Ryneš si po první výhře oddechl, rád by se podíval do reprezentace

19.07., 22:38
Aktuality
Matěj Ryneš (© Sparta Praha)

Záložník Matěj Ryneš uvedl, že udělá vše pro to, aby se probojoval do české fotbalové reprezentace. V úvodním ligovém kole pomohl gólem k obratu Sparty a vítězství proti Pardubicím 2:1. Na tiskové konferenci řekl, že zápas byl dobrou prověrkou na úterní první utkání druhého předkola Ligy mistrů na hřiště irského týmu Shamrock Rovers.

Třiadvacetiletý Ryneš má za sebou působení v mládežnických reprezentačních výběrech, na pozvánku do "áčka" národního týmu ale čeká. "Do reprezentace bych se chtěl podívat, každý o tom sní. Je to čest hrát za reprezentaci. Udělám všechno pro to, abych se tam dostal," řekl rodák z Horní Plané.

Sparta, která usiluje o třetí titul v řadě, porazila Pardubice po obratu. "První zápasy nejsou nikdy jednoduché, zvlášť po takové přípravě, která byla zvláštní. Byli jsme hodně namíchaní a bylo tam hodně mladých kluků. Chtěli jsme hlavně vyhrát a to se povedlo. To je nejdůležitější," prohlásil Ryneš.

Ve čtvrté minutě nastavení úvodního dějství vyrovnal z voleje, když si na zadní tyč naběhl na centr Kryštofa Daňka. Předtím neproměnil zblízka velkou šanci. "Takhle na tréninku to trefuju často. Bylo to ještě jednodušší než ta první situace, takže tohle pro mě bylo lepší," uvedl Ryneš.

V úterý rozehraje Sparta druhé předkolo Ligy mistrů v Dublinu proti úřadujícímu irskému mistrovi Shamrocku. "Bude to těžký soupeř, který bude hrát hodně agresivně, jako Pardubice. Byla to dobrá prověrka na ně," podotkl někdejší hráč Hradce Králové.

Autor: ČTK

Komentáře (5)

Přidat komentář
r.mrazik

Včera hrál hodně dobře.

Snad dostane cuchnout v repre. Zasloužil by si to.

Reagovat
Cafú

je fakt, že zrovna na tom jeho postu nás teďka trochu tlačí bota, Jurásek je bohužel docela z formy..

Reagovat
r.mrazik

prave.

bohuzel jurasek sel dost dolu

Reagovat
16Dave

A byl Jurásek vůbec někdy nahoře, krom pár zápasů, při kterých ho zrovna viděli lidi z Benfiky?

Reagovat
r.mrazik

joo, tak on u cinanu hral fakt dobre vcetne evropy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele