Saňák neustál nezdar s Baníkem, spolu s ním končí i Kulič a sportovní manažer Shejbal

Včera, 21:47, aktualizováno včera, 22:24
Aktuality
Jiří Saňák (© Profimedia)

Teprve v červenci letošního roku se stal hlavním trenérem fotbalistů Pardubic Jiří Saňák (46). Dlouholetý asistent Václava Jílka ovšem nenaplnil očekávání klubového vedení a po sobotní porážce s Baníkem Ostrava 2:3 u týmu i s asistentem Markem Kuličem skončil. Pardubice mají po 13 kolech na kontě sedm bodů a jsou předposlední. Klub o rozhodnutí informoval na svém webu.

Saňák se do Pardubic vydal před sezonou, aby si poprvé vyzkoušel post hlavního trenéra v české nejvyšší soutěži. Jeho angažmá však už v říjnu ukončila série špatných výsledků. Ve 13 ligových zápasech jeho svěřenci vyhráli jen derby s Hradcem Králové a v Českých Budějovicích. Bod si připsali za remízu v Mladé Boleslavi.

Že je jeho pozice v ohrožení, přiznal sám rodák z Ústí nad Orlicí bezprostředně po utkání s Baníkem. "Cítím tlak, čtu to všude. Zatím jsem neslyšel nic jiného, než že budu odvolaný. Tak uvidíme," řekl vpodvečer před kamerami O2 TV. Vedení klubu ho několik hodin poté skutečně odvolalo.

Saňák v minulosti dlouhou dobu dělal asistenta Jílkovi, po jehož boku stanul ve 154 soutěžních zápasech. V závěru minulého ročníku pak coby dočasný kouč vedl Olomouc poté, co vedení jeho blízkého spolupracovníka z pozice trenéra odvolalo.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (33)

Přidat komentář
$dolar$

No nevim. S tim kadrem co maji, tak nevim kdo by dokazal vic.

Reagovat
Kily

jedině někdo, kdo by chtěl mnohem větší peníze než 50 tisíc za měsíc. Ten tlak není zase tak velký vzhledem k tomu, že drtivé většině místních je fotbal buřt a většina z toho zbytku nadává na všechno a za každého počasí, ale celkem čekám, že tohle byl jeho poslední zápas. A pak už jsou řešení strašně jednoduchá a do role hlavního trenéra buď povýší Kulič, nebo se vrátí Krejčí, který byl začátkem října viděn na setkání se Shejbalem

Reagovat
Vinci

To opravdu má trenér v první lize jen 50k?

Reagovat
$dolar$

Zaklad. Pak bude mit velky premie za vysledky.

Reagovat
fenixLFC

takze len 50k

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Axelrose

Reagovat
Transfermarkt

Za mě nesmysl,to berou trenéři v A dorostu

Reagovat
$dolar$

Reagovat
Uwe háže buly

To asi tezko

Reagovat
Kily

u nás ano, po odchodech Hlavatého s Černým se ani nikdo z hráčů neblíží platu sto tisíc za měsíc

Reagovat
Witcher

V eurech

Reagovat
$dolar$

To bylo rychly.

Kazdopadne ses netrefil asi ani s jednou moznosti.

Reagovat
Kily

té variantě s Krejčím to naopak nahrává, s trenérem jde i asistent a Krejčí nemá licenci, takže k sobě bude někoho potřebovat

Reagovat
$dolar$

Ale Shejbal, kterej se s ním bavil, je pryc.

Reagovat
Kily

jasné, možná dostal od někoho pokyn, aby ho kontaktoval. Každopádně jeho je mi líto, u toho týmu byl od začátku, už od sloužení Tesly s Loko Pardubice před dvaceti lety. V létě byl novému trenérovi odsouhlasen nový trenér brankářů, Šejbu převeleli a teď poslali k vodě úplně

Reagovat
$dolar$

Zkusil bych Nadvornika.

Reagovat
fantomas10

Reagovat
Modi6

Navrhuju udělat to jako u nás v ČB. Zbavte se v Pardubicích několika hráčů, kteří ještě umějí kopat, ať se může Dynamo držet alespoň tohohle pardubického stébla. Pokud se i Pardubice chytnou tak už opravdu můžeme jen experimentovat s přípravou na ČFL. Nepopletl jsem zkratky. S tím souborem, který nám vedení v ČB ponechalo, budeme hrát o záchranu i ve 2. lize.

Reagovat
icka

Aby na tebe neposlalo vedení security.

Reagovat
Transfermarkt

Jako kriplmatch Zbrojovka vs Dynamo, to by byla lahůdka

Reagovat
Pepesma

aby jim Brno neuteklo

Reagovat
STR

Reagovat
Simas92

Ty delas jak kdyby byla teoreticka moznost ze Budejky udelaji do konce sezony jeste 6 bodu

Pardubice mi prijdou zvlastni ze vzhledem ke kvalite kadru odvolavaji v tehle situaci kouce, ale snad vsem je jasne ze minimalne baraz si letos zajistili uz temi 7 body.

Reagovat
Firkraag

Novej trenér, tak to se chytnou na nás

Reagovat
_Franklin_

Holoubek na plac

Reagovat
Transfermarkt

Je mi Saňáka trochu líto. S tím kádrem na víc asi ani nebylo

Reagovat
TactXak

Kurvy! Stačilo, aby sudí nastavil 7 minut, a ne 8, a měli bod. Naprostá náhoda a oni ho vylejou. Fajn, přeju těm kurvám, aby šli do baráže a někdo je sundal Zmrdi.

Reagovat
Bucky

Klid, Jirko.

Reagovat
Transfermarkt

Tak prej nový trenér bude Střihavka ze Béčka SKS a sportovní ředitel Dobiáš z 11Hacks

Reagovat
doshcz

jestli stejny model jako Slavie+Karvina tak uz liga zacina byt opravdu neregulerni

Reagovat
zurix_new

Reagovat
John Obi Mikel

Druhé jméno, co jsem četl, je David Holoubek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele