Sedmnáctiletý obránce Barcelony Cubarsí je poprvé ve španělské reprezentaci

16.03., 10:18
Aktuality
Pau Cubarsí (© AFP)

Sedmnáctiletý obránce Barcelony Pau Cubarsí obdržel poprvé pozvánku do španělské reprezentace. Premiéru v národním týmu si může odbýt 22. března v Londýně proti Kolumbii nebo o tři dny později v Madridu proti Brazílii. Oba zápasy budou pro svěřence trenéra Luise de la Fuenteho přípravou na letní mistrovství Evropy.

Cubarsí, který je odchovancem proslulé barcelonské akademie La Masia, debutoval v prvním mužstvu katalánského klubu letos v lednu. Od té doby nastoupil ve dvanácti soutěžních zápasech. V úterý pomohl Barceloně k výhře 3:1 nad Neapolí a postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů a byl vyhlášen hráčem zápasu.

"Každý, kdo Paua na trávníku viděl, ví, jaký to je hráč. Známe ho, takže nás nepřekvapil," řekl De la Fuente při dnešním oznámení nominace. Cubarsí nastupoval za španělské výběry do 15, 16 a 17 let, nyní se posunul rovnou do seniorské reprezentace.

V nominaci je i další barcelonský talent Lamine Yamal, šestnáctiletý útočník už má na kontě čtyři reprezentační zápasy a dva góly.

Nominace:

Brankáři: Unai Simón (Athletic Club), David Raya (Arsenal), Álex Remiro (Real Sociedad).

Obránci: Dani Carvajal (Real Madrid), Jesús Navas (Sevilla), Pedro Porro (Tottenham), Aymeric Laporte (Al-Nassr) , Robin Le Normand (Real Sociedad), Pau Cubarsí (Barcelona), Dani Vivian (Athletic Club), José Luis Gayá (Valencia), Alejandro Grimaldo (Bayer Leverkusen).

Záložníci: Rodri Hernández (Manchester City), Martín Zubimendi (Real Sociedad), Mikel Merino (Real Sociedad), Fabián Ruiz (PSG), Alex Baena (Villarreal), Oihan Sancet (Athletic Club).

Útočníci: Álvaro Morata (Atlético de Madrid), Joselu Mato (Real Madrid), Nico Williams (Athletic Club), Lamine Yamal (Barcelona), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Gerard Moreno (Villarreal), Dani Olmo (RB Lipsko), Pablo Sarabia (Wolverhampton).

Autor: Tomáš Pavlík, ČTK / beinsports.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
-R2D2-

úlet

Reagovat
vladino10

Vôbec, treba z týchto mladikov výbuchat co najviac kým sú na vrchole - za dva tri roky ich barcelona odpáli ako pedriho, fatiho alebo munira.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fabec1222

Obrana docela bída. Tohle je tak na 1/4 na Euru.

Reagovat
PtákOhnívák

Přesně! Navas, Laporte, Gayá... Co to je proboha. Já upřímně myslel, že tyhle hráči už jsou v důchodu. Navas a Laporte uričitě.

To vypadá že Španěláci jdou taky tou cestou jako jsme mi šli pár let zpátky... Že se do obrany berou důchodci, co měli svůj peak před 5 lety.

Reagovat
smazaný uživatel

Laporte má 29, Gayá 28.

Reagovat
Uwe háže buly

No, ale s tím vrcholem tak daleko nebyl

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, hlavně ten Navas je tam tak trochu na sílu. Nechápu proč on tam být může, ale Ramos ne.

Reagovat
Neutron

Reagovat
pospech11

Oproti dřívějším letům, je to celkem slabota. Ale zase když se jim tihle mlaďoši vyhrají, za pár let by mohli opět dominovat.

Reagovat
RickNash

Na španělský poměry hodně slabý, hlavně stopeři nic moc a v bráně taky stával někdo, kdo neoodiskutovatelně patřil do světový špičky. V záloze je sice Rodri, ale druhej nejlepší střeďák, Zubimendi, hraje vlastně dost podobnou pozici, ne?

Dost mě zajímá, jak se s tím popisují. Protože útok i (wing)beci jsou super a to volá to fakt ostrým fotbalu.

Reagovat
mistr129

Zrovna brankář mi tedy problém nepřijde, z těch favoritů má nějak výrazně lepší snad jen Německo a Itálie ne? Pickford, Maignan, Costa, Noppert, Mignolet/Casteels

Reagovat
Kiss Me Polka!

maignan je lepší než donnarumma

Reagovat
JeséRodriguez

To bych neřekl, ale než Simon, Remiro nebo Raya určitě

Reagovat
bayern987

Reagovat
O.Giroud

Baena

Reagovat
Salfovic

Pěkná slabota. Ale odpovídá to změnšujícímu se počtu Španělů v Barce a Realu.

Reagovat
Vinci

Čistá tlacenka, výkonnostně tam nemá co dělat

Reagovat
technecium

Toho vyhajpovanyho hrotaka Neapole si docela povodil.

Reagovat
srandamač

Proč hraje Španělsko s Kolumbií v Londýně?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele