Ruská Premier Liga - souhrn 41. kola

28.04.2012, 11:19, aktualizováno 28.04.2012, 20:16
Komentáře a souhrny
Zenit porazil ve šlágru kola Dinamo a titul mu už nikdo nevezme. CSKA poskočilo na druhé místo díky výhře nad Spartakem. Ve skupině o záchranu se v pátek zrodily tři remízy, jen Krasnodar zvítězil nad Volgou. Velký boj ještě proběhne o útěk z barážových míst, na nich nyní jsou Samara a Volga...
O titul

Zenit Petrohrad - Dinamo Moskva 2:1

28.04.2012 18:15

Góly: 29. Roman Širokov, 35. Aleksandr Keržakov (pen.) - 43. Alexandru Epureanu

Zenit Petrohrad porazil ve 41. kole ruské Premier Ligy Dinamo Moskva 2:1 a obhájil mistrovský titul. Zlaté góly dali Širokov a Keržakov z penalty.

Oba týmy začaly opatrně, bojovalo se především ve středu hřiště. Uprostřed prvního poločasu se hra rozproudila, fotbalisté Zenitu Aňukov s Aršavinem šli téměř sami na Šunina, ale na něj nevyzráli. I Dinamo se mohlo vyznamenat, ale útočník Kuranyi nechal v šanci vyniknout Malafejeva.

Ve 30. minutě poprvé explodoval stadion Petrovskij nadšením, jemná přihrávka Aršavina na Širokova vedla k prvnímu gólu - 1:0. Sotva se hosté vzpamatovali z inkasované branky, pískl sudí Vitalij Meškov sporný pokutový kop. K míči se postavil Keržakov a poslal Zenit do dvoubrankového vedení - 2:0.

Zenit se uspokojil a Dinamo jej sevřelo před vlastní brankou. Z územní převahy vytěžili bělomodří kontaktní branku, rohový kop Misimoviće poslal za záda Malafejeva zadák Epureanu. Dinamo mělo i další šance, ale například Semšova vychytal bdělý Malafejev.

Od 56. minuty hrál Zenit Petrohrad v početním oslabení, Zyrjanov po faulu na Semšova uviděl druhou žlutou kartu a šel pod sprchy. Dinamo rázem obléhalo pokutové území Zenitu, ale přes obětavou obranu domácích se ofenzivní hráči bělomodrých nedokázali prosadit. Nejblíže vyrovnání byl Samedov, ale s jeho jedovatou střelou si Malafejev poradil.

Více informací k zápasu

CSKA Moskva - Spartak Moskva 2:1

28.04.2012 17:00

Góly: 24. Zoran Tošić, 57. Zoran Tošić - 44. Artjom Dzjuba

CSKA porazil ve velkém moskevském derby Spartak 2:1. Obě branky vítězů vsítil Srb Zoran Tošić. Zajímavostí je, že Armějci po zimní pauze udolali pouze tohoto soupeře.

Spartak vstoupil do utkání aktivně, Dmitrij Kombarov v 9. minutě z přímého kopu protáhl Akinfejeva. Následně střílel Ari vedle. CSKA odpověděl šancí Doumbii, který jen o kousek nedosáhl na přihrávku Musy. Spartak si vstřelil gól sám, ve druhém zápase v řadě. Ve 25. minutě si srazil Ari míč do vlastní branky po volném kopu Tošiće - 1:0

Ari chtěl své zaváhání u prvního gólu odčinit, ale ve dvou šancích neuspěl, vychytal jej brankář Akinfejev. Pak z několika metrů neproměnil jasnou příležitost útočník Necid na druhé straně. Ve 44. minutě Spartak vyrovnal na 1:1: Dzjuba se zbavil svého strážce Berezuckého a celou akci korunoval přesnou střelou na přední tyč.

V 54. minutě zorganizoval Tošić další útok CSKA. Poté, co centr Srba z rohového kopu vyrazil brankář Rebrov, střílel Honda vedle. Samotný Tošić střílel o tři minuty přesněji a za pomocí teče (opět Ariho!) rozhodl o vítězství CSKA 2:1. Spartak šel v dalších minutách za vyrovnáním, ale když se nechal devět minut před koncem vyloučit po druhé žluté kartě Kombarov, bylo o osudu utkání rozhodnuto.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Kubaň Krasnodar 1:1

28.04.2012 16:00

Góly: 83. Bebars Natcho (pen.) - 69. Marcos Pizzelli

Duel dvou celků z konce tabulky části o titul vítěze nepřinesl. Ani jeden tým nebude spokojen, Kubaň dlouho vedla, zatímco Kazaň chtěla doma vyhrát a přiblížit se pohárům.

Domácí se na svého soupeře vrhli hned od začátku a již ve třetí minutě mohli slavit gól, Kasajev se dokonce trefil, ale podle pomezního stál v ofsajdu. Tataři se i poté hnali více za vítězstvím než hráči Kubaně, ale nedařilo se jim dát finální přihrávku. Hosté bránili pozorně a omezili se pouze na brejky. V 21. minutě pálil Natcho, ale jeho nebezpečná střela k tyči cíl nenašla, lapil ji brankář Bělenov. O pár minut později pálil z přímého kopu Ansaldi, ale pouze do náručí brankáře Krasnodaru. První půle jinak moc krásy nepobrala. postupem času hra přešla v souboj mezi šestnáctkami s mnoha nepřesnostmi. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu, který spíše vyhovoval hostům.

Druhá půle byla již o něčem jiném. Prvních dvacet minut se sice nic nedělo, ale v 69. minutě to přišlo. Hosté se z ničeho nic dostali do vedení. Pizzelli před vápnem přejal balon, udělal si dva obránce a bombou pod břevno nedal Ryžikovovi vůbec žádnou šanci. Ten se mohl možná tak ohlédnout. Po krásné akci svítila na kontě Kubaně velká jednička!

Od roku 2009 platí pravidlo, že pokud Kubaň vsítila na hřišti soupeře první branku, tak neprohrála, tato série trvá již 24 zápasů. Hosté se nadechli k mohutnému náporu, který kromě házenkářského obléhání krasnodarského valu k ničemu nevedl. Hosté už jen pouze bránili. Avšak v 83. minutě pronikl do vápna Ansaldi a Corajevovi nezbylo nic jiného než jej faulovat. Jasná penalta. K té se postavil Izraelec Natcho, Bělenov sice směr vystihl, ale prudká rána byla nad jeho síly. Rubin tak srovnal skóre na 1:1. V 90. minutě dali domácí dokonce vítězný gól, ale Šaronov, který dostal krásný pas na zadní tyč, stál v osfajdu, jeho hlavičkový pokus tedy nebyl k ničemu. Utkání tak skončilo remízou 1:1, která nikomu moc nepomohla. Rubin má však stále šanci na poháry.

Více informací k zápasu

Anži Machačkala - Lokomotiv Moskva 3:1

28.04.2012 13:45

Góly: 26. Taras Burlak (vl.), 64. Samuel Eto'o, 90. Samuel Eto'o - 32. Denis Glušakov

Samuel Eto’o je při chuti, kamerunský útočník vstřelil dvě branky do sítě Lokomotivu a měl tak výrazný podíl na vítězství Anži Machačkala 3:1.

Domácí Machačkala od první minuty vyvíjela tlak na nezkušenou obranu Lokomotivu. Ve 25. minutě se svěřenci trenéra Guuse Hiddink dostali do vedení, přihrávku Eto’oa si srazil do vlastní sítě Burlak. Hostující Lokomotiv odpověděl o šest minut později, Pavljučenko poslal skvělou přihrávku na Glušakova a bylo vyrovnáno.

Druhý poločas měl vyrovnaný průběh, ale v obraně byl Lokomotiv zranitelnější. V 64. minutě se zjevil Eto’o v šestnáctce Loko, vyhrál souboj s Beljajevem a vrátil Anži vedení. V 90. minutě stanovil Eto’o na konečných 3:1. Kamerunec dal obraně Loko lekci, když obehrál Burlaka i Beljajeva a poslal míč za záda Guilhermeho.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad412315379:3584
2.CSKA Moskva411815868:4469
3.Dinamo Moskva412091262:4669
4.Spartak Moskva4119111162:4568
5.Anži Machačkala4118121149:3766
6.Lokomotiv Moskva4118111257:4165
7.Rubin Kazaň411616949:3564
8.Kubaň Krasnodar4115131347:4258
O udržení

FK Krasnodar - Volga Nižnij Novgorod 2:1

27.04.2012 17:30

Góly: 4. Jura Movsisjan, 45. Jura Movsisjan - 71. Andrej Karjaka (pen.)

Krasnodar i nadále září v části o udržení. Dokázal si totiž poradit i Volgou, kterou rozhodčí mocně tlačí za záchranou. Hlavním strůjcem vítězství byl Movsisjan, který dal 2 góly.

Domácí neotáleli a na svého soupeře vlétli. Okamžitě to přineslo ovoce. Ve 4. minutě se trefil Movsisjan po pěkné akci Andželkoviče, který jurovi předložil balon jak na zlatém podnosu. V 16. minutě mohlo být hotovo, Andželkovič centroval na vzdálenější tyč, kde se zjevil Marcio, ale hlavou mířil nepřesně. V devatenácté minutě si připsal hsotující brankář první zákrok, když chytil Movsisjanovu střelou ze střední vzdálenosti.

Další šance Krasnodaru přišla v 28. minutě, kdy Martinovič pálil ze tří metrů, ale Keržakov v brance Volgy nějakým zázračným způsobem vytěsnil míč na roh. Ale druhý gól přeci jen přišel. V 44. minutě se trefil opět Movsisjan, nejlepší hráč na hřišti. Stalo se tak po střele z velkého úhlu, kdy gólman nic neviděl. Jura tak před poločasem poslal svoji skvadru do dvoubrankového vedení. Domácí mohli být v klidu.

Druhá půle už byla opatrnější, domácí se nikam nehnali a hráči Volgy měli za úkol zastavovat tvořivé hráče domácích, hlavně Joazinha a Movsisjana. tento úkol i za cenu žlutých karet splnili. Avšak v útočné fázi to za moc nestálo. Ale v 71. minutě přišla tradiční penalta. Vranješ totiž v pokutovém území zahrál rukou, avšak ne, aby zabránil akci, ale chránil si obličej před prudkou ranou. Rozhodčí měl asi jasné instrukce. K pokutovému kopu se postavil Karjaka a proměnil. Utkání toho již více nenabídlo, Krasnodar tak doma zvítězil 2:1, nutno dodat, že zaslouženě.

Více informací k zápasu

FK Rostov - Těrek Groznyj 1:1

27.04.2012 17:30

Góly: 3. Roman Adamov - 38. Blagoj Georgiev

V důležitém souboji o přímou záchranu mezi Rostovem a Těrekem se body rozdělovaly. Na brzký gól Adamova reagovali hosté brankou Georgijeva.

Domácí potřebovali zabrat po sérii špatných výsledků a na svého soka se vrhli hned od začátku. Ve 3. minutě se ujali vedení. kapitán Adamov se po centru dokázal prosadit i proti brankáři Džanajevovi i proti stoperovi Jatčenkovi. Hlavou otevřel skóre utkání. V deváté minutě utkání mohlo být srovnáno. Sadajev pálil z vápna, balon doletěl na tyč, od které se odrazil na durhou tyč a až potom vykopl z brankové čáry záložník Elson. O pár minut později pálil zase Bracamonte a balon skončil na tyči! Již podruhé. Na druhé straně pálil zase Elson a Džanajev měl plné ruce práce, aby balon vytěsnil na roh.

Hrál se pohledný fotbal, oba celky chtěly vyhrát a přizpůsobovaly tomu hru. Hodně útočíčích hráčů, málo bránících, hra nahoru dolů, divák tedy musel být velmi spokojen, navíc Rostov vedl. Ale ne dlouho. V 39. minutě se radovali z branky taky hosté. Po závaru před Pletikosou se k balonu dostal Bulhar Georgijev a z hranice vápna vyslal přízemní střelu k tyči, domácí brankář neměl nárok. Skóre se tak srovnalo. Do konce poločasu se pak hrálo opatrněji, obě mužstva tak šla do šaten za nerozhodného stavu.

Začátek druhé půle byl v režii hostů. Po deseti minutách Sadajev utíkal sám vsříc Pletikosovi, vystřelil, ale chorvatský internacionál vytěsnil balon na roh. Z toho taky nezapršelo. Zápas se poté zklidnil, obě mužstva hrála více na údržbu, nikdo se nikam už nehnal. Oba trenéři věděli, že případný bod může být důležitý a prohra může znamenat baráž. Proto toto do půlky krásné a zajímavé utkání skončilo spravedlivou remízou. Tu budou po průběhu asi brát oba celky. Tři kola do konce to bude ještě velký boj.

Více informací k zápasu

Spartak Nalčik - Křídla Sovětů Samara 0:0

27.04.2012 15:15

Góly: -

I druhý duel pátečního kola ruské Premier ligy branku nenabídl. O záchranu bojující Samara nedokázala dát gól oslabenému Nalčiku.

Samařané byli od začátku aktivnější a snažili se vsítit uklidňující gól co nejrychleji, hned ve 13. minutě se po centru dostal k hlavičce ve formě hrající Kornilenko a jeho pokus skončil na břevně! Budakov se po střele jen ohlédl. Křídla i nadále diktovala tempo hry. V 30. minutě minutě se do šance dostal stoper Golubjov, ale jeho pokus nebyl přesný. V 38. minutě další šance! Hleb vyzval do úniku Svěžova a ten se řítil sám na Budakova, ale ten jeho pokus znešnodnil. Nalčik byl zralý na ručník a trenér Kobelev na doktora, po tolika neproměnených šancích. První půle tak skončila bezbrankovou remízou, nicméně gól v síti Spartaku se zdál být pouze otázkou času.

Druhý poločas byl zase opačný. Snaha Samary polevila a domácí vycítili šanci. Hrozil zejména aktivní Mitrišev, který byl ale trochu nepochopitelně v 66. minutě střídán Bolovem, který zrovna nezářil. V 83. minutě trenérovi Samary asi došlo, že na výhru to dnes nebude. Po druhé žluté kartě byl totiž do sprch poslán útočník Apajev, který se na hřiště dostal v 68. minutě, za 15 minut na hřišti stihl 2 žluté karty, úctyhodný počin. utkání ztratilo spád, Samara se zatáhla a domácí neměli sílu s tím něco udělat. Zápas tak skončil bezbrankovou remízou.

Více informací k zápasu

Tom Tomsk - Amkar Perm 0:0

27.04.2012 13:00

Góly: -

V nudném zápase, kde o nic nešlo, se body rozdělovaly. Tomiči doma remizovali s Permem.

První půle toho mnoho fotbalového nenabídla. V 17. minutě se uvolnil Chazov a střílel zhruba z hranice velkého vápna, ale hostující brankář Gerus byl na místě. O pár minut později pálil Bojarincev, ale jeho pokus na vzdálenější tyč byl zblokován, z následné dorážky Chazova nic nebylo, napodobobil Sergia Ramose ze středečního zápasu Ligy mistrů, baln letěl vysoko nad. Permjaci byli bezzubí, nikam se nehnali a bránili svoji půlku. První šance přišla po půlhodině hry, kdy pálil Burmistrov, ale domácí obránci jeho pokus odvrátili. V 43. minutě pálil ještě Pejev, ale jeho pokus mířil mimo tři tyče. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu. Fotbal nestál za nic.

Druhá půle byla snad ještě horší než ta první. Oba celky na špatném terénu nebyly s to cokoli předvést. Hosté byli nepatrně lepší, zejména útočník Jakubko se snažil zvrátit skóre na stranu Amkaru, ale jeho pokusy ze střední vzdálenosti nebyly pro brankáře Vaška vůbec nebezpečné. Největší šanci si vytvořil Vasilijev, který pálil do odkryté brány, ale jeho pokus, který by skončil gólem zachytil domácí Bojarincev. Do konce utkání se toho již moc nepřihodilo, a tak nudný duel skončil bezbrankovou remízou, kterou berou asi oba týmy.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
9.FK Krasnodar4116111453:5459
10.Amkar Perm4113121633:4551
11.Těrek Groznyj411292038:5945
12.FK Rostov4111111941:5744
13.Křídla Sovětů Samara4110141729:4944
14.Volga Nižnij Novgorod411252435:5241
15.Tom Tomsk417122227:6733
16.Spartak Nalčik417102433:5431

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Eto'o se roztřílel, škoda že proti Dinamu mu to nešlo... Anži- Evropa čeká

Reagovat
pospech11

tak to vypadá že se Holenda bude po sezoně pakovat

Reagovat
smazaný uživatel

Anži nebude prodlužovat kontrakt s Janem Holendou, už je to známé 3 měsíce.

Reagovat
aurelio

Зенит

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že to byl jejich poslední tutul na hooooodněěěě dlouho.

Reagovat
aurelio

Ja nie, mne sa ich hra veľmi páči. Mrzí ma len to, že teraz v televízii ruskú ligu nedávajú. Tiež im fandím kvôli Hubočanovi, ktorý hrával pol roka u nás v Zlatých Moravciach, veľmi skromný chalan, ale hlavne výborný futbalista

Reagovat
kubys

lol...

Reagovat
aurelio

Dokázal si totiž poradit i Volgou, kterou rozhodčí mocně tlačí za záchranou.

Rozhodčí měl asi jasné instrukce. K pokutovému kopu se postavil Karjaka a proměnil.

O čo tam, prosím vás, ide? Nešlo by o tom napísať článok, nie takto "vtipkovať" v serióznom súhrne?

Reagovat
božský John

Těrek Volga 1-3

podezřelej zápas, všichni mluvi o tom, že to bylo koupený

od tý doby kope volga více méně každej zápas penaltu, to smrdí, i v tomle případě byla uplně nesmyslná jak píšu, vranješ si kryl obličej, aby nepřišel o zuby nebo nos

Reagovat
aurelio

Jasné, chápem. Všimol som si, že Karjaka dáva podozrivo veľa gólov a ako kukám v jeho štatistikách, tak takmer všetko to boli penalty.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele