke vsemu tomu co se v Moskve deje ohledne kriminality atd ze strany Kavkazskejch pristehovalcu. Co se tyce zaveru, tak o tom vsem samozrejme vim - ale jestli to nechapes, tak to uz je dusledek toho jak se tohle etnikum v Moskve prezentuje. Koukni se na Varnsdorf v Cechach, tam taky nikdo nebude litovat prepadeny cikany... Ackoliv nepopiram, ze cela ta situace je castecne zacarovanej kruh.

3. Viz muj prispevek dole... nerikam, ze je vyslouzilec, ale vrchol kariery uz ma za sebou. Ted uz bude pomalu dohravat a pujde jenom dolu. V dobe kdy zaril v Barcelone by do Dagestanu nesel za nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen debil může srovnávat romy s kavkazcema, ale myslím že ty debil nejsi, ještě nechápu jak může být občan dané země přistěhovalec? když tvrdíš ze kavkazani jsou přistěhovalci? To jako když se přestěhuji z Brna do Ostavy jsem přistěhovalec? Přistěhovalec jsem když se přestěhuju třeba do jíné země a je vidět že máš mozek částečně vymitej největší velmocí na světe tzv: Mediii

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na tom srovnani debilniho? Uplne stejne se jedna o narodnostni mensinu na uzemi nejakyho mesta. Rozdil je pravda jenom v tom, ze Kavkazci maji vlastni stat (staty) a uzemi, narozdil od kocovnejch cikanu. I proto pouzivam slovo "pristehovalec" ackoliv mas pravdu, ze v tomhle pripade to opravdu neni uplne presny. Ale Kavkazci jsou tak hrdy a Dagestan a dalsi uzemi tolik prosazujou jako v podstate vlastni stat, tak proc ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Btw a kdyby bylo jenom na nich, tak myslim ze Dagestan a dalsi uzemi uz davno nejsou soucasti Ruska.

Reagovat
smazaný uživatel

A jeste jedna vec. Uplne mimo je srovnani brnaka a kavkazce.... brnak se od prazaka nelisi v podstate nicim, nez mluvou. Kavkazci jsou oproti klasickym (rozmej evropskym) rusum uplne odlisna mentalita, rasa, smysleni a vubec. Jeden narod je spojuje v podstate jenom kvuli obrovsky rozloze Ruska.

Reagovat
smazaný uživatel

V Dagestánu žije 20% rusů, jsou oni přistěhovalci? V Dagestánu žije více než 40 národností jak můžeš védět jakou mají mentalitu? A pokud si myslíš že Dagestánci nesnášejí Rusku a jsou proti tomu aby Dagestán v Rusku byl tak si pleteš Dagestán s Čečenskem :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ja prece nemluvim o obyvateli Dagestanu - pochopitelne vim, ze Rusko a obzvlast nektery oblasti jsou michanice vsemoznejch narodu, mensin, etnik a buhviceho. Mluvim o predstavitelich samotnyho kavkazskyho etnika.

A Dagestan s Cecenskem si nepletu, na Kavkazu v podstate kazdej stat je hrdej sam za sebe. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ano někteří Kavkazci se chovají jako zvěř, ale věř mi že je to jen mále procento a ve všem ostatním máš pravdu :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ano máš pravdu že to prosazujou jako vlastní stát, i čečenci-Čečensko i ingušove-Ingušsko i tataři-Tatarstán..atd to prosazujou jako vlastní stát, protože na tom území byly dávno předtím než vůbec nějaké Rusku vzniklo... tak asi proto :)

Reagovat
smazaný uživatel

Samotny duvody tehle uzemi k vytvoreni vlastniho statu nepopiram :)

Reagovat
božský John

Cikáni v Kavkazu dělaj v Moskvě akorát bordel, večer se bojíš vyjít ven. Několik let jsem tam zamlada žil a je to fakt síla. O metru a nádražích nemluvim, to je síla....zlatý Tádžikové

Reagovat
smazaný uživatel

Nepochopil jsem ten začátek, napiš to znova a srozumitelně prosím :)

Reagovat
božský John

Co na tom nechápeš? Jestli potřebuješ bejt hustej, tak si to vylej na někom jinym. Jestli jsi někdy v rusku byl a neděláš ze sebe jenom světáka, tak Ti musí bejt jasný, že ti, co žijou v moskvě maj s našima cikánma mnoho společnýho.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepochopil jsem tohle "Cikáni v Kavkazu dělaj v Moskvě akorát bordel" jak můžou dělat Cikáni V Kavkazu bordel v Moskvě? A v Mosvkě jsem byl a už nikdy tam nechci, né kvůli kavkazcům ale kvůli Moskvanům :)

Reagovat
božský John

Jo tohle. To se omlouvám, blbej překlep.

Moskvani, bejvaj považovaný za hovada a burany a rádoby vyšší rasu. Často to bejvá pravda. Myslim si, že to je daný tim, že tam je spousta lidí, co se tam přistěhovala a myslej si, že jsou něco víc. Prostě problém lidí z hlavních měst. Lidi z okraje nebo ti praví Moskvani jsou fajn.

Jinak samozřejmě lidi z menších měst jsou vřelejší. Už třeba v takový Jaroslavli, která je sama o sobě velká to je poznat

Reagovat
smazaný uživatel

Koukam, ze Eto'a si vyjmenoval.... opravdu myslis, ze v dobe, kdy zaril v Barcelone (kdyz vezmeme v uvahu, ze by Anzi bylo tam kde je ted) by sel do Dagestanu? ...ano, to je vyhasinajici hvezda...

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhasinajicí hvězda ktera ještě minulou sezonu nasázela v Itálii nejvíce branek, máš pěknou definici "vyhasinajících hvězd" :).

Reagovat
smazaný uživatel

OK, tak "hvezda na ustupu", aby se ti lip spalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen mám ještě jednu otázku na tebe: kdyby Eťák přestoupil třeba do Manchesteru United (jen příklad), byl by pro tebe "hvězda na ústupu"?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale vzdyt nejde o tom kam ten hrac prestupuje, ale o tom jakou ma vykonnost a kde je z hlediska zenitu svejch sil. A prave protoze dneska uz by ho tezko nekdo chtel treba do Manchesteru, tak ho beru jako hvezdu na ustupu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak myslíš

Reagovat
smazaný uživatel

Návštěvnost měli vždycky jednu z nejlepších v soutěži, i když hráli o udržení.

Reagovat
smazaný uživatel

Jednooky kral mezi slepymi

Reagovat
Shevchenko

No jo Kubaň se ozval.

Reagovat
smazaný uživatel

Vsadím se, že Tomsk spadne. Fotbal tam nikdo nechce podporovat, platy neviděli, jak je rok dlouhý a co předvádí na hřišti, to je ostuda. Pryč s nimi a jejich hnusným stadionem.

Reagovat
božský John

Oproti jaru jako nebe a dudy

Taky už jim ten sestup přeju...na jaře byli hrozně sympatický, te´d nic...a nalčik s nima

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Nalčik a Perm

Reagovat
smazaný uživatel

Nemel jsi Tomsk nahodou vzdycky rad? jinak ale souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz uz je tu tahle debata, vytahnu jeden muj starsi clanek (z dob kdy web Zenitu jeste fungoval :D ) ohledne cest do Dagestanu. Jedna se o prepis clanku jednoho z fanousku CSKA.

http://fczenit.blog.cz/1010/machackala-vyjezd-odvahy

Reagovat
smazaný uživatel

Doporucuju hlavne posledni dva odstavce

Reagovat
smazaný uživatel

Přečetl jsem jen začatek, ano Machačkala není příliš hezké město a co se týka toho nesnášení, proč tam není když přijedou fans Anži do Petrohradu nebo Moskvy ? Ano taky jsem tam měl problěm přejít silnici pravidla silničního provozu tam vůbec nejsou,...

Reagovat
božský John

V Moskvě a v Pítěru to je asi víc nóbl. Tam se budou házet nože a ne kamení

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na posledním zápase Anži v Zenit: Fans Zenitu hodily plnou láhev na procházejicího dagestánce a vyvěsily fašistický banner, když policajti šli banner sundat tak se strhla mela, zeničtí zničily a házeli 90 sedaček, FANOUŠCI ANŽI SE ANI NEHLI, tak to je asi celá charakteristika fanoušků Zenitu v Rusku, každý druhy nácek, debil bez vzdělání...

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda, ze vetsina lidi z kotle co znam studuje VS

Reagovat
smazaný uživatel

Světlá vyjímka :) a jestli se můžu zeptat jsou to oholení držky a jeli na zápas Anži vs Zenit ?? Pokud ano tak se na tu VS nedostali kvůli IQ :)

Reagovat
smazaný uživatel

Na podobny vyjezdy se moc radi vypravuji prave ti nejvetsi ultranacionalisti, a dalsi kinderchulosi kteri kolikrat na zapasy v podstate ani nechodi, jenom proto aby si uzili vybijeni na Kavkazcich a podobne. To opravdu neni ukazkovy vzorek.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak, ale pohužel Zenit má těch ultranacionalistů až příliš

Reagovat
smazaný uživatel

Proč už nefunguje?

Reagovat
smazaný uživatel

Neni dostatek chuti, elanu a taky casu abych tam psal. Nejvic se ted soustredim hlavne na praci a volnej cas travim radsi jinak nez u internetu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

CSKA dobře jen tak dál. Doufám, že to Zenit neposere

Reagovat
smazaný uživatel

ty jo, to čumím, jen remíza s Rostovem

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to tak, že Zenit bod v Kazani uhraje a Dinamo přejede Amkar. Potom by situace v tabulce dělala z ruský ligy asi nejzajímavější ligu v evropě

Reagovat
smazaný uživatel

Do toho je jeste daleko, do uplnyho konce ligy zbyva jeste vic nez 20 kol a za tu dobu se toho muze jeste hodne zmenit

Reagovat
smazaný uživatel

já myslím, že Dinamo tenhle trend neudrží a Zenitu by se tak tyhle ztráty CSKA mohli dosti hodit

Reagovat
smazaný uživatel

Uzasnej obrat v Kazani

Reagovat
smazaný uživatel

Klobouk dolů

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ke konci jste měli dost štěstí, mohla být klidně remíza Každopádně boj o titul bude hodně zajímavý (a jsem rád, že do něj Kazaň asi už nezasáhne...)

Reagovat
kubys

Úplně na hovno to bylo, ale tak po těch posledních výkonech aspoň nastalo nějaké zlepšení.

Reagovat
smazaný uživatel

Lokomotiv, to je mašina . Couceiro se toho ujal ještě lépe než Krasnožan, to mě překvapuje.

Reagovat
božský John

Snad nic neprodá, jako Jura a zůstane tam...Caicedo je king kong, hrozně dobrej hráč

Reagovat
honziss

Loko i dobře posílila. Caicedo, da Costa, Obinna, Zapater... To nejsou žádní nezdárci. Doufám, že Lokomotiv potká v blízké době nějaký větší úspěch, už je na čase.

Reagovat
smazaný uživatel

Kubaň-Anži- nejnudnější zápas který sem za poslední dobu viděl, Kuban hrála anti-fotbal, 11 hráčů ve vápně, Anži- ani jedna podařená střela, pomalá kombinace, ani jeden tým si nezasloužil vítězství....

Reagovat
božský John

Reagovat
Radin

Eto´o si teda fakt pomohl fotbalově.Chápu ten plat atd,ale prohrává s týmem,který možná předtím ani neznal a je někde uprostřed tabulky Ruské ligy..

Reagovat
smazaný uživatel

Welliton je blázen . Kvůli trestu za brutální faul na Akinfejeva se šel udržovat do rezervy a tam hned zbytečně zajel brankáře Samary a byl vyloučen .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FC Porto FC

Welliton chce prý oodejít chce ho Porto

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele