Ruská Premier Liga - souhrn 8. kola

10.05.2009, 14:02, aktualizováno 11.05.2009, 20:52
Komentáře a souhrny
Rubin doma nedal šanci Tomsku a po výhře 4:0 je opět na špici tabulky. Druhé je po výhře nad Dinamem moskevské CSKA a ze tří bodů se radoval i Zenit. FK Moskva v derby remizovalo s Lokomotivem, Těrek se o body podělil s Amkarem, stejně tak jako Nalčik s Chimkami a Krasnodar s Rostovem, Spartak smetl Saturn...

Dinamo Moskva - CSKA Moskva 1:2

10.05.2009 12:00

Góly: 5. Dmitrij Kombarov - 78. Tomáš Necid, 90+1. Vasilij Berezuckij

Podmoskevská arena Chimki přivítala první velké moskevské derby. Domácí Dinamo Moskva, které je letos v Chimkách ve vyhnanství, přivítalo CSKA. Moderní arena se bohužel potýká s nízkými návštěvami kvůli přemrštěným cenám lístků a ani dnes ochozy nebyly zcela zaplněné.

První gól padl hned po pěti minutách hry. Po akci Chochlova našel Kiril Kombarov v pokutovém území svého bratra Dmitrije a ten otevřel skóre utkání. Po úvodním gólu se Dinamo nestáhlo do obrany a ofenzivní akce se střídaly na obou stranách. Nejaktivnější byl brazilec Vagner Love, který domácí obraně nedával vydechnout. Ani jednu z mnoha gólových šancí však CSKA do poločasu proměnit nedokázalo.

Ve druhém poločase mělo CSKA míč více na svých kopačkách, ale obrana Dinama byla pozorná. Gólové šance mělo naopak Dinamo. Chochlova však vychytal Gabulov a střela Keržakova těsně minula levý horní roh Akinfejevovy branky. V 70. minutě se na druhé straně zaskvěl brankář Gabulov když fantasticky vychytal únik Vagnera i následnou dorážku Maazua.

V 74. minutě poslal Zico na hřiště druhého útočníka Tomáše Necida místo Dzagojeva a hned o tři minuty později se mu český útočník odměnil gólem. Žirkov se štěstím prošel přes několik obránců Dinama, nacentroval na Necida a ten se hlavou nemýlil.

V nastaveném čase mohl jít do samotného úniku Keržakov, ale jeho zpětnou přihrávku spoluhráči nepochopili, k míči se dostalo CSKA a v zápětí vybojovalo přímý volný kop. K tomu se postavil střídající Carvalho a jeho centr v posledních minutách zápasu zakončil hlavou Vasilij Berezuckij. V infarktovém závěru tak CSKA obrátilo vývoj celého utkání a z derby si veze všechny tři body.

Více informací k zápasu

Těrek Groznyj - Amkar Perm 2:2

10.05.2009 12:00

Góly: 2. Daniel Pancu (pen.), 84. Daniel Pancu - 27. Martin Kušev, 45. Martin Kušev

Těrek Groznyj a Amkar Perm v dnešním vzájemném duelu osmého kola ruské Premier-Ligy poprvé v sezoně vsítili více než jednu branku, oba týmy berou bod za remízu 2:2. Na straně Těreku zářil bývalý rumunský reprezentant Pancu, který rozvlnil síť Permu dvakrát, stejný počet gólů vsítil na druhé straně bulharský útočník Kušev.

Trenér Vjačeslav Groznyj po utkání minulého kola proti Tomsku označil sudí za kohouty a prohlásil, že někdo nechce vidět jeho svěřence v první lize. Tato slova mu hned v druhé minutě vyvrátil hlavní rozhodčí dnešního utkání Stanislav Suchina. Hned ve druhém minutě po neohrabaném faulu Čerenčikova na Georgijeva pokutový kop. Exekutor Pancu volil dloubáček a gólmana Narubina se štěstím překonal.

Amkar byl tradičně silný ze standardních situací záložníka Drinčiče, po jedné z nich dokonce zazvonila tyč. Ve 27. minutě už hosté vyrovnali, nejprve běžel Jean Carlos sám na Dikana, ten ho sice zneškodnil, ale následně se míč nešťastně pro Těrek odrazil ke zcela volnému Kuševovi. Zdálo se, že první poločas spěje k poklidnému konci, když v tom se po přesném centru Sirakova ocitl před brankou Těreku nikým nehlídaný Kušev a hlavou překonal Dikana podruhé v zápase.

Trenér domácích Vjačeslav Groznyj byl během poločasové přestávky nespokojen s hrou svých svěřenců a udělal v sestavě dvě změny, na hřiště se dostali Essame a Bendz. V druhé pětačtyřicetiminutovce Těrek marně dobýval obranou tvrz Amkaru. V poslední desetiminutovce se přesto domácí dočkali, po zpětné přihrávce Georgijeva překonal Narubina opět Pancu

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - Křídla Sovětů Samara 2:0

10.05.2009 14:30

Góly: 57. Konstantin Zyrjanov, 68. Pavel Pogrebnjak

Zenit Petrohrad letos opět herním výkonem nijak neprešvědčil, přesto doma v poměrně nezáživném utkání zvítězil nad Samarou 2:0 góly Zyrjanova a Pogrebňaka.

Utkání od prvních minut neprobíhalo v nijak rychlém tempu a hra byla často přerušována i kvůli faulům na Jana Kollera, kterého se značným výškovým handicapem nejčastěji hlídal slovák Hubočan. I tak byl český dlouhán nejnebezpečnějším hráčem Samary a jeho spoluhráči často směřovali míče na jeho hlavu. Několikrát i nebezpečně zakončil, ale jeho pokusy jen těsně míjely Malafejevovu branku.

Samara domácí přehrávala a Zenit celý první poločas prakticky neohrozili branku soupeře. Hostující brankář Eduardo Lobos si za celý první poločas dokonce nemusel připsat do statistiky ani jeden zákrok. Jedinou šanci měl Igor Semšov, který však těsně přestřelil. Trenér Dick Advocaat tak měl do druhé půle o čem přemýšlet.

Ve druhém poločase matný výkon Zenitu pokračoval a jako blesk z čistého nebe tak přišla první gólová akce. V 57. minutě Denisov přihrávkou našel Dannyho a ten poslal zpětnou přihrávku na Zyrjanova, který se štěstím zakončil. Hra i nadále pokračovala v pomalém nezáživném tempu a další probuzení přišlo v 68. minutě zápasu, když po rychlé individuální akci Dannyho pohodlně do prázdné branky zakončoval Pogrebňak.

V závěru mohl skóre ještě zvýšit sám portugalec Danny. V úniku jeden na jednoho proti Lobosovi ale netrefil branku. Konečný výsledek utkání se tak zastavil na skóre 2:0.

Více informací k zápasu

FK Moskva - Lokomotiv Moskva 0:0

10.05.2009 17:00

Góly: -

Moskevské derby FK Moskva - Lokomotiv, které dnes bylo ve stínu slavnějšího utkání Dinamo - CSKA, skončilo bez branek. Domácí přitom hráli většinu druhého poločasu v početní výhodě, vyloučit se totiž nechal obránce Lokomotivu Baša.

Na stadionu Eduarda Strelcova byl k vidění opatrný fotbal. Útočníci obou celků se dlouho nemohli prosadit a hrozby tak visely po standardních situacích, ve kterých zejména FK Moskva hrozilo, nejblíže branky byl obránce Šešukov.

Jestliže FK Moskva bylo před utkáním pasováno do role mírného favorita, tak v 58. minutě se šance Božovičova celku významně zvedly a o favoritovi utkání už pochyboval málokdo. Ve zmiňované minutě se nechal vyloučit hostující Baša, srbský hříšník šel předčasně ze hřiště už podruhé v této sezoně.

Paradoxně to ale byli hosté, kdo začali více útočit. Ve dvou velkých šancích se objevil útočník Loko Peter Odemwingie. Nakonec se ale střelci obou celků prosadit nedokázali a utkání skončilo tak, jak začalo, tedy 0:0.

Více informací k zápasu

Rubin Kazaň - Tom Tomsk 4:0

11.05.2009 12:00

Góly: 23. Roman Šaronov, 25. Gökdeniz Karadeniz, 79. Roman Adamov, 84. Hasan Kabze

Svůj typický zápas sehrál v pondělním utkání osmého kola ruské Premier-Ligy domácí Rubin Kazaň proti Tomu Tomsk. Domácí dali soupeři ze Sibiře lekci z produktivity a vyprovodili ho s čtyřgólovým debaklem.

Tomsk přijel do Kazaně v roli outsidera, v úvodních minutách ale svěřenci trenéra Nepomnjaščiho chtěli toto tvrzení vyvrátit. Tomiči však nekladli odpor dlouho, odražený míč po střele Ansaldiho dopravil ve 24. minutě do sítě zkušený obránce Šaronov a dostal favorita do vedení. Netrvalo dlouho a Rubin svůj gólový účet zdvojnásobil. Alejandro Domínguez skvělou přihrávku našel Gökdenize Karadenize a ten překonal gólmana Sibiřanů Parejka.

Proti perfektně organizované Kazani se dvoubranková ztráta dohání velmi těžko, zvlášť pro ofenzívu Tomsku se to zdál být nadlidský úkol.

Druhý poločas přinesl první zajímavý moment v podobě šance záložníka Kazaně Noboy, Ekvádorec ale v samostatném nájezdu střílel přesně do rukavic připraveného Parejka. O chvíli později zahrozil po přihrávce Adamova aktivní Domínguez, mířil jen těsně vedle. Domácí poté polevili a šance měl i Tomsk, v té největší vychytal gólman Ryžikova nejlepšího střelce Tomsku Kornilenka.

V poslední desetiminutovce Rubin Kazaň přidal ještě dvě branky. Nejprve se premiérově v této sezóně trefil spící střelec Roman Adamov a v 84. minutě podtrhl debakl Tomsku střídající Hasan Kabze, který po pasu dalšího náhradníka Gorbaněce vyhrál klíčový souboj se zadákem hostů a dopravil míč do odkryté brány.

Více informací k zápasu

Spartak Moskva - FK Saturn 4:0

11.05.2009 14:30

Góly: 6. Jevgenij Makejev, 21. Artjom Dzjuba, 26. Welliton, 72. Welliton

Spartak Moskva v exhibičním stylu deklasoval Saturn 4:0. Gólman hostujícího celku Antonín Kinský tak inkasoval v posledních dvou kolech hrozivých devět branek a je možné, že v nejbližších dnech už bude bez trenéra Jurgena Röbera, který se nemůže opřít o nic.

Od počátečního hvizdu měl utkání plně v režii Spartak, na úvodní gól červenobílí nečekali dlouho. Bystrov přihrávkou pod sebe našel volného Makajeva a mladičký obránce oslavil svou první branku v ruské Premier-Lize. Gólové hody na stadionu Lužniki pokračovaly. Střelu domácího útočníka Wellitona Kinský vyrazil, ale přímo před nohy dorážejícího Dzjuby a bylo to 2:0.

Saturn měl po výprasku proti Kazani zaděláno na další debakl. Na hrozivých 0:3 z pohledu Röberova mužstva zvyšoval ve 26. minutě Welliton, když využil efektivní patičky Bystrova, pohrál si s dotírajícím obráncem Zelaem a nedal Kinskému šanci. Odevzdaný Saturn mohl do konce prvního poločasu kapitulovat ještě několikrát nebýt nepřesné mušky střelců Spartaku.

Ve druhém dějství vyběhl na hřiště v obraně lépe organizovaný Saturn, ale domácí Spartak měl stále utkání pod naprostou kontrolou. Poslední, čtvrtý hřebíček do hostující rakve tak zatloukl v 72. minutě Welliton, když do prázdné branky doklepl Sajenkovu ideální přihrávku. Moskevští si z utkání udělali exhibici a stejně jako prvním poločase, mohli přidat více branek. Nakonec se jejich gólový účet utkání zastavil na čísle čtyři.

Více informací k zápasu

Spartak Nalčik - FK Chimki 0:0

11.05.2009 14:30

Góly: -

V nepohledném utkání mezi aspiranty na sestup Spartakem Nalčik a FK Chimki se zrodila bezbranková remíza. Domácí Nalčik sahal po třech bodech, dvě minuty před koncem však neproměnil zadák Amisulašvili penaltu.

První poločas byl především o boji, ostatně jako celé utkání. Fotbalových momentů bylo poskromnu, až ve 43. minutě vzrušil diváky nastřeleným břevnem obránce Nalčiku Džudovič.

Ve druhé pětačtyřicetiminutovce se začalo na hřišti konečně dít něco souvislejšího. Gólman Chimek Berezovskij totiž dvakrát uspěl proti záložníkovi Leandrovi. Kavkazský Spartak byl aktivnější, hosté se dostávali k ohrožení jejich brány jen výjimečně, přesto jednou málem skórovali, obránce Jatčenko zaskakoval na brankové čáře za gólmana Chomiče.

V samotném závěru utkání přišla velká chvíle brankáře Chimek Berezovského. Po faulu na brazilského útočníka Felipeho se kopala penalta, zkušený Berezovskij ale měl proti exekutorovi Amisulašvilimu pevnější nervy a zachránil hostům alespoň bod.

Více informací k zápasu

Kubaň Krasnodar - FK Rostov 0:0

11.05.2009 17:00

Góly: -

Závěr 8. kola ruské Premier ligy obstaral souboj dvou nováčků nejvyšší soutěže. V Krasnodaru se střetl domácí Krasnodar Kubaň proti loňskému suverénovi druhé ligy FK Rostovu.

Rostov v posledním kole po fantastickém výkonu na hřišti porazil doma Zenit Petrohrad, přesto se od souboje těchto mužstev nečekal nijak záživný fotbal. Přestože na stadionu byla poměrně slušná kulisa, obě mužstva tento předpoklad bohužel na sto procent vyplnila. Za zmínku tak stál jen tuhý boj a velké množství hodně tvrdých zákroků z obou stran.

První fotbalový moment, který stál za povšimnutí se udál až v 60. minutě po průniku Akimova, střela mu však ve finále vůbec nesedla. Na druhé straně byl opět aktivní Kasajev, ale jeho snaha ovoce nepřinesla. Obě mužstva tak pokračovala ve snaze spíše gól nedostat, než nějaký vstřelit. To potvrdilo i střídání trenéra Rostovu Dolmatova, když v 78. minutě stáhl útočníka Lebeděnka a nahradil ho obráncem Čerkesem.

Zápas se tak dotrápil až do 90. minuty, ve které na ukazateli skóre svítil stejný výsledek jako na začátku utkání.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň852117:317
2.CSKA Moskva851216:616
3.Zenit Petrohrad843114:715
4.FK Moskva84317:315
5.Spartak Moskva841312:713
6.FK Rostov83416:413
7.Křídla Sovětů Samara84138:713
8.Dinamo Moskva84048:912
9.Lokomotiv Moskva82427:910
10.Tom Tomsk83145:1110
11.Těrek Groznyj82337:99
12.Kubaň Krasnodar82335:89
13.Amkar Perm81434:87
14.Spartak Nalčik81345:76
15.FK Saturn81255:185
16.FK Chimki80357:173

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (56)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak dnesni derby bylo vyborny .... a ten infarktovej zaver bohuzel ho nejspis rozhodla ta obrovska chyba Keržakova

Reagovat
smazaný uživatel

Necid

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

NECID

Reagovat
smazaný uživatel

gól ze 30 metrů je gól stejně jako z blízkosti do prázdné

Reagovat
smazaný uživatel

no stejnej fakt neni ale má stejnou hodnotu

Reagovat
Zajda

Skvělé Tome

Reagovat
smazaný uživatel

cska by teď klidně s touhle formou mohla porazit barcelonu i manchester united

Reagovat
smazaný uživatel

....asi si ani jeden z jejich letosnich ligovejch zapasu nevidel.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
honziss

Ou..

Reagovat
božský John

S mensátorem v bráně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze CSKA ziska titul

Reagovat
smazaný uživatel

nemáte prosim někdo link ná ten Necidův gol ??

Reagovat
smazaný uživatel

Zenit byl první poločas hrozný hráli bez nějaké větší snahy. Pojďme Samara, mám takový tušák, že Koller dneska rozvlní síť, tradičně hraje velmi dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

.... prisernej vykon-a bohuzel letos ne poprvy

Reagovat
smazaný uživatel

V Zenitu podle mě není moc dobrá atmosféra, hráči jsou podráždění, nevidím tam týmového ducha...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak podrazdenejch je tam par hracu (resp. hlavne jeden... ), ale to nasazeni a tymova hra je priserna - absolutne nic. Taky co chtit s tou soucasnou filozofii nakupu a praci Advocaata

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý Necid

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec se Zenit druhý poločas zvedl, konečně se probudil Danny, jsou to snad jeho první dvě gólové asistence v tomto ročníku RPL. Pro Křídla vzhledem k aktivitě během celého utkání celkem krutý výsledek.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak k zapasu na Petrovskym - utkani se dohravalo pred castecne prazdnyma tribunama. Kdyz kotel domacich (celej prostor za brankou) odesel ze stadionu....

Takze k tomu co se stalo: Behem druhyho polocasu kotel Zenitu vyvesil transparent "Fotbal neni pro policii".... tezkoodenci zacali transparent sundavat a za to na nich pristalo nekolik sedacek. Na to policie zacala rezat hlava nehlava vsechno kolem sebe - vedeni kotle tak zavelilo k hromadnymu odchodu ze stadionu. ACAB

Reagovat
smazaný uživatel

Advocaat to řekl hezky, policie se opět snažila ukázat, že je něco víc než obyčejní lidé...

Reagovat
smazaný uživatel

Vsichni hraci i vedeni se k tomu postavilo uzasne

Reagovat
smazaný uživatel

dobře jim tak nemaj házet sedačky

Reagovat
smazaný uživatel

Mlc, pises kraviny...

Reagovat
smazaný uživatel

http://fczenit.blog.cz/0905/fanousci-v-petrohradu-vystoupili-proti-policii

procti, nez zacnes soudit.....

Policie v Petrohrade (a vubec v celym rusku) je od letosni sezony neco neuveritelnyho. Od letosni sezony najednou policajti pri vstupu do kotle (4 sektory, cca 5000 lidi) nesmyslne buzerujou vsechny fanousky. Prohledavaj pri vstupu fanousky se psama!! nuti ultras se zouvat pred stadionem a podobny kraviny (spousta z nich se dostane na stadion treba az behem zapasu), bezduvodne fanousky napadaj a zadrzujou je primo na stadione, odebiraj jim vlajky, transparenty atd.....

...dneska vyjadrili svoji nespokojenost obycejnym transparentem a policie udela tohle? co to je?? trpelivost proste pretekla

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste dodam, ze letos jeste nebyl vyjezd, kdy by policie nedelala fanouskum nejaky problemy - delaj cokoliv aby vyhnali obycejny ULTRAS (tzn, zadny chuligany, vytrzniky a podobne) ze stadionu. Sam sem na to zvedavej az budu v zase Piteru

Reagovat
smazaný uživatel

to k němu nemáte jinou fotku?

Reagovat
Slejdy

co libi se ti?

Reagovat
smazaný uživatel

právě že ne

Reagovat
smazaný uživatel

,Ve dvou velkých šancích se objevil útočník Loko Peter Odemwingie" - mi přijde, že Odemwingie by se nemusel ani bránit, stejně se netrefí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A přitom ve Francii býval fakt dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

V lokomotivu taky, jeste loni patril k vubec nejlepsim utocnikum v lize... letos uz ale vypada jakoby ho to ani nebavilo a dokaze neproment neuveritelny veci

Reagovat
smazaný uživatel

JJ před sezonou otevřeně říkal, že chce odejít, že už přerostl Lokomotiv...

Reagovat
smazaný uživatel

Zítra Kazaň opět do čela, je to ohraná písnička...

Reagovat
smazaný uživatel

kde jsou ti fanoušci co krytizovali Necida že nebude dostávat šanci v CSKA a že se nechytne.Teď jen mlčí.Já říkám a vždy sem říkal ž ehráč který za reprezentační výběry dával odjakživa spoustu branek vyhrával krále střelců turnajů tak nemůže být špatnej utočník a má velké předpoklady se prosadit.3 důležitej gol v soutěžním zápase i tenhle gol pomůže Necidovi si upevnit angažmá v CSKA,jasný musí střílet dál al eZico ví že vněm potenciál je,je jasný že na základní sestavu to ještě letos nebude když je tam Love ale je dobře že šance dostává jak v pohárech tak aspoň na nějaké části zápasu i v lize a to je důležité.

Reagovat
smazaný uživatel

Necid mi dělá radost, na základní sestavu ještě evidentně nemá, ale jako žolík hru většinou dokáže rozhýbat, tři důležité góly, to je pro něj velmi dobrá vizitka.

Reagovat
stas87

nekritizoval si ho nahodou ked hral v zaklade a vystriedal ho maazou?ja v nom stale nevidim tahouna ktory bude rozhodovat zapasy vidim iba zablesky ale aby tiahol utok nato zatial nema

Reagovat
Tsigi

tak pořád 19 let na to, aby tým táhle nějakej rok času ještě má

Reagovat
stas87

ja viem ze je mu 19 ale stejne si myslim aj ked mu bude 22 ze nikdy ziadny tim tiahnut nebude on je iba dobry do vapna ale v mezihre je k nicomu kombinovat nevie to aspon ten vas koller vedel prihrat dobre on je skratka drevo s dobrou hlavou a kusom stastia

Reagovat
smazaný uživatel

No, jak se to veme... dal tri dulezity goly a je pravda, ze do hry se dostava celkem dost. Jenze tim to hasne. Jeho vykon na hristi je spatnej a kdyz dostal sance hrat celej zapas, tak to byla tragedie. Navic jeho konkurent Maazou uz se taky strelecky prosadil a hraje vyborne. Ted pri zraneni Krasice hraje i v zakladu jako kridlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak říkám, na to hrát od první minuty ještě nemá, ale jako žolík je super. Časem určitě půjde nahoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Tyvole, to sou dneska kanonady

Reagovat
smazaný uživatel

Welliton Soares de Morais, jak on mi připomíná Ronalda. Doufám, že už se mu budou vyhýbat tuto sezonu zranění a ukáže všem, čeho je schopen. Pavljučenko je proti němu nic.

Reagovat
smazaný uživatel

To neni az tak tezky, Pavljucenko taky nebyl nijakej zazrak

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou typově jiní hráči, Pavljučenko je výhradně jen střelec. Welliton je mnohem komplexnější hráč. Koneckonců celý ten brazilský trojúhelník ve Spartaku Welliton - Alex - Carioca se mi moc líbí.

Reagovat
smazaný uživatel

Zapas Krasnodaru s Rostovem, to byla teda megabida, za to by se stydela snad i Gambrinus liga

Reagovat
smazaný uživatel

Se zápasem Spartak Nalčik - Chimki by si tito aktéři mohli podat ruce...

Reagovat
smazaný uživatel

Tiskovky s Röberem jsou vynikající, všechny své hráče s výjimkou Jevsejeva a Loskova, jsou "nothing, shit!"

Reagovat
smazaný uživatel

*označil za

Reagovat
smazaný uživatel

ruská soutěž je velmi kvalitní

Reagovat
smazaný uživatel

Necid nedal penaltu, ha ha ha

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele