Ruská Premier Liga - souhrn 29. kola

21.11.2009, 14:04, aktualizováno 21.11.2009, 14:04
Komentáře a souhrny
Ústřední postavou 29. kola se stal český útočník Tomáš Necid. Ten dvěma góly rozhodl ve šlágru kola o výhře CSKA na půdě Spartaku Moskva. Děkovat mu může Kazaň, která doma jen remizovala se Zenitem, přesto slaví jistý titul. Krasnodar dále bojuje o záchranu, v Těreku zvítězil 1:0.

Těrek Groznyj - Kubaň Krasnodar 0:1

21.11.2009 12:00

Góly: 54. Igor Ševčenko (pen.)

Kubaň Krasnodar vyhrál v Grozném proti domácímu Těreku 1:0 a před posledním kolem má stále šanci na záchranu v ruské lize. V posledním kole musí porazit už mistrovskou Kazaň a zároveň doufat v klopýtnutí Rostovu proti Permu.

Kubaň měl poslední šanci zachovat si šanci na udržení v nejvyšší soutěže, ale první poločas vůbec nenasvědčoval tomu, že hosté ještě o něco hrají a hrál se z obou stran nezáživný, opatrný fotbal. Až po změně stran se hra klubu z jižního Ruska zlepšila hlavně díky povedeným poločasovým změnám v sestavě, na hřišti se dostali Chochlov a Tlisov.

Chvíli po změně stran se málem střelecky prosadil útočník Kubaně Igor Ševčenko, který sezónu začínal právě v Těreku. Své zaváhání ale Ševčenko napravil v 55. minutě, kdy byl faulován Džabrajlovem a pokutový kop sám proměnil. Do konce utkání Kubaň těsné vedení udržel, otázkou je, jestli sobotní tři body budou na zachování prvoligové příslušnosti stačit. Spíše ne...

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Zenit Petrohrad 0:0

21.11.2009 12:00

Góly: -

Rubin Kazaň si na domácím hřišti naprosto s přehledem pohlídal vývoj zápasu proti Zenitu, který domácí Rubin prakticky nijak nepotrápil. I bezgólová remíza 0:0 nakonec stačila Rubinu k definitivní obhajobě mistrovského Titulu. Ten mu zajistila prohra Spartaku Moskva v derby proti CSKA.

K zápasu kvůli dohodě obou klubů nemohl nastoupit bývalý hráč Zenitu Alejandro Dominguez. Ten tak jenom z tribuny sledoval hru svých spoluhráčů v honbě za obhajobou titulu. K té vykročili fotbalisté Kazaně pravou nohou a od prvních minut byli lepším týmem na hřišti a kontrolovali vývoj utkání. Zvolna zaplňující se stadion Centralnyj tak mohl začít doufat v závěrečné oslavy.

Obrana Zenitu musela hasit nebezpečné útoky domácích, zatímco obrana Rubinu si s přehledem hlídala protiútoky hostí. Do nebezpečného úniku se pak v 38. minutě dostal unikající Bucharov, ale skoro karatistickým zákrokem ho zastavil brankář Malafejev. Rozhodčí Kolobajev tento moment ocenil jenom žlutou kartou pro Malafejeva. O několik minut později musel sudí vytáhnout hned tři žluté karty, když se na hřišti strhla hromadná strkanice, kterou odstartovali Fatih Tekke s domácím kapitánem Semakem. V nervózní atmosféře tak skončil první poločas za stavu 0:0.

Sudí Kolobajev byl hlavním aktérem zápasu i na začátku druhé půle. Útočník Bucharov svoje sólo obranou Zenitu zakončil pádem v pokutovém území hostí. Hlavní arbitr však pád správně posoudil jako nafilmovaný a ocenil Bucharova žlutou kartou. Rubin i nadále pokračoval v tlaku a obrana Zenitu si často musela pomáhat fauly. Po jedné ze standardních situací trefil Noboa dokonce břevno Malafejevovy branky.

Domácím však ve finální fázi citelně chyběl útočník Dominguez a Rubinu se nakonec nepodařilo obranu Zenitu překonat. Díky vítězství CSKA v derby nad Spartakem jim však bezgólová remíza stačila k obhajobě titulu. Metropole Tatarstánu tak slaví další mistrovský titul.

Více informací k zápasu

Amkar Perm - FK Chimki 2:0

21.11.2009 12:00

Góly: 15. Dmitrij Bělorukov, 23. Sergej Volkov

Amkar uhrál povinné vítězství proti odevzdaným Chimkám a definitivně si zajistil prvoligovou příslušnost i pro příští sezónu.

Uralský celek se ujal iniciativy od úvodních minut a v patnácté minutě propukl domácí stadion v euforii. Střelu Drinčiče brankář Chimek Berezovskij jen vyrazil před sebe a dorážející zadák Bělorukov poslal míč do sítě za pomocí nešťastného sražení smolaře Berezovského. Pokud první branka Permu byla kuriózní, ta druhá opravdu nádherná. Ve 23. minutě zvýšil na 2:0 po krásné patičce Volkov.

Ve druhém poločase si chtěl Amkar Perm pojistit vedení, ale jeho útoky s vedením 2:0 v zádech ztrácely na intenzivnosti. A když už se domácí do zakončení dostali, tak v něm neuspěli, jako například Grišin, Pejev i Sikimič. Dvoubrankové vedení nicméně uralský celek udržel a je stal se v pořadí čtrnáctým vítězem nad Chimkami v řadě.

Více informací k zápasu

Dinamo Moskva - Lokomotiv Moskva 0:2

21.11.2009 12:00

Góly: 8. Dmitrij Torbinskij, 51. Wagner

Lokomotiv udolal v moskevském derby Dinamo na jeho hřišti a před posledním kole má stejně bodů jako třetí Zenit Petrohrad, který remizoval na půdě mistrovské Kazaně.

Lokomotivu chyběl v sestavě útočník Syčev, ale jak se ukázalo, dnes střelec vítězné branky proti Permu v minulém kole, svému mužstvo tolik nechyběl. Hned v sedmé minutě tvůrce hry hostů Wanger vysunul Torbinského a ruský reprezentant otevřel skóre utkání. Lokomotivu gól dodal sebedůvěru a vzápětí vysunul střelec první branky Torbinskij rychlonohého Odemwingieho, ale ten na brankáře Gabulova nevyzrál.

Uprostřed poločasu už začalo hrát domácí Dinamo. Kirill Kombarov střílel těsně nad branku a v koncovce vyhořel i Keržakov, kterého napoprvé vychytal Guilherme a z dorážky netrefil branku. Lokomotiv se dostal pod tlak a kouč Jurij Sjomin dával najevo svou nespokojenost. Střelu domácí ikony Chochlova Guilherme s námahou vyrazil na roh a práci měl i se střelou Leandra Fernandeze. Ač hrál Lokomotiv druhé housle, v závěru poločasu mohl zvýšit na rozdíl dvou branek, Gabulov ale proti Odemwingiemu zasáhl spolehlivě.

Stejně jako úvod prvního poločasu, nevyšel domácímu týmů úvod druhého. Báječný pas Torbinského zachytil Brazilec Wagner a v nájezdu na Gabulova se nemýlil a poslal své mužstvo do komfortního dvoubrankového vedení. O výsledku zápasu pak bylo v podstatě rozhodnuto, Lokomotiv působil v obraně důvěryhodně a frustrované Dinamo se zmohlo jen na tvrdé fauly.

V posledním kole se Lokomotiv představí na hřišti Chimek a nic jiného než tři body se od svěřenců Semina nečeká. Konkurent v boji o třetí místo, Zenit Petrohrad, má v podstatě složitější pozici, na stadionu Petrovskij přivítá druhý Spartak Moskva.

Více informací k zápasu

FK Saturn - Křídla Sovětů Samara 3:1

21.11.2009 12:00

Góly: 8. Benoît Angbwa, 45. Andrej Karjaka, 61. Jiří Jarošík (vl.) - 68. Roman Adamov

Saturn přehrál Křídla Sovětů Samara 3:1 a dobrý den neměli Češi v dresu hostů, Jan Koller zaváhal u dvou inkasovaných branek a Jarošík si dal vlastňáka. Naopak český legionář v brance Saturnu Antonín Kinský opět zářil, chytil dokonce penaltu a není proto divu, že mu klub nabízí nový kontrakt.

Domácí Saturn v souboji se Samarou pořádně nakopla osmá minuta, kdy Jan Koller prohrál s Angbwou hlavičkový souboj a zadák Saturnu poslal své mužstvo do vedení. Křídla poté zachytily iniciativu a dobré šance měl Koller, který chtěl očividně napravit své předešlé zaváhání, přáno mu ale nebylo. V tomto duelu nebylo Samaře přáno, těsně před poločasovým odchodem do kabin se Karjaka napřáhl ke střele z dvaceti metrů a lépe míč ani umístit nemohl - 2:0.

V 56. minutě mohl vsítit kontaktní branku útočník Křídel Sovětů Roman Adamov, ale penaltu kopl špatně a směr střely vystihl Antonín Kinský. Za marnotratnost byli hosté potrestáni nedlouho poté, Koller opět (!) prohrál hlavičkový souboj s Angbwou a posléze si dal vlastní branku jeho krajan Jarošík. V 68. minutě své zaváhání u penalty odčinil Roman Adamov a alespoň snížil na konečných 3:1 pro podmoskevský Saturn.

Více informací k zápasu

Spartak Moskva - CSKA Moskva 2:3

21.11.2009 12:00

Góly: 7. Alex Meschini (pen.), 65. Welliton - 45. Alan Dzagojev, 49. Tomáš Necid, 88. Tomáš Necid

Nehledě na prohru v derby proti CSKA, skončil Spartak Moskva na konečném druhém místě letošního ročníku ruské ligy. O prohře červenobílých rozhodla obrovská chyba brankáře Džanajeva v závěru zápasu.

Úlohu strážce brazilského mága Spartaku Alexe na sebe vzal defenzivní štít CSKA Deividas Šemberas. Nicméně už v úvodních minutách Alex skvěle vysunul svého krajana Wellitona, naštěstí pro Armějce střílel nejlepší střelec soutěže do obránce. V sedmé minutě Welliton zahrozil podruhé a byla z toho penalta, když ho ve vlastním pokutovém území fauloval brankář Akinfejev. Tradiční exekutor penalt ve Spartaku Alex se nemýlil. Spartak dále neúnavně napadal a odměnou mu byly další dvě obrovské šance, obě spálil Welliton.

CSKA odpověděl dalekonosným projektilem Aldonida, Džanajev zachraňoval. Po tomto momentu se vyrojilo několik dalších šancí CSKA, tu největší nedal Alexej Berezuckij. Spartak také stále pokračoval v produkci šancí, dvě obrovské šance měl Baženov. Hra spěla k přestávce a nečekaně vyrovnal Dzagojev, nejprve hlavou střílel do zad Ibsona a hned vzápětí pohotově překonal Džanajeva v brance Spartaku.

Ve 49. minutě o sobě dal poprvé vědět český útočník Tomáš Necid, který měl několik dnů na regeneraci po nepovedeném reprezentačním turnaji v Arábii. Mladý Armějec zachytil odkop Kudrjašova a lehce překonal Džanajeva. Trenér Spartaku Karpin zareagoval nasazením Kovalčuka a Abeiyeho za nevýrazné duo Carioca a Jakovlev. Přineslo to ovoce v podobě vyrovnávající branky Wellitona, který vsítil svou dvacátou první branku v této sezoně a upevnil si vedení v tabulce střelců.

V Lužnikách se hrál otevřený fotbal a ve zbytku utkání mohly zvítězit obě mužstva. Šťastnějším mužstvem v derby nakonec byli hráči CSKA, Džanajev opakoval hrubku z předchozího duelu proti Samaře a lehkou střelu Tomáše Necida propustil za svá záda. Necid navíc v samotném závěru mohl zkompletovat hattrick, ale to už chtěl moc...CSKA ovládlo moskevské derby a ještě živí teoretickou šanci na třetí místo.

Více informací k zápasu

Tom Tomsk - FK Rostov 2:1

21.11.2009 12:00

Góly: 3. Valerij Klimov, 51. Goran Maznov - 29. Mersudin Ahmetović

Komplikovaná cesta, kdy se hráčům hostujícího Rostovu porouchalo letadlo a museli přicestovat dopravní lodí, se podepsala na výkonů hráčů v utkání proti domácímu Tomsku. Tomiči vyhráli 2:1 a klubu z jižního Ruska před poslední kolem stále reálně hrozí sestup

Jako studená sprcha byla pro hráče Rostovu třetí minutě, Catynsus nacentroval do pokutového území, Klimov předskočil Adžindžala a domácí publikum na stadionu Trud se mohlo radovat. Rostovčané se z inkasované branky oklepali a ve 29. minutě vyrovnal na 1:1 Ahmetovič.

Utkání brankářů to dnes rozhodně nebylo, chvíli po změně stran totiž brankář Chotějev zaváhl proti střele Gorana Maznova z dvaceti dvou metrů a Tomsk opět vedl. Stav 2:1 pro domácí vydržel až do závěrečného hvizdu a Rostov tak v posledním kole ještě bude muset hájit prvoligovou příslušnost.

Více informací k zápasu

FK Moskva - Spartak Nalčik 0:2

21.11.2009 12:00

Góly: 25. David Siradze, 52. Šamil Asildarov

FK Moskva na stadionu Eduarda Strelcova překvapivě podlehl Spartaku Nalčik a zkomplikoval si boj o evropské poháry. Hosté jsou mnohem spokojenější, definitivně si zajistili záchranu v ruské lize.

Domácí hráči nastoupili do utkání s velkým odhodláním, ale ve výsledku jejich ofenzivní snažení připomínalo křeč. Naproti tomu útoky hostů byly mnohem svižnější a nebezpečnější, ve 25. minutě navíc Nalčik udeřil. Po spolupráci dua Asildarov a Siradze oněmělo domácí publikum po trefě druhého jmenovaného. Domácí FK Moskva nicméně poté měl dvě skvělé příležitosti na zvrat. Ve 38. minutě orazítkoval Martin Jakubko břevno a před koncem poločasu Tarasov střílel jen těsně mimo.

Nepříznivý průběh utkání měl FK Moskva v plánu zvrátit během druhého dějství, ale domácí plány významně narušil útočník kavkazského Spartaku Šamil Asildarov. Ten si pohrál s obráncem Epureanu a pohotově zakončil. Šance FK Moskva na bodový zisk se tak snížily na minimum. Měšťané se přes obranu Nalčiku prosazovali velmi těžce a když velkou šanci spálil Alexej Rebko, odváží si Spartak Nalčik překvapivé body za vítězství 2:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň29186559:2160
2.Spartak Moskva29174860:3155
3.Zenit Petrohrad29149646:2651
4.Lokomotiv Moskva29149640:2951
5.CSKA Moskva291541045:3049
6.FK Moskva29139738:2648
7.FK Saturn291361038:3845
8.Dinamo Moskva291161229:3639
9.Tom Tomsk291081128:3838
10.Křídla Sovětů Samara291061331:3936
11.Těrek Groznyj29961431:4433
12.Spartak Nalčik297111132:3132
13.Amkar Perm29881326:3632
14.FK Rostov297101227:3831
15.Kubaň Krasnodar296101323:4828
16.FK Chimki29242319:6110

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (154)

Přidat komentář
Radar

Dobře Necid trevor bude rád

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Radar

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Studna

timhle jim Necid pravděpodobně vykope Evropskou ligu

Reagovat
Studna

vlastně je ještě i šance na Ligu mistrů

Reagovat
Shevchenko

Téměř nulová.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

vyborne necid

Reagovat
smazaný uživatel

A ty góly, zvláště ten druhý se vidí málokdy

Reagovat
smazaný uživatel

Njn .... jeste neuhasnul moment ze Samary a ted tohle. Myslim ze Džanajev ma stesti, ze noviny ted budou plnit hlavne oslavy Rubinu a jeho treba aspon trochu usetrej.

Reagovat
smazaný uživatel

Je vidět jakej má Necid respekt.Ten brankář se asi klepal jak ratlík,když viděl Necida napřáhnout a podle toho to dopadlo

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo... a minuly kolo se rozklepal z nabihajiciho Kollera

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

JJ,čeští hráči mají v Rusku respekt

Reagovat
smazaný uživatel

jinak tohle moc pekne video http://www.youtube.com/watch?v=XvKxqlEnUYU Necid the best

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Staré, už tady někdo říkal, že Kaloudo je nejdražší překladatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím že je to staré,ale třeba někdo neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

no kdo by to rek ze jeho nejvyraznejsi role bude prekladatel Necida

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že Lokomotiv hraje poslední zápas v Chimkách, takhle to už na LM nevypadá... Každopádně, 4. místo z toho ještě být může...

Reagovat
smazaný uživatel

Rubin i na pul plynu Zenit jasne prehral, zapas prisernej...... alespon Dominguezovi

Reagovat
$dolar$

Gratulace Kazani

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom pripominam Dzanajevovu megahrubku z minulyho kola.... tezko rict, co bylo horsi - jestli tohle, nebo to co predved dneska pri strele Necida, ktera mu sla primo do rukou

http://www.youtube.com/watch?v=BSaRO0S_t-U

...kazdopadne tema dvema hrubkama v rozhodujicich zapasech pripravil Spartak o titul

Reagovat
smazaný uživatel

je to tak, kdyby si to nevyboxoval ten míč do brány, tak ten ultra nejlepší hrotovej utočník všech dob nedá nic....Takže by měl děkovat "brankáři"...

Reagovat
smazaný uživatel

tak ten ultra nejlepší hrotovej utočník všech dob .jsi jedinej kdo to tu tvrdí

Reagovat
smazaný uživatel

kéž by... Ono počkej, až se sem přifaří lidi, co ten zápas neviděli, jen si přečtou, že dal dva goly a je jim jedno, jak a budou z něj dělat nového Ruuda...

Reagovat
smazaný uživatel

jenže z tebe ta zaujatost přímo srší.

Reagovat
Radar

Že jo ? Já mu to říkám pořád

Reagovat
smazaný uživatel

a no jo, přiznám se ze zaujatosti ale to je dáno tím, že ho "znám"..Kdybych ho neznal, tak neřeknu ani pfň...Ale třeba, na ruských webech ho taky docela solidně jebou ale tam je to v pořádku, jen tady něco napíšu já a už sem pro všechny slávisty a příznivce CSKA nějvětší vyvrhel světa

Reagovat
smazaný uživatel

To víš,statistika nude je, má však cenné údaje. A tu má pěknou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Radar

Kolik dal gólů za sezonu ?

Reagovat
smazaný uživatel

Mno, 5-6 golu? Nejsem si jistej, to ti poví rusofilové místní

Reagovat
smazaný uživatel

Mám pocit, že jich dal více, něco mezi 6-9 góly...

Reagovat
smazaný uživatel

Snad 10 ve 27 mačích

Reagovat
Radar

To není zas tolik, ale je mladý, určitě půjde ještě nahoru

Reagovat
smazaný uživatel

hraje jen díky tomu, že odešel Vagner Love a že Mazou není tak dobrej...Až příjdou v zimě noví borci, tak bude leštit lavici

Reagovat
Radar

No on hrál i za Vágnera

Reagovat
smazaný uživatel

Za Vágnera hrál, když ho Zico šetřil.

Reagovat
Radar

Ale hrál

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hrál, ale taky jak hrozně ( když nastoupil v základu). V průběhu sezony byl jednoznačně lepší volbou Mazzou, který byl neuvěřitelně (hlavně v úvodu) přehlížen. Teď bohužel trucuje a chce domů, i současná forma je hrozná (co to předváděl proti Kazni)

Reagovat
smazaný uživatel

Za Vagnera nehral, jenom stridal, nebo kdyz Vagnera setrili.

Reagovat
smazaný uživatel

A Vágner se vrátí, snad už teď v zimě

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt o tom sem nic neslysel... to bych teda koukal

Reagovat
smazaný uživatel

kecám 26/8 snad?

Reagovat
smazaný uživatel

Dokonce i 26/9 kam se podívám všude je to jinak

Reagovat
smazaný uživatel

V lize 25 zápasů 7 gólů, ale ohromující je jiná statistika.. 1188 minut (cca 13 zápasů) 7 gólů

Reagovat
smazaný uživatel

No jo mám to. Russian Championship 25 7

Reagovat
Shevchenko

Dneska dal další dva, takže 9.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslel ,že to tam ještě nemaj započítaný.

Reagovat
Radar

z 26

Reagovat
smazaný uživatel

Prašť jako uhoď,obě dvě celkem totožný

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou absurdní chyby... tohle by snad neudělal ani brankář v okrese!

Reagovat
smazaný uživatel

kdo by si taky poradil s takovouhle necidovou jedovkou, ze?

ale po tom, co jsem videl ty jeho dve hrubice, je mi toho brankare fakt lito...

Reagovat
smazaný uživatel

Asi je to dobrý sázkař.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

A proč nechytá Pletikosa?

Reagovat
smazaný uživatel

Spartaku se na zacatku sezony nedarilo, tak kdyz prisel Karpin, tak proste zkusil Džanajeva. Ten se osvedcil, zachytal dobre a navic jako rus usetril jedno misto pro cizince v sestave, tak zustal.

Reagovat
fantomas

Aha aha.

Reagovat
$dolar$

Mate nekdo video toho dnesniho haluzovyho gola?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
$dolar$

Dik

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi ho strašně líto

Reagovat
Radar

No vstávat se mu zrovna 2x nechtělo...

Reagovat
smazaný uživatel

Psychicky ted na tom musi bejt naprosto priserne po tech dvou silenejch chybach v rade..... myslim ze v poslednim kole na Petrovskym nastoupi Pesjakov.

Reagovat
smazaný uživatel

Příšerně je nejspíš slabé slovo... Tohle si bude vyčítat celý život... Ale je vidět, jak je fotbal zvláštní. Celou sezónu může brankář patřit mezi špičku, chytat spolehlivě dobře, bez bych, ale když přijde na lámání chleba, přijde jedna chyba, která ovlivní jeho hodnocení...

Mě je ho skutečně moc líto. Nebude to mít jednoduchý, slz určitě nebude málo...

Reagovat
smazaný uživatel

no fíííha to byla minela

Reagovat
fantomas

Jak kdyby čekal, že se mu to na ty rukavice samo přilepí.

Reagovat
smazaný uživatel

sem si prekladal nektere ruske komentare u videi Necida na youtube a koukam ze oni ho nemaji moc v lasce

Reagovat
smazaný uživatel

nepovidej

Reagovat
smazaný uživatel

co jim vadí??

Reagovat
smazaný uživatel

Resim to tu s Necidovejma priznivcema snad kazdy ligovy kolo, nebudu to psat porad dokola ....jeho vykony na hristi, nema proste kvality utocnika ruskyho topklubu jako je CSKA.

Reagovat
smazaný uživatel

na ruský souhrny nelezu:D ..najdu si nejakou starší diskuzi

Reagovat
smazaný uživatel

noooo

Reagovat
papos182

Proc ne?

Reagovat
smazaný uživatel

vetsinou rikaj ze je to strom a ze ma stesti ze mu to tam obcas padne

Reagovat
smazaný uživatel

Kvuli tomu co se tu snazim vysvetlit vsem co nevidi jak v CSKA hraje a oslavujou jeho vykony

Reagovat
smazaný uživatel

i kdyz ja to prekladam pres google a to je teda vetsinou se to prelozi nejak dobre ale treba tohle

hloupé ovce, Wali CSKA, hanba skvělý tým

dřevo matný

nevim co tim chtel autor rict rekl bych ze Necid je dřevo no ale jestli nekdo umi rusky tak mi to muze prelozit z originalu

тупой баран, вали из цска, позоришь великую команду

дерево тупое

Reagovat
$dolar$

Blbecku, vypadni z CSKA, delas ostudu velkemu tymu, tupej strome

Reagovat
smazaný uživatel

"dřevo" je lepsi preklad

Reagovat
$dolar$

Nj ja vul Nejdriv jsem si to precetl cely a pak po slovech a uplne jsem z toho zblbnul

Reagovat
smazaný uživatel

tak diky

Reagovat
smazaný uživatel

a ja si celou dobu myslel ze tam hraje dobre dyz dava tolik golu bohuzel se tolik nedivam na CSKA ale po tom co sem se kouknul na nektery jeho goly za CSKA na youtube sem onem zacal mit pochybnosti

Reagovat
smazaný uživatel

Resim to tu porad, ale sem obvinovanej z toho, ze akorat Necidovi nepreju, ze si vymejslim a ja nevim co vsechno..... mne je Necid ukradenej, at vyroste treba v svetovyho utocnika. Ale ceskejm fanouskum realita CSKA holt nejak neni po srsti.

Reagovat
smazaný uživatel

a co jako ze to nekdo napsal?? je jasny ze budou lidi ktery ho budou mit radsi a nektery min...si vezmi co ted asi pisou o Henrym

Reagovat
smazaný uživatel

Takovy mineni ma uz dlouho vetsina lidi v Rusku. To nema spolecnyho nic s udalosti typu co udelal Henry.

Reagovat
smazaný uživatel

jojo ale proc nemaji Necida v lasce?? spatne hraje ?

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak.

...chapu radost ceskejch fanousku (co predvadi treba tady na EF), ze Necid dava goly a ze je to jedina aspon malinka nadeje ceskyho fotbalu. Je to ale zaujatej pohled. V CSKA hraje kvuli totalni absenci kvalitnich utocniku a na hristi to zadna slava neni. V ruskejch topklubech holt je misto pro utocniky kvality Wellitona, Domingueze, Vagnera.... kdyz pak misto takovejch hraje Necid, tak se da pochopit pohled fanousku.

Reagovat
smazaný uživatel

ale musis uznat ze na to ze mu je 19 mu tohle strasne pomuze je jasny ze neni top ani nadprumer ale dokud dava aspon goly tak to prece neni tak zly...ty zapasy nesleduju ale verim ze to asi neni uplne ok kdyz se mu rusaci posmivaj...ale na 19 kluka uz toho zazil dost

Reagovat
smazaný uživatel

To ja ale nepopiram ...chapu ze pro ceskyho fanouska je to v soucasny chvili hlavne skoro jedina nadeje pri ty mizerii co je ted.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on při tý hře vypadá jak poleno, to bylo ale vždycky.. Ve Slavii, v Jablonci.. Kámoš mi povídal, že nikdy ani v mládeži nebyl nic extra, akorát furt dával góly, a to mu zůstalo. U útočníka je tohle strašně důležitý. Navíc, když si odmyslíš ty jeho neohrabaný pohyby, tak dokonce umí udělat i kličku, být rychlej, parádně zpracovat.. Akorát to chce na něj koukat trochu s chladnou hlavou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To mas pravdu. Ale nejde jenom o neohrabany pohyby, on (alespon v CSKA) strasne moc balonu zbytecne ztraci, zahazuje golovky, casto zbytecnou klickou (nebo jeho pokusem o klicku) zpomaluje hru.

Ja mam proste takovej nazor, ze kdyz se takovej utocnik jednou trefi, tak i presto ten jeho prinos tymu je pri takovym vykonu spis zapornej. (nebavme se tedka radsi o Necidovi, ale obecne, at tu zase nema nekdo blby pripominky)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jasně, teď by v CSKA rozhodně neměl být prvním útočníkem, je mu teprve 20 let.. Kdyby byl na kraji lavičky a základní sestavy, tak mu to sluší víc. Je ještě mladej jeho výkony prostě musí být nevyrovnaný.. Vyrovnaný má akorát to, že pořád dává góly.

Reagovat
mickey mouse

a je to nadavani na Necida?

Reagovat
smazaný uživatel

a pak sou tu anglicky komentare

this guy scores a goal in almost every game!

he scored in his first game of playing for the national team.

future of the czechs!

nebo

new Fernando Terres

Reagovat
smazaný uživatel

Torres?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No vidis - a to je presne ono. Srovnej rozdil mineni tech co ho vidi hrat, znaji jeho vykony v CSKA (rusove) a mineni tech co ho neznaji, ale vidi akorat golovy statistiky (cizinci, vy na EF).

Reagovat
smazaný uživatel

Těm by se nezavděčil ani Gerd Müller to bylo taky poleno"jenom dával góly" nebo horst.

Reagovat
smazaný uživatel

musim se na nej nekdy kouknout ale vetsinou sou na Ruskou ligu spatny nekvalitni linky nebo je to pres justin.......doufam ze pristi zapas sezenu neco pres sopcast

Reagovat
smazaný uživatel

Ruska liga ma naopak skoro nejkvalitnejsi prenosy - nikdy sem na netu nevidel kvalitnejsi. A na Justinu je v HD.

Reagovat
smazaný uživatel

Propásl jsi 100

Reagovat
smazaný uživatel

takovy pi*oviny me nezajimaj

Reagovat
smazaný uživatel

jo ja vzdy najdu jen rozmatlany na atdhe nebo nefunkcni pre justin na myp2p ty se divas kde na justinu?

Reagovat
smazaný uživatel

vlastne atdhe je taky pres justin

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz sem v Praze a musim cucet akorat po netu, tak na justinu.

Reagovat
smazaný uživatel

dyz ten me furt vyhazuje

Reagovat
smazaný uživatel

Nojo, tak musis mit predplaceno... nejaky stopade za mesic co za nej chtej je fakt nic

Reagovat
$dolar$

Ja si to taky predplatil

Reagovat
smazaný uživatel

Musím potvrdit, na Rusko jsou fakt kvalitní linky přes justin.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Radar

Nevíte jestli se o Dzagojeva nezajímají nějaké přední evropslé kluby ?

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea?

Reagovat
Radar

Fuj

Reagovat
Radar

Ale dík za odpověd

Reagovat
smazaný uživatel

Jedna věc je zájem a druhá věc je reálnost nákupu. Ta je zatím naprosto mizivá, protože Dzagojev počítám minimálně tři roky bude hráčem CSKA.

Reagovat
smazaný uživatel

Caute chlapi prídite natipovať zápasy na www.tipforum.sk potrebujeme každú radu a pomoc s tipovaním zápasov

Reagovat
smazaný uživatel

super Necka, dva fiky a Kazaň už slaví dneska

Reagovat
smazaný uživatel

Johann Wolfgang von Goethe by prasknul závistí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
osobnostx

Trošku nechápu jak někdo může někdo brát na zřetel názory na internetu v Rusku a citovat znich. To je jako brát za bernou minci názory některých lidí na EF Ano Necid bude vždy útočník na kterého bude muset pracovat celé mužstvo, ostatně byl takový už ve Slavii. To že není hráč do ruského fotbalu (velké množství krátkých přihrávek v pohybu)je jasné....ale tvrdit že hraje houby, je nesmysl. Nebo kritizovat jeho góly. je spousta dobrých útočníků v historii, kteří byli takřka kulečníkoví "šťouchači" (někdo zde jmenoval snad nejslavnějšího z nich - Müllera)..V zásadě je problém že CSKA prostě hraje špatně celkově.

Reagovat
osobnostx

Trošku nechápu jak někdo může někdo brát na zřetel názory na internetu v Rusku a citovat znich. To je jako brát za bernou minci názory některých lidí na EF Ano Necid bude vždy útočník na kterého bude muset pracovat celé mužstvo, ostatně byl takový už ve Slavii. To že není hráč do ruského fotbalu (velké množství krátkých přihrávek v pohybu)je jasné....ale tvrdit že hraje houby, je nesmysl. Nebo kritizovat jeho góly. je spousta dobrých útočníků v historii, kteří byli takřka kulečníkoví "šťouchači" (někdo zde jmenoval snad nejslavnějšího z nich - Müllera)..V zásadě je problém že CSKA prostě hraje špatně celkově.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to neberu jako bernou minci - soudim podle toho co sam vidim... a s tema nazorama se to shoduje

Navic to srovnani s prispevkama na EF je dost mimo. Zaprvy tohle neni nazor "nekterych", ale muzu te ubezpecit, ze je to nazor v podstate vetsiny rusky verejnosti. A zadruhy, je to nazor tech, co Necida vidi hrat. Coz se tady da rict o minimu lidi.

A nejde o kritiku jeho golu, gol jako gol, o to vubec nejde. Procti si to kdyztak znova

Reagovat
osobnostx

Veřejnosti? Chtěl jsi napsat těch co sledují fotbal....Protože podle prázdných stadionů (vzhledem k velikosti měst) asi zase tak velký hlad po fotbale není. A to že vidí Necida hrát přeci nic neznamená. Mnoho lidí vidí stejný zápas úplně jinak. já jsem byl před zhruba 15-ti lety asi jediný člověk co se kdy zastával Honzy Kollera- všichni , dokonce i ti co ho viděli hrát ho nesnášeli jako to největší poleno a já obvykle úplně jediný jsem říkal že až se naučí lépe své tělo využívat bude superplatný útočník....což se ukázalo. 529 utkání/234 gólů..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak samozrejme sem myslel fotbalovou verejnost.

A co s tim ma spolecnyho navstevnost s timhle tematem netusim ....jinak navstevnost sice neni uplne bozska, ale rozhodne bych to nenazval prazdnejma stadionama, kde jsi to vzal?

Reagovat
osobnostx

Ze záběrů které občas vidím a ze statistik. Nepsal jsem že to má spojitost s tématem oceňování Necida či jakéhokoliv jiného hráče. Jen se podivuji že v Rusku fotbal mnoho netáhne.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to soudis spatne.... problem je akorat ve dvou vecech: zaprve jeste donedavna byl v Rusku sportem cislo 1 hokej a fotbal se teprve rozviji (dejme tomu poslednich maximalne 10 let) a zadruhe, hodne fotbalu vladnou penize. Treti muzou bejt obrovsky stadiony, ktery opticky muzou navstevy zmensovat (kdyz v Luznikach prijde 30 tisic, prijde ti ze je prazdno) Kdyz to vemu podle cisel:

Petrohrad - nema cenu se bavit, na Petrovskym je kazdej zapas plno, jsou pomalu rvacky o permanentky

Moskva - tady jsou CTYRI velky kluby, ktery se deli o fanousky a prumery nejsou tak spatny (Spartak 20k, Lokomotiv 17k). Problem je, ze CSKA nema vlastni stadion a Torpedo, ktery melo obrovsky navstevy zkrachovalo a pachti se ted ve treti lize. Pak tu mas jeste Dinamo, kde navstevy nejsou taky vubec spatny, ale ted jsou taky bez stadionu. Pak je tu jeste tragicka FK Moskva, coz je klub vzniklej v podstate z niceho teprve pred par lety (zapracovaly penize), takze ani nema kde by vzalo fanousky. Tam jsou navstevy bidny... navic je to i diky predrazenejm listkum na E.Strelcova.

Chimki, Saturn - tady jsou navstevy nizky, ale jsou to v podstate vesnice, do jejichz fotbalu jsou nality penize.

Samara - i pres letosni mizerii ma prumer kolem 16k

Perm - to samy co Samara

Groznyj - porad plno

Kazan - hokejovy mesto, co teprve nedavno zacalo hrat poradnej fotbal, vetsina lidi tady chodi hlavne na AK Bars, jsou tu i nejlepsi basketbalisti a hazenkari v Rusku. Kdyz se terminy krizej, vetsina lidi chodi na hokej. I tak maji prumer kolem 16k

...opravdu je to tak hrozny?

Reagovat
osobnostx

Fotbal v Rusku se teprve rozvíjí????? Jak je to myšleno? Fotbal se hraje v Rusku od 20. let organizovaně, byl douhodobě populární a už přes 60 let jsou v širší světové špičce. (samozřejmě v minulosti včetně ostatních zemí SSSR). Celkově průměr ligy je slabý, otázka by byla kolik lidí by chodilo v P´burgu na Zenit, kdyby byl větší stadion, ale město má miliony lidí...Právě CSKA jsem měl na mysli, protože mnohdy nechodí 30 tisíc jak píšeš, ale třeba 5 nebo 6(podle statistiky, já sám obvykle vidím jen vojáky a malý kotelíček). I na Spartak chodí zdá se více venku než doma. Hrají nějaké týmy na přírodním trávníku? Hraje se třeba v létě na přírodním kde mají jinak umělku? Je někde důvěryhodný seznam rozpočtů klubů Ruské ligy?(odkaz)

Reagovat
smazaný uživatel

Mysleno je to tak, ze kvalita, infrastruktura a vubec popularita zacina rust az v poslednich nekolika letech.

Prumer ligy je slabej kvuli vesnicim nebo "umelejm" tymum jako FK Moskva, Saturn, Chimki... anebo malejma stadionama jako treba v Piteru, Groznym atd. CSKA ma navstevy slaby kvuli tomu ze nemaji vlastni stadion - ten klub porad kocuje a je to ostuda. Jinak nevim co si videl, ale CSKA ma prumer asi 14k (v obrovskejch Luznikach je to bohuzel tak sestina stadionu) a ten tvuj "kotolicek" ma asi 3 tisice lidi

Na prirodnim travniku hraje vetsina muzstev. Vyjimkou v soucasny prvni lize jsou akorat Luzniki, Perm a Groznyj. Povrchy ani stadiony se nemeni.

Co se tyce tech rozpoctu, tak o zadnym nevim a pochybuju, ze by takovej zdroj vubec existoval

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak umely travniky nejsou kvuli jeho kvalite behem sezony (vetsina sezony se hraje v teplejsich obdobich), ale kvuli slozity a nakladny udrzbe behem dlouhejch tuhejch zim.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc se hraje na umělce, která je schválena UEFOU a kde je rozdíl oproti přírodní trávě minimální...

Reagovat
smazaný uživatel

Minimální... .

Reagovat
smazaný uživatel

Navic na venkovni zapasy jezdi stovky a nekdy i tisice fanousku i pres obrovsky vzdalenosti v Rusku.

Reagovat
smazaný uživatel

A o tom jakej nebo makovej muze bejt Necid v budoucnosti se vubec nebavim. Je jeste hrozne mladej a jeho kariera muze dopadnout jakkoliv. To ze pred 15ti lety byl Koller drevo byl fakt a ty dotycni se mu smali opravnene.

Reagovat
osobnostx

A co se týče kritiky jeho gólů, nepsal jsem že to bylo od tebe.....

Reagovat
osobnostx

A ještě něco. To že v Rusku hráče v diskuzi urážejí vypovídá spíše o nich samotných než o jejich názorech. Stejně jako je to zde.

Reagovat
smazaný uživatel

opět výživná debata-zdá se mi že čím víc necidových golů tím více kritiky od tzv.odborníků ...

Reagovat
smazaný uživatel

Nevsim sem si, ze by se od kohokoliv zvysovala kritika - spis naopak, nevim co placas

Reagovat
osobnostx

Ta první zpráva se zobrazila dvakrát....protože Nejvyšší ví že mám zase pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak sem si vubec nevsim, ze po dnesnich vysledcich jeste nakonec muze z ligy vyletet Rostov na ukor Krasnodaru ...kdyz to rikali ve zpravach, uplne sem koukal. Doufam ze se zachranej, za svoje vykony si to nezaslouzej a navic je to krasnej vyjezd

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=s57ezBvhgyU

"prazdny" tribuny pri dnesnim derby

Reagovat
smazaný uživatel

vynikající kotel

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se najednou všichni diví, že i v Rusku nemaj Necida v lásce....

Reagovat
smazaný uživatel

proč kecáš,ruštinu sice neovládám nijak dokonale,ale z toho co čtu na foru CSKA to rozhodně to není tak jak tady píšeš

Reagovat
smazaný uživatel

Na webu CSKA je anketa o nej.hráče zápasu .Necka je jasně druhý za Krasičem.To jen tak mimochodem No to ale asi vlastně víš.

Reagovat
smazaný uživatel

jasně, v tomhle zápase ale celkově... Robo Zeher, když dá 2 goly za zápas, tak taky většina bude hlasovat, že byl jeden z nejlepších na hřišti ale přesto celou sezonu hraje tužku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Necid se hýbe jak poleno, na druhou stranu to na hřišti dokáže ropohybovat... a včerejší výkon byl opravdu dobrý, nehrál vůbec špatně, např. jak přetlačil ve vápně hráče, otočil se a vystřelil bylo dobrý. To samý proti Man Utd; na dva góly přihrál a pro tým byl platný... Necidovi je zkrátka 19 a nemůžeme od něj čekat každej zápas skvělé výkony - každopádně proti Manchesteru i teď proti Spartaku to byli asi dva jeho nejlepší zápasy v Rusku... Snad nám vyroste útočník světového formátu (v současnosti asi jen útočník číslo 2 v ČR)

Reagovat
Kepy_FCB

Slovinská dědina na MS mě opravdu sere!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele