Ruská Premier Liga souhrn - 24. kolo

04.10.2008, 13:30, aktualizováno 05.10.2008, 19:16
Komentáře a souhrny
Rubin si doma snadno poradil s Nalčikem a udělal další krok k zisku mistrovského titulu. Na ten může po výhře nad Saturnem pomýšlet i Dinamo Moskva, ještě o něco vatší šanci má CSKA Moskva. Perm ztratil body s Těrekem, Lokomotiv vyhrál v Tomsku a Samara porazila Spartak. O rozruch se postaral Zenit - Vladivostoku nadělil osm branek...

Tom Tomsk - Lokomotiv Moskva 0:1

04.10.2008 11:30

Góly: 79. Dmitrij Syčev

Lokomotiv dokázal porazit Tomsk na jeho stadionu díky brance Syčeva, která padla jedenáct minut před konečným hvizdem.

Utkání začali aktivněji hosté, skvělým napadáním se uvedlo útočné duo Odemwingie-Syčev. První šanci měl druhý jmenovaný, ale z pěti metrů nedokázal trefit odkrytou branku domácích, kterou hlídal gólman Mandrykin. Ten nahradil vykartovaného Estonce Parejka.

Vědět o sobě dali i domácí, ale Skobljakov trefil jen tyč. Velmi, ale opravdu velmi nudný první poločas tak skončil bez branek. Hosté sice měli v úvodu velkou herní převahu, ale nedokázali si vypracovat vetší šanci.

Na začátku druhého poločasu se blýskl perfektními zákroky český brankář Marek Čech. Dvakrát si na něm ve vyložených šancích vylámal zuby Tarasov. Poté dokázal český gólman úžasným zákrokem vytáhnout hlavičku Maznova na břevno. Tlak domácích však pokračoval, střelu Radosavljeviće však zablokoval spoluhráč.

A tak se znovu uplatnilo ono osvědčené nedáš, dostaneš. Po rohovém kopu se nádherně trefil nůžkami Syčev a rozhodl tak o výsledku utkání. Tomsk poté mohl alespoň vyrovnat, ale Skobljakov z dobré pozice vůbec netrefil branku.

Více informací k zápasu

Dinamo Moskva - FK Saturn 2:1

04.10.2008 14:00

Góly: 72. Aleksandr Kokorin, 83. Aleksandr Keržakov - 21. Andrej Karjaka (pen.)

Dinamo se po výhře nad Saturnem udrželo v první trojici ruské Premier Ligy. Za domácí skóroval debutant Kokorin a Keržakov, za hosty otevřel skóre z penalty Karjaka.

Utkání mělo tempo od prvních minut, hra se však často přerušovala kvůli úzkostlivému rozhodování sudího Dorošenka. Po faulu Ďurici na talentovaného útočníka Dinama Smolova se kopala penalta, Wilkshirovi se však penalta nepovedla a český brankář Antonín Kinský zachránil svůj tým. Mnohem lépe si na druhé straně vedl zkušený záložník Karjaka, který se z penalty nemýlil a otevřel skóre utkání. Penaltě předcházel faul brankáře Karčemarskase na Okoronkwa. Dinamo mělo několik šancí na vyrovnání, ale buď jeho hráči mířili vedle nebo střely lapil Kinský. Už ve 26. minutě byl stažen ze hřiště zraněný útočník Dinama Smolov, kterého nahradil vytáhlý středopolař či útočník Dimidko. Také Saturn měl příležitosti upevnit si vedení, ale své vyhlídky nevyužil.

V poločasové pauze poslal trenér Dinama Moskva Andrej Kobelev teprve sedmnáctiletého debutanta Kokorina. Nasazení talentovaného útočníka se modrobílým vyplatilo, při své debutu totiž Kokorin přesnou trefou zajistil hostům vyrovnání, výbornou práci odvedl Igor Semšov, který mladíčkovi na gól krásným způsobem nahrál. Dinamo se dokonce mohlo dostat do vedení, silnou střelu směrem k brankáři Kinskému vyslal Keržakov.

Saturn byl aktivní a očividně chtěl vrátit vedení na svou stranu, vítězná branka však padla na druhé straně, trefil se hvězdný útočník Alexandr Keržakov a zajistil tak modrobílým důležité tři body.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Spartak Nalčik 3:0

04.10.2008 17:00

Góly: 1. Aleksandr Bucharov, 15. Savo Milošević, 53. Savo Milošević

Rubin porazil Spartak Nalčik vysoko 3:0. O vítězství se postarali útočníci Rubinu, jednu branku vsítil Bucharov, dvě Miloševič.

Rubinu se mnohem lépe dýchalo po bleskurychlé úvodní brance. Už v první minutě se po centru Noboy trefil hlavou neobsazený Alexandr Bucharov. Nalčik se nestačil zotavit z rychlého gólu a brankář Chomič lovil míč ze sítě podruhé. Alexandr Bucharov opět vyhrál vzdušný souboj, Chomič sice stačil míč vyrazit, ale Bucharov se opět dostal k míči a přihrál kanonýrovi Savu Miloševičovi, který oslavil svou první branku v ruské Premier Lize. Kavkazskému Spartaku očividně chyběl důležitý záložník Gogita Gogua a před branku Kazaně se hosté dostávali sporadicky. Za zmínku stojí jen střela Jatčenka, s kterou si poradil gólman Ryžikov.

Začátek druhého dějství Nalčiku vyšel, ale aktivita hostům nevydržila moc dlouho. Nebezpečně nůžkami pálil David Siradze, ale Ryžikov svůj tým podržel. Kazaň si poradila s tlakem Nalčiku a sama udeřila potřetí. Argentinský obránce Cristian Ansaldi přesným centrem našel Miloševiče a zkušený ostrostřelec se v tomto utkání trefil podruhé. Rubin měl další příležitosti na upevnění vedení, ale když z dobré pozice nepřekonal Chomiče záložník Noboa a na druhé straně skončila střela Samsonova na tyči, utkání skončilo výsledkem 3:0. Trenér Kurban Berdijev sice nemohl být úplně spokojený s předvedenou hrou svých svěřenců, ale tři body jeho mužstvo opět přiblížily k titulu.

Více informací k zápasu

Amkar Perm - Těrek Groznyj 0:0

05.10.2008 11:00

Góly: -

Těrek Groznyj překvapivým výsledkem 0:0 na hřišti favorizovaného Amkaru Permu věnoval dárek prezidentovi čečenské republiky Ramzanu Achmatovičovi.

Amkar Perm od prvních minut převzal iniciativu a snažil se obranný blok Těreku roztáhnout pomocí křídel. Nicméně s návratem klíčového záložníka Petreho byl Těrek sebejistý a využíval rychlé brejky. Domácí vycítili, že stejným stylem nemají šanci na úspěch a začali dlouhými přihrávkami využívat bulharského útočníka Martina Kuševa, který se snažil sklepávat záložníkům do druhé vlny. Za celý první poločas nebyla k vidění stoprocentní šance na obou stranách. Nebezpečně střílel hlavou Kušev, ale na brankáře Liku si nepřišel. Těrek zahrozil také nebezpečnou hlavičkou, měl ji na starost útočník Serdjukov, ale chyběla mu přesnost.

Amkaru chybělo více pohybu a Těrek, který si očividně přijel pro bod, se ani nemusel moc namáhat. Trenér Permu Miodrag Božovič reagoval střídáním, nevýrazného Božoviče nahradil druhým útočníkem – Sikimičem. Hra se však příliš nezměnila, jen nebezpečnou střelu Grišina skvělým způsobem zlikvidoval Lika. V závěru utkání poslal Božovič na hřiště třetího útočníka Žiljajeva, ale obrana Těreku dnes byla nedobytnou tvrzí. S konečným výsledkem 0:0 jsou určitě více spokojenější hosté, Amkar Perm si totiž zkomplikoval cestu za medailí.

Více informací k zápasu

FK Chimki - CSKA Moskva 1:2

05.10.2008 13:15

Góly: 90. Aleksej Berezuckij (vl.) - 34. Aleksej Berezuckij, 68. Pavel Mamajev

FK Chimki na novém stadionu Arena - Chimki nestačili na CSKA Moskva. Hostům kladli odpor jen v úvodech obou poločasů.

CSKA chyběl především Alan Dzagojev, s kterým je spojován vzestup Armějců. Trenér Chimek Sergej Juran nemohl počítat Danielsonem, Stepanovem a Antipenkem. Do útoku se postavilo duo Jakubko – Nizamutdinov.

Fotbalisté Chimek měli aktivní nástup do utkání, vytvořili si tlak a bombardovali pokutové území CSKA četnými centry. Nicméně brankář Igor Akinfejev v podstatě žádnou vážnější příležitost nemusel zlikvidovat, obrana CSKA fungovala jako švýcarské hodinky. Postupem času přidali svěřenci trenéra Valerija Gazzajeva na obrátkách a spoléhali především na rychlá křídla Žirkova a Krasiče. Ve 32. minutě se po závaru v pokutovém území Chimek prosadil Alexej Berezuckij a otevřel skóre.

Druhý poločas začal tak, jako ten první. FK Chimki svou aktivitou přišpendlili CSKA na vlastní polovině. Tentokrát už se zapotil i Akinfejev, který zlikvidoval několik šancí domácích. Uprostřed druhého dějství trenér Juran vyztužil střed hřiště nasazením Nastji Čeha. Nicméně šance přišla na druhé straně, Brazilec Vágner Love razantní střelou donutil Berezovského míč jen vyrazit před nohy Gabriela, od kterého se míč odrazil tak nešťastně, že Mamajev zvýšil na 2:0 z pohledu CSKA.

Druhá inkasovaná branka poslala domácí mužstvo do kolen, pouze chvíli před závěrečným hvizdem si vsítil vlastní branku Alexej Berezuckij. CSKA vyhrálo páté utkání v řadě a pokračuje v honbě za vedoucí Kazaní.

Více informací k zápasu

Spartak Moskva - Křídla Sovětů Samara 0:1

05.10.2008 14:00

Góly: 74. Oleg Ivanov

Spartak v Lužnikách nestačil na Samaru. Jedinou branku utkání vsítil záložník Oleg Ivanov. Domácí v závěru neudrželi nervy a Bystrov s Mozartem uviděli červenou kartu.

První poločas jasně ukázal, jak je pro oba týmy toto utkání důležité. Trenér Samary Leonid Sluckij zvolil defenzivní taktiku, Křídla v útoku využívala především Kollera, který svou robustní postavou zaměstnával zadáky Spartak. Všechny akce červenobílých šly především přes krajního záložníka Vladimira Bystrova, po jehož přihrávce zahodil slibnou šanci Pavlenko, samotný Bystrov pak zkoušel přehodit brankář Samary Lobose, ale Chilan se nachytat nenechal. Trenér Spartaku Michael Laudrup se jen divil.

U Samary, jak se i očekávalo, byl nejnebezpečnějším mužem Jan Koller. Právě jeho hlavička orazítkovala tyč. Poté se český obr přeměnil do role nahrávače, střelu Tichonova blokoval obránce Spartaku. Bylo očividné, že Spartak si neví s Kollerem rady.

Spartak byl aktivní také ve druhém poločase, po jedné tutovce si rozdělili Pavlenko a Bystrov. Potom se nebezpečnou střelou prezentoval Sajenko, ale Lobos jeho ránu zlikvidoval. Z výhodné pozice trestuhodně pálil nad Rodriguez. Jan Koller na druhé straně měl několik nebezpečných pokusů, ale jeho střely se mezi tři tyče nevešly.

Samara vystrkovala růžky, Ivanov vysunul Bobera a jeho samotný nájezd zlikvidoval gólman Pletikosa. O několik minut později Pletikosa kapituloval, obránce Belozerov byl na útočném výletě, přihrál Olegu Ivanovi a chorvatský reprezentant se proti jeho střele k tyči natahoval marně.

Spartak v závěru neunesl nepříznivý vývoj utkání a hrál o devíti, pod sprchy šel Bystrov a dvě minuty před koncem i brazilský středopolař Mozart. Křídla díky organizovanému fotbalu ulovily tři body a stále mají velkou šanci, že příští sezónu budou hrát Ligu mistrů.

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - Luč-Energija Vladivostok 8:1

05.10.2008 16:00

Góly: 7. Danny, 20. Andrej Aršavin, 35. Roman Širokov, 42. Danny, 47. Fatih Tekke, 60. Fatih Tekke, 72. Alejandro Domínguez, 89. Fatih Tekke - 74. Vitali Bulyha

O tomto utkání se budou zdát hráčům Luč-Energije Vladivostok ještě dlouho noční můry. Zenit Petrohrad totiž hosty v exhibičním stylu doslova znemožnil výhrou 8:1.

Zenitu hrozí, že bude příští ročník Ligy mistrů sledovat maximálně z televize a proti Luč-Energiji Vladivostok měl dvojnásobnou motivaci už kvůli prvnímu vzájemnému měření sil, ve Vladivostoku totiž jen remizoval. V sestavě Zenitu se poprvé po incidentu s Malafejevem objevil Chorvat Križanac, který nahradil nevýrazného Hubočana. V záloze nahradil vykartovaného Denisova Roman Širokov a místo zraněného Pogrebňaka na hrotu útoku operoval turek Fatih Tekke.

Zenit mohl skórovat už v první minutě. Kapitán Anatolij Tymoščuk ale po faulu Smirnova na Tekkeho neproměnil penaltu. Favorita to však vůbec nerozhodilo a Vladivostok se místy bránil ve vlastním pokutovém území. V prvním poločase skóroval Zenit celkem čtyřikrát, na tři branky přihrál Zyrjanov. V 7. minutě si Danny vyměnil míč se Zyrjanovem a otevřel skóre. Na 2:0 zvýšil Aršavin přízemní střelou, která se od tyčky odrazila do branky. Ve 34. minutě usměrnil míč po centru Zyrjanova z voleje Širokov.

Gólový účet prvního dějství uzavřel Danny, který po krásné akci vsítil svou druhou branku v utkání.

Gólový koncert Zenitu pokračoval i ve druhém poločase. Jako by se hráči chtěli fanouškům odvděčit za spálené šance v duelech s Juventusem, CSKA nebo Realem Madrid. Fatih Tekke hned v úvodu nastřelil brankovou konstrukci, ale o dvě minuty později už se radoval ze vstřelené branky, když zužitkoval přihrávku Aršavina. V 60. minutě Vladivostok prohrával už 0:6, také další branka Zenitu nese Tekkeho podpis, tentokrát mu na gól krásnou patičkou přihrával Tymoščuk.

Zenit utkání ovládl a přidal v pořadí sedmý gól, Domínguez si sice při svém úniku pomohl rukou, ale protože jí rozhodčí neviděl, střídající Argentinec mohl gól oslavit. Čisté konto ale reprezentační brankář Malafejev nedokázal udržet, překonal ho totiž Vitalij Bulyga a postaral se alespoň o jeden čestný úspěch Vladivostoku. Konečné slovo měl Zenit, minutu před koncem normální hrací doby turecký útočník Tekke zkompletoval hattrick, když mu na gól do prázdné branky přihrával Aršavin.

Více informací k zápasu

FK Moskva - Šinnik Jaroslavl 2:1

05.10.2008 17:00

Góly: 22. Aleksandr Samedov, 60. Héctor Bracamonte - 90. Dmitrij Kudrjašov

Chybující brankář Pesjakov se postaral o vítězství FK Moskva 2:1. Šinnik může prohra poprávu mrzet, byl totiž aktivnějším celkem.

V prvních patnácti minutách se prezentoval Šinnik velmi dobrým výkonem, kombinační fotbal mu málem vynesl úvodní branku, po přihrávce Monarova zachránilo Ževnova břevno. Šinnik pokračoval v aktivitě, ale do kolen ho poslal brankář Pesjakov. Mladičký brankář ve snaze odvrátit centr před Bracamontem špatně vyběhl a Alexandr Samedov poslal FK Moskva do vedení.

Šinnik Jaroslavl inkasovaná branka rozhodila a iniciativu převzalo FK Moskva. Jaroslavlské mužstvo se zřídkakdy dostávalo před branku soupeře a vzhledem k pomalému tempu hry spoléhalo na standardní situace. Šinniku citelně scházela největší hvězda Denis Bojarincev, Juris Laizans, který měl po něm převzít úlohu vůdce, moc dobrý výkon nepředvedl.

Na začátku druhé půle mladičký útočník FK Moskva Alexandr Stavpec nastřelil tyč. Když už se zdálo, že se Šinnik zvedá, potopil ho opět nezkušený gólman Pesjakov, který v rukou neudržel lehký centr a dorážející Hector Bracamonte zvýšil na 2:0. Šinnik se ani po druhé brance nevzdal a měl několik šancí udělat z utkání drama a nakonec snížil v 90. minutě Kudrjašov. Hosté však měli málo času na vyrovnání a utrpěli smolnou prohru, jejíž hlavním viníkem je chybující Pesjakov.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň24156335:1651
2.CSKA Moskva24128438:1944
3.Dinamo Moskva24127534:2543
4.Amkar Perm24117624:1640
5.Zenit Petrohrad23107648:2937
6.Křídla Sovětů Samara24910535:2137
7.Spartak Moskva2499636:3236
8.Lokomotiv Moskva2397728:2634
9.FK Moskva2488826:2732
10.Spartak Nalčik24851124:2929
11.Těrek Groznyj24851120:3329
12.Saturn Moskevská oblast23671021:2525
13.Tom Tomsk24741320:3325
14.Luč-Energija Vladivostok243101121:4219
15.FK Chimki24381325:4717
16.Šinnik Jaroslavl23361422:3715

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Keržakov vyborne rozhodnul ...ale Zenitu to teda vubec nepomohlo, spis naopak

Reagovat
smazaný uživatel

Se očividně probudili v sobotu spící střelci. Miloševič, Syčev, Keržakov.

Reagovat
smazaný uživatel

Syčev pěkný gól, přitom celý zápas se mu nedařilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Rubin opět o něco blíž k titulu. Jsem rád, že to tam konečně spadlo Miloševičovi a hned dvakrát.

Reagovat
Shevchenko

ZENIT!

Reagovat
herbage

Taky koukám, doufám že Kerzakov dá brzo na blog sestřih.

Reagovat
smazaný uživatel

Vsechno bude - takovymu debaklu bude hodne prostoru k novinkam, rozborum atd! .... Zenit Ja bohuzel nebyl doma, takze sem utkani nevidel :((( ... ted dokoukam nahranej zaznam atd a uvidime

Reagovat
Sosi

Zenit 8

Reagovat
smazaný uživatel

Hustě Zenit, doufám, že v LM ještě zabojujou!

Reagovat
Slejdy

zenit

Reagovat
M11

to kua drat

Reagovat
smazaný uživatel

..... no to je darda... zrovna dneska sem nebyl doma a ze zapasu sem nic nevidel ..... ЗЕНИТ ПИТЕР!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak vsechny informace, zajimavosti, rozbory, rozhovory k prestrelce zenitu se opet budou prubezne objevovat na fczenit.blog.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit si ten zápas pěkně užíval, hodně gólu padlo po akcích, kdy Vladivostok úplně rozebrali.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak na to koukam, tak stejnej zapas jako treba s CSKA atd... akorat s jinym vysledkem ... kdyby to takhle padalo i v ostatnich zapasech z toho kvanta sanci co vzdycky Zenit ma, tak je ted uplne jinde jak v lize, tak v lize mistru. To ze dneska dali 8 golu je bohuzel na nic, kdyz jindy nepadne treba ani jeden

Jinak Širokov v zaloze opet predved slusnej vykon. Nevim proc je porad stavenej do obrany, kde je tragickej

Reagovat
smazaný uživatel

Čekal jsem jen 5:0, Zenit si konečně pořádně zastřílel.

Reagovat
smazaný uživatel

Samara ... v zapase byla lepsi a zaslouzila si vyhrat. Se Spartakem to letos zacina vypadat hodne spatne... osobne mam pocit, ze prichod trenera Laudrupa byl (zatim?) spatnej krok. Nelibi se mi hra Spartaku ani sestava. A i vysledky to potvrzujou...

Reagovat
GEGE

Zenit

Reagovat
Jajinek

Přiznám se, že ruskou ligu moc nesleduji, což je určitě škoda. Tak jsem se chtěl zeptat místních odborníků, jak se daří exolomouckému Romanu Hubníkovi v drese FK Moskva. Co mám zprávy tak bohužel příliš nenastupuje a uvažuje o odchodu.

Reagovat
PJ

http://www.eurofotbal.cz/hraci/roman-hubnik-4038/kariera-klub/?data=15-1620-77

Zajmavy, odehral ctyri cely zapasy a dal ani minutu...

Reagovat
smazaný uživatel

Nedostava se v podstate ani na lavicku...

Reagovat
smazaný uživatel

V klubu s ním nepočítají, Blochin si našel jiné obránce. Teď je tak sedmý v pořadí.

Reagovat
smazaný uživatel

hej lidi,na jakým kanálu sledujete Ruskou Premier league(Zenit:))..nebo kde bych mohl najít záznamy z utkání.díky moc

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele