Sánchez bude vytvářet prostor pro Messiho, hodnotí posilu Piqué

02.08.2011, 20:52
Aktuality
Za velké peníze přestoupil do Barcelony Alexis Sánchez a jeho příchod z Udinese kvituje stoper Blaugranas Gerard Piqué. Španělský reprezentant totiž věří, že přítomnost Sáncheze dá na hřišti více prostoru pro Lionela Messiho, protože si budou muset obránci všímat také chilské hvězdy...

Dvaadvacetiletý Sánchez opustil Udinese po úspěšné sezoně a zamířil za novou výzvou do Barcelony, která by za něj v konečném zúčtování mohla zaplatit až 37,5 milionů eur. Piqué je ovšem přesvědčen, že bude i za tuto cenu chilský křídelník pro Katalánce přínosem. Podle něj ulehčí hvězdnému Messimu.

"Sánchez by mohl pomáhat otevírat prostor pro Messiho. Hráči vždycky stráží Messiho, ale když budeme mít na hřišti dalšího skvělého hráče jako je Sánchez, budou muset soupeři hlídat i jeho. To pomůže Messimu a dá mu to na hřišti více místa," míní Piqué, který se připravuje na přípravné duely s Guadalajarou a Clubem América, po kterých přijde na řadu boj o španělský Superpohár proti Realu Madrid.

"Myslím si, že Alexis toho může Barceloně hodně nabídnout. Máme sice Messiho a Pedra, ale Alexis je trochu jiný. Je rychlý, dobrý ve hře jeden na jednoho a také pomáhá bránit," dodal na adresu nového spoluhráče Piqué.

Autor: Ondřej Holzman / goal.com

Komentáře (392)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele