Sedmnáctka v pondělí vstoupí do ME a zkusí projít do čtvrtfinále

19.05., 17:42
Aktuality
Jiří Žilák (© AFP)

Čeští fotbalisté do 17 let v pondělí vstoupí zápasem proti domácímu Kypru do evropského šampionátu. Svěřenci trenéra Jiřího Žiláka se pokusí ze čtyřčlenné skupiny A, v níž se utkají ještě s Ukrajinou a Srbskem, projít do čtvrtfinále. Do vyřazovací fáze postoupí dva celky.

"Důležitý bude vstup do turnaje, ve kterém nás na vyprodaném stadionu čeká domácí Kypr. I kvůli návštěvnosti se bude hrát až v půl deváté večer (místního času), což není pro naše kluky zrovna obvyklý čas výkopu. Ukrajina byla s devíti získanými body stoprocentní ve druhé fázi kvalifikace a jasně postoupila. Srbové měli na loňském Euru pět hráčů z tohoto ročníku 2007," řekl Žilák na svazovém webu.

"Můj osobní cíl je, abychom hráli co nejlepší fotbal, který umíme, a všichni hráči se podřídili týmovému výkonu. V březnové kvalifikaci jsme nebyli v úplně optimální formě, ale postup jsme urvali," doplnil čtyřicetiletý trenér, který po šampionátu u mužstva skončí.

Česká sedmnáctka si zahraje na Euru poprvé od roku 2019, kdy na šampionátu v Irsku prošla do čtvrtfinále. Před 18 lety mladíci obsadili druhé místo po finálové porážce na penalty od Ruska.

Závěrečného turnaje se zúčastní 16 zemí, které los rozdělil do čtyř čtyřčlenných skupin. Český tým se vyhnul papírově nejtěžším soupeřům. Obhájce trofeje Německo se tentokrát na šampionát nekvalifikovalo.

Program českého týmu ve skupině A:

Pondělí 20. května: 19:30 Kypr - Česko,

čtvrtek 23. května: 17:00 Česko - Ukrajina,

neděle 26. května: 19:30 Česko - Srbsko.

Autor: ČTK

Komentáře (14)

Přidat komentář
Nadržený šimpanz

Hodně slušnej tým, škoda zranění kličovýho stopera a kapitána Sparty

Reagovat
meno

Krejčímu je už 25

Reagovat
Nadržený šimpanz

Myslím U17

Reagovat
meno

Reagovat
Sigma Olomouc

Bude se to někde vysílat?

Reagovat
Coutinho10

vypadá to, že ne, takže čekám streamy max. na UEFA.com

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Je to strašná škoda Tohle je věc, které by se ČT měla chytnout, když už nic nemá.. Ale zase chápu, že to moc lidí nepřiláká, "nějaká" 17.

Reagovat
Coutinho10

j, zajímalo by mě, proč se do toho nepustili...možná kolize s MS hokejem...škoda

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
HalaMadrid_Flx

Supr, díky!

Reagovat
Sigma Olomouc

Super, díky

Reagovat
Lemond Laws

https://x.com/bielsistacz/status/1792165489944170802

Rozbor týmu, kdyby někdo chtěl.

Reagovat
Pablos

Dejte nám soupeře

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele