Ruská Premier Liga - souhrn 34. kola

09.03.2012, 14:20, aktualizováno 12.03.2012, 18:06
Komentáře a souhrny
V páteční předehrávce a zároveň šlágru čtyřiatřicátého kola se zrodila remíza v moskevském derby mezi CSKA a Dinamem. To nepotrestal Zenit, když doma jenom remizoval s Kubaní. Kazaň remizovala s Lokomotivem, o body se podělily i Anži a Spartak Moskva. Od sestupového pásma se odlepil Amkar Perm...
O titul

Anži Machačkala - Spartak Moskva 0:0

12.03.2012 16:00

Góly: -

Unikátní bilance. Všichni aspiranti na titul ve 34. kole remizovali! V pondělí skončilo bezbrankovou remízou utkání Anži Machačkala - Spartak Moskva.

Studený déšť jakoby přidal elán domácí Anži, ta už ve 30 vteřině po spolupráci Žirkova s Boussoufou mohla otevřít skóre. V odpovědi Spartak zahrozil po individuální práci Wellitona, který přelstil Tagirbekova a naservíroval míč volnému Emenikemu. Ten ale na Gabulova nevyzrál. Zajímavý úvod sliboval záživný fotbal, ale do konce prvního poločasu byl na hřišti relativní klid.

Až pět minut před koncem poločasu Emenikem málem překvapil dalekonosnou střelou z 45 metrů brankáře Anži Gabulova. Poslední šanci prvního poločasu měl domácí Jucilei, po rohovém kopu Boussoufy hlavou těsně minul.

Druhé dějství nabídlo svižnější fotbal, ale oběma týmům chyběla finální přihrávka. V 66. minutě mohl dostat Spartak do vedení Emenike, ale jen těsně nedosáhl na skvělý pas Paršivljuka. Hiddink ve snaze dosáhnout vítězství poslal na hřiště čerstvého Gadžijeva s Holendou. Ale Spartak Moskva měl utkání pod kontrolou a vládl nad míčem. Dvě dobré šance měl domácí Gadžijev, ale v obou případech minul. Souboj Anži a Spartaku tak skončil bez branek.

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - Kubaň Krasnodar 1:1

11.03.2012 16:30

Góly: 74. Danko Lazović - 40. Aleksej Ionov (pen.)

Po vyřazení z Ligy mistrů nezvládl Zenit Petrohrad domácí utkání proti Kubani. Svěřenci trenéra Spallettiho s mužstvem z jižního Ruska remizovali 1:1. Za hosty se trefil bývalý hráč Zenitu Ionov.

Zenit se chtěl fanouškům rehabilitovat za lisabonské vyřazení z Ligy mistrů a začal aktivně. Již ve 3. minutě pořádně zahrozil Hubočan, slovenský reprezentant mířil do tyčky. Zenit podnikl další útoky, ale už ne tak nebezpečné. Ani Kubaň nezůstávala pozadu.

Zenit měl nadále převahu. Ve 13. minutě z pěti metrů přestřelil Fajzulin, neujala se ani střela zadáka Lombaertse. Další šanci měl Keržakov, gólman hostů Belenov jej vychytal. A pak opět zazvonila tyč krasnodarské branky, nastřelil ji Širokov.

I když se Kubaň především bránila, ve 40. minutě měla po faulu Bruna Alvese na Ureňu východu pokutového kopu. Ten si postavil bývalý hráč Zenitu Aleksej Ionov a proměnil - 0:1.

Zenit měl taky ve druhém poločase šance, ale Kubaň statečně bránila hubené vedení. Když se zdálo, že Petrohradu došly nápady a poprvé po 19 utkáních na stadionu Petrovskij prohraje, podařilo se v 74. minutě vyrovnat na 1:1 Lazovićovi.

Zarmoutit mohl domácí diváky útočník Kubani Traore, jeho střelu ale hrdina okamžiku Malafejev vytěsnil na tyč.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Lokomotiv Moskva 0:0

11.03.2012 13:00

Góly: -

Utkání 34. kola ruské Premier Ligy Rubin Kazaň - Lokomotiv Moskva skončilo potřetí v této sezóně remízou, tentokrát bezbrankovou.

Nedělní utkání nebylo sehráno na stadionu Centralnyj, který po utkání proti Spartaku Moskva ani vzdáleně nepřipomínal fotbalové hřiště. Zápas byl přesunut na stadion Rubin.

V prvním poločase vznikly všechny nebezpečné momenty před brankou gólmana Lokomotivu Guilhermeho. Dvě dobré příležitosti měl záložník Rubinu Rjazancev. V prvním případě nechal vyniknout Guilhermeho a poté střílel těsně vedle tyče Loko. Krátce před koncem poločasu vytáhl Guilherme na roh krásně provedený přímý kop Natcha.

O poločasové přestávce musel trenér Lokomotivu Couceiro svým svěřencům pořádně domluvit, protože po změně stran působili železničáři lepším dojmem. Přidali na agresivitě a trávili více času před brankou Kazaně. Nejnebezpečnější šanci měl Glušakov, po jeho střele z 25 metrů zazvonila tyč kazaňské svatyně.

Závěrečné minuty patřily Kazani, která mohla strhnout vítězství na svoji stranu. Nestalo se tak. Utkání Rubin Kazaň - Lokomotiv Moskva skončilo bez branek.

Více informací k zápasu

CSKA Moskva - Dinamo Moskva 1:1

09.03.2012 11:00

Góly: 3. Seydou Doumbia - 75. Igor Semšov

Moskevské derby CSKA - Dinamo otevřelo program 34. kola ruské Premier Ligy. Domácí Armějci vedli brzy po brance Doumbii, Dinamo odpovědělo po změně stran zásluhou Semšova. Šlágr kola tak skončil remízou 1:1.

Skóre bylo otevřeno již ve 3. minutě, Honda skvěle vysunul za obranu Doumbiu a kanonýr z Pobřeží slonoviny překonal chladnokrevně Berezovského. Pak o sobě dal vědět Nigerijec Musa poté, co si dvakrát lehce pohrál s obranou Dinama, ztroskotal však na finální fázi. Dinamo se v prvním poločase v útoku vůbec neprosazovalo, bělomodří sice vládli nad míčem, ale to bylo tak vše.

CSKA Moskva hrál na protiútoky a jeden z nich se málem ujal ve 42. minutě. Musa šel sám na brankáře, obehrál ho, ale snažil se ještě udělat kličku dobíhajícímu obránci a to se mu vymstilo, mladý Nigerijec totiž v klíčovém okamžiku podklouzl.

Po změně stran hrálo Dinamo chvíli v deseti, protože Kuranyi se v úvodních minutách nedostal kvůli problémům s výstrojí na hřiště. Záhy mohl CSKA zvýšit na 2:0, ale tvrdá střela Oliseha mířila přímo do náruče Berezovského. V 57. minutě trefil Ignaševič svoji dělovkou z přímého kopu Semšova přímo do hlavy a kapitána DInama museli ošetřovat lékaři, ve hře ale nadále pokračoval a jak se později ukázalo, bylo to pro Dinamo jen dobře.

Bělomodří se nadále chtěli prosazovat pomocí postupného útoku, ale gólovou příležitost si stále nemohli vypracovat. Docela nebezpečný byl přímý kop Jusupova, ale gólman Čepčugov míč zlikvidoval.

Ale v 75. minutě byl gólman armádního mužstva Čepčugov bezmocný na důraznou hlavičku Semšova po centru Dzsudzsáka. Dinamo si vyrovnávající branku zasloužilo, CSKA po zranění Hondy ztratilo na aktivitě.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad341813364:2967
2.CSKA Moskva341613563:3661
3.Dinamo Moskva34178954:3559
4.Spartak Moskva341611752:3559
5.Lokomotiv Moskva34169952:3457
6.Rubin Kazaň341512745:2957
7.Anži Machačkala341511841:3356
8.Kubaň Krasnodar341491141:3351
O udržení

Spartak Nalčik - Amkar Perm 1:2

12.03.2012 13:30

Góly: 82. Jovan Golić - 22. Vitalij Grišin, 69. Nikita Burmistrov

Amkar Perm vybojoval třetí vítězství v nadstavbové části ruské Premier Ligy. V pondělním utkání 34. kola porazil Spartak Nalčik na jeho půdě 2:1.

Charakter utkání byl od prvních minut stanoven jasně, domácí Nalčik se snažil o nátlakovou hru, Permjaci vyčkávali a vyráželi do protiútoků. V úvodních minutách obranu Permi dvakrát zaměstnal Mitrišev, ale obě jeho šance ke změně skóre nevedly. Zato hosté svůj první útok proměnili ve vedoucí branku. Grišin se uvolnil přes Chaguše a přesnou střelou k tyči rozvlnil síť.

Ve zbývajících minutách prvního poločasu se nic podstatného neudálo, na hřišti to bylo především o tvrdých osobních soubojích. Hostující Amkar své vedení úporně bránil.

Druhá branka padla v 69. minutě, opět do sítě Nalčiku. Gól byl velmi podobný tomu prvnímu, jen ho dal jiný hráč - střídající Burmistrov. Ten obehrál Ovsijenka a z 12 metrů míč poslal do dolního rohu branky. Kormidelník kavkazského Spartaku Tašujev posílil ofenzívu Siradzem a Golićem. Druhý jmenovaný Golić se mu za důvěru odvděčil kontaktní brankou. V 82. minutě Golić zužitkoval přihrávku Koncedalova z křídelního prostoru a zblízka překonal gólmana Amkaru Narubina.

Vedení 2:1 si Perm do závěrečného hvizdu zkušeně pohlídal a pokračuje ve vítězné sérii. Mužstvo z Uralu se úspěšně vzdaluje sestupovým vodám. To samé se ale nedá říci o Nalčiku, který zůstává patnáctý v tabulce.

Více informací k zápasu

Tom Tomsk - Volga Nižnij Novgorod 1:0

12.03.2012 11:00

Góly: 41. Denis Bojarincev

V Tomsku mohou slavit. Poprvé od sedmnáctého kola vyhráli Uralané zápas a dostali se na dohled 14. místu, o které se jistě poperou. Naopak v Nižném Novgorodě by se měli nad sebou zamyslet.

Počátek zápasu byl podle očekávání v režii nepřesnosti. Oba týmy nejsou ve formě, a tak se většinou hrálo uprostřed hřiště. Poté se přeci jen domácí dostali do většího soustavného tlaku, snažili se kontrolovat balon a nepouštět Volgu ze své poloviny hřiště, ale žádná šance nepřicházela. Až ve 20. minutě zahrozili hosté, kdy po Vaškovo vyboxování útočník Volgy netrefil zcela volný roh branky. Škoda pro hosty. Ale ve 40. minutě se to stalo, Tom dala po 785ti minutách gól! Bojarincev po hrozné haluzi protlačil míč do brány, odražený, do protisměru, prostě správná haluz. 1:0. Za tohoto stavu se šlo i do šaten.

Druhá půle byla snad ještě nudnější než první. Jediný, kdo se snažil o fotbal, byl domácí Nachušev, který mimochodem přihrál na první branku. V 60. minutě nadějně pálil, ale bránu nakonec netrefil. Jinak se hrál hrozný fotbal, Volga evidentně na to, aby domácí zatlačila, neměla a těm to takhle vyhovovalo. Nikam se totiž nehnali a divák plakal. V 77. minutě se ještě k přímému kopu postavil Bojarincev, ale jeho nadějná střela gólem neskončila. Domácí tak mohli slavit úvodní play-outovou výhru a mají stále naději se zachránit. Volga se pravděpodobně minimálně baráži nevyhne.

Více informací k zápasu

FK Rostov - Křídla Sovětů Samara 1:0

11.03.2012 15:30

Góly: 21. Cimafej Kalačow

Ve 34. kole ruské Premier Ligy dosáhl Rostov na premiérové vítězství v roce 2012, v nedělním souboji porazil Křídla Sovětů 1:0. Rostovčané přitom hráli posledních 25 minut v deseti mužích.

Rostov od prvních minut plnil roli favority, Křídla Sovětů vypadaly bezmocně, jen výjimečně se dostaly za svoji polovinu. Ve 21. minutě se Rostov dočkal zaslouženého vedení, výkop Pletikosy našel útočníka Adamova, který vysunul Kalačeva a ten překonal svého spoluhráče z běloruské reprezentace, brankáře Veremenka.

Gól nezměnil obraz hry, modrožlutí byli stále nebezpeční a Křídla Sovětů se za celý první poločas nijak neprojevily. Takhle se o udržení v ruské nejvyšší soutěži nehraje...

V 66. minutě šel od sprchy Gatskan, který za tvrdé zákroky nasbíral dvě žluté karty, Křídla Sovětů tak měly možnost početní výhody. Do té doby měl Rostov převahu, i když jednu šanci si Samara vypracovala. Prijemov ale ze dvou metrů nepřekonal rostovského brankáře Pletikosu.

Křídla Sovětů se snažily využít početní převahy a před brankou domácího mužstva bylo na chvíli dusno. Útočník Kornilenko pálil zblízka hlavou, naneštěstí pro něj do náruče připraveného Pletikosy. Poté však hosté opět ubrali na aktivitě a Rostov mohl z protiútoků své vedení pojistit. Nakonec branka nepadla ani na jedné straně a domácí Rostovčané udrželi hubené vedení 1:0.

Více informací k zápasu

FK Krasnodar - Těrek Groznyj 1:3

10.03.2012 12:00

Góly: 87. Igor Picuşceac - 7. Šamil Asildarov, 10. Maciej Rybus, 21. Igor Lebeděnko

Branky Asildarova, Rybuse a Lebeděnka pomohly Těreku potřetí v sezóně porazit FK Krasnodar, který znovu neproměnil penaltu a spálil plno gólových šancí.

O osudu utkání rozhodla smrtících 21 minut v podání hostujícího Těreku. Ale nepředbíhejme. Hned v úvodních minutách gólman Džanajev podržel své mužstvo po šancích Samsonova a především střele Golyševa, který už málem slavil. Pak nebezpečně vedle tyče pálil Brazilec Joaozinho.

Zato první povedený protiútok Těreku skončil v 7. minutě úvodní brankou, po centru Ucijeva pálil pohotově hlavou Asildarov a nedal brankáři Revišvilimu šanci. O tři minuty později obrana Krasnodaru opět zaváhala, když dala moc prostoru Asildarovovi, ten měl čas přihrávkou najít Rybuse a hosté vedli o dvě branky.

Ve 21. minutě bylo rozhodnuto. Ucijev se znovu prosadil po pravém křídle, kde si pohrál s Andjelkovićem a jeho střílenou přihrávku poslala do sítě nová posila Těreku Igor Lebeděnko.

Trenér Krasnodaru Slavoljub Muslin poslal v průběhu druhého poločasu do hry tři ofenzivní hráče - Lambraského, Marcvaladzeho a Picusceaca a domácí hráči si opět začali vytvářet před brankou Džanajeva gólové šance.

Sám na gólmana běžel Golyšev, ale na skvělého Džanajeva opět nevyzrál. Džanajev držel své mužstvo nad vodou, ale v 70. minutě fauloval Picusceaca a musel jít pod sprchy. Nařízený pokutový kop ale Marcvaladze poslal kdesi na tribuny...

Až v 87. minutě byl Krasnodar za svou aktivitu odměněn vstřelenou brankou, na konečných 1:3 snižoval Picusceac. Autor gólu mohl přidat ještě další, ale na náhradního gólmana Hodzjura nevyzrál.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
9.FK Krasnodar341291343:4845
10.FK Rostov341091536:4839
11.Těrek Groznyj341081633:4938
12.Amkar Perm349101527:4337
13.Volga Nižnij Novgorod34942126:4431
14.Křídla Sovětů Samara347101723:4631
15.Spartak Nalčik34691929:4627
16.Tom Tomsk34592021:6224

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

CSKA bylo jalový, dát tam dalšího útočníka až deset minut před koncem, nevim, nevim. Aby to pro CSKA na Santiago Bernabeu nedopadlo jako pro Leverkusen na Nou Campu,,, Zenit titul

Reagovat
smazaný uživatel

První poločas odehráli dobře, škoda zranění Hondy. Byl u všech akcí.

Reagovat
fantomas

Jej, co mu zas je?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby Musa dal tu superšanci, tak není o čem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je bomba, Anži má mega šanci se posunout na 5 místo

Reagovat
smazaný uživatel

Dokonce i na 4., pokud porazej Spartak dostatečným skore.

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva jednou můžu vyhrát nějaký prachy a zenit to podělá ,,,

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza za remízou už 2 tejden po sobě.

Reagovat
smazaný uživatel

Som zvedavý či Machačkala dá dobrý výsledok, je to jedna z posledných šancí na Európu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jedna z poslednich?? Deset kol pred koncem? ... myslim, ze tech sanci bohuzel jeste bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně může útočit na 2.místo

Reagovat
smazaný uživatel

Zatim Spartak přehrávala, doufam, že vyhraje. Anzhi

Reagovat
smazaný uživatel

Holenda

Reagovat
smazaný uživatel

Celé kolo nahovno, všichni hráli hovno fotbal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele