Schickova bilance po třech kolech v Bundeslize: Jen devatenáct minut, přednost má Boniface

15.09., 22:05
Aktuality
Patrik Schick (© AFP)

Patrik Schick v letním rozhovoru v pořadu Kudy běží zajíc přiznal, že chtěl opustit Leverkusen. Nakonec zůstal. Kdyby ale věděl, jak bude vypadat začátek sezony, zachoval by se možná jinak a nad odchodem z kádru německého mistra by vážně uvažoval.

"Chtěl jsem odejít, ale při dovolené se mi to všechno rozleželo v hlavě a rozhodl jsem se, že se o místo poperu." Tohle řekl český útočník před pár týdny. Všechno přitom na startu sezony vypadalo snově. Schick dal v Superpoháru proti Stuttgartu vyrovnávací branku těsně před koncem, navíc pak proměnil i penaltu v rozstřelu.

Jenže pak? Proti Mönchengladbachu proseděl zápas na lavičce a v dalším kole si zahrál jen 14 minut proti Lipsku. V mezičase sice stihnul celý zápas v poháru na hřišti Jeny (4. německá liga), ale to byla jen chabá náplast. Tím spíš, že za 90 minut proti horšímu soupeři nedal gól.

Schick letos moc prostoru nedostává (©Livesport)

Náladu si nespravil ani v reprezentaci, kde byl po velmi matném výkonu proti Gruzii (1:4) odsunut na lavičku náhradníků a proti Ukrajině odehrál jen 11 minut. Zkušený útočník se výrazněji neprosadil ani v následném bundesligovém kole po reprezentační přestávce, v sobotu proti Hoffenheimu nastoupil jen na pět minut.

Suma sumárum, v Bundeslize zatím po třech kolech svítí u Schicka 19 odehraných minut, kromě Superpoháru se neprosadil gólově ani přihrávkou. Aby toho nebylo málo, média zaslouženě oslavují útočníka Victora Boniface, který je stoprocentně fit a sobotní vítězství 4:1 na půdě Hoffenheimu zařídil dvěma brankami a asistencí z velké části on. "Tohle byla Bonifaceho show," píše například francouzský L’Equipe.

"Všichni spoluhráči ho mají rádi, ten kluk vytváří skvělou atmosféru. Někdy ho musíte donutit, aby se soustředil jen na fotbal, ale právě to je moje práce, snažím se o to," řekl trenér Xabi Alonso o nigerijském útočníkovi po jeho působivém výkonu.

Boniface je teď jeho útočníkem číslo jedna a španělský kouč nemá důvod něco měnit. Bayer však čeká náročný program, ve kterém by měl Schick dostat šanci. Tu další už musí využít.

Porovnání obou hráčů (©Opta by Stats Perform)

Autor: eFotbal.cz / David Zlomek

Komentáře (44)

Přidat komentář
kattos

Tak zase rozhodl superpohár a šance že Boni vydrží zdravej celou sezónu je mala

Reagovat
fsada

Tak jasný , že Boni je numero Uno , co , jako Schick čekal? Že bude v základu zápas co zápas? To asi těžko

Reagovat
Freedo

Taky to nechápu. Pokud bude Boniface zdravej, tak bude hrát většinu zápasů on a to tam ještě bude v hierarchii před Schickem Terrier.

Reagovat
Senna28

Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.

Reagovat
Mönchengladbach

No super. Krejčí rovněž lávka, v Hoffenheimu anarchie, v Šunce míří Bolmondo s Timmym mimo základ... Oslavíme, když budeme mít koncem roku v základu klubů TOP8 lig dle koeficientu (devátá je česká) alespoň Krále. Úpadek.

Reagovat
dave30

Jj, brankářská jednička nechytá, obránci nehrají (Krejčí, Coufal, Hranáč), útočníci také ne (Schick, Čvančara). Teď nehráli ani Černý, Hložek... To je radost pracovat s takovým souborem.

Reagovat
PalibrkUros

No jak to vloni po přestupáku vypadalo zajímavě (Čvančara s Černym do Německa, Lingr do Fey a nevim kdo ještě všechno), člověk měl pocit, že bychom mohli mít zase hráče, alespoň na zajímavých adresách s velkou možností, že se prosadí a porostou... no zatim to vypadá, že většina má svůj strop za sebou. Být fotbalistou s českým pasem musí být nějaká diagnóza, když už i ten Shick, kterej vypadal, že snad k nám ani nepatří je najednou nepoužitelnej

Reagovat
Witcher

Prodáš ven rok počkáš a začneš je stahovat zpátky

Reagovat
Transfermarkt

Slavia styl

Reagovat
antiHavel

Reagovat
lampas

Za pár let budeme ještě s láskou vzpomínat, jak jsme hráli na EURU s Gruzií. Pravděpodobně klesneme někam na úroveň Bulharska, jen tu domácí ligu snad dokáže zachránit Slavia a Sparta, přičemž v základu obou týmů bude nějaký Čech jen omylem.

Reagovat
antiHavel

Pak se nedá divit, že naše reprezentace je pomalu nejhorší v Evropě, strašný ,,,

Reagovat
PalibrkUros

Reagovat
ratusek

Zrovna jsem si vzpomněl, že už tady není (kromě jiného) to české okénko v zahraničních soutěžích a redakci, to skoro by člověk řekl až fiasko, vlastně nahrává v tom to okénko už ani nedělat.

Reagovat
Witcher

Okénko je zavřený

Reagovat
O.Giroud

Tie expresky sú tiež vtipné, nedávno človek čítal Schick skóroval, Cvancara prispel k výhre a teraz Cvancara odehral pukhodinu, Leverkusen využil v záveru Schicka

Reagovat
ratusek

člověk musí postupně snižovat nároky a být rád za každý drobek

Reagovat
Losinho

Reagovat
John Obi Mikel

Dělal to legendární Fišara a ten už pracuje v Sigmě Olomouc

Reagovat
Reggie

Ty vole, Fišara . Na toho démona jsem zapomněl

Reagovat
Losinho

Reagovat
Dron

Ten snad musel psávat ty články permanentně nalitej

Reagovat
Reggie

Reagovat
$dolar$

Snad aspoň v zimě půjde někam hostovat, kde bude hrát. Tohle je naprostá rezignace na nějaký ambice.

Reagovat
dave30

Ono těch zhruba 7,5 mega euro za sezónu mu nikdo nedá (možná Arab, ale tam každý nechce). Tak kam spěchat?

Reagovat
king23

Bojím se, že Schick už víc neukáže. Na české poměry fakt nadstandardní hráč, ale souhra neustálých zranění a podlě mě i dost špatného výběru klubů (komplet Itálie třeba) způsobila, že dopadl jak dopadl.

Si vemte, že od té doby co odešel do zahraničí tak odehrál víc než 2000 minut jenom 2x a to jenom lehce nad. Přitom hráči, co hrají pravidělně základ (+ hrají evropské poháry) dají i 4000 minut. To znamená, že Shich ať už kvůli zranění nebo výkonosti vlastně do základu nikdy pořádně nepatřil.

Reagovat
doshcz

ja tipoval ze uz tohle leto zamiri nekam do Turecka, Arabie nebo MLS.. pro jeho telo by to asi bylo nejlepsi, jit si to povodit nekam do sranda ligy a do tepla

Reagovat
lampas

Připomíná mi to kariéru Baroše (samozřejmě bez vítězství v LM). Vrchol měl nakonec v době, kdy všichni doufali, že z toho vytěží ještě něco navíc, bohužel vnější okolnosti to už nedovolily. Pro něj jedinou cestu vidím do velké trojky v Turecku (stejně jako Baroš), jinde si na nějaké aspoň solidní úrovni za hezké peníze v Evropě neškrtne.

Reagovat
king23

No u Baroše podle mě hrálo dost roli to, že to byl s prominutím idiot s nízkým IQ a místo, aby se soustředil na kariéru, tak byl každej druhej den v bulváru, vyhrožoval novinářům, že je zabije a podobně. Tohle mi /zatím, na Schicka nesedí, ten je podlě mě nastavený na fotbal.

Reagovat
Witcher

Však Bary se jednou vychcal v Turecku do kašny a v Lyonu jen 250 po dálnici jinak si nepamatuju žádný průsery tak z něho nedělej Fenina

Reagovat
king23

cože?

Prostitutky na pokoji po zápase s reprezentací nic?

Jak vylezl v tangách z letadla, protože si roztrhali oblek nic?

Jak vyhrožoval novinářům, že je zabije nic?

Hlavně fakt byl každej druhej den v bulváru a nechal si to vlézt do hlavy.

Reagovat
Lemond Laws

ještě mu úplně nevoněj dresy od černochů...

Reagovat
Calgary_CZ

Ono mu určitě nepomohlo ani EURO. Přeci jen jsme tam vyhořeli, jemu se taky nedařilo, o důvod víc sázet na Boniface.

Reagovat
Transfermarkt

Reagovat
Losinho

To je Leverkusenu úplně jedno.

Reagovat
Werkrider

Já bych Patrika nezatracoval, šanci dostane, góly dá. Bohužel (pro něj) je Boniface mnohem lepší v mezihře, je i přes obří postavu dobrý technicky a umí 1v1.

Na druhou stranu Xabi už několik krát nasadil na hrot i třeba Adliho nebo Terierra, tak uvidíme.

Reagovat
Mr.Mike

Tak zacnou pohary a sezona se vic rozjede, tak bude vic casu na rotace a Schick dostane urcite dost minut

Reagovat
oli9

Jsou odehrany 3 zápasy

Sezóna je dlouhá, navíc Leverkusen bude hrát i pohary... Ztratí se forma, přijde zranění atd...

Hlavně ať je Patrik zdravý, to že si zahraje a bude dávat góly o to strach nemám... Boniface má teď fazonu a je v pořádku že hraje on..

A tady se už Patrik posílá jinam po třech zápasech..

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
mayday

Zahraje si dost

Reagovat
verv

Reagovat
ACSMan

Za všechno může Hřebík

Reagovat
Witcher

Ten by právě potřeboval Hřebíka aby ho naučil presovat a nestal na půlce jak znuděná Píča.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Hrozně líná primadona

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele