Saúdská Arábie vsadila na starého známého, Renard nahradí jako trenér Manciniho

Dnes, 13:58
Aktuality
Hervé Renard (© AFP)

Francouzský trenér Hervé Renard se vrátil k reprezentaci Saúdské Arábie, s níž před dvěma lety v Kataru prožil jedno z největších překvapení na mistrovství světa. Jeho svěřenci tehdy porazili pozdější zlaté medailisty Argentince. V sobotu saúdský svaz oznámil, že Renard nahradí Itala Roberta Manciniho, jenž skončil ve čtvrtek.

Šestapadesátiletý Renard mezi angažmá u Saúdské Arábie vedl fotbalistky Francie, ale po neúspěchu na domácí olympiádě odstoupil. "Neměl jsem v úmyslu odejít, ale když vám na dveře zaklepe vaše země, musíte reagovat. Se Saúdy ještě nemám příběh dokončený," řekl.

Úspěchy Renard dříve sbíral také u afrických národních celků a jako první s dvěma různými týmy dokázal vyhrát tamní šampionát: v roce 2012 se Zambií a o tři roky později s Pobřežím slonoviny.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Japonsko
4
3
1
0
15 : 1
10
2
Austrálie
4
1
2
1
4 : 3
5
3
Saúdská Arábie
4
1
2
1
3 : 4
5
4
Bahrajn
4
1
2
1
3 : 7
5
5
Indonésie
4
0
3
1
4 : 5
3
6
Čína
4
1
0
3
4 : 13
3

Autor: ČTK

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele