Scaloni po desátém reprezentačním hattricku Messiho: Chci, aby hrál tak dlouho, jak to jen půjde

Dnes, 14:50
Aktuality
Lionel Messi vstřelil proti Bolívii hattrick. (© Roberto Tuero / Zuma Press / Profimedia)

Lionel Scaloni (46) byl během své kariéry svědkem mnoha kouzelných okamžiků Lionela Messiho, argentinský trenér ale v úterý prohlásil, že ho kapitán týmu nepřestává udivovat. Messi při drtivé výhře 6:0 nad Bolívií v kvalifikaci na MS vstřelil svůj desátý reprezentační hattrick. Po zranění pravého kotníku, které utrpěl během červencového finále Copa América proti Kolumbii, se objevil na mezinárodní scéně teprve podruhé.

Osminásobný držitel Zlatého míče po zápase řekl, že bude hrát tak dlouho, dokud bude moci podávat výkony dle svých představ. Scaloni doufá, že Messiho na hřišti uvidí ještě dlouhá léta. "Nikdy mě nepřestane udivovat," řekl kouč novinářům.

"V jednu chvíli jsem si sedl s asistentem Pablem Aimarem a řekl mu, že tohle je prostě úžasné. Mít možnost být na lavičce a vidět věci, které dělá... Tým s ním souzní a já si přeji, aby hrál tak dlouho, jak to jen půjde," prohlásil Scaloni.

Přestože postrádal několik hráčů kvůli zraněním a trestům, řekl, že na svůj tým snad nemůže být více hrdý. Brankář Emiliano Martínez byl v září suspendován na dva zápasy za nesportovní chování, vynechal tak kvalifikační utkání proti Venezuele a právě Bolívii.

"Velcí hráči vědí, že pokud dají šanci jiným, mohou přijít o místo," řekl Scaloni. "Ten závan čerstvého vzduchu je pro nás přínosný, kluci se chovají příkladně," dodal.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (24)

Přidat komentář
inferno08

KOZA

Reagovat
Tlustej Pedro

Já taky, kurva mohl by to ještě 2 roky vydržet v topu a vyhrát jestě jednou MS

Reagovat
Beči

Reagovat
7kaka7

Šance, že se Argentině povede to co v Qataru by byl zázrak, to nebyl tým co by turnaji dominoval ale tým kterému se všechno sešlo. Ať hraje Messi co nejdéle, chci ho vidět ještě na velké scéně.... ale s velkou pravděpodovností to bude znamenat, že bude končit nějak trapně ve čtvrtfinále.

Reagovat
Y.N.W.A

sešlo? ...ta jejich cesta byla vyloženě turnajová, skvěle zvládají pod Scalonim i Copu a kvalifikace, ten tým má na to, byť bude jeden z deseti favoritů, to zase ukopat. Jo, dva roky jsou dlouhá doba, ale vyloučený to není.

Reagovat
7kaka7

To jsem se asi nevyjádřil správně, neřikám že nevyhráli zaslouženě (fandil jsem jim).... ale sešla se jim forma klíčových hráčů, los (první opravdu top tým potkali až ve finále) + to že se Brazilci uplně posrali proti Chorvatům, vyrovnané zápasy překlopili na svou stranu, ani jednou je nezařízl sudí, 2x postoupit na penalty (+ nevím kolik mají serii vyhraných rozstřelů s Copou). Tohle všechno dát dohromady znova bude neuvěřitelný.... ne nadarmo Mundial nikdo neobhájil od roku 1962. Vyloučený to samozřejmě není

Reagovat
-R2D2-

Nevyjádřil no.

Reagovat
7kaka7

nebo si to akorát nepochopil, outcome je stejný

Reagovat
-R2D2-

Tak ve druhém příspěvku vidím názor podloženej argumenty, ten původní měl spíš zaujmout, řekl bych..

Reagovat
Cotton

Nizozemsko i Chorvatsko bych bral jako top týmy, moc lepších soupeřů tam nebylo.

Reagovat
Moshe Dajan

Tak Brazilci třeba dle výsledků z posledních pěti (!!!) MS vůbec top tým nejsou, kromě jediné výjimky vždycky ostuda ve čtvrfinále, to už je mnohem spíš pravidlo, ukazující na reálnou turnajovou kvalitu, než že by něco "posrali" proti vůli osudu a své nedostižné kvalitě.

Reagovat
Moshe Dajan

Nemluvě o tom, že to jediné čtvrté místo udělali 2014 doma, což je pro Brazílii jako kdyby skončili ve skupině.

Reagovat
Moshe Dajan

A ještě k tomu tam bylo slavných 1:7 v semifinále Brazílie fakt není někdo, koho by se měla Argentina v současnosti na mundialu bát

Reagovat
Kiss Me Polka!

ne není to neuvěřitelné ani trochu. je to štěstí, které má v podstatě každý vítězný tým na MS. podobné věci o tom, že se sešli věci o soupeřích, forme hráčů atd. můžu vytáhnout i na Francii, Německo, Itálii, Španělsko a další.

Reagovat
technecium

A kdo prosím hrál líp než Argentina? Nikdo je nepřehrál, že se šlo dvakrát na penalty je zásluha spíš jejich poleveni v koncentraci na konci zápasu než že by je soupeř přehrával. Kdyby čtvrtfinále i finále skončily 2:0, nikdo by po průběhu těch zápasů nemohl říct ani slovo.

Reagovat
7kaka7

Tak třeba Brazilie, hrála minimálně stejně dobře a ne li líp,a to polevení v koncentraci je stálo postup, Argentinu ne a to dokonce 2x, zbytek viz odpověď pro Y.N.W.A.

Reagovat
Seydou Doumbia

tak ono hrát dobře znamená často nevyhrát, takže dobře pro každého, kdo dobře nehraje

Reagovat
Kiss Me Polka!

hrála tak dobře, že se nechala vyřadit od podle tebe tak nějak trapné od ne top týmu..

Reagovat
Moshe Dajan

Co to znamená dominovat? Měli vyhrát všechny zápasy 5:0?

Reagovat
j.r.ewing

ja dufam ze skonci az na domacom ms v 2030

Reagovat
kitas

Ja verím že si ešte zahrá za Argentínu so svojím synom

Reagovat
JackDaniels.

Ja verim ze aj s vnukom

Reagovat
JackDaniels.

Wau

Reagovat
Cotton

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele