Serie A - preview 13. kola: Bologna útočí na pohárové příčky

25.11.2023, 09:37, aktualizováno 27.11.2023, 08:32
Previews
Radost hráčů Boloni (© AFP)

Bologna se pokusí napravit předchozí porážku proti FC Turín, a jestliže zvítězí, bodově se dotáhne na pátý AS Řím. Ještě předtím se Hellas Verona může vyhoupnout ze sestupového pásma v souboji s Lecce...

Hellas Verona - US Lecce

pondělí 18:30

Zlomit negativní sérii budou chtít v pondělní dohrávce jak fotbalisté Hellasu, tak i Lecce. Hosté mají na sestupové pásmo pořád čtyřbodový "polštář", ovšem náskok se může ve Veroně povážlivě zkrátit. Naopak tým trenéra Baroniho se může vymanit z nebezpečných vod.

Reprezentační přestávku potřebovala k přeskupení obě mužstva jako sůl. Vždyť Hellas nevyhrál už deset ligových kol v řadě a v tabulce se krčí na předposledním místě. Pokud jde o Lecce, to nevyhrálo sedm kol.

Společně se Salernitanou je Hellas nejhorší v celé soutěži a zatím tomu nepomáhá ani kouč Baroni. Porážka s Janovem byla už pátá v řadě a jen díky lepšímu skóre není Hellas poslední. Nyní má šanci se ze sestupových vod dostat, protože s Lecce oplývá lepší vzájemnou bilancí. Například v loňské sezoně vyhrál obě utkání. Od konce roku 2019 dokonce v zápasech s Lecce neinkasoval a to je i před pondělním zápasem velkým příslibem.

Lecce navíc není v optimální formě, přestože do nové sezony vstoupilo více než nadějně. Tři dosavadní výhry jsou fuč a čekání na další se povážlivě protahuje. I tak jsou tu pozitiva. Domácí zápas z minulého kola proti AC Milán (2:2) mužstvo i fanoušky pobláznil a dá se na něm stavět.

Hellas má pořád problémy s širokou marodkou a ani po přestávce se nestihli dát do kupy Cabal, Braaf, Dawidowicz a Lazović. K dispozici nebude ani suspendovaný Faraoni. Lecce je na tom o něco lépe a v pondělí nemůže počítat s Almqvistem, Kabou a potrestaným Ramadanim.

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipó - Terracciano, Hien, Magnani, Doig - Folorunsho, Hongla, Duda - Ngonge, Djurić, Bonazzoli

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Pongračić, Baschirotto, Dorgu - Gonzalez, Blin, Rafia - Banda, Piccoli, Sansone

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.84 - 2.89 - 2.88

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Bologna FC - Turín FC

pondělí 20:45

Od vyrovnaného středu tabulky se mohou hráči Boloni katapultovat do blízkosti evropských pohárů. Vede k tomu jediná cesta: porazit FC Turín. Granata je přitom v podobném postavení a na Boloňu ztrácí jen dva body.

Ve vzájemném zápase tak půjde o hodně. Boloňa měla před reprezentační přestávkou fantastickou formu a nic na tom nezměnila ani porážka na hřišti Fiorentiny. Doma jsou ale Rossoblu mimořádně silní. Na Renato Dall'Ara prohráli jen jeden duel a v tabulce domácích zápasů jim patří solidní pátá příčka.

Boloňa vyhrála před vlastními fanoušky už třikrát v řadě a v pondělí může přidat i čtvrtou výhru, pokud si poradí s Turínem. Ten nicméně v posledním měření sil Rossoblu porazil (1:0), i když je potřeba dodat, že se hrálo v Turíně. V Boloni je situace jiná, tam Granata nevyhrála od roku 2016.

Svěřenci trenéra Motty budou mírným favoritem, citelně jim ovšem bude scházet Riccardo Orsolini. Opora domácích řad si poranila sval a další vyšetření ukázala, že je situace horší a hrozí dlouhá absence. Orsolini by mohl Boloni scházet až do konce kalendářního roku, což nejsou pro Mottu ani trochu dobré zprávy.

FC Turín hrál před repre přestávkou 1:1 s Monzou a předtím porazil jak Sassuolo, tak i Lecce. Ve třech zápasech získal dohromady sedm bodů. Forma teda není vůbec špatná. Ve vyrovnané tabulce ale patří hostům až dvanáctá příčka. A s tím nemůže být vedení Býků spokojeno. Turín ztrácí na Boloňu jen dva body, takže ho v případě vítězství může přeskočit v tabulce.

Trenér Thiago Motta bude ještě postrádat trojici Soumaoro, Karlsson, Orsolini, stejný počet hráčů pak schází i na hostující straně. Schuurs, Linetty a Ricci zůstávají na marodce.

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Posch, Beukema, Calafiori, Lykogiannis - Aebischer, Freuler, Mndoye, Ferguson, Saelemaekers - Zirkzee

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković - Tameze, Buongiorno, Rodriguez - Bellanova, Gineitis, Vlašić, Ilić - Lazaro, Sanabria, Zapata

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.45 - 2.97 - 3.35

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - AC Monza Brianza

neděle 12:30

Před reprezentační přestávkou se Cagliari podařilo získat dobré výsledky a odrazit se od posledního místa, jenomže porážka na hřišti Juventusu v kombinaci s pauzou může týmu ublížit. Jak se s tím Sardiňané popasují? Cagliari přivítá Monzu, se kterou se nepotkalo přes dvacet let.

Už je to hodně dlouho, co se Cagliari utkalo s Monzou. A věřte nebo ne, nedělní klání bude vůbec první mezi oběma soupeři na prvoligové scéně. Když došlo na vzájemný souboj naposledy, psal se březen roku 2001. Monza tehdy vyhrála nejtěsnějším rozdílem.

A teď, více než dvacet let poté, cestuje na Sardinii v roli papírového favorita. Monza je v tabulce na průběžném devátém místě a víceméně může být spokojena. Od říjnové porážky s AS Řím (0:1) neprohrála, byť ve třech zápasech dvakrát remizovala.

Ještě více bodů uhrálo v předchozích třech kolech Cagliari. Duel se Starou dámou sice nezvládlo, ale Janov i Frosinone se z jeho půdy vracely s nepořízenou. Každopádně pro domácí to byla první vítězství v sezoně, díky nimž opustili poslední příčku. Aktuálně jsou osmnáctí a na nesestupovou příčku ztrácejí jeden bod.

Claudio Ranieri bude muset oželet starty Roga, Capradossiho, Nandeze a Di Parda. Podobná situace panuje i v táboře hostí, Monze budou jmenovitě scházet Izzo, Caprari, Cittadini, Pablo Mari a potrestaný Gomez.

Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Zappa, Goldaniga, Dossena, Augello - Makoumbou, Prati, Jankto - Viola, Petagna, Luvumbo

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregorio - D'Ambrosio, Caldirola, Carboni - Kyriakopoulos, Gagliardini, Pessina, Ciurria - Colpani - Carvalho, Colombo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.74 - 3.29 - 2.80

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Frosinone Calcio - Janov CFC

neděle 15:00

Frosinone se v souboji dvou nováčků letošního ročníku představí doma před vlastními fanoušky v neděli odpoledne. Je sice v mírně lepší pozici, pokud se podíváme na tabulku, ale oba týmy od sebe dělí jen minimální rozdíl jediného bodu.

Další duel, v němž se proti sobě na trenérských lavičkách postaví dva bývalí skvělí fotbalisté, se uskuteční na Stadio Benito Stirpe ve Frosinone. Domácí celek na poměry nováčka vkročil do sezony poměrně dobře a získával body poměrně pravidelně. Minule se však utkal s milánským Interem a tohle srovnání pro něj nedopadlo moc dobře. Dostal dvě branky (z nichž první zásah Dimarca stál za několikeré opakování) a i když neklesl ze dvanácté příčky, dotáhly se na něj týmy Lecce a právě Janov.

Grifům chybí při skóre 13:16 na Frosinone jediný bod, což dodává jejich vzájemnému souboji další level. Po několika selháních se mužstvo vedené někdejším útočníkem Albertem Gilardinem dokázalo vzchopit a minule si nechalo všechny tři body doma po souboji s Hellasem, za což vděčilo perfektní ráně obránce Dragusina. Tentokrát mu budou chybět zranění Messias, Jagiello, Retegui, Ekuban a dost možná i největší hrozba, Albert Gudmundsson.

Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Turati - Oyono, Okoli, Romagnoli, Marchizza - Brescianini, Barrenechea - Soulè, Reinier, Ibrahimović - Cuni

Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Martinez - De Winter, Dragusin, Vásquez - Sabelli, Frendrup, Badelj, Strootman, Haps - Malinovskyj, Puscas

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.49 - 3.22 - 3.19

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Empoli FC - US Sassuolo

neděle 15:00

Empoli minule dokázalo vyhrát nad aktuálním mistrem z Neapole a přispělo ke konci trenéra Rudiho Garcii. Tentokrát může využít domácího prostředí proti týmu, který rozhodně nemá takové renomé nebo formu. Do Toskánska zamíří Sassuolo.

A Empoli se proti Sassulu v poslední době mimořádně daří. Vyhrálo totiž už tři z posledních pěti vzájemných duelů, takže má na co navazovat. A to přesto, že letošní sezona Empoli zatím tak úplně nevychází. Nachází se totiž až na sedmnáctém místě a zatím se mu povedlo nasbírat jen deset bodů. Nicméně Empoli umí překvapit, o čemž přesvědčilo třeba Fiorentinu (výhra 2:0) nebo dokonce i Neapol. Nad současným mistrem Itálie vyhrálo Empoli díky trefě Viktora Kovalenka z nastavení druhé půle těsně 1:0 a postaralo se o velký šok.

Proti favoritům to tedy toskánskému mužstvu jde, horší je to s týmy z druhé poloviny tabulky. Dobrou zprávou pro domácího kouče Andreazzoliho ale je fakt, že kromě obránce Pezzelly mu nikdo další nechybí. To Sassuolo takový luxus nemá a postrádá Álvareze s Obiangem, přičemž dřív se z reprezentačního srazu vrátil ofenzivní tahoun Domenico Berardi.

Sassuolo je jen krůček od pádu do prostředí posledních tří mužstev a nedávné týdny mu moc radosti nepřinesly. Sassuolo totiž v posledních šesti duelech nevyhrálo, jen si třikrát vzalo bod a ve stejném počtu utkání prohrálo. Naposledy před pauzou jen horko těžko dotahovalo manko dvou branek v domácím utkání se Salernitanou.

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Berisha - Bereszyński, Ismajli, Luperto, Cacace - Fazzini, Ranocchia, Maleh - Cambiaghi, Cancellieri - Caputo

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Erlić, Ferrari, Viña - M. Henrique, Boloca - Berardi, Thorstvedt, Laurienté - Pinamonti

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.69 - 3.58 - 2.67

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

AS Řím - Udinese Calcio

neděle 18:00

Římané mají za sebou nepříliš vydařené derby a potřebují co nejdřív sbírat body, aby se jim příliš nevzdálila vysněná čtvrtá příčka. Tentokrát se opět mohou opřít o vyprodané Olimpico, které jim bude fandit v nedělním duelu proti Udinese.

A s tím si v Římě poměrně často umí poradit. Vlci z hlavního města dokázali nad Udinese vyhrát už v šesti z minulých devíti duelů. Nicméně právě poslední dobou se ani na Zebry nedá "spoléhat", pokud jde o dodání tří bodů. V minulých třech utkáních si AS Řím zajistil výhru jen jednou, v polovině dubna tohoto roku při výhře 3:0. Předtím ale Vlci dostali v Udine čtyři potupné branky.

Ani jejich současná forma zdaleka není optimální. Minulé kolo sehrálo AS slavné derby s Laziem, ale diváky moc nepotěšilo. Nepadl v něm ani jeden gól, karet pomálu a šancí obdobně. Spíš než vyhrát se obě ekipy snažily hlavně nedostat gól, což se na náladě celého jinak často dramatického utkání dost podepsalo. Předtím se svěřencům trenéra Mourinha povedlo prohrát se Slavií, vyhrát nad Lecce a prohrát s Interem.

Vlci jsou v tuto chvíli i kvůli mnoha zraněním a špatném úvodu do sezony až na sedmém místě s osmnácti body na kontě. Je ale pravda, že k vysněné a vytyčené čtvrté příčce jim schází jen tři body a Neapol rozhodně nepůsobí dojmem suveréna. Giallorossi za svou historii v Serii A nasázeli už 4 498 branek a útočí na kulaté číslo 4 500. V duelu s Udinese Vlci opět nebudou kompletní, protože jim schází Abraham s Kumbullou a Smallingem, přičemž velký otazník visí i nad Renatem Sanchesem.

Zebry rovněž postrádají několik hráčů, mezi něž počítáme pětici Ehizibue, Deulofeu, Brenner, Ebosse a Davis. Na lavičce Le Zebrette se znovu usadil kouč Gabriele Cioffi, který koncem října nahradil odvolaného Andreu Sottila. Od té doby, kdy se do Udine vrátil, s týmem sice vypadl z Coppa Italia, ale v rámci ligy získal dvě remízy a jednu výhru. Minule dokonce dokázal remizovat i s Atalantou.

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Mancini, Llorente, Ndicka - Karsdorp, Cristante, Paredes, Pellegrini, Spinazzola - Dybala, Lukaku

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Pérez, Bijol, Kabasele - Ebosele, Samardzić, Walace, Payero, Zemura - Pereyra - Success

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 3.80 - 6.18

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Juventus FC - Inter Milán

neděle 20:45

V nedělní nabídce zápasů italské nejvyšší soutěže vyčnívá slavné střetnutí mezi Juventusem a Interem. Derby d'Italia patří k nejprestižnějším utkáním a tentokrát bude o to sledovanější, že jde o souboj vedoucího celku s druhým. Mezi oběma aktéry je pouze dvoubodový rozdíl. Loni vyhrál oba střety Juventus. Dokáže mu to Inter oplatit?

Juventus se v domácí soutěži rozjel a po pěti výhrách v řadě se drží v těsném závěsu za vedoucím Interem. Navíc se mu před reprezentační přestávkou podařilo zdolat Cagliari 2:1, a využít tak dalšího zaváhání milánského AC, což znamenalo zvýšení náskoku na druhém místě už na šest bodů.

Dobrá forma Staré dámy však zas tak překvapivá není. Už loni se mu výsledkově dařilo, jenže bodový odečet a další problémy ho připravily o evropské poháry. Letos se tak jeden z nejúspěšnějších klubů Apeninského poloostrova může koncentrovat jen na ligovou soutěž.

Juve se daří i proti hlavním konkurentům - vyhrálo na San Siru s AC Milán nebo ve Florencii, podaří se skolit i Inter? "Je to pro nás důležitý zápas a je součástí naší cesty k rozvoji. Bude pěkné ho hrát, potkáme se s favoritem na titul. Řekli to také, takže to není žádná novinka. Není to rozhodující mač, z psychologického hlediska je ale určitě důležitý," okomentoval blížící se duel trenér Allegri. Juventus se v případě výhry posune do čela, čeká ho každopádně opravdu těžká prověrka.

Inter má totiž za sebou podobnou sérii vítězných zápasů. V Serii A i v Lize mistrů vyhrál dohromady šestkrát v řadě a ve dvanácti případech domácí soutěže ztratil jen dvakrát. Nerazzurri jsou právem považováni za hlavního aspiranta na Scudetto. A sám klub to nijak neodmítá. "Juventus chce stejně jako Inter vždycky vyhrávat. Mají velké ambice a měli také více času se připravit. Nevymlouváme se a přebíráme svojí zodpovědnost," dodal Simone Inzaghi.

Derby d'Italia je pro oba velkou výzvou. "Zítra to bude skvělý zápas mezi prvním a druhým týmem tabulky. Všichni víme, co duely Juventusu s Interem znamenají, takže pro oba celky je to velmi důležité setkání. Oběma se daří, používáme podobné systémy, bude tam mnoho individuálních soubojů, takže si musíme počínat dobře," prohlásil před utkáním kouč Interu.

Hosté mohou v Turíně učinit důležitý krok a odskočit Staré dámě už na rozdíl pěti bodů. Na Allianz Stadium naposledy vyhráli v dubnu 2022 a stačila na to jediná branka z pokutového kopu v podání Hakana Calhanoglua. V loňské sezoně už byla stoprocentní Stará dáma - doma na Allianz Stadium vyhrála 2:0 a v Turíně 1:0.

Na rozdíl od Juventusu čeká Inter v týdnu Liga mistrů a velmi těžké utkání na půdě Benfiky Lisabon. Na druhou stranu je výhodou, že Inter má už jistý postup ze základní skupiny.

Oba tábory hlásí několik absencí. Juventus už delší dobu nemůže spoléhat na dvojici hříšníků Pogbu s Fagiolim a vedle nich ještě budou scházet De Sciglio, Danilo a Weah. Pokud jde o Nerazzurri, do defenzívy nebudou Pavard s Bastonim a fit ještě není ani kolumbijský křídelník Juan Cuadrado. Právě pro něj by přitom Derby d'Italia bylo hodně pikantní, protože na San Siro přestoupil právě z Juventusu.

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Gatti, Bremer, Rugani - Cambiaso, McKennie, Rabiot, Miretti, Kostić - Chiesa, Kean

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Sommer - Darmian, De Vrij, Acerbi - Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mchitarjan, Dimarco - Thuram, Lautaro Martínez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.55 - 3.18 - 2.32

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Salernitana Calcio - SS Lazio

sobota 15:00

Lazio stále zůstává daleko za očekáváním a teď je nejvyšší čas začít opět sbírat body po třech. Římský celek se poprvé po skončení delší reprezentační pauzy postaví relativně odpočinutému týmu, neboť v sobotu odpoledne zavítá do Salerna.

Místní Salernitana prožívá enormně náročné období a aktuálně sídlí až na posledním místě tabulky. Zatím se zdá, že ani změna trenéra nepomáhá zástupci Kampánie ke zlepšení. Poté, co byl vyhozen portugalský kouč Paulo Sousa a jeho místo zaujal Filippo Inzaghi, získala Salernitana pod jeho vedením ve čtyřech duelech dva body, což ale pořád nestačí na opuštění poslední příčky.

Minule se Salernitaně málem povedlo překvapit Sassuolo, kterému dali hosté dvě branky jen v rozmezí prvních sedmnácti minut. Pak se sice domácí Neroverdi vzpamatovali, avšak Inzaghiho mužstvo ukázalo své klady a své přednosti. V sobotu odpoledne se to pokusí zlepšit na stadionu Arechi, byť historicky se právě s Laziem Salernitana dost trápí. Doma nad ním vyhrála naposledy v roce 1998!

Výhodou kampánského mužstva bude kompletní kádr, kterému chybí v tuto chvíli jen jediný hráč, a to útočník Jovane Cabral. Hosté z Říma jsou na tom trochu hůř, neboť kvůli kartám vynechá tenhle duel Luis Alberto a zranění jsou ještě Vecino se Zaccagnim, čili dost důležité postavy základní jedenáctky.

Trenér Maurizio Sarri rozhodně nemůže být spokojený s pohledem na tabulku a ani vášniví tifosi neprožívají moc povedených víkendů. Lazio se místo boje o první čtyřku sesunulo do středu pořadí a momentálně mu patří až desáté místo. Minule bylo Lazio lepší než jeho arcirival AS, ovšem na víc než bezgólovou remízu se ani jeden z obou opatrných soků nezmohl. Gólově to z jeho strany také není ono, Sarriho mužstvo dokázalo vsítit jen 13 branek.

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Costil - Daniliuć, Fazio, Pirola, Mazzocchi - Coulibaly, Bohinen, Maggiore - Candreva, Ikwuemesi - Dia

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Lazzari, Patric, Romagnoli, Marušić - Guendouzi, Rovella, Kamada - Felipe Anderson, Immobile, Pedro

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.60 - 3.47 - 1.91

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - SSC Neapol

sobota 18:00

Už třikrát v řadě se musela Atalanta poklonit před silou Neapole. Na čtvrtý pokus už Orobici hodlají vyhrát a využít k tomu mohou i domácí prostředí. Na Gewiss Stadium se Neapol dostaví v sobotu navečer se starým známým koučem a s vědomím, že má rozhodně co napravovat.

Celá Neapol, a nejen ona, žije v posledních dnech a týdnech jedním velkým návratem. Prezident Aurelio De Laurentiis totiž vyřešil stagnující formu svých svěřenců tím nejráznějším a nejčastějším způsobem, tedy odvoláním trenéra Garcii. A na jeho místo posadil muže, který prostředí Neapole velmi dobře zná. Nabídl smlouvu Walteru Mazzarrimu, který se vrací do důvěrně známého prostředí. Neapol totiž koučoval v letech 2009 až 2013. A bylo to období velmi úspěšné.

Vlastně by se dalo říct, že po nedávném titulu Neapole pod vedením kouče Spallettiho to nejúspěšnější. Neapol v sezoně 2012-2013 urvala místo v dalším ročníku Ligy mistrů a skončila druhá, což bylo její nejlepší umístění v lize za dlouhých dvacet let. A to překonal právě až Luciano Spalletti nedávným mistrovským Scudettem. V Neapoli Mazzarri ostatně začínal už v roce 1998 coby asistent trenéra Renza Ulivieriho.

Mazzarriho návrat po deseti letech plnil stránky žurnálů, protože vzbuzuje několik otázek. Hlavně to, zda zkušený lodivod dokáže zkonsolidovat své mužstvo poté, co víc než rok a půl nikde netrénoval. A zda dokáže změnit svůj styl založený na úplně jiném rozestavení, než jaké zvolili pánové Spalletti a Garcia a pro které je současný kádr poskládaný. Mazzarriho rozestavení a používaný systém je nejčastěji formace 3-5-2, s níž Neapol už dlouho nehrála.

Očekávání také budou vysoká, neboť Neapol byla i přes odchod Spallettiho stále považovaná za jeden z týmů, které jsou schopné rvát se o titul. Na ten to však nevypadá, protože Partenopei jsou nyní až na čtvrtém místě se ztrátou deseti bodů na první Inter. Navíc se do tréninku pořád ještě nezapojilo trio Mario Rui, Alex Meret a především Victor Osimhen.

O čtvrtou příčku může Neapol přijít už v sobotu, neboť jen o jeden bod za ní se nachází právě domácí Atalanta. Je pravda, že Bergamaschi jsou na tom s absencemi ještě hůř než Neapol. Chybí jim zranění hráči jako El Bilal Touré, Palomino, Kolašinac, Tóloi, Holm, De Ketelaere nebo vykartovaný záložník De Roon.

Atalanta tento ročník nehraje úplně ve své optimální formě, a proto je až pátá. Především útok, který dosud zapsal jen 20 branek, ji trápí. Naopak se ale perfektně chytila a sehrála obrana, která inkasovala pouze 11 branek. V Serii A jsou v tuto chvíli jen dva mančafty (Inter a Juventus), které obdržely méně gólů než Orobici. V rámci první italské ligy už ovšem Atalanta dvakrát v řadě nedokázala vyhrát, po porážce od Interu s ní minule uhrálo bod Udinese.

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Musso - Scalvini, Djimsiti, Bakker - Hateboer, Koopmeiners, Éderson, Zappacosta - Pašalić - Lookman, Scamacca

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Gollini - Di Lorenzo, Rrahmani, Natan, Olivera - Anguissa, Lobotka, Zieliński - Politano, Raspadori, Kvaracchelija

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.59 - 3.50 - 2.83

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

AC Milán - ACF Fiorentina

sobota 20:45

Už v úterý se AC Milán představí domácímu publiku v Lize mistrů proti Borussii Dortmund, ale v generálce na očekávaný duel poměří síly ještě s Fiorentinou. Milánu se v Serii A vůbec nedaří a před reprezentační přestávkou nebyl schopný ve čtyřech zápasech v řadě zvítězit. Také Fiorentina si prošla určitým výpadkem, ale naposledy porazila Boloňu a je připravena vyloupit San Siro.

V sobotu má italská nejvyšší soutěž na programu zajímavý tahák mezi Milánem a Fiorentinou. Oba celky jsou zároveň pohárovými účastníky a v týdnu sehrají důležitá klání na scéně Ligy mistrů respektive Konferenční ligy.

AC Milán bude v úterý hostit Borussii Dortmund a tento zápas potřebuje nutně zvládnout. Pokud se tak nestane, může být z letošní Ligy mistrů definitivně vyřazen. Podle kouče Stefana Pioliho ale tým na německého soupeře nemyslí a plně se koncentruje na Fiorentinu a zlepšení své situace v Serii A, kde Rossoneri už čtyřikrát v řadě nevyhráli a v tabulce se propadli na třetí místo. "Analyzovali jsme si chyby a nesmíme je opakovat, budeme potřebovat devadesát minut na vysoké úrovni. Musíme ukázat, že jsme konkurenceschopný tým. Fiorentina vždycky činila obtíže a my budeme muset být kompaktní, odhodlaní a rozhodní," prohlásil Stefano Pioli.

AC už ztrácí na čelo soutěže osm bodů a na šest bodů pro změnu odskočil druhý Juventus. Fiorentina je šestá a na domácí ztrácí také jen tři body. "Fiorentina hraje pod Vincenzem Italianem útočný fotbal, takže může nechávat nějaké prostory, ale je to těžký soupeř pro všechny. Po třech porážkách v řadě porazili Boloňu, ale nám zbývá ještě spousta zápasů, než abychom si mohli říct, že zítřejší utkání je rozhodující pro jakýkoliv cíl," pokračoval Stefano Pioli.

Fiorentina zažehnala menší výpadek výhrou nad Boloňou a je připravená dál stoupat tabulkou. Také Violu čeká v týdnu veledůležitý duel, který může dost zásadně napovědět o postupu či nepostupu. Ve čtvrtek přivítá belgický Genk a dobrý výsledek na San Siru by se mu jistě hodil.

AC má před klíčovým týdnem problémy s vysokým počtem absentujících hráčů. "Bohužel se nám do dnešního dne nepodařil snížit počet zraněných," povzdechl si kouč Pioli a v sobotu večer bude postrádat Sportiella, Kalulua, Kjaera, Caldaru, Pellegrina, Bennacera, Leaa, Okafora i střelce Girouda. Plně se během reprezentační pauzy nevzpamatovala ani Fiorentina a mimo hru jsou Dodo, Castrovilli a Kayode. K dispozici nebude ani potrestaný Ranieri.

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Calabria, Thiaw, Tomori, Theo Hernández - Musah, Reijnders, Pobega - Chukwueze, Jović, Pulišić

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Parisi, Quarta, Milenković, Biraghi - Arthur, Duncan, Gonzalez - Bonaventura, Brekalo, Beltran

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.40 - 3.79

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
12
10
1
1
29 : 6
31
2
Juventus FC
12
9
2
1
19 : 7
29
3
AC Milán
12
7
2
3
20 : 14
23
4
SSC Neapol
12
6
3
3
24 : 13
21
5
Atalanta Bergamo
12
6
2
4
20 : 11
20
6
ACF Fiorentina
12
6
2
4
20 : 16
20
7
AS Řím
12
5
3
4
22 : 14
18
8
Bologna FC
12
4
6
2
13 : 10
18
9
AC Monza Brianza
12
4
5
3
13 : 11
17
10
SS Lazio
12
5
2
5
13 : 13
17
11
Turín FC
12
4
4
4
10 : 14
16
12
Frosinone Calcio
12
4
3
5
17 : 20
15
13
US Lecce
12
3
5
4
13 : 16
14
Janov CFC
12
4
2
6
13 : 16
14
15
US Sassuolo
12
3
3
6
16 : 21
12
16
Udinese Calcio
12
1
8
3
8 : 15
11
17
Empoli FC
12
3
1
8
5 : 21
10
18
Cagliari Calcio
12
2
3
7
12 : 24
9
19
Hellas Verona
12
2
2
8
7 : 16
8
20
Salernitana Calcio
12
0
5
7
8 : 24
5

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (46)

Přidat komentář
alien17

Zdar. Prosim Vás, EF komunita už mi jednou pomohla, tak to zkusim znova. Slíbil jsem pomoc se sběrem dat a chtěl jsem Vás požádat, zda byste mohli vyplnit dotazník, který se týká vnímání zahraničních hráčů ve fortuna lize tzv. Fotbalových migrantů? Je to dlouhodobý výzkum a probíhá další kolečko sběru aktuálních dat. Děkuju

https://forms.gle/jnZs3D4aLcLWULSn8

Reagovat
Ctenar

To není o fotbale. Proč bych si měl vybírat hráče podle země? V dnešním světě? Co to je za otázku z jakých 3 zemi byste chtěl aby váš oblíbený tým z české ligy přivedl hráče? To je ale těžkej nesmysl. Aspoň mě tedy došlo, že hledáš rasismus spíš.

Reagovat
Ctenar

Nevyplnim to a nedoporučuji to ani nikomu jinému. Sorry jako

Reagovat
Raffaello

"Proč bych si měl vybírat hráče podle země?" Čistě moje odpověď, protože nechci, aby v mém oblíbeném klubu hrála sebranka zahraničních žoldáků a klub měl svou jasnou indentitu. Pokud byl můj oblíbený tým vždy úspěšnější s převahou domácích hráčů a doplněný o několik kvalitních cizinců, naproti totálnímu mixu národností bez valného úspěchu, je asi jasné, k čemu se přikloním. A fakt nejde o rasismus. Chci se dívat na italské, české, španělské, francouzské, anglické (atd.) týmy s převahou domácích hráčů doplněných o 3-4 cizince v základní sestavě. Proto je mi třeba ze současných složení některých italských celků vyloženě na blití.

Reagovat
Raffaello

Vyplněno.

Reagovat
fabec1222

OT: Kdo máte zájem, tak diskuze k zimním sportům pokračuje zde: https://www.eurofotbal.cz/clanky/je-vam-zima-v-sezone-1962-63-byla-mnohem-vetsi-134262/ Tedy stejný článek, jako loni

Reagovat
mastakillah

Kvara

Reagovat
mastakillah

Ty zákroky na Kvaru mě už začínají srát to je samej zákrok na kotník a ten sudí to pak ještě pustí, jako nic. Za chvílí mu ten kotník někdo zlomí a budem v řiti

Reagovat
smazaný uživatel

Je to standard pro hráče s driblinkem hodně těsně kolem beka, na totéž trpěl třeba Hazard, Messi dostal po kotnikach milionkrát jen je tak nějak brutálně odolný.

Neda se s tím nic dělat, tak se takoví hrací bráni. Když jsem sledoval videa Renata Sanchese, nedivím se, ze je furt zraněny, ten jeho styl přechodu přes hráče si o to říká úplně.

Reagovat
mastakillah

Když teda zmiňuješ Messiho, tak zrovna on je od sudích extrémně chráněný. Udělat takový zákrok co udělal včera na konci Hateboar na Messiho, tak už dávno dostane redku. Takto to pustil a nechal tam tvaru ještě ležet jakoby nic. Chápu, že se takoví hráči musí bránit na terno a co nejvíc jim to znepříjemnit, ale od toho tam je sudí, aby je tak nějak chránil před podobným "prasením" ze stran obránců ...

Reagovat
smazaný uživatel

Roky dostával garde, ta ochrana přišla až časem.

Reagovat
mastakillah

*Kvaru

*těsno

někdy ta autokorekce není přívětivá

Reagovat
panca

AC otřesnej výkon. To přišli odchodit

Reagovat
panca

A viděl někdo joviče? a ten chukwueze to je co

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Largo

Daje Roma!!!

Reagovat
juveforever

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Daje!

Reagovat
Tomanatura

Caviglia v zakladu kdo z te sestavy Juventusu by hral v Interu zaklad?

Reagovat
Furia Ceca

Chiesa, Bremer, Wojta, možná ještě Cambiasso místo Dumfriese a Gatti místo Darmina. Když teda porovnávám jenom dnešní základní jedenáctky.

Reagovat
10

Cambiaso*

Reagovat
10

Chiesa, Rabiot, Bremer, Tek

Reagovat
lnterista

Forza Inter

Reagovat
10

druhej jasnej faul na Chiesu bez pískání...ale žlutou pro Cambiasa tahal hned

Reagovat
M11

DUSAN !!!

Reagovat
10

Dušaaaaaaaaan

Reagovat
10

Co tam zase dělá za gesta? Ten si tímhle strašně škodí

Reagovat
Furia Ceca

Dušan klasicky neviditelnej, ale teď teda ve spolupráci s Chiesou zaválel

Reagovat
lnterista

krasna akce

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Nuno čomes

Lautaro!!!

Reagovat
LeonardoUžoa

Lautaro letos jede.

Reagovat
Largo

Reagovat
Nuno čomes

Jinak ta oslava Vlahovice je standard? Už jsem ji viděl někde. Dospělý chlap tvl

Reagovat
Inter Eterno Amore

A pome do nich!

Reagovat
10

Juan Juan vaffanculo

Reagovat
kitas

To čo tam ten Barella predvádzal ?

Spadol 5 minút sa krútil v bolestiach tváril sa že okamžite musí vystriedať, zvíjal sa od bolesti a akonáhle odišli lekári tak okamžite v pohode v plnom šprinte...

Reagovat
10

To dělá v průměru jen 15x za zápas...

Reagovat
lnterista

se kousnul

Reagovat
10

Juventus má jedinou střelu na bránu a komentátor řekne, že gól není zase tak daleko

Reagovat
Tomanatura

No v druhem polocase snad byla jedina strela vubec ne

Reagovat
10

Od Juve si vybavím jen pokus Gattiho někam na parkoviště... tragédie

Reagovat
10

Guida je mrd*a. A vždycky byl.

Reagovat
10

To byla hodně velká sračka

Reagovat
stuff

Reagovat
Airus

Zase trapná mentalita. Už si připravoval píseček na tiskovce. Tak se zase může poplácat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele