Ruská Premier Liga - souhrn 33. kola

03.03.2012, 13:19, aktualizováno 06.03.2012, 15:54
Komentáře a souhrny
Machačkala načala jaro výhrou na Dinamu, Spartak Moskva ukořistil alespoň remízu v Kazani. Body si rozdělily také Zenit s CSKA Moskva a Lokomotiv porazil Kubaň. Ve skupině o záchranu se pak dařilo favoritům, Amkar v úterý vyhrál nad Samarou, Těrek zdolal poslední Tomsk, Volga si poradila s Nalčikem a Krasnodar s Rostovem...
O titul

Rubin Kazaň - Spartak Moskva 1:1

05.03.2012 16:45

Góly: 57. Roman Šaronov - 80. Emmanuel Emenike

Spartak Moskva nedokázal pošesté v řadě porazit Rubin Kazaň. Pondělní utkání 33. kola Premier Ligy skončilo remízou 1:1. Obě branky padly po změně stran, za Rubin otevřel skóre Šaronov, Spartak vyrovnal v závěru po trefě Emenikeho.

První nebezpečný moment v utkání vytvořili fanoušci. A to doslova. Ve 2. minutě hodili fanoušci Spartaku za branku svého brankáře Dikana světlici a sudí Vilkov dokonce musel na chvíli přerušit utkání, než se kouř rozptýlí. Celkově první poločas moc záživný fotbal nepřinesl, na vině byla i kvalita terénu v Kazani, která ofenzivním hráčům obou týmů nevyhovovala. Asi největší šanci prvního poločasu měl útočník Spartaku Moskva Emenike, ale po standardce Biljaletdinova z výhodné pozice minul branku.

Chvíli po změně stran se radoval z gólu Turek Gökdeniz, ale zbytečně, záložník Kazaně byl v ofsajdu. Spartak působil živějším dojmem, ale z gólu se radoval domácí Rubin. Rohový kop Natcha poslal v 57. minutě do sítě Šaronov. Kdyby o pár minut později po centru Natcha skóroval i Valdez, bylo by o osudu utkání jasno. Takhle to stále bylo drama.

V 80. minutě se červenobílí dočkali vyrovnání, střídající Ir McGeady poslal krásný centr na hlavu Emenikeho a ten nemohl nedat. Zápas tak skončilo remízou 1:1, pro oba týmy nic neřešící výsledek.

Více informací k zápasu

Dinamo Moskva - Anži Machačkala 0:1

05.03.2012 16:30

Góly: 69. Jucilei

Guus Hiddink si připisuje úspěšný debut na lavičce Machačkaly. V utkání 33. kola ruské ligy jeho Anži porazila Dinamo Moskva 1:0. Branku dal Brazilec Jucilei.

Dlouhá přestávka byla na obou týmech znát, zpočátku mělo navrch Dinamo, které lépe kontroloval míč. Nicméně kolem 20. minuty našli svěřenci trenéra Hiddinka recept na hru Dinama a hrozili z nebezpečných protiútoků. Po jednom z nich prostrčil Jucilei míč na Eto'oa a ostrostřelec z Kamerunu v tváří tvář před Berezovským napálil tyč. Poté se mohl vyznamenat Ivanov, ale jeho střela na zadní tyč mířila těsně vedle.

Dinamo Moskva horké chvilky přežilo a otevřít skóre mohl Semšov, jeho technická střela z nadějné pozice ale Gabulova zastihla připraveného. Nejkontroverznějším momentem prvního poločasu byl pád Žirkova v pokutovém území Dinama poté, co jej atakoval Wilksheare. Místo pokutového kopu byl však reprezentant Ruska Žirkov potrestán žlutou kartou za simulaci. Po změně stran se naopak penalty marně dožadovalo Dinamo po ruce Boussoufy.

Ve druhém poločase se hrál nadále vyrovnaný fotbal. Dinamo se snažilo dobývat obranu Anži, hosté naopak těžili z rychlých protiútoků. Rozhodující branka padla v 69. minutě po standardní situaci Boussoufy, v následném závaru se nejlépe zorientoval Jucilei a poslal Anži Machačkala do vedení 1:0.

Navýšit vedení mohl Žirkov po krásné individuální akci, ale jeho střela olízla břevno. V závěru utkání si Dinamo vytvořilo tlak a mělo několik možností na vyrovnání, obrana Anži ale nápor domácího týmu vydržela a odváží si cenné tři body za vítězství 1:0.

Více informací k zápasu

Lokomotiv Moskva - Kubaň Krasnodar 2:0

03.03.2012 15:30

Góly: 5. Maicon, 44. Felipe Caicedo

Lokomotiv po zimní pauze začal vítězstvím, v utkání 33. kola nadstavbové části porazil Kubaň Krasnodar 2:0.

Pavljučenko v 5. minutě vysunul Caiceda do gólové šance, ten sice střílel do brankáře, ale Brazilec Maicon se z dorážky nemýlil. Hosté se překvapivě nadále bránili a čekali na svůj moment. A dočkali se, Torbinskij na kraji pokutového území fauloval Ureňu a sudí Bezborodov nařídil pokutový kop. Míč si ve 42. minutě postavil Traore, ale svou střelou nechal vyniknout brankáře Loko Guilhermeho.

Nedáš - dostaneš, toto pravidlo se Kubani vymstilo. Krátce před koncem prvního poločasu se individuálně prosadil Felipe Caicedo a poslal "Železničáře" do vedení 2:0.

Po změně stran se Kubaň snažila o zdramatizování utkání, ale Lokomotiv nic nepodcenil a nadále podával soustředěný výkon okořeněný nebezpečným počínáním před brankou hostů. Kubaň měl velkou šanci po střele Ionova z přímého kopu, gólman Guilherme míč s námahou vyrazil na rohový kop. Lokomotiv dvoubrankové vedení s přehledem udržel a stále živí naděje na mistrovský titul.

Více informací k zápasu

CSKA Moskva - Zenit Petrohrad 2:2

03.03.2012 13:00

Góly: 17. Alan Dzagojev, 68. Ahmed Musa - 1. Aleksandr Keržakov, 56. Aleksandr Keržakov

Druhý CSKA Moskva v Lužnikach remizoval s vedoucím Zenitem Petrohrad 2:2. Za hosty dával obě branky Keržakova, góly za Zenit dávali Dzagojev a Musa. V dresu Zenitu se poprvé objevil navrátilec Aršavin, ale výrazně se neprosadil.

Zenit se ujal vedení už v 1. minutě, zadák Aňukov pasem za obranu našel útočníka Keržakova, ten utekl svému reprezentačnímu kolegovi Ignaševičovi a střelou na zadní tyč překonal mladičkého brankáře Revjakina. V další příležitosti Zenitu zachránila CSKA dobře postavená tyč, nastřelil ji hlavou z třech metrů Širokov po centru Keržakova.

V 17. minutě našel Honda přesným centrem Dzagojeva, tvůrce hry CSKA nejprve hlavou nechal vyniknout brankáře Malafejeva, ale z následné dorážky se nemýlil a bylo vyrovnáno.

Za Zenit poprvé po svém návratu z londýnského Arsenalu nastoupil Andrej Aršavin, ale odchovanec Zenitu, který nastoupil s číslem 29, byl nevýrazný a neupozornil na sebe žádným dobrým momentem.

V polovině prvního poločasu Armějci převzali iniciativu. Vznikly z toho šance Doumbii a Dzagojeva, oba ofenzivní tahouni domácích ale stříleli těsně vedle. Zenit zahrozil po dalekonosném přímém kopu aktivního Keržakova, brankář Revjakin míč vyrazil na roh.

Pět minut po začátku druhého poločasu se v dobrém světle ukázal opět gólman CSKA Revjakin, který vyrazil jedovatou střelu Širokova. V 56. minutě však podruhé kapituloval a opět z kopačky Keržakova. Kanonýr Petrohradu krásným "nohejbalovým smečem" z hranice pokutového území vrátil Zenitu vedení.

Zenit nadále působil lepším dojem, o to překvapivější tak byla odpověď CSKA, která znamenala vyrovnání na 2:2. Akce načal svou individuální dovedností Doumbia, na hranici pokutového území našel Hondu, který ihned šikovně vysunul do gólové pozice Musu. 19letý Nigerijec nabídnutou příležitosti nepohrdnul a z prvního doteku poslal míč za záda Malafejeva.

V 80. minutě měl vítězný gól na kopačce režisér hry CSKA Keisuke Honda, ale z hranice pokutového území zakroutil míč do břevna. V závěru se oba týmy snažily o vítězství, ale zápas nakonec skončil zaslouženou remízou 2:2. CSKA i Zenit dnes ukázali skvělý fotbal.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad331812363:2866
2.CSKA Moskva331612562:3560
3.Dinamo Moskva33177953:3458
4.Spartak Moskva331610752:3558
5.Lokomotiv Moskva33168952:3456
6.Rubin Kazaň331511745:2956
7.Anži Machačkala331510841:3355
8.Kubaň Krasnodar331481140:3250
O udržení

Amkar Perm - Křídla Sovětů Samara 2:1

06.03.2012 14:00

Góly: 7. Georgi Pejev, 58. Dmitrij Bělorukov - 70. Sergej Petrov

Amkar Perm porazil v úterní dohrávce Křídla Sovětů 2:1 a posunul se na bezpečné 12. místo v tabulce. Křídla Sovětů zůstaly 14.

Skóre bylo otevřeno už v 6. minutě, Grišin vnikl do pokutového území Křidel Sovětů, přesnou přihrávkou našel na penaltě stojícího Pejeva a ten rozvlnil síť. V dalších minutách prvního poločasu se hrál vyrovnaný fotbal, šance byly na obou stranách, ale skóre zůstalo nezměněno. Zdálo se, že Permjaci jsou hubeným vedením uspokojeni, do útoku se prakticky nevydávali.

Po změně stran Perm přidal na aktivitě, ale málem se to svěřencům trenéra Božoviče vymstilo. V 55. minutě podnikly Křídla Sovětů protiútok, na jejímž konci střílel Petrov těsně vedle levé tyče. Hned vzápětí vstřelil Amkar druhý gól, na rohový kop Vasiljeva brankář Veremenko nereagoval a Čerenčikov jej zblízka poslal za jeho záda.

Zdálo se, že je o osudu utkání rozhodnuto, ale v 70. minutě vrátil hostující Křídla do hry Petrov, který dostal ukázkový míč za obranu a zblízka skóroval. Euforie Křídel ale netrvala dlouho, ve zbylých 20 minutách byl blíže gólu Perm, Křídla Sovětů si nevytvořily ani jednu šanci.

Více informací k zápasu

FK Krasnodar - FK Rostov 1:0

05.03.2012 15:30

Góly: 90. Pavel Golyšev

FK Krasnodar gólem v 90. minutě porazil FK Rostov 1:0, ale je možné, že kvůli porušení pravidla o počtu cizinců na hřišti bude utkání kontumováno ve prospěch Rostovčanů.

V 10. minutě měl domácí Krasnodar výhodu pokutového kopu, když si Movsisjan hodil míč kolem Pletikosy a spadl. Sám faulovaný se postavil k penaltě, ale na brankáře Pletikosu nevyzrál. Brzy velmi nebezpečně odpověděli hosté po zaváhání obrany, ale Revišvili v brance Krasnodaru lapil střelu přízemní střelu Adamova k bližší tyči. Spíše však první poločas útočil Krasnodar, ale do gólových šancí se nedostával.

Po přestávce Krasnodar zjednodušil hru, do pokutového území létal jeden centr za druhým nebo se domácí fotbalisté snažili o střely ze střední vzdálenosti. Nicméně byly výjimky, kdy Krasnodar překonal obrannou tvrz Rostova. Po střílené přihrávce Andjelkoviće se mohl vyznamenat smutný hrdina dosavadních minut Movsisjan, ale chybělo mu štěstí.

V 79. minutě trenér Krasnodaru Muslin poslal na hřiště Moldavce Igora Lambarského a je dost možné, že tímto krokem svému mužstvu prohrál zápas. Lambarskij totiž nemá ruský pas a s ním bylo na hřišti dalších šest legionářů. Krasnodar tak podle všeho porušil pravidla.


O to víc bude kontumace 0:3 Krasnodar mrzet z toho důvodu, že domácí tým bojoval o vítězství do poslední minuty a nakonec ho docílil. Po centru Joaozinha se přes Smolnikova prosadila zimní posila Golyšev a gólem v 90. minutě rozhodl o vítězství Krasnodaru nad Rostovem 1:0. Na jak dlouho?

Více informací k zápasu

Těrek Groznyj - Tom Tomsk 1:0

03.03.2012 11:00

Góly: 62. Šamil Asildarov

Tomsk Tomsk se vyhnul bankrotu a přes zimu výrazně posílil tým. I tak ale na domácí Těrek Groznyj v utkání o udržení nestačili. Prohrál 0:1.

Hosté přes zimu téměř kompletně obměnili hráčský kádr. Grozenský Těrek tak měl nespornou výhodu v sehranosti, protože se mu během přestávky podařilo udržet a vhodně doplnit kostru týmu.

Podle očekávání měl Těrek od prvních minut převahu. Domácí kopali několik rohových kopů a po jednom z nich Asildarov jen těsně minul. Do pokutového území Tomsku lítal jeden nebezpečný míč za druhým a obrana hostů v čele s brankářem Vaškem tak měla spoustu práce. Nebezpečná byla kombinace Mauricia a Lebeděnka, na jejímž konci byl Pavlenko, ale špílmachr Těreku v koncovce selhal.

Po přestávce Těrek svůj tlak zesílil a bylo jen otázkou času, kdy úporná obrana Tomičů kapituluje. V 62. minutě se Asildarov zbavil svého strážce Sasnowského a silnou střelou do vzdálenějšího rohu otevřel skóre.

Útočník Těreku Asildarov měl další příležitosti, ale český gólman Vašek svůj tým podržel. Uklidňující gól nepřidal Těrek ani po ukázkově zahraném brejku 3 na 3, který neproměnil Pavlenko. Těrek ale proměněné šance nemusely mrzet, utkání vyhrál 1:0 a přiblížil se záchraně.

Více informací k zápasu

Volga Nižnij Novgorod - Spartak Nalčik 1:0

03.03.2012 11:00

Góly: 61. Sergej Bendz

Volga v 33. kole nadstavbové části o udržení porazila Spartak Nalčik 1:0. O jediný gól utkání se postaral ve 33. minutě Bendz.

Hlavním hrdinou prvního poločasu byl brankář Spartaku Nalčik Aleksandr Budakov, který lapil několik nadějných příležitostí Volgy. Hlavní slovo v útocích mužstva z Novgorodu měl zkušený záložník Andrej Karjaka, zimní posila z moskevského Dinama. Hostující Nalčik se před brankou Volgy v prvním dějství neprosadil.

Ve druhém poločase pokračovala Volga v aktivitě. Po rohovém kopu se odražený míč dostal k Adžindžalovi, ale gólman Nalčiku Budakov jeho přesnou střelu z hranice pokutového území lapil. V 61. minutě ale Budakov kapituloval, Bendz si naběhl na rohový kop a přesnou hlavičkou nedal jedničce kavkazského Spartaku šanci.

Nalčik nebyl schopen zorganizovat závěrečný útok, blíže gólu byla Volga. Karjaka však na svou střelou na výborně chytajícího Budakova nevyzrál.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
9.FK Krasnodar331291242:4545
10.FK Rostov33991535:4836
11.Těrek Groznyj33981630:4835
12.Amkar Perm338101525:4234
13.Volga Nižnij Novgorod33942026:4331
14.Křídla Sovětů Samara337101623:4531
15.Spartak Nalčik33691828:4427
16.Tom Tomsk33492020:6221

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (47)

Přidat komentář
smazaný uživatel

škoda tomsku.... sympatický tým....

Reagovat
Marv

to nevim i když možná sympatičtější než Těrek asi bude

Reagovat
smazaný uživatel

jedinej tým za uralem prakticky.... je škoda, že fotbal zůstane jenom v tý evropský části....

Reagovat
smazaný uživatel

Proc skoda? Vzdyt tam jsou priserny podminky pro fotbal a zajem minimalni.

Reagovat
smazaný uživatel

příšté rok možná Sibir Novosibirsk postoupí

Reagovat
božský John

Dyt tam nic není, tým nudnej ....

Reagovat
kubys

Musa se po tom gólu zbláznil.

Reagovat
smazaný uživatel

jo jinak zajimalo by mě, nevíte nekdo víc co se děje ve Vladikavkazu ?? protože na jeho přípravné zápasy proti nim byli vždy kursy 1,15 , 1,2 . nějakej bankrot ? nebo co se děje tam ?

Reagovat
smazaný uživatel

i ty výsledky byli hrozné..

Reagovat
smazaný uživatel

Fotka z nejhezcich dob Zenitu a nejhezci dres... a Kerzakov zase dneska famozni

Reagovat
smazaný uživatel

pravda, modlím se aby aj v Lisabonu mu vyšel zápas

Reagovat
stas87

kerza tiez ti prislo ako keby poslednych 20 minut zenit len dohral na plichtu?

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ne, spis se CSKA probudilo a vzpomnelo si, ze by chtelo i vyhrat.

Reagovat
stas87

no niektore nepresnosti z obi dvoch stran...nepripravene utoky...videl som len poslednu polhodinku,skoda,mohol sa dat knockaut cska hned na zaciatku

Reagovat
kubys

CSKA, po tom druhém Keržově golu bylo jasně lepší, i když Zenit tam měl 2-3 obrovské příležitosti. Ale hlavně mi ten konec přišel jako šílený boj, pořád někdo KO na zemi.

Reagovat
kubys

Jo a to co předváděl Širokov byl fakt děs, nechápal jsem.

Reagovat
smazaný uživatel

proc to muselo CSKA vyrovnat?

Reagovat
smazaný uživatel

protote v zájmu národa je fandit CSKA

Reagovat
kubys

Co to je zas za kokotinu... Vůbec nerozumíš fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo zasa ten Durica nehráva?

Reagovat
Elliasson

Škoda CSKA... Asi to na titul letos nebude, i když je to "jen" 6 bodů.

Reagovat
smazaný uživatel

Už zítra!

Reagovat
smazaný uživatel

Prisernej travnik v Kazani...hlavneze se musi prechazet na podzim-jaro

Reagovat
smazaný uživatel

Tak počítá se s tim, že všechny kluby postavěj manéže (kapacita pár tisíc) a bude se hrát tam

Reagovat
smazaný uživatel

A neni jednodusi hrat pres leto jako driv, nez kvuli tomu stavet hokejovy haly? ....v mestech jako Petrohrad, Kazan, Tomsk nebo Samara je neskutecna demence zacit hrat dobrovolne fotbal na prelomu unora a brezna.

Reagovat
smazaný uživatel

jednodušší to možná je, ale lidi v RFPL už nevědí, co by vymysleli - jak se jen přiblížit ostatním ligám v Evropě. Proto se budou povinně stavět kryté stadiony.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak.... a kdyz uz, tak aspon at se ty zmeny delaji az kdyz ty podminky jsou k dispozici. Rubin se Spartakem, podle toho co jsem videl, dneska mohl bejt docela super fotbal, ale diky tomu travniku to stalo za prd.

Reagovat
smazaný uživatel

Suchý fail

Reagovat
JacoBee

PÁNI TĚCH BRANEK...

Reagovat
smazaný uživatel

Anži Dinamo taky skvěle, ale zaslouženě Anži

Reagovat
smazaný uživatel

Plus místo jasné stoprocentní penalty dostal z nějakýho nepochopitelnýho důvodu Žirkov žlutou. Premiera Guuse Ivanoviče se povedla.

Reagovat
Robbie

Ivanoviče ? toto zdřejmě pochopíš jen ty co tu meleš za hovno

Reagovat
smazaný uživatel

Guus Ivanovič se mu přezdívá v Rusku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nejdřív si něco zjisti o jeho minulosti - kormidelník sborné, Euro 2008, ... a pak se vyjadřuj, ty "zdvořilče"

Reagovat
smazaný uživatel

SDSV na věky

A jinak co se týče europohárů, co bych viděl já nejraději příští sezonu 2012-13:

Zenit a CSKA (nejstabilnější celky poslední roky - ať už domácí liga či Evropa) ať hrajou LM

Dinamo (nejsou špatní, mohli by dojít daleko) a Anži (ať si vyzkoušej ten svůj "hvězdnej" tým proti světový konkurenci) EL

a zbylý dva týmy do EL jsou mi docela ukradený - Spartak, Loko, Rubin, ... hůř jak letos snad tato trojice dopadnout nemůže

Reagovat
smazaný uživatel

hůř jak letos v Evropě teda jsem myslel

Reagovat
smazaný uživatel

No mam to stejne.

CSKA se Zenitem jsou klasika. A potom bych chtel urcite videt Dinamo, ktery je letos valec a Anzi, na ktery jsem zvedavej, jak by si poradili s tymy jako napriklal Lazio, PSG, Plzen. A docela bych si tam pral Rubin, hraje evropu pravidelne a docela by me chybel.

Reagovat
smazaný uživatel

Rubin pravidelne? ...vzdyt predminula sezona LM byla pro ne prakticky historicky prvni poharova zkusenost. (pokud nepocitam asi dvakrat paberkovani v predkolech UEFY)

Reagovat
smazaný uživatel

Rostov asi vyhraje 3:0, Krasnodar porušil limit legionářů.

Reagovat
smazaný uživatel

generální ředitel už se ohradil, že Lambarskij je Rus a že na webu RFPL je asi chyba

to zas budou tahanice

Reagovat
smazaný uživatel

*gen ředitel Krasnodaru

Reagovat
smazaný uživatel

proč nehrál včera dzsudszák?? byla to podmínka přestupu??

Reagovat
smazaný uživatel

Mam pocit, ze jo.

Reagovat
Tomanatura

Co ten Emenike? Jak hraje? Jednou jsem ho videl a strasne se mi libil.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyborne, jeden z nejlepsich utocniku ligy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele