Ruská Premier Liga - souhrn 36. kola

24.03.2012, 12:53, aktualizováno 26.03.2012, 17:54
Komentáře a souhrny
Zenit jenom remizoval s Rubinem, přesto navýšil náskok, jelikož CSKA podlehlo Lokomotivu. Další moskevské derby zvládl Spartak, ten porazil Dinamo. Tomsk remizoval se Samarou, hodně si naopak polepšil Amkar Perm. Rostov v neděli porazil Nalčik, Machačkala doma porazila Kubaň, Těrek v pondělní dohrávce překvapivě nestačil na Volgu.
O titul

Anži Machačkala - Kubaň Krasnodar 2:0

25.03.2012 16:30

Góly: 60. Odil Achmedov, 80. Mbark Boussoufa

Anži v důležitém duelu o naději nezaváhalo a svého soka z Krasnodaru porazilo i bez kamerunského snajpra Eto'a 2:0. Poháry jsou tedy blízko.

Začátek utkání byl jasně v režii domácích fotbalistů. Ti se na svého soupeře vrhli se vší vervou, ale z počátečního tlaku nic nebylo, jen pár rohů. V 15. minutě bylo procento držení míče na neuvěřitelných číslech 85 ku 15. Hosté se poprvé začali osmělovat až po 20. minutě. Paradoxně jim pomohli hráči domácích, Zelao si dal málem vlastní gól. O pár minut později se hráči Kubaně radovali z gólu, který ale pro ofsajd Corajeva neplatil. Nezáživná první půle tak skončila bez branek.

Druhá půle také mnoho krásy nepobrala, a tak se přesuneme rovnou do 60. minuty, kdy se domácí poprvé radovali z gólu. Gonzalez centroval z pravého křídla a Achmedov rybičkou trknul do míče tak, že zapadl k tyči a gólman hostí byl bez šance - 1:0. Kubaň vůbec nereagovala a hrála jako opařená. Domácí byli při chuti a tlačili se do útoku. Další gól přišel o 20 minut později, tedy v 80. minutě, kdy se trefil Boussoufa. Stalo se tak po přihrávce Achmedova, který marockému fotbalistovi předložil přihrávku přímo před vápno. Boussoufa střílel k tyči, Bělenov na balon nedosáhl - 2:0.

Poté se zápas již více méně jen dohrával a Anži si tak připsalo důležité 3 body. Kubaň se naopak zdá být už bez šance na poháry.

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - Rubin Kazaň 1:1

25.03.2012 14:15

Góly: 36. Szabolcs Huszti - 59. Nelson Valdez

Zenit doma nedokázal udržet vedení nad kazaňským Rubinem, ale i přesto navýšil vedení v lize na sedm bodů na druhé CSKA.

Počátek utkání byl v režii domácích, kteří svého soka zatlačili před bránu, ale nedokázali vymyslet žádnou kloudnou akci. Až ve 14. minutě obraně hostů utekl Alexandr Keržakov a šel do souboje proti Ryžikovovi, ten mu ale skočil pod nohy a míč podle pravidel uzmul. Poté se fotbal tak nějak vytratil, poněvadž hosté začali hrát pěkně od podlahy a nedali ani centimetr zadarmo. Hráči Zenitu se často jen zmohli na centry před bránu, které lapil jistý Ryžikov. Ten ztratil na jistotě v 36. minutě, kdy obdržel první branku. Domácí hráč byl zhruba 40 metrů před bránou faulován, sudí naznačil, že nebude signalizovat hru píšťalkou a Širokov z kroku poslal oblouček za obranu na Huzstiho, který v souboji s hostujícím gólmanem nezaváhal. 1:0 pro domácí a za tohoto stavu se šlo do kabin. Domácí zaslouženě vedli.

Hosté do druhé půle vystřídali nevýrazného Ďaďuna a kouč Berdyjev ho nahradil Nelsonem Valdézem. Zhruba pět minut po přestávce se Keržakov zase řítil sám na Ryžikova a zase neuspěl. Jako poslední záchrana se přiřítil Cesar Navas a Alexandra v rámci pravidel odzbrojil. Ale na druhé straně se slavilo. Natcho rovněž obloučkem vyslal Valdéíze vstříc Malafejevovi a ten neváhal a nártem jej prostřelil. Výborná práce od Berdyjeva, že Paraguayce poslal na plac. 1:1. Valdéz se o pár minut později zranil a musel být střídán, to samé na druhé straně v jiném souboji belgický obránce Lombaerts. Fotbalového se toho už moc neudálo,jen v 85. minutě mohl Vladimír Bystrov oslavit svůj 200. zápas gólem, ale s Ryžikovem si v souboji 1 na 1 neporadil. Kazaňský brankář byl v těchto soubojích bezchybný, a tak zápas skončil dělbou bodů.

Více informací k zápasu

Dinamo Moskva - Spartak Moskva 1:3

25.03.2012 13:00

Góly: 44. Aleksandr Samedov - 29. Emmanuel Emenike, 70. Christian Noboa (vl.), 90. Ari Ferreira

I druhé moskevské derby našlo vítěze v hostujícím týmu. V dnešním zápase se to podařilo Spartaku, který dokázal zvítězit na hřišti Dinama. lví podíl na tom měl Christian Noboa z Dinama, který si dal vlastní gól, který byl zároveň "vítězný".

Začátek utkání byl svižný. Hrálo se útočně z obou stran. Oba týmy chtěly dát gól a oběma týmům bylo tak nějak jedno, jestli nějaký dostanou. Aktivní byl zejména maďarský štírek Dzsudzsák, který nejvíce provětrával obranu Spartaku, avšak ani jeden z jeho úniků úspěch nepřinesl. Ve 22. minutě mohl skóre otevít hostující Emenike, poradil si s nevýrazným zásahem Šunina, ale jeho střela letěla nad břevno. O dvě minuty později měl Kokorin před sebou prázdnou bránu! Obešel v souboji jeden na jednoho Dikáně a střelou na vzdálenější tyč vskutku tu tyč trefil, ale balon se odrazil mimo tři tyče. Jak se řiká: "nedáš-dostaneš". Spartak dal v 30. minutě vedoucí branku. Paršivljuk nacentroval na vzdálenější tyč na Dzjubu, který mohl už střílet, ale "nehamounil" a přihrál pod sebe na Emenikeho, který stál na penaltě a neměl problém se zakončením. 0:1.

O čtyři minuty později Šunin vypadal jako Spider man. První střelu Emenikeho vyrazil, dorážku De Zeuwa také a nakonec pokus Dmitrije Kombarova vyrazil na roh. Domácí se probrali až na konci poločasu a hned z toho byl gól. V 44. minutě se trefil Samedov. Stalo se tak po akci Misimoviče, který byl před vápnem obrán o míč, ale nabíhající Samedov z první vypálil a míče u tyče zapadl do sítě. 1:1. Za tohoto stavu se také odcházelo do šaten.

Druhá půle už takový spád neměla. Obě mužstva si uvědomovala, důležitost zápasu a nikdo se nehnal do útoku, tak jako v první půli. Až v 65. minutě bylo opět horko v pokutovém území. Kokorin se nepolepšil a v dalším souboji 1 na 1 s Dikáněm neuspěl. Tentokrát ho Ukrajinec vychytal. A v 70. minutě bylo vymalováno. domácí si dali vlastní gól. Přímý kop Kombarova si Noboa zkušeně uklidil hlavou do vlastní brány. Těžko říct, na co myslel. Dinamovci již nenašli recept na obranu Spartaku, ten nakonec ještě v nastavení přidal jeden gól, kdy se nápor modrobílých proměnil v rozhodující gól červenobílých. Emenike v souboji se Šuninem volil centr na volného Ariho, který neměl problém z jendoho metru udělat tečku za tímto utkáním. 1:3.

Více informací k zápasu

CSKA Moskva - Lokomotiv Moskva 0:2

24.03.2012 13:15

Góly: 11. Roman Pavljučenko, 33. Felipe Caicedo

Útočník Lokomotivu Roman Pavljučenko rozhodl gólem a asistencí o vítězství svého mužstva v moskevském derby nad CSKA.

Začátek zápasu vyšel lépe hostujícímu Lokomotivu, v 10. minutě vyslal Pavljučenko po rychlém protiútoku přízemní střelu, která se otřela o tyč a zapadla do sítě. Dobrou práci odvedl Torbinskij, který obral o míč záložníka CSKA Dzagojeva. První branka Romana Pavljučenka po návratu z Anglie.

Armádní celek mohl dvakrát odpověď, ale Ignaševič ani Musa v koncovce neuspěli. Naopak Pavljučenko svou střelou mířící napříč pokutovým územím zmátl zadáky CSKA a osamocený Caicedo zvýšil ve 33. minutě na 2:0.

Fotbalisté CSKA se v dalších minutách snažili něco dělat s nepříznivým vývojem, ale příliš často ztráceli míče. V závěru prvního poločasu nahradil Necida Mamajev, trenér Sluckij chtěl tímto tahem zesílit střed hřiště.

Do druhého poločasu nahradil Musu Oliseh a CSKA ještě více přidal na aktivitě v útoku. Lokomotiv však velmi kvalitně bránil a nepouštěl soupeře do gólových příležitostí. Největší šanci druhého poločasu měl Doumbia, ale zblízka hlavou mířil do míst, kde stál připravený Guilherme.

V závěru zápasu se Lokomotiv dokázal vymanit z tlaku a odváží si cenné vítězství 2:0. Na druhý CSKA se Železničáři přiblížili na rozdíl jednoho bodu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad361914370:3171
2.CSKA Moskva361713665:3964
3.Lokomotiv Moskva36189955:3463
4.Spartak Moskva361711856:3862
5.Dinamo Moskva361781156:4359
6.Anži Machačkala361611943:3459
7.Rubin Kazaň361513846:3158
8.Kubaň Krasnodar361591242:3554
O udržení

Těrek Groznyj - Volga Nižnij Novgorod 1:3

26.03.2012 16:00

Góly: 22. Maurício (pen.) - 53. Šota Bibilov, 56. Andrej Karjaka, 89. Ruslan Adžindžal

Těrek Groznyj v závěrečném utkání 36. kola ruské Premier Ligy neoplatil Volze středeční vyřazení z ruského poháru a opět ji nestačil, tentokrát 1:3. Vítězstvím se Volga vzdálila přímému sestupu.

Dlouhé minuty se na hřišti nic podstatného neudálo, bojovalo se především uprostřed hřiště. Úvodní branka Těreku doslova spadla sebe, sudí Fedotov odpískal pro domácí penaltu za ruku Bendze. Nařízený pokutový kop ve 22. minutě proměnil Brazilec Mauricio.

Volga byla v prvním poločase neškodná, nespokojený trenér hostů Čeryšev dal najevo svou nespokojenost střídáními. Už ve 27. minutě nahradil Eliče Adžindžal a během poločasové přestávky šel na hřišti Charitonov za Maljarova.

Po změně stran kralovala Volga. V 53. minutě Jiránek chyboval při rozehrávce, míče se zmocnil Karjaka, přihrál pod sebe lépe postavenému Bibilovovi a ten vyrovnal na 1:1. Do vedení poslal Volgu zkušený Karjaka v 56. minutě, zimní posila z Dinama nejprve nastřelila tyč, ale z dorážky už se nemýlila. Na konečných 1:3 pro Volgu stanovil v 89. minutě se štěstím Adžindžal.

Více informací k zápasu

FK Rostov - Spartak Nalčik 2:1

25.03.2012 12:00

Góly: 11. Héctor Bracamonte, 31. Kornel Saláta - 61. Adnan Zahirović

Úvodní nedělní zápas nakonec našel vítěze. Rostov doma zvítězil nad potápějícím se Nalčikem. Vítěznou branku vsítil slovenský reprezentant Saláta.

Domácí si na začátku utkání vytvořili tlak, vlétli na svého soupeře a nakonec se to vyplatilo. Hned v 11. minutě se trefil útočník Bracamonte. Ten utíkal od středové čáry s míčem a zhruba z třiceti metrů vypálil. Míč trefil hned prvního obránce a odrazil se zpátky k Argentincovi, ten neváhal a vypálil znovu. Budakov si na míč sáhl, ale ten se s pomocí tyče nakonec došoural do brány. 1:0 pro domácí.

O párm inut později pálil Smolnikov, ale jeho prudká rána cíl nenašla. Poté se začali osmělovat i hosté, zejména pak Šanicin, ale svůj pokus z pčímého kopu neproměnil. Trestalo se tak na druhé straně. Po rohu se k míči dostal Saláta a z hranice vápna střihl nůžkami, balon dolétl na tyč, od té do břevna a do brány. Jednoznačný gól roku. Slovenský obránce se radostí málem pominul. Rostov se tedy dostal do dvoubrankového náskoku. První poločas už další změny ve skóre nepřinesl, žádné nůžky, žádná šance. Domácí tak šli do šaten se zaslouženým polštářem v podobě dvoubrankového vedení.

Druhou půli načali domácí, tak jako tu první skončili. Saláta v 48. minutě zahrozil u tyče, ale centrovaný balon na zadní tyč z velkého úhlu nedokázal usměrnit do brány. Poté pálil zase kapitán Adamov. Nalčik byl úplně bezmocný, až přišla 61. minuta, kdy Šnicin kopal přímý kop a nacentroval před bránu. Balon uzmul jeden z útočících hráčů a vyslal střelu na bránu, ta byla slabá, a tak se míče ujal Zachirovič a střelou do protipohybu překonal bezmocného Pletikosu. 2:1.

Hosté byli jako politi živou vodou. Nedlouho po gólu pálil Siradze, ale jeho nebezpečná střela z dvaceti metrů jen těsně prolétla vedle tyče. Právě David Siradze se stal hrobníkem Nalčiku. Pronikal středem hřiště a narazil do Adamova a poroučel se k zemi. Neškodný zákrok. Gruzínec se však naštval a pustil se do Rostovana. Výsledek? Červená karta a konec nadějí Spartaku na body. Zápas tak skončil 2:1.

Více informací k zápasu

FK Krasnodar - Amkar Perm 0:1

24.03.2012 15:30

Góly: 4. Martin Jakubko

FK Krasnodar utrpěl další domácí porážku, v utkání 36. kola ruské Premier Ligy podlehl Amkaru Perm 0:1. O vítězství Permi rozhodl Slovák Martin Jakubko.

Jakubko zužitkoval ve 4. minutě přesnou přihrávku Grišina z levé strany a dostal Perm do vedení 1:0. O několik minut později mohl navýšit vedení nikým nehlídaný Burmistrov, ale ač měl na zakončení čas, pálil nad branku.

Po těchto nepříjemných epizodách si Krasnodar vytvořil územní převahu, ale jeho akce končily na dobře organizované obraně Permi. V průběhu prvního poločasu si Krasnodar vytvořil dvě šance, ale ani Picusceac, ani Movsisjan vyrovnat nedokázali. Domácí se dokonce radovali z branky, ale krátce, sudí správně odmával ofsajd.

Po změně stran Krasnodar stále přehrával Perm, ale finální přihrávka nebo střela se týmu trenéra Slavoljuba Muslina nedařila. Amkar Perm ubránil v Krasnodaru cenné vítězství 1:0.

Více informací k zápasu

Tom Tomsk - Křídla Sovětů Samara 0:0

24.03.2012 11:00

Góly: -

V utkání Tom Tomsk - Křídla Sovětů Samara diváci na stadionu Trud diváci neviděli. Zápas se hrál za hustého sněžení.

Od prvních minuty oba týmy praktikovaly taktiku nakopávaných míčů na vysoké útočníky Kornilenka nebo Chazova. K jednoduchému fotbalu svádělo i husté sněžení, které udělalo terén těžším. Brankáři obou týmů si v prvním poločase prakticky nezachytali.

Ve druhém poločase měl převahu domácí Tomsk, ale blízko k vítězství byly i Křídla Sovětů. Po střele Hleba zazvonila tyč a odražený míč poslal do sítě další Bělorus Kornileko. Radost mu vydržela jen chvíli, pomezní sudí špatně odmával ofsajd. Další šance už Volžané neměli.

Tomsk mohl skórovat v samotném závěru, útočník Portnjagin jen o milimetry minul vzdálenější kout branky Křídel Sovětů. Po této epizodě se brankář Samary Veremenko pořádně zlobil na spoluhráče Romana Vorobjova, který si při bránění neplnil své povinnosti. Gólmana hostů musel uklidňovat sudí. Utkání Tom Tomsk - Křídla Sovětů Samara skončilo bez branek.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
9.FK Krasnodar361391445:5048
10.FK Rostov361191638:5042
11.Amkar Perm3610111528:4341
12.Těrek Groznyj361181735:5241
13.Křídla Sovětů Samara368111724:4635
14.Volga Nižnij Novgorod361042230:4734
15.Spartak Nalčik36692130:4927
16.Tom Tomsk365112021:6226

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (34)

Přidat komentář
M11

Lokomotiv

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne at se Anzi dostane do EL

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud budou hrát jak posledně, tak o tom pochybuji

Reagovat
smazaný uživatel

Na úkor Dinama pravděpodobně. Dinamo odchází...

Reagovat
božský John

Dinamo vyhraje pohár, můžou bejt v pohodě

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak

Reagovat
smazaný uživatel

Necid hrál příšerně.myslel jsem že to bude žolík na Euro,spolu s Pekhartem.ale oba hrajou tužku

Reagovat
smazaný uživatel

To ano, horší výkon hráče na podobné úrovni jsem už dlouho neviděl, taky to s ním Slutsky nevydržel ani do poločasu...

Reagovat
božský John
Reagovat
Xavi8

A prave teraz by sa nam sakramenstsky hodil

Reagovat
fenixLFC

ten koment-v premier lige anglickej taky neuvidis

Reagovat
smazaný uživatel

nahoda ako svina

Reagovat
božský John

To sice jo, ale gol krásnej

Reagovat
smazaný uživatel

Anži a Kubaň, podpoří hráče Fabrice Muambu a Erika Abidala, kteří mají vážné zdravotní potíže.

Na zápas vstoupí oba týmý s tričky, které budou nadpisy podorovat oba fotbalisty a uskuteční se "minuta podpory" (asi obdoba minuty ticha)

Reagovat
smazaný uživatel

cska je armadny

lokomotiv železničny

dinamo policajny

a spartak?

Reagovat
božský John

lidovy myslim

Reagovat
smazaný uživatel

kolchozy (proto maj přezdívku maso) - národní/lidový tým

proto maj nejvíc fandů (pokud je teda v dnešní době nepřekonal Zenit)

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak ještě trochu jinak: ne kolchozy, ale v 20. letech, kdy byl Spartak založen, tak byl podporován družstvy řezníků a měl název "Piščevik" a nikoli "Spartak".

A národní/lidový tým, protože se do Spartaku dalo dostat bez toho, aby člověk při tom dostal ramenní popruhy (Dinamo - KGB/policajtské, CSKA - armádní), popř. pokud Torpedo, tak se automaticky hráč stával pracovníkem továrny ZIL. No a Loko bylo tehda irelevantní - např v 80. letech bylo drtivou většinu času v 2. lize a i před tím stále balancovalo mezi 1. a druhou ligou.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Po rohu se k míči dostal Saláta a z hranice vápna střihl nůžkami, balon dolétl na tyč, od té do břevna a do brány. Jednoznačný gól roku. Slovenský obránce se radostí málem pominul.

Reagovat
božský John

vystihl jsem to úplně dokonale

Reagovat
božský John

Jinak Amkar

S takovouhle hoši nespadnou. JÁ VÁM TO ŘÍKAL

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzel

Reagovat
smazaný uživatel

taky su rád , lepší než nějaké jižanské kluby. a Amkar mám rád. nehledě na to, že v Permu mám známeho, který na fotbale dělá fotografa

Reagovat
smazaný uživatel

Anži jestli budou hrát jak dneska, tak je Evropa nemine, Duo Boussoufa--Gonzalez, fantastika

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepsi by bylo kdyby postoupila prvni petka a dinamo pres pohar

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to ještě zajímavé, Rubin chce určitě taky zas do pohárů a neodepisoval bych ani Kubaň, mají dobré zázemí, spoustu fandů - spolu se Zenitem nejvyšší návštěvnost - určitě bych jim Evropsou ligu přál.

Reagovat
smazaný uživatel

Máte chybu v souhrnu Anži-Kubaň, Zelao nemohl centrovat na gol Achmedova, protože hraje za Kubaň, centroval Carcela Gonzalez.

Reagovat
božský John

No jasny, já si to blbě přečet,sorry

Reagovat
smazaný uživatel

Loko do Ligy Mistrů

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, to co předvedl Terek 2 poločas , tak to neh tahnou doprdele takovy hnus sem ještě neviděl. jak to okatě pustili..no jo Volga potrebovala 3 body jak sul , protože Tomsk se na ně dotahoval...bohužel tímto svinstvem na 95 % poslali Tomi do 2 ligy

Reagovat
smazaný uživatel

Co ten Žirkov? Probral se po přestupu zpět do Ruska?

Reagovat
smazaný uživatel

Hraje skvěle

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele