Ruská Premier Liga - souhrn 32. kola

26.11.2011, 12:55, aktualizováno 27.11.2011, 18:29
Komentáře a souhrny
Zenit vyhrál nad Lokomotivem a odskočil Dinamu i CSKA, oba moskevské kluby prohrály. Spartak Nalčik o něco zvýšil šance na udržení, protože porazil Těrek Groznyj. Radost zavládla i v Samaře, ta v důležitém klání zdolala Volgu. Ve skupině o titul si body rozdělily Kubn a Spartak Moskva. V neděli remizoval poslední Tomsk s Krasnodarem.
O titul

Anži Machačkala - CSKA Moskva 2:1

27.11.2011 16:30

Góly: 46. Šamil Lachijalov, 89. Samuel Eto'o (pen.) - 47. Vágner Love

Po remíze v Petrohradu se fotbalisté Anži Machačkala dočkali dalšího úspěchu, na svém stadionu porazili CSKA Moskva 2:1.

Oba kluby se v Machačkale utkaly teprve nedávno a CSKA zvítězilo 5:3. Tentokrát ale mužstvo z Dagestánu působilo mnohem kompaktnějším dojmem. Domácí měli první vážnější šanci, ale Lachijalov Čepčuga nepřekonal. Nepovedlo se to ani Kamerunci Eto'ovi, vybíhající Čepčugov mu šanci zhatil.

CSKA zorganizoval tlak uprostřed prvního poločasu. Hosté se vehementně dožadovali pokutového kopu po ruce Žirkova, ale píšťalka sudího Suchiny zůstala němá. Pak dal o sobě vědět Brazilec Vágner Love, jeho střela skončila na břevně.

Ke konci poločasu si oba týmy vyměnili po jedné šanci. Vágner nebyl schopen zúročit skvělou přihrávku Cauny a v odpovědi Eto'o zklamal při nájezdu na Čepčugova.

První poločas měl dobrou úroveň, ale po změně stran hráči obou týmů přichystali fanouškům báječný fotbalový zážitek. Hned z kraje druhého poločasu Lachijalov vyzrál na obránce Ščennikova a střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre - 1:0. Z vedení se ale Machačkala neradovala dlouho, po akci útočného dua Doumbia - Vágner bylo vyrovnáno přesným zakončením Brazilce - 1:1.

Jakoby Anži i CSKA zapomněli na obranu, vidět bylo plno krásných útočných akcí. Lachijalov měl možnost podruhé v zápase skórovat, ale tentokrát na Čepčugova nevyzrál. Na druhé straně se zachoval sobecky Doumbia, když místo střely nehledal lépe postaveného Dzagojeva. O několik miut později Vágner Love opět orazítkoval břevno. Gól do sítě Anži visel na vlásku, po geniální přihrávce Vágnera pálil ve stoprocentní příležitosti nad branku Doumbia. Po gólu si volaly i šance Anži. Čepčugov dělal v brance někdy nemožné, vytáhl například parádní střelu Gadžibekova.

Rozuzlení zápasu přišlo v 85. minutě., Machačkala našla skulinku v obraně CSKA, do ní si naběhl Žirkov a Čepčugov jej musel faulovat. Červená karta pro brankáře CSKA a navíc výhoda pokutového kopu pro domácí. Zodpovědnost na sebe vzal Samuel Eto'o a nemýlil se - 2:1.

Do konce zápasu chybělo pár minut, ale infarktových chvíli pro fanoušky Anži bylo nespočet. Armějci měli příležitosti minimálně vyrovnat, ale nestálo při nich štěstí. Jako by si proti dagestánskému soupeři vystříleli prach, letos jeho konto zatížili devíti brankami.

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - Lokomotiv Moskva 2:1

27.11.2011 13:30

Góly: 26. Danny, 31. Sergej Semak - 39. Denis Glušakov

Zenit Petrohrad letos na třetí pokus porazil Lokomotiv Moskva. Pitěrci vyhráli na stadionu Petrovskij 2:1.

Úvodní minuty byly překvapivě ve znamení územní převahy Lokomotivu, ten mohl po šancích Glušakov a Maicona skórovat. Ve 20. minutě dal o sobě poprvé výrazně vědět Zenit Petrohrad, po faulu Guilhermeho na Lazoviće kopal úřadující mistr pokutový kop. Brazilec Guilherme ale podržel své mužstvo, když zlikvidoval penaltu Fajzulina.

Přesto se Zenit záhy dostal do vedení, ve 26. minutě nedokázali gólman Guilherme ani zadák Šiškin zastavit přihrávku Lazoviće na Dannyho a Portugalec odkrytou branku nemohl minout - 1:0. Ve 31. minutě vedl Petrohrad 2:0, po chybě Ozdojeva se k míči dostal Semak a špičkou kopačky rozvlnil síť - 2:0.

Šest minut před poločasovým hvizdem se Lokomotiv dočkal snížení, krásná střela Glušakova zapadla za záda bezmocného Malafejeva - 2:1.

Po změně stran se nic důležitého neodehrálo, Lokomotiv se snažil alespoň o vyrovnání, ale své šance neproměnil. Atraktivní souboj tak skončil vítězstvím Zenitu Petrohrad 2:1.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Dinamo Moskva 2:0

26.11.2011 15:30

Góly: 4. Roman Eremenko, 22. Gökdeniz Karadeniz

Jasný průběh mělo střetnutí mezi Kazaní a Dinamem. Rubin po výhře v moskvě nad CSKA doma přejel i další moskevský celek, Dinamo.

Ve čtvrté minutě se domácí dostali do vedení. Po pěkné akci Kalešina s Karadenizem se k míčei dostal Roman Eremenko a technickou ranou nedal Šuninovi v bráně sebemenší šanci. Rubin se tak ujal vedení 1:0.

Ve 22. minutě bylo v Kazani ještě veseleji. Po rohu se na hranici vápna dostal k balonu aktivní Karadeniz a jeho střelu golman hostí již podruhé lovil z brány.

Rád bych psal dále o nějakých šancích, ale musím vás zklamat, fotbal za nic nestál. Až před poločasem se do hry začal dostávat Kurányi, nicméně žádná jeho střela si cíl nenašla. domácí se na skvělý útok Dinama výborně překvapili. Do šaten se tak šlo za stavu 2:0 pro Rubin a nevypadalo to, že by se to mělo měnit.

Druhá půle se od první moc nelišila. Snad jen pouze ojedinělé šance domácích budily fanoušky ze spaní. Aktivní byl zejména krajní obránce Kalešin, který Šunina v 62. minutě lehce provětral, dorážku odvrátil obránce Fernandez. Před 80. minutou se vykartoval Bocchetti, šáhl do obličeje Wilksherovi a ten se ochotně skácel k zemi. Dostal rovnou červenou, asi ho ta nuda už nebavila. To byla zároveň poslední zajímavá akcce nezajímavého zápasu, který skončil zaslouženou výhrou Rubinu. Oba týmy už potřebují zimní přestávku jak sůl...

Více informací k zápasu

Kubaň Krasnodar - Spartak Moskva 1:1

26.11.2011 14:00

Góly: 37. Lacina Traoré - 86. Jevgenij Makejev

Spartak zaváhal v Krasnodaru a propásl tak možnost bodově předskočit třetí Dinamo Moskva. Zato Krasnodar o bod přeskočil Machačkalu.

Utkání svěřence Valerije Karpina nezastihlo v příliš dobrém rozpoložení. Inkasované brance bylo blízko už v osmnácté minutě, kdy Armasův centr jen taktak do branky nedopravil kolega z obrany Bucur.

Moskevský celek ovšem dvacet minut nato opravdu kapituloval. Rodri nestihl zabránit střele Laciny Traorého a Dikan byl bezmocný. Nečekané vedení domácím vydrželo do poločasu.

A vydrželo by až do samotného konce utkání, jenomže to by pět minut před koncem nesměl po řadě dorážek srovnat Jevgenij Makejev.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad321811361:2665
2.CSKA Moskva321611560:3359
3.Dinamo Moskva32177853:3358
4.Spartak Moskva32169751:3457
5.Rubin Kazaň321510744:2855
6.Lokomotiv Moskva32158950:3453
7.Anži Machačkala321410840:3352
8.Kubaň Krasnodar321481040:3050
O udržení

FK Rostov - Amkar Perm 1:1

27.11.2011 11:15

Góly: 33. Răzvan Cociş - 57. Aleksandr Kolomejcev

FK Rostov a Amkar Perm se ve vzájemném souboji skupiny o udržení rozešli smírně 1:1. Na gól Ravzana Cocise odpověděl střelou z 30 metrů Aleksandr Kolomejcev.

Úvodní branka padla ve 33. minutě, po přesné hlavičce Cocise Narubin kapituloval - 1:0. Vedení domácích bylo výsledkem územní převahy. Nicméně poté Rostov přestal hrát a Perm mohl odpovědět po střele Pejeva, ale proti němu se vytáhl gólman Pletikosa. Chorvat pak podržel svůj tým proti tečované střele Volkova a měl výraznou zásluhu na poločasovém vedení týmu z jihu Ruska.

Krátce po změně stran bylo vyrovnáno, Kolomejcev v 57. minutě parádní střelou z třiceti metrů rozvlnil síť - 1:1. V dalším průběhu zápasu si oba týmy žádnou stoprocentní šanci nevypracovali, byl to typický remízový zápas.

Více informací k zápasu

Tom Tomsk - FK Krasnodar 0:0

27.11.2011 09:00

Góly: -

Poslední Tomsk na svém hřišti přivítal první tým tabulky o udržení FK Krasnodar a pokud chtěl ještě něco udělat s letošní sezónou, musel zvítězit. To se mu ovšem nepodařilo a mezi ním a 14. Volgou je už sedmibodový rozdíl.

Přitom byl Tom v utkání lepším týmem, jenomže dojel na neproměňování šancí. Ve třetí minutě Pogrebňak v nadějné pozici nedosáhl na míč, o deset minut později zase Sabitov ve smrtící pozici minul. Domácí ovšem měli i štěstí, po Marcvaladzeho průniku do pokutového území je zachránil až na brankové čáře Sasnowski.

Když pak v ojedinělé šanci Tomsku ve druhé půli Bojarincev netrefil branku, mohli domácí děkovat Bohu alespoň za bod. V 72. minutě totiž Nemanja Tubič po centru Márcia Abrea trefil v nadějné pozici hlavou jen tyč.

Gól tak v utkání nepadl.

Více informací k zápasu

Křídla Sovětů Samara - Volga Nižnij Novgorod 1:0

26.11.2011 13:15

Góly: 11. Sjarhej Karnilenka

Samara musela, pokud se chtěla znovu odpoutat od předposledního Nalčiku zvítězit a to se jí proti Novgorodu podařilo.

Jediný zásah utkání, který Samaře zařídil vytvoření čtyřbodového náskoku před Nalčikem, přišel v jedenácté minutě. Grigorjan krásným lobem za obranu našel Sjarheje Karnilenku, který se ocitl sám v šestnáctce hostí a volejí po devadesátistupňové otočce překvapil Keržakova u jeho pravé tyče.

Oba týmy měly před poločasovou přestávkou ještě po dvou šancích, tu největší ovšem ve 39. minutě spálil hostující Bibilov, když po jeho střele domácí Křídla zachránil až na brankové čáře Koncedalov. První půle tak gólově patřila Samaře.

Druhý poločas nebyl na gólové příležitosti a pohlednou hru nijak bohatý. Samara se snažila uchovat si jednogólový náskoka to se jí povedlo. Dotáhla se tak bodově na Perm . Nejvíce ji však těší čtyřbodový náskok před předposledním Nalčikem.

Více informací k zápasu

Spartak Nalčik - Těrek Groznyj 3:0

26.11.2011 11:00

Góly: 45. Jovan Golić, 55. Magomed Mitrišev, 83. Magomed Mitrišev

Oslabený Nalčik doma sejmul movitý Těrek a utekl tak poslednímu Tomsku. Dvě branky si připsal Mitrišev, jednu Golič.

Počátek utkání byl příslibem pěkného zápasu. Hrálo se nahoru dolu, fauly se taky nešetřilo, a tak týmy kopaly hodně standartek. V 4. minutě zahrozil hlavou Šanicin, ale Džanajev byl na místě. Nedlouho poté hlavičkoval hostující obránce Polčak do tyčky ! Domácí odpovědi rychlým útokem, který zakončil soubojem 1 na 1 Mitrišev, ale Džanajeva neprostřelil. Poté se už nic moc nedělo, až těsně před koncem poločasu se domácí dokázali, nutno dodat, že byli aktivnější, tudíž zaslouženě. Lebeděnko nacentroval do vápna, kde byl osamocený Golič, který se nastálé situace nelekl a v pohodě otevřel skore. Za tohoto stavu se šlo i do kabin.

Počátek druhé byl v režii Nalčiku. To také přineslo ovoce. V 55. minutě domácí navýšili vedení. Mitrišev se podruhé v tomto zápase řítil dál na brankáře hostí a napodruhé se nemýlil. Nalčik se tedy ujal vedení 2:0. Dále se opět nic moc nedělo až v 83. minutě se chystalo střídání. Mitrišev měl jít dolů, ale ještě stihl dát gól. Šanicin před vápnem nacentroval do vápna, kde stál sám mitrišev a nezbývalo mu nic jiného, než vsítit gól. Nalčik se dostal do jasného vedení 3:0. Zápas tak i skončil. V jižním Rusku tak budou nakonec asi jen spokojeni.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
9.FK Krasnodar321191241:4542
10.FK Rostov32991435:4736
11.Těrek Groznyj32881629:4832
12.Amkar Perm327101523:4131
13.Křídla Sovětů Samara327101522:4331
14.Volga Nižnij Novgorod32842025:4328
15.Spartak Nalčik32691728:4327
16.Tom Tomsk32491920:6121

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
didosh

ten Těrek to letos pěkně drbe!

Reagovat
Filipow

Jak já ten titul přeji CSKA..

Reagovat
didosh

Já Dinamu!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Všechno lepší než Zenit a Anži. Já osobně přeju Spartaku.

Reagovat
smazaný uživatel

Anži na to nemá

Reagovat
didosh

co na to nemá love?

Reagovat
didosh

ale za ten Spartak já ho nesnáším už od mala.....

Reagovat
smazaný uživatel

Proč?

Reagovat
didosh

já nevím prostě mi vadí je to i tím že když hráli u nás tak ti jejich fanoušci vždycky dělali tadyk bordel

Reagovat
smazaný uživatel

To bys nesměl rád půlku týmů z východní Evropy.

Reagovat
didosh

je mi prostě Spartak nesympatický a mám rád v Rusku Dinamo a Těrek! Prostě fanoušci Spartaku jsou kun*y,kdysi mě říkal od moji švagr(dělal v Práglu u těžkooděnců) že fanoušci Sparty jsou proti Spartaku mírní jak beránci,snažli se je kamsi vytlačit že je mlátli obuškama a oni nehnutě stáli

Reagovat
smazaný uživatel

To teda kun*y jsou

Reagovat
didosh

Reagovat
smazaný uživatel

byl si dnes nakonec hrát? Nebyl nikdo na střídání a prohrálo se 2:5

Reagovat
Filipow

I když zase to moc nechápu, protože týmy, jenž bývali/jsou státem/armádou podporované nemám rád, ale u CSKA to tak není. Ale to proto, že mají teď hodně sympatické mužstvo.

Reagovat
Elliasson

Já všem kromě Zenitu a Rubinu.

Reagovat
kubys

No konečně se to začíná zajímavě rýsovat. Navíc ještě poražení těch zkurvených Musorů, což je 2x tak velká paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska jsme viděli že Anži má minimálně na Evropskou Ligu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak kádr na Evropskou ligu určitě má, ale tentokrát se tam ještě nedostane ( ), mnohem raději uvidím v Evropě tradiční Ruské kluby, než nějakou umělou "rychlokvašku" z Dagestánu (i když je to vlastrně spíš Moskveský klub...)

Reagovat
Robbie

ten systém stejně nějak nechápu pokud Anži skončí šestá á šanci hrát LM ? jako že první z osmým a atd ? dvojzápas až do finále nebo jak

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou dvě skupiny po osmi týmech a v obou skupinách si každý s každým zahraje 2 zápasy (doma/venku). Tak se všechny kluby nakonec, na jaře, dostanou na 44 odehraných kol. Novinkou je, že přímo sestoupí celky z 15. a 16. místa a navíc ty z 13. a 14. místa budou hrát "baráž" s kluby na třetím a čtvrtém mítě Národní ligy (druhé ligy)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele