S Juráskem a Čvančarou to není lehké, ale mají kvalitu, říká Suchopárek

07.08.2023, 14:22
Rozhovory
Jan Suchopárek (© twitter.com/ceskarepre_cz)

Před několika týdny vyvrcholil jeden cyklus reprezentační jednadvacítky - národní tým sice ve skupině mistrovství Evropy porazil Německo, v rozhodujícím zápase ale prohrál s Izraelem a ze skupiny nepostoupil. Jak turnaj s odstupem hodnotí trenér Jan Suchopárek (53)? V čem vidí obecné slabiny českých fotbalistů a jaké mladé hráče teď sleduje v lize? I o tom je dnešní vydání podcastu Livesport Daily.

"Výsledky na Euru mohly být lepší, příčiny jsou spíš dlouhodobé. V úterý osmého srpna budu na Výkonném výboru předkládat kompletní analýzu, která se bude týkat i celého období před turnajem. V určitých aspektech nebylo naše vystoupení na mistrovství Evropy úplně špatné, ale nepostup ze skupiny je samozřejmě neúspěch," uvědomuje si Suchopárek.

Podle trenéra české reprezentace do jednadvaceti let mají mladí čeští hráči problém s tím udržet v utkání dominantní roli. "Opakovalo se to, bylo to vidět už v barážovém utkání s Islandem. Dominovali jsme, drželi jsme míč a najednou se něco stane, ztratíme sebevědomí, přestaneme hrát kombinačně. Naši hráči prostě nemají zkušenosti z velkých zápasů, měli jsme v kádru jen málo hráčů, kteří by hráli v týmech bojujících o titul. Jsou to kluci, kteří jsou ze svých týmů často zvyklí spíš bránit a pak si ty návyky mohou přenášet i do klíčových reprezentačních zápasů, kdy je velký tlak na výsledek," vysvětluje svůj pohled Suchopárek. "Jsou to mladí hráči a potřebují zkušenosti."

"Koukněte se třeba na hráče Anglie. Setkávají se s tlakem dennodenně, vidí kolem sebe zkušené a kvalitní hráče. My jsme chtěli během turnaje klukům trochu přenastavit myšlení, v zápase s Anglií se nám to třeba i povedlo. Ale v utkání s Izraelem to nevyšlo," dodává Suchopárek.

Ten v podcastu zmínil i dva mladé české hráče, kteří přestoupili do velkých evropských soutěží, tedy Davida Juráska a Tomáše Čvančaru. "Oba dva jsou to kvalitní hráči, mají výbornou techniku a mají rádi fotbal. Zároveň ale platí, že s nimi není jednoduché pořízení, trenér u nich občas musí přimhouřit oči a oni mu to pak můžou vrátit. Jsem zvědavý, jaký bude jejich dalších vývoj, přeju jim jen to nejlepší, aby pak přinášeli kvalitu do národního týmu. Oba jsou každopádně dobrým příkladem toho, že museli překonat období, kdy se na chvíli ztratili z očí," uzavírá trenér.

Dál jsme v nové epizodě Livesport Daily řešili:

- o tom, co si vyčítá v rozhodujícím duelu s Izraelem

- o nadějných mladých hráčích v české lize

- proč mu vadí, když si jdou hráči po zápase pro dresy soupeřů

Všechny díly Livesport Daily najdete také na - Apple Podcasts a Google Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
shitcool

Hezký přiznává, že nezvládá hráče a kabinu a kvůli tomu se vlastně nepostoupilo Nedovedu si představit, že by ho neodvolali

Reagovat
Kily

před dvěma měsíci mu prodloužili smlouvu, tady se o odvolání nebude ani uvažovat

Reagovat
Sigma Olomouc

Proč mu vadí, když si jdou hráči po zápase pro dresy soupeřů?

Reagovat
kilobyte

Jeho nikdo nechtěl.

Reagovat
Mönchengladbach

Kladenský Žižka

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně že máme toho bojovného ducha už od dob Jana Žižky to zapomněl zmínit

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
HOAX

Ježiši to je dement

Reagovat
Zdechlina

S tebou to taky není lehké, ale narozdíl od těch dvou, ty tu kvalitu nemáš.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Kucka

Reagovat
Lemond Laws

OT:

Šulák

Reagovat
Salfovic

?

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
icka

Reagovat
Sosi

Kokot, pekme ho ted Hrdina sejmul

Reagovat
Lemond Laws

Já bych snad ty dva dementy na to MS nominoval Ty by dostali takovej kotel, že už by se v ČR nikdy na veřejnosti neukázali

Reagovat
10adam

Jo, Hrdinova reakce super

Reagovat
Kucka

Reagovat
oli9

Snad poletí...Už to ,že nechtěl vzít borce kteří nakoukli do repre seniorské bylo na facku a konec

Reagovat
Mass

A pak si stěžuje, že jeho hráči nemají zkušenosti z velkých zápasů, když ty hráče se zkušenostmi odmítl povolat.

Reagovat
Vinci

Stejnej kokot jako Žižka

Reagovat
10adam

Poslouchal jsem asi půlku a tragédie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele