Ruská Premier Liga - souhrn 25. kola

17.10.2009, 14:00, aktualizováno 18.10.2009, 18:40
Komentáře a souhrny
Rubin porazil Chimki a drží jednobodový náskok na Spartak, který neměl problémy s Lokomotivem. CSKA znovu ztratilo body, když jen remizovalo v Nalčiku, a zahrává si s postupem do Ligy mistrů. Další ránu dostal i mistrovský sen. Saturn doma porazil o dva góly Perm, Dinamo propadlo a nestačilo na Tomsk, FK Moskva udolalo Samaru...

FK Saturn - Amkar Perm 2:0

17.10.2009 12:00

Góly: 52. Benoît Angbwa, 68. Dmitrij Loskov

Branky Angbwy a Loskova rozhodly o zaslouženém vítězství Saturnu nad Amkarem Perm 2:0. Hosté po skvělém začátku nového trenéra Rachimova prohráli druhé utkání za sebou.

Utkání mělo jednoznačný průběh, Saturn byl aktivnější, měl víc míč na svých kopačkách, hosté z Uralu se pouze bránili, v prvním poločase úspěšně. Dokonce mohl Perm otevřít skóre, ale Kinský skvělým zákrokem vychytal Sikimiče. V závěru poločas mohl tlak Saturnu vyústit v branku, ale ohrožení vlastní branky hráčem Permu skončilo na břevně.

Zato v druhém poločase se Saturn prosadil hned dvakrát, síť rozvlnil Angbwa, který svou střelou zaskočil Usminského a později i zkušený Loskov. Amkar se snažil dostat do hry alespoň kontaktním gólem, ale dnes se hostům nedařilo v útoku vůbec nic. Perm tak zůstává v boji o udržení spolu s Kubaněm a Spartakem Nalčik.

Více informací k zápasu

Spartak Nalčik - CSKA Moskva 1:1

17.10.2009 12:00

Góly: 26. Aleksandr Amisulašvili - 2. Miloš Krasić

Nalčik hrál s CSKA místy až překvapivě vyrovnanou partii a zaslouženě bodoval, v závěru mohl dokonce o vítězství domácích rozhodnout Asildarov, jenže neuspěl. Hosté, po závěrečném hvizdu, litovali především neproměněných šancí v prvním poločase.

Úvod utkání patřil jednoznačně lepším Armějcům, kterým se podařilo brzo skórovat. Kombinaci Odiaha s Guilhermem úspěšně zakončil Krasič. Brazilec se Srbem naháněli obraně domácích hrůzu i nadále. Guilherme těsně nedosáhl na centr Pilijeva a o chvíli později se neprosadil ani Krasič, když se pokoušel projít přes tři protihráče.

Na začátku třetí desetiminutovky znenadání udeřilo na druhé straně, diváky rozjásal obránce Amisulašvili, gólovou přihrávku si připsal Kazbek Geterjev. Dalšího vzrušení se diváci dočkali o pár momentů později, když souboj Krasiče s Mašukovem přerostl v šarvátku a oba výtržníci si odnesli žlutou kartu.

Srbský záložník na sebe strhnul pozornost ještě jednou, když si zakombinoval s Guilhermem, ale ani tato situace gól nepřinesla. Za dvě minuty navíc musel host z Kyjeva vystřídat kvůli zranění, CSKA tak najednou přišlo o jednoho z nejlepších hráčů na hřišti.

Do druhé půli vstoupili Armějci znovu o něco lépe, jenže nováček na hřišti Necid všem na stadionu ukázal, jak se neproměňují šance. V 60. minutě domácí fanoušky vystrašil Aldonin, jehož dalekonosnou střelu Radič vyrazil. Na druhé straně se poté, co obral o míč obránce, v šanci ocitnul Asildarov, jenže ještě něž mohl vystřelit byl mu odpískán útočný faul. Když už si diváci myslel, že míč v síti neuvidí, zaúřadoval Krasič. Srb, se bohužel v době zakončení ocitnul v ofsajdovém postavení, což neuniklo pozornosti postranního arbitra.

A když v závěru vychytal úžasným zákrokem Akinfejev Asildarova, body se dělí.

Více informací k zápasu

Dinamo Moskva - Tom Tomsk 0:1

17.10.2009 14:15

Góly: 72. Alexandar Radosavljević

Dinamo před zraky vlastních diváků překvapivě podlehlo aktivnímu Tomsku, když jedinou branku utkání vsítil Radosavljevič.

Utkání začalo transparentem domácích fanoušků, na kterém stálo: Evropa není ztracena!. Samotné utkání, ale bylo překvapivě vyrovnané. První poločas mnoho šancí a zajímavých okamžiků nenabídl, za zmínku stojí jen hlavička Wilkshira a pološance Radosavljeviče.

Druhý poločas přinesl několik zajímavých situací a dokonce i branku. Nejprve Dinamo zachránil Šunin, když vychytal Skobljakova. O pár momentů později, si ruský gólman poradil i s pokusem Smirnova. Dinamo reagovalo střelou Chochlova, kterou kryl Parejko. Gólu se diváci dočkali až na začátku sedmdesáté minuty, to zaúřadoval Radosavljevič a rozhodl tak, že všechny body putují na Sibiř.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - FK Chimki 2:1

17.10.2009 16:30

Góly: 31. Gökdeniz Karadeniz, 55. Alan Kasajev - 89. Aleksandr Antipenko

Rubin Kazaň po pětizápasovém půstu opět poznal, jak chutná vítězství. Ve dvacátém pátém kole si úřadující mistr podle předpokladů poradil s Chimkami, podmoskevské mužstvo porazil 2:1.

Protože Kazaň v úterý čeká náročné utkání v Lize mistrů proti FC Barceloně, nechal trenér Berdyjev na lavičce několik opor. V prvních minutách zápasu navíc Kazaň přišla o klíčového útočníka Alexandra Bucharova, který špatně došlápl a musel ze hřiště.

První patnáctiminutovka moc vzrušení na hřišti nepřinesla, až v šestnácté minutě utekl obráncům Chimek záložník Gökdeniz Karadeniz, ale jeho výpad zlikvidoval kapitán Chimek Komarov. Na úvodní branku fanoušci v Tatarstánu čekali do 31. minuty, tureckou spolupráci Karadeniz - Kabze zakončil k radosti domácího publika do sítě druhý jmenovaný. V 36. minutě ale mohl outsider vyrovnat, Olega Kožanova na poslední chvíli zastavil Gorbaněc. Zimní posila ze Sibiře Gorbaněc se poté blýskl i na druhé straně, jeho střelu Komarov zázračně zneškodnil.

Po změně stran, konkrétněji v 54. minutě, zvýšil Rubin své vedení na rozdíl dvou branek. V pokutovém území Chimek si míč zpracoval Alan Kasajev, uvolnil se a střelou pod břevno. Stav 2:0 v zádech mistrovi vyhovoval a hrál svoji typickou hru, kdy se soustředil na defenzívu a vyrážel do rychlých brejků. Chimkám se přesto podařilo utkání v 89. minutě zdramatizovat, když snížil útočník Antipenko, ale to bylo ze strany hostů vše.

Více informací k zápasu

Těrek Groznyj - FK Rostov 1:3

18.10.2009 12:00

Góly: 52. Zaur Sadajev - 12. Alexandru Gaţcan, 18. Aleksandr Pavlenko, 44. Mersudin Ahmetović

Rostov v Grozném senzačně zvítězil 3:1, všechny branky dali hosté v prvním poločase. Těreku nepomohl ani debut uzdravené letní posily v základní sestavě Hectora Bracamonteho, Argentinec byl vystřídán o poločase.

Diváci v Grozném v prvních dvaceti minutách viděli dvě branky, k jejich neradosti však obě padly do sítě jejich Těreku. Ve 12. minutě poslal hosty do vedení 1:0 Gackan a o šest minut později překonal Dikana tvůrce hry Rostovu Alexandr Pavlenko. Trenér Těreku Groznyj na tyto neúspěchy rychle reagoval a stáhl ze hřiště hrozného Haimoviče, kterého nahradil Brazilec Cléber. Tou dobou vzal Těrek iniciativu do svých rukou, ale poslední slovo v prvním dějství měl opět Rostov, z brejku se sám před gólmanem nemýlil Ahmetovič.

Během poločasu lodivod Těreku stáhl ze hřiště neviditelného Bracamonteho a šanci dal odchovanci Sadajevovi. Mladý útočník se za důvěru odvděčil už v 51. minutě, kdy krásnou střelou rozvlnil míč za zády zaskočeného Mandrykina. O pár chvilek mohl Sadajev snížit na 2:3 z pohledu Těreku, ale nastřelil břevno. Skoro celý druhý poločas hrál Těrek se třemi obránci a snažil, ale obrannou tvrz Rostovu se mu překonat nepodařilo. Těreku nepomohlo ani vyloučení Astafjeva v 89. minutě a klub z Čečenska tak propásl možnost dostat se na sedmé místo.

Více informací k zápasu

Spartak Moskva - Lokomotiv Moskva 3:0

18.10.2009 12:00

Góly: 40. Žano Ananidze, 63. Welliton, 84. Quincy Owusu-Abeyie

Tři a půl roku čekal Spartak Moskva na vítězství v derby proti Lokomotivu, teď se konečně dočkal, červenobílí vyhráli rozdílem třídy 3:0 a dotáhli se na vedoucí Kazaň na bod, hosté jsou ze hry o titul venku. Vítězství přinesly Spartaku góly Ananidzeho, Wellitona a Abeyieho. Střelec první branky Žano Ananidze je navíc nejmladším střelcem v historii ruské ligy, dnes mu bylo sedmnáct let a osm dnů.

Spartaku se proti Lokomotivu v posledních letech nedaří, ač historickou bilanci vzájemných soubojů má lepší. V Lužnikách se chopil iniciativy od začátku zápasu Spartak a měl obrovskou převahu a brankář Loko Guilherme se měl co ohánět. Nejblíže gólu byl Baženov, po přihrávce Cariocy se otřáslo břevno. Za převahu byl nakonec Spartak odměněn pět minut před koncem poločasu, sotva sedmnáctiletý mladíček Ananidze si počkal na zadní tyči a hlavou dostal fanoušky Spartaku do euforie.

Po změně stran se hra Lokomotivu zvedla, ke gólovým šancím to ale nevedlo. Ve velkém stylu hrající Žano Ananidze se navíc v 63. minutě postaral o druhý gól Spartaku, nádhernou kolmicí vybídl k nájezdu na Guilhermeho Wellitona a nejlepší střelec ruské ligy si počínal mazácky. V odpovědi Syčev střílel těsně vedle. Kouč Semin posílil ofenzívu o útočníky Falla a Minčenkova, ale dnes to byl zápasu Spartaku, na konečných 3:0 v závěru zvýšil žolík Abeyie.

Více informací k zápasu

FK Moskva - Křídla Sovětů Samara 2:1

18.10.2009 14:15

Góly: 41. Pavel Golyšev, 77. Aleksej Rebko (pen.) - 52. Jan Koller

Proměněná penalta záložníka FK Moskva Alexeje Rebka rozhodla o vítězství FK Moskva nad Křídly Sovětů Samara 2:1. V utkání se kopaly ještě další dvě penalty, ale obě nebyly proměněny. Nový trenér Křídel Jurij Gazzajev tak začal své angažmá na břehu řeky Volhy neúspěchem.

V desáté minutě měl FK Moskva možnost pokutového kopu, ale Vukič ho zahrál do míst, kde to odhadoval gólman Křídel Lobos a z dorážky neuspěl Jarošík. V ofenzivně laděném zápase padla první branka tři minuty před koncem poločasu, ofsajdové pasti unikl Golyšev a Moskva vedla 1:0.

Vstup do druhého poločasu vyšel Samaře, Jan Koller v 53. minutě po rohu zahrávaném Kalačevem předskočil Šešukova a nohou rozvlnil síť. O čtyři minuty byla Křídla blizoučko vedení, po faulu na Ignatjeva nařídil Jegorov penaltu. Tou však pohrdl Adžindžal a Ževnov bravurním zákrokem uchránil Moskvu od inkasované branky.

V 64. minutě Ževnov opět zachránil Moskvu, když si poradil s tvrdou střelou Kollera. Patnáct minut před koncem zápasu nařídil Jegorov třetí penaltu, na rozdíl od dvou předchozích se ale stane předmětem polemiky. Šiškina nejen, že Strelkova nefauloval, podle všeho navíc incident vznikl mimo pokutové území. Nicméně penaltu s přehledem proměnil Rebko. O vedení 2:1 chtěl FK Moskva připravit Oleg Ivanov, ale jeho dvě střely z dálky Ževnov vytěsnil na roh.

Více informací k zápasu

Kubaň Krasnodar - Zenit Petrohrad 0:2

18.10.2009 16:30

Góly: 26. Alessandro Rosina, 49. Vladimir Bystrov

Zenit zvítězil v Krasnodaru 0:2 a drží se v boji o mistrovský titul. Kubani nepomohla ani pomoc uznávaného experta Anatolije Byšovce, který byl jmenován pomocníkem trenéra Galstjana.

Zenit nastoupil s polorospadlou obranou, ve které chyběli Kim, Meira i kapitán Aňukov. Jejich místa v základní sestavě zaujali Križanac, Hubočan a po dlouhé době i český záložník Radek Šírl. Ten však neodehrál povedený zápas a do historie utkání se zapsal pouze žlutou kartou.

Utkání začalo ve vlažném tempu. Hosté z Petrohradu na půl plynu vyčkávali, nechávali hrát soupeře a čekali na chyby. Aktivnější Kubaň si vypracovala tlak před pokutovým územím a několik rohů, žádnou gólovou šanci však nevytěžila. Do šancí se tak dostávali hosté z protiútoků, ale Tekke ani Bystrov se zatím netrefili. Skóre utkání otevřel až ve 26. minutě Rosina, když dorazil střelu Bystrova.

Druhá rána pro domácí přišla krátce po začátku druhého poločasu. Ve 49. minutě vyslal Zyrjanov fantastickým pasem Bystrova a ten se tváří v tvář brankaři Stěpanovovi nemýlil. V 65. trenér Davydov stáhnul ze hry Fatiha Tekkeho a do útoku poslal Mateju Kežmana. Ten v 87. minutě přidal třetí gól hostí, který ale sudí Kolobajev neuznal kvůli ruce srbského útočníka.

Do konce utkání už domácí na vedení Zenitu nijak nedokázali odpovědět a hosté si tak po profesorsky zvládnutém výkonu vezou do Petrohradu všechny tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň25155551:1950
2.Spartak Moskva25154649:2549
3.Zenit Petrohrad25137542:2346
4.CSKA Moskva25134840:2343
5.FK Moskva25118631:2041
6.Lokomotiv Moskva25118632:2641
7.FK Saturn251051030:3435
8.Dinamo Moskva251041124:3134
9.Těrek Groznyj25961031:3833
10.FK Rostov25710823:2731
11.Tom Tomsk25871022:3331
12.Křídla Sovětů Samara25861125:3130
13.Amkar Perm25761224:3527
14.Spartak Nalčik255101022:2525
15.Kubaň Krasnodar25581218:4023
16.FK Chimki25241918:5210

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Gonzalez potvrzuje nálepku věčného maroda, hráč je to fantastický, ale k čemu CSKA je, když je ze skla. Ramos říkal, že do konce sezóny je out....

Dinamo je k smíchu.

Reagovat
smazaný uživatel

Žano

Reagovat
smazaný uživatel

Nejmladsi strelec rusky ligy v historii.... 17 let a 8 dni... jeste minulej tejden tomu klukovi bylo 16 a ted dava dulezitej gol v derby

Reagovat
smazaný uživatel

A ta lahůdková asistence Wellitonovi.... Nět slov.

Reagovat
herbage

CSKA už je ze hry o titul asi out, co? A Zenit jestli dnes nevyhraje tuším taky

Reagovat
smazaný uživatel

Ve hre bude jeste 15 bodu, takze nejakou sanci bude mit urcite i CSKA i Zenit. Navic Zenit hraje v poslednich dvou kolech s Rubinem i se Spartakem.

Reagovat
Shevchenko

Sakra Loko.

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli bejt Spartaku dustojnejsim souperem

Reagovat
božský John

Darógy

Reagovat
herbage

Bystrov dal koukám gól, by mě zajímaly reakce fandů Zenitu

Reagovat
Shevchenko

On dává góly skoro každý zápas.

Reagovat
herbage

No už tu posílel Kerzakov nějakou fotku s transparentem, na kterém bylo 10 hráčů Zenitu a jedno červené prasátko Tak mě jen zajímá, jestli je ty góly dokáží obměkčit nebo se drží zásad

Reagovat
smazaný uživatel

Jako kotel se samozrejme drzime (tretina choralu behem zapasu je proti Bystrovovi)... ale kuzmici jsou z nej u vytrzeni - ty FK Gazrpom naprosto zerou, hlavne si koupit uspechy

Kdyztak par tejdnu zpet jeden clanek: http://fczenit.blog.cz/0909/co-s-bystrovem

Reagovat
herbage

Koukam že máte svojí hrdost

Reagovat
smazaný uživatel

Rosina hm.

Reagovat
smazaný uživatel

jak je možné, že si mafiáni z čečny nechali nasypat doma tři góly? To byla taková sázkařská jistota - sázet doma na teroristy, naštěstí jsem teď vynechal......přestávám tomu rozumět, asi si ta pakáž vsadila na vlastní domácí porážku, jinak to asi nebude možné

Reagovat
smazaný uživatel

...taky sem si rikal vcera, ze ty vysoky kurzy na Těrek jsou parada - nestesti sem na ty spiny taky nevsadil.

Reagovat
smazaný uživatel

Spartak výborně, stále věřím, že ten titul urvou. Žano Ananidze. Dneska nejlepší hráč derby, v čerstvých sedmnácti, to je fantastické. Až jednou Alex odejde, o nástupce se nebojím.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.fanat1k.ru/flv-2507.php Alex Meschini Vs. Tom Tomsk pár týdnů zpátky.

Reagovat
smazaný uživatel

TAK TEREK TO ZASE OKATĚ UDĚLAL JE DIVNÉ AŽ,ABY ROSTOV DAL 3 FIKY VENKU...

příští rok, co říkal Kerža další koruption DAGESTÁNSKÁ MACHAČKALA..

Toto kolo mě překvapil Tomsk

Reagovat
smazaný uživatel

toto kolo ruské ligy,jsem sázel pouze Nalchik - CSKA oba gol , Saturn - Perm under a Zenit Petrohrad tak nějaký peníz z Ruska máme, ale chtěl sem sem dát ten Terek ,ale naštestí sem ho nedal. Jinak kdo by se chtěl svést v tipu,tak ve čvrtek 2.ruská NOVOSIBIRISK - KaMaZ 1 @ 1,7

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.liga.cz/tipy-uzivatelu/tiperi/?tipster=19450&foreign=0 JINAK TADY CHLAPI,PÍŠU PROTO TUTO STRÁNKU PREVIEW ,ANALÝZY A TIPY NA VYBRANÉ ZÁPASY Z RUSKA, I SEM TAM Z JINÝCH LIG..možna tuto stranku znáte...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele