Serie A - preview 33. kola: Milánské derby

19.04., 08:57, aktualizováno 22.04., 08:27
Previews
San Siro (© AFP)

Pondělní program 33. kola nabídne dva strhující duely, ve kterých bude hodně o co hrát. Kromě samotné lahůdky jménem milánské derby mezi Interem a AC se do sebe pustí taky AS Řím s Bolognou.

AS Řím - Bologna FC

pondělí 18:30

Římané se v pondělní dohrávce 33. kola Serie A vrací domů, kde před pár dny prožili velké vítězství nad AC Milán, aby pokračovali v boji o Ligu mistrů. Jenže ani tentokrát jim los nenadělil snadného soupeře - Giallorossi totiž přivítají Bolognu, která se svého snu nehodlá za žádnou cenu vzdát.

Pondělní program 33. kola nabídne dva strhující duely, ve kterých bude hodně o co hrát. Kromě samotné lahůdky jménem milánské derby mezi Interem a AC se do sebe pustí taky AS Řím s Bolognou. Felsinei jsou příjemným překvapením probíhajícího ročníku italské elitní soutěže, nespokojili se jen s tradiční rolí posledních let, ale míří mnohem výš. Povedenou sezonu by rádi korunovali kvalifikací do Ligy mistrů a mají k ní opravdu blízko.

Mottův výběr se předvádí ve skvělém světle, nicméně poslední dobou mu trochu dochází dech. Pořád mu sice patří výtečná a před sezonou neočekávaná čtvrtá příčka, jenže ve dvou minulých kolech Bologna ztratila a brala z nich jen po bodu. Přitom se jednalo o Frosinone a Monzu, tedy týmy, které by dle papírových předpokladů měla Bologna bez větších potíží porazit.

Teď tak má na AS Řím náskok čtyř bodů, a proto je tohle utkání tak důležité - Římané totiž minulé kolo s Udinese nedohráli, nýbrž zápas byl ukončen v 71. minutě za stavu 1:1. Pokud by se "Vlci" v dodatečně hraném zbytku utkání znovu prosadili a vyhráli i nad Bolognou, tak by ji v tabulce přeskočili.

Potíže pro Felsinei znamená vážné zranění kapitána a tahouna záložní řady Lewise Fergusona, pro něhož sezona skončila. Giallorossi postrádají obránce Evana Ndicku, zpátky k tréninku se vrátil Sardar Azmoun. Zápas s AC ale nedohrál zraněný Romelu Lukaku.

Giallorossi prožili skvělý čtvrtek. Nejprve jejich fanoušky hned zrána potěšila zpráva, že oblíbený kouč Daniele De Rossi zůstane trenérem i v následujících měsících. A večer přišla na řadu odveta čtvrtfinále Evropské ligy s AC Milán. V něm AS opět potvrdilo, že i jakožto outsider má co říct a i přes dlouhou početní nevýhodu zvítězilo 2:1! Pokračuje tedy v semifinále. A je to jeho už čtvrtá účast mezi čtyřkou nejlepších v řadě, čímž stanovilo nový rekord italských mužstev v Evropské lize.

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Svilar - Çelik, Mancini, Llorente, Angeliño - Cristante, Paredes, Pellegrini - Dybala, Abraham, El Shaarawy

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Posch, Lucumì, Calafiori, Kristiansen - Freuler, Fabbian - Orsolini, Ndoye, Saelemaekers - Zirkzee

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.10 - 3.43

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

AC Milán - Inter Milán

pondělí 20:45

Už jubilejní 20. titul může získat milánský Inter, pokud v derby porazí svého odvěkého rivala AC Milán. O titulu pro Nerazzurri už nikdo nepochybuje a je spíše otázkou, kdy se tak stane. Výhra v Derby della Madonnina je přitom velkým lákadlem a pochopitelně Rossoneri budou chtít oslavy konkurenta oddálit.

AC Milán se definitivně rozloučil s pohárovou sezonou 2023/2024 a spokojený být nemůže. Nejenže nedokázal postoupit ze základní skupiny Ligy mistrů, ale ani v Evropské lize se nedočkal vítězství. Ve čtvrtek nezvládl odvetu s AS Řím a po dvou porážkách se mu brány semifinále uzavřely. Pro Pioliho tým je to jednoznačně neúspěch, který už se nepovede napravit. V lize je titul už takřka jasnou záležitostí pro Inter, zatímco Rossoneri s největší pravděpodobností skončí druzí. Přesto je tu šance udobřit fanoušky, to když zvládnou nejdůležitější derby v sezoně s Interem.

Pioliho tým má v Serii A slušnou formu a nic na tom nemění ani remíza 3:3 z minulého kola proti Sassuolu. Čtvrteční zápas ale bude v hlavách hráčů a na derby to svým způsobem může mít vliv. Hodně diskutovanou záležitostí je osud trenéra Stefana Pioliho, který se zdá být zpečetěn. Okamžitě se vyrojily spekulace ohledně jeho nástupce, padají jména jako Fonseca nebo Lopetegui. Sám charismatický lodivod nabádá fanoušky k trpělivosti a podle jeho slov dojde k jednání až po sezoně.

Přitom právě derby s Interem může být hodně klíčové, i když na titulu pro městského konkurenta se zřejmě nic nezmění. AC Milán ale pořád může skončit sezonu na druhém místě, což je oproti předchozímu ročníku zlepšení. "Pýcha, vykoupení, sounáležitost a odpovědnost, to jsou všechno pojmy, které popisují výzvu, jež nás čeká. Za ligovou tabulku, i za vypadnutí z Evropské ligy a i za to, že chtějí v tomto zápase vyhrát Scudetto," jmenoval důvody, proč je důležité utkání zvládnout Stefano Pioli.

Ani Inter letos v Evropě neudělal díru a o to větší to bylo zklamání, že obhajoval loňskou finálovou účast v Lize mistrů. Vyřazení od Atlética bylo z pohledu Nerazzurri průšvihem, ale zisk titulu ho pravděpodobně vykompenzuje. Černomodří ještě mohou o první místo teoreticky přijít, avšak to by se rovnalo zázraku. Rozdíl mezi oběma milánskými celky je v tabulce čtrnáct bodů, do konce soutěže zbývá šest kol.

Inter na domácí scéně prakticky neprohrává. Letos se to podařilo jen Sassuolu. Před týdnem sice Inzaghiho tým zaváhal, když jenom remizoval s Cagliari, na jeho suverénním postavení se ale nic nezměnilo.

Derby della Madonnina bývá v posledních letech výsadou Interu a fanoušci AC to nesou nelibě. Už v září museli zkousnout pořádně hořkou porážku 1:5 a ani další statistiky nejsou veselé. Inter už porazil AC Milán pětkrát po sobě a tak se nabízí otázka, jestli dokáže navléknout i šestý "korálek". "Budeme muset odehrát výjimečný zápas, prohráli jsme s nimi pět zápasů v řadě a vždy nás dostali do potíží. Zaslouží si Scudetto, ale my teď musíme udělat vše, aby se tak zítra nestalo," dodal milánský kouč.

AC Milán určitě nemůže počítat s obránci Kjaerem, Kaluluem a Thiawem. Posledně jmenovaný si odpykává karetní trest. Mimo hru je i náhradní brankář Mirante, nicméně dá se očekávat, že prostor mezi třemi tyčemi zaujma obvyklá jednička Maignan. Inter má tým v dobré kondici a postrádat bude jen křídelníka Cuadrada.

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Calabria, Gabbia, Tomori, Theo Hernández - Adli, Reijnders - Pulišić, Loftus-Cheek, Leao - Giroud

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Sommer - Pavard, Acerbi, Bastoni - Darmian, Barella, Calhanoglu, Mchitarjan, Dimarco - Thuram, Lautaro

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.87 - 3.58 - 1.98

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

US Sassuolo - US Lecce

neděle 12:30

O důležité body se bude bojovat i krátce po poledni na Mappei Stadium. Předposlední Sassuolo se sice povzbudilo remízou s AC Milán, nicméně čekání na tříbodový zisk se prodloužil a šest kol před koncem to s domácím týmem nevypadá růžově. Podaří se konečně zvítězit v souboji s Lecce?

Čas se krátí a Sassuolo se stále nemůže vymanit ze sestupového pásma. V minulém kole sice získalo prémiový bod s druhým AC Milán, ovšem vzhledem k situaci, ve které se Neroverdi nacházejí, je to málo. Pořád je tu ale šance na nápravu. Šest kol před koncem ztrácí Ballardiniho tým na sedmnácté Empoli dva body.

Sassuolo má před sebou poměrně náročný los. Doma se představí už jen třikrát, z toho jednou na jeho půdu zavítá vedoucí Inter. Neroverdi také čekají cesty do Florencie, Říma nebo Janova.

To co se nedaří domácím, se podařilo před týdnem Lecce. Družina z jihu Itálie porazila v přímém záchranářském souboji Empoli a k dobru má pětibodový náskok.

Očekává se vyrovnaný duel. Plichtou skončilo už první vzájemné utkání a v loňské sezoně se dvakrát radovalo po jediné brance Sassuolo.

Ani jedna strana se nemůže spolehnout na kompletní kádr. Sassuolu stále schází Berardi, Pedersen, Castillejo i Toljan, zatímco na straně Lecce chybí Banda, Kaba, Dermaku a potrestaný Almqvist.

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Rada - Tressoldi, Erlić, Ferrari, Doig - Račić, Henrique - Defrel, Thorstvedt, Laurienté - Pinamonti

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Pongračić, Bachirotto - Gallo, Blin, Ramadani, Rafia - Sansone, Piccoli, Dorgu

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.31 - 3.35 - 3.38

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Turín FC - Frosinone Calcio

neděle 15:00

Náročný úkol mají před sebou fotbalisté Frosinone, kteří v rámci 33. kola pojedou na půdu turínského FC. Hosté nutně potřebují zvítězit, aby zvýšili své šance na záchranu, protože šest kol před koncem zůstávají v sestupovém pásmu. Granata je na tom lépe a hoví si ve středu tabulky.

Také pro FC Turín bude duel s Frosinone hodně důležitý. Domácí nenápadně pokukují po evropských pohárech a jejich choutky se zvýšili i po remíze 0:0 v derby s Juventusem. Za posledních pět kol porazilo Granata jen trochu překvapivě Empoli a ztráta na šestou Atalantu činí šest bodů. Nutno však podotknout, že Bergamaschi mají o jedno odehrané utkání méně.

Zatímco Turín si dovolit zaváhat může, pro Frosinone by to mělo fatální následky. Šest kol před koncem jsou "Kanárci" stále v sestupovém pásmu a zoufale potřebují naplno bodovat. Trenér Di Francesco sice mohl být s výkonem svých svěřenců v minulém kole spokojen, ale posun v tabulce nenastal. Jakou váhu bude mít remíza na půdě mistrovské Neapole, se ukáže až na konci sezony.

Marodka trápí oba nedělní soupeře. Pokud jde o domácí, těm scházejí Schuurs, Djidji, Ginetis, Pellegri i suspendovaný Ricci. Na lavičce bude chybět i potrestaný trenér Jurić, jehož z pozice asistenta nahradí Paru. Frosinone zase nemůže počítat s Oyonem, Bonifazim, Harrouiim, Monterisim a Kalajem.

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković - Tameze, Buongiorno, Rodríguez - Bellanova, Ilić, Linetty, Lazaro - Vlašić, Sanabria - Zapata

Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Turati - Lirola, Romagnoli, Okoli - Zortea, Mazzitelli, Barrenechea, Valeri, Soulé - Brescianini, Cheddira

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.72 - 3.80 - 5.41

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Salernitana Calcio - ACF Fiorentina

neděle 18:00

Čerstvý semifinalista Konferenční ligy Fiorentina se na domácí scéně potká se Salernitanou, které jde o záchranu. Viole se postupem přes Viktorii Plzeň sice přiblížily evropské poháry pro příští rok, nicméně v Serii A je stejný cíl hodně daleko. Vybojovat ještě šesté místo však nemusí být nedosažitelnou metou.

Na šesté místo v tuto chvíli Fiorentina ztrácí, ale ve zbývajících kolech se o něj musí pokusit. Svěřencům Vincenza Italiana stále hrozí, že budou příští rok bez evropských pohárů, jakkoliv zůstávají ve hře na vice frontách.

Samozřejmě nejsnazší cestou se teď jeví ta skrze Konferenční ligu. Ve čtvrtek si Viola v prodloužení poradila s Viktorií Plzeň a postoupila už do semifinále soutěže. Stále tak může obhájit finálovou účast z loňského ročníku.

Salernitana má ještě matematickou šanci se zachránit, ovšem málokdo už věří v zázrak. Šest kol před koncem ztrácí na nesestupové pozice už propastných třináct bodů! Dá se takové manko vůbec ještě dohnat? V neprospěch Salernitany hraje i aktuální forma, Colantuonovým svěřencům se totiž ne a ne podařit zvítězit. Naposledy se to povedlo v závěru loňského roku na půdě Hellasu Verona a od té doby trvá čtrnáctizápasová série bez výhry.

Viola bude mít v nohách těžký zápas s Plzní, který šel do prodloužení a pro Salernitanu je to určitě příležitost. Každopádně hosté budou papírovým favoritem, koneckonců první zápas na Stadio Artemio Franchi vyhráli s přehledem 3:0.

Fiorentina je navzdory náročnému programu kompletní a trenér Italiano může nasadit všechny své opory. Vzhledem k zápasu Konferenční ligy se ale dají očekávat změny v sestavě. Na druhé straně už to tak veselé není. Kastanos, Bašić a Maggiore laborují se zraněními, kdežto Coulibalyho do hry nepustí karetní trest.

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Costil - Pierozzi, Manolas, Pirola, Bradarić - Tchaouna, Legowski, Gomis, Vignato - Candreva - Simy

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Faraoni, Quarta, Ranieri, Parisi - Maxime Lopez, Duncan, Ikon=, Beltran - Kouamé, Belotti

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.59 - 4.33 - 1.61

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

AC Monza Brianza - Atalanta Bergamo

neděle 20:45

Atalanta Bergamo se po postupu do semifinále Evropské ligy musí zase koncentrovat na domácí soutěž a cestu do Monzy. Domácí jsou aktuálně až ve druhé polovině tabulky, kdežto Atalantě jde o hodně. Několik kol před koncem soutěže stále nemá jistotu evropských pohárů.

Přesto jsou Bergamaschi na nejlepší cestě a to i v Serii A, kde mají odehráno méně zápasů, než jejich konkurenti. Atalanta před týdnem klopýtla a s Hellasem brala jen bod za remízu 2:2. V boji o čtvrtou příčku je to citelná ztráta, na druhou stranu se vše podařilo vykompenzovat postupem do semifinále Evropské ligy přes favorizovaný Liverpool. Atalanta je pouhé dva zápasy od finále a tři od případného triumfu, který by v praxi znamenal účast v Lize mistrů. Mezitím by Gasperiniho svěřenci rádi vybojovali pohárovou Evropu skrze domácí soutěž. Na čtvrté místo ztrácejí už osm bodů, na šesté Lazio pouze bod a to mají dvě utkání k dobru.

V minulém kole plichtila i Monza, která urvala bod s překvapením sezony Boloňou. Za devadesát minut přitom gól nepadl. Pro Monzu to ale bylo už třetí utkání v řadě bez vítězství, což zároveň znamenalo propad v tabulce na jedenáctou příčku. Hlavním cílem domácího mužstva přitom zůstává umístění v první polovině tabulky.

Atalanta je favoritem, ale samozřejmě musí rozkládat síly na více frontách. Pokud jde o vzájemné zápasy, opět jsou na tom lépe Orobici, kteří vyhráli první duel jasně 3:0. Mimochodem s Monzou prohráli naposledy v roce 1999!

Co se týče absencí, je na tom hůře Monza. Caprari, Vignato, D'Ambrosio, Bettella, Machin zůstávají na marodce, zatímco Gomez si odpykává karetní trest. Ani Atalanta nemůže sázet na kompletní kádr, tím spíš, že jí chybí Scalvini a Kolašinać.

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregorio - Izzo, Mari, Carboni - Birindelli, Pessina, Gagliardini, Zerbin - Colpani, Mota Carvalho, Djurić

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Toloi, Djimsiti, Hien - Zappacosta, De Roon, Ederson, Ruggeri, Koopmeiners - Scamacca, Lookman

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.27 - 3.85 - 1.87

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Empoli FC - SSC Neapol

sobota 18:00

Neapol už dávno vyklidila pohárové pozice a může se směle soustředit jen na Serii A. V ní má co dohánět a začne s tím v Empoli. Toskánský celek potřebuje nutně zmobilizovat veškeré své síly, protože se mu v poslední době herně ani výsledkově vůbec nedaří.

Trenér Davide Nicola je obecně chválen jakožto muž, který přijde k rozdělanému dílu, jež se potápí, a spraví ho do té podoby, že je možné je zachránit. Muž, který se vtělí do kůže spasitele a předvede se špatně složeným mužstvem zázrak v podobě udržení se v lize, jakkoli se to zdá nepravděpodobné. Tentokrát byl opět povolán, jeho kroky směřovaly do Toskánska. Nicméně po úvodním nadšení se jeho úkol zdát být dost obtížný.

Empoli totiž razantně dochází dech, v šesti minulých kolech zaznamenalo jen jednu výhru a rovnou pět porážek! Dokonce se nedávno začaly objevovat hlasy tvrdící, že Nicola tento ročník nedokončí, byť právě na finiše je odborník. Empoli se ale ocitlo povážlivě na hraně sestupové propasti, má na ni náskok jediného bodu a bije na poplach. Musí ho dost mrzet, jak se vyvíjelo minulé kolo, v němž prohrálo s Lecce. Tenhle zápas o pomyslných šest bodů rozhodl ve prospěch mužstva ze Salenta minutu před koncem jedinou trefou šťastlivec Nicola Sansone.

Empoli se vracelo domů do Toskánska viditelně zklamané a před duelem s Neapolí navíc nekompletní. Chybí mu hráči jako Ismajli, Ebuehi, Grassi nebo Berisha. Ani Neapol ale nebude v plné síle, protože kvůli kartám se na hřiště nepodívá duo Mario Rui a Rrahmani, zraněn zůstává Olivera.

Neapol taky letos nepředvádí zrovna ideální výkony, po loňském suverénním vítězství sledujeme spíš rozložený tým bez energie a nápadu. Za šest minulých soutěžních duelů zaznamenala Neapol jediné vítězství, jinak se prezentuje mdlými výkony. Jako třeba v minulém kole, když svěřenci trenéra Calzony nechali Frosinone dvakrát srovnat krok. Partenopei i proto náleží až sedmá příčka o dva body za Atalantou, která má jedno utkání k dobru.

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Caprile - Bereszyński, Walukiewicz, Luperto - Gyasi, Zurkowski, Marin, Maleh, Pezzella - Niang, Cambiaghi

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Natan, Østigård, Mazzocchi - Anguissa, Lobotka, Zieliński - Politano, Osimhen, Kvaracchelija

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.21 - 4.19 - 1.67

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Hellas Verona - Udinese Calcio

sobota 20:45

Sobotní večer bude v Serii A patřit napínavému duelu dvou mužstev, která jsou bezprostředně ohrožená sestupem. Domácí Hellas přivítá na stadionu Bentegodi Udinese a bude doufat, že mu vydrží jeho současná forma.

Hellas totiž v poslední době přidal plyn a z týmu, který byl jednu dobu (a to dost dlouhou dobu) na odpis, se začíná rýsovat velký skokan. Mužstvo z Verony s blížícím se koncem sezony zázračně ožilo a dostalo se už 15. příčku. V posledních šesti utkáních prohrála Verona jen dvakrát a posbírala v nich už osm bodů. O ně obrala týmy kolem sebe, Sassuolo a Lecce, minule se ale Veroně povedlo rozdělit si body i s rozjetou Atalantou.

A když remizujete s týmem, který před vámi hravě skolil slovutný Liverpool, pak to vaší morálce musí velmi prospět. Hellasu napomáhá i šíře kádru, protože kromě Cruze mu nikdo nechybí. Svěřenci trenéra Cioffiho si musí poradit bez čtveřice Deulofeu, Davis, Lovrić a Thauvin.

Udinese v minulém kole odehrálo jen něco málo přes 70 minut a pak udělalo hezké gesto. V utkání s ním se totiž sesunul k zemi stoper AS Řím Evan Ndicka a nakonec se sudí Pairetto s oběma týmy dohodl na tom, že utkání bude definitivně přerušeno a dohráno v náhradním termínu. Udinese tou dobou čelilo tlaku, ale drželo remízový výsledek 1:1. Ten by mu pomohl přeskočit právě Hellas, pokud by jím utkání skončilo.

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipò - Tchatchoua, Dawidowicz, Coppola, Cabal - Serdar, Folorunsho - Suslov, Bonazzoli, Mitrović - Noslin

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Okoye - Pérez, Bijol, Kristensen - Ehizibue, Samardzić, Walace, Payero, Kamara - Pereyra - Lucca

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.83 - 2.96 - 2.99

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Janov CFC - SS Lazio

pátek 18:30

Lazio pokračuje ve svém tažení za poháry a v minulém kole jasně deklarovalo, že jeho ofenzivní síla je pořád dost značná. S úkolem ji ubránit si musí poradit CFC Janov, které v páteční předehrávce 33. kola Serie A Římany uvítá.

Janovskému celku chybí jen jeden jediný bod k dosažení bájné hranice 40 bodů, která bývá obecně považována za jistotu záchrany. K té mají Grifové velmi blízko, ostatně je od sestupové propasti dělí už velmi pohodlných dvanáct bodů. Momentálně jsou na dvanáctém místě se 39 body na kontě a nevedou si zrovna špatně.

Svěřenci trenéra Alberta Gilardina dokázali neprohrát už ve čtyřech posledních ligových kláních. Vyhrát se jim povedlo sice jen jednou z toho, nicméně o body už obrali jak Juventus, tak naposledy i Fiorentinu. Tu málem opět potopil hvězdný hráč Janova Albert Gudmundsson, který se postaral už o svou třináctou ligovou branku v ročníku! Spolu se svým nejčastějším útočným parťákem Mateem Reteguiem táhne ofenzivu Grifů. A ruce si mne i klubový pokladník.

Teď budou jeho služby opět zapotřebí, protože několik jiných tahounů hrát nebude. Mimo hru se ocitají zranění Matturro, Malinovskyj, Bani a Messias. Hosté dorazí bez Provedela se Zaccagnim a možná i bez Immobileho.

Římské Lazio prožívá hodně turbulentní sezonu, na jeho lavičce už se pohybuje nový kouč Igor Tudor a soudě dle výsledků ho čeká ještě hodně práce. V minulém kole sice Lazio dokázalo roztrhat Salernitanu čtyřmi přesnými zásahy, ale ruku na srdce, letošní Salernitana není zrovna měřítko kvality. Biancocelesti jsou nyní až na osmém místě, od pohárů je dělí dva body. Nicméně šestá Atalanta má k dispozici ještě jedno celé utkání.

Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Martinez - De Winter, Vasquez, Vogliacco - Sabelli, Frendrup, Badelj, Strootman, Martin - Gudmundsson, Retegui

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Mandas - Patric, Casale, Gila - Lazzari, Kamada, Rovella, Marušić - Isaksen, Pedro - Castellanos

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.21 - 3.18 - 2.49

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Juventus FC

pátek 20:45

Ještě než se Juventus pustí v úterý večer do odvetného utkání semifinále Coppa Italia s Laziem, musí obětovat dost sil při výjezdu na Sardinii. Domácí Cagliari ho uvítá už v páteční předehrávce 33. kola Serie A, přičemž samo má rozhodně o co bojovat.

Trenérský veterán a kouzelník z Leicesteru Claudio Ranieri před pár měsíci oznámil, že tohle bude jeho poslední sezona nejen v roli kouče Cagliari, ale v roli profesionálního trenéra vůbec. Má svůj věk, nemá zapotřebí komukoli co dokazovat a už toho zažil na jeden trenérský život až až. Chvíli to vypadalo, že to bude smutné loučení, protože římský patriot se ujal mužstva, kterému se samotné živobytí v první lize moc nedařilo. Sardinský celek hrál delší dobu o záchranu.

Poslední týdny ovšem jako by Sardiňané chytili druhý dech. V předcházejících šesti ligových duelech prohráli jen jednou a sbírají bod za bodem. Zvítězili nad Empoli nebo Salernitanou, překvapit dokázali i Atalantu. A obdobně šokující výsledek získali minule proti Interu, s nímž dokázali remizovat 2:2 i přesto, že v utkání dvakrát prohrávali. Tohle Cagliari se prostě nevzdává a vypadá to, že poslední cíl zachránit klub v první lize se mistru Ranierimu podaří.

Tahle série dobrých výsledků ho totiž vynesla už na čtrnácté místo. Za posledních šest utkání získalo Cagliari větší počet bodů než právě Juventus. Jásat nicméně I Sardi ještě zdaleka nemohou - od sestupové propasti je totiž dělí stále jen čtyři body, takže rozhodně není čas v tomhle nastoleném trendu zpomalit.

Trenér Ranieri připravuje své jednotky na duel proti někdejšímu zaměstnavateli bez tří zraněných, týká se to zejména útoku - chybí mu Mancosu, Pavoletti a Petagna. Juventusu se vrací Arek Milik, na marodku se mu ale dostal Moise Kean.

Juventus v této fázi soutěže trochu ubral nohu z plynu a dál vesele trolí zbytek ligy. I tak mu úpadek tempa stačí relativně v pohodě na kvalifikaci do příštího ročníku Ligy mistrů, která nakonec byla reálným cílem Staré dámy, alespoň podle několikerého opakování kouče Allegriho. Stará dáma v posledních šesti soutěžních duelech načala lépe svou pouť semifinále Coppa Italia s Laziem a porazila Fiorentinu, jenže také prohrála s Laziem v lize, nebo minule jen remizovala v derby s FC Turín. I tak je však pořád třetí a ani při prohře s Cagliari by se o příčku níže nesesunula.

Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Zappa, Dossena, Mina, Augello - Nandez, Makoumbou, Sulemana - Gaetano, Luvumbo - Šomurodov

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Gatti, Bremer, Danilo - Cambiaso, McKennie, Locatelli, Rabiot, Kostić - Chiesa, Vlahović

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.61 - 3.37 - 1.94

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
32
26
5
1
77 : 17
83
2
AC Milán
32
21
6
5
63 : 37
69
3
Juventus FC
32
18
9
5
45 : 24
63
4
Bologna FC
32
16
11
5
45 : 25
59
5
AS Řím
31
16
7
8
56 : 35
55
6
Atalanta Bergamo
31
15
6
10
57 : 36
51
7
SSC Neapol
32
13
10
9
50 : 40
49
8
SS Lazio
32
15
4
13
41 : 35
49
9
Turín FC
32
11
12
9
31 : 29
45
10
ACF Fiorentina
31
12
8
11
43 : 36
44
11
AC Monza Brianza
32
11
10
11
34 : 41
43
12
Janov CFC
32
9
12
11
35 : 39
39
13
US Lecce
32
7
11
14
27 : 48
32
14
Cagliari Calcio
32
7
10
15
34 : 54
31
15
Hellas Verona
32
6
10
16
30 : 44
28
16
Udinese Calcio
31
4
16
11
30 : 47
28
17
Empoli FC
32
7
7
18
25 : 48
28
18
Frosinone Calcio
32
6
9
17
40 : 63
27
19
US Sassuolo
32
6
8
18
39 : 62
26
20
Salernitana Calcio
32
2
9
21
26 : 68
15

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (80)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
md92

K postupům do pohárů: 5. tým jde do Ligy Mistrů místo EL? Takhle je to na livesportu. Takže to není tak, že Serie A získá 8. místo v pohárech? Původně jsem si myslel, že páté místo v Lize Mistrů je bonusové k těm 7, které by měli i tak.

Díky.

Reagovat
M11

Loket ve vapne neni penalta?

Reagovat
To som ja

Normálne je za taký lakeť červená karta,prečo neodpískal penaltu nepochopím.

Reagovat
10

Někdo by jim mohl říct, že v malým vápně při rohu můžou i bránit, ne ty hráče nechat úplně samotný...ať už ta sezóna skončí

Reagovat
Airus

Krvavé lokty se neřeší, nastřelení zezadu ano. Ať žije var

Reagovat
10

To je tým Danilo může rovnou se Sandrem do důchodu

Reagovat
M11

Gatti vole fotbalista

Reagovat
Airus

Čas na naší slavnou mentalitu

Reagovat
stuff

Tam musi byt sranda. A akurat som nestihol prvy polcas

Reagovat
M11

To je zas ofsajd

Reagovat
Nuno čomes

Nebyl?

Reagovat
M11

Byl.. o centimetry

Reagovat
10

5 minut to malovali

Reagovat
Interista_4ever

Já bych osobně tyhle situace pouštěl... řešit centimetry nebo milimetry je padlý na hlavu a jen to škodí fotbalu.

Reagovat
Neutron

Tvl to je tu stale dokola to iste

Reagovat
Nuno čomes

Bohuzel no. Když to má fungovat na centimetry, tak ať. Se podívej, jaký sajgon se děje u penalt, jednou tak, podruhé onak.

Reagovat
10

Proč se na to vlastně furt díváme?

Reagovat
Airus

Co kdyby náhodou

Reagovat
10

to by byla absurdní naivita

Reagovat
M11

O to vic pak bude chutnat nejaka zmena k lepsimu

Reagovat
10

ona jakákoliv změna bude k lepšímu

Reagovat
stuff

To zas prrr. Napr v Rime si to vravia od Montellu takmer pri kazdom trenerovi a pozri co vsetko este pobrali odvtedy

Reagovat
Pozor skluz!!!

No to asi moc nesnese srovnani vzhledem k rozpoctu a utratam

Reagovat
stuff

Praveze porovnavam len vetu. Tu si mohli povedat ako som spomenul v Rime pomaly pred koncom kazdeho trenera okrem spala za posl 10 rokov, mohli si to povedat v Neapole po Rudim a mozu si ju povedat aj v FC Budimir. Bez ohladu na rozpocet.

Vykony su hnoj, prejav je hnoj, ale vyzera to na ukopanu LM tri roky v rade a vytiahnutych par Talianskych mladikov. Uprimne si viem predstavit horsie. Ajked doticny by musel byt fakt nimand(walter, hipster, jose, pirlo..)

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
10

Ten rozhodčí z toho dělá ještě větší sračku, než by to normálně byla...

Reagovat
M11

DUSAN !!!

Reagovat
Airus

Skvěle Dušan

Reagovat
10

Pěkně trefil

Reagovat
I*M

Chiesa tu simulaci zase posunul o level výš. Barella se má co učit

Reagovat
M11

RETE !!!

Reagovat
Airus

Lol, kdo by řekl že dávat míče do vápna vytváří nebezpečné situace. Yldiz teď otevřel Allegrimu nový svět a možnosti

Reagovat
domingo

Koukam na Sassuolo a co to sakra je? To takhle hrajou celou sezonu? Strasny diry v obrane, fakt staci dve tri presny prihravky a ta defenziva se uplne rozpadne...

Reagovat
Largo

Daje Romaaaa

Reagovat
rossoneri89

ked vidim pravdepodobnu zostavu AC tak uz dopredu gratulujem Interu ... Pioli robi v poslednom case iné bomby ... zial na ukor nas

Reagovat
Truffaldino

Ta žlutá pro Paredese

Reagovat
FC Porto FC

Achjo ten Řím hraje úplný nic, zrovna v takovým zápase

Reagovat
snuff24

Tak proti Bologni co chceš

Reagovat
Lech

To jsme zas schytli krypla

Reagovat
Alberto Aquilani

Dať DDRmu nový vertrag takto pred kľúčovou časťou sezóny je len ďalší diletantizmus nášho vedenia, najmä ak uvážime, že nemáme ani DS. Nechápem tú auru čo je okolo neho. Dobre, vyradil AC, kde mu stačilo dať Sharaawiho na lajnu k Leaovi a Theovi a robí sa z toho takticky masterpiece. Pritom v lige tých zlých polčasov a zápasov je už celkom jasne viac ako tých dobrých. Okrem derby sme už v lige nevyhrali ani nepamätám. Dnes prišiel Motta s jeho partičkou zozbieranou pri odpadkových košoch a celý ten slávny futbal DDRho poslal dopiče.

Reagovat
Gimme

Běž to konečně trénovat ty

Reagovat
Lech

Reagovat
Alberto Aquilani

Díky za dôveru, ale vidím sa skôr v tej pozícii športového riaditeľa

Reagovat
Gimme

To je mi jasný

Reagovat
gunkskunk

Též si myslím, že to bylo uspěchané (i když DDR je pro mne srdeční záležitost). Jenže zároveň i chápu proč k tomu prodloužení došlo teď. Ten tým čekají nejtěžší utkání, vcelku se jim daří a ty jako vedení nemáš moc možností jak je v tom podpořit než třeba podepsat s koučem se kterým si hráči evidentně rozumí. Zároveň, když se koukneš na trh jací trenéři jsou k dispozici tak se těžko nachází motivace hledat nového kouče (když nejsme schopni za skoro půl roku ani najít direktora)... Možností pro AS moc není, buďme upřímní.

Reagovat
Alberto Aquilani

Nestriedame

Reagovat
Alberto Aquilani

My prehrávame o gol, pol hodinu pred koncom, a hráme bez obrany, ty vole... DDR hipster level 1000, chod dopiče s takýmto futbalom

Reagovat
lnterista

Kdo to tam zase je...

Reagovat
Lubinterista

Dneska štístko

Reagovat
lnterista

Reagovat
Interista_4ever

Tepovka stoupá...

Reagovat
gunkskunk

Hned bych vyměnil našeho Baldanziho za Saelemaekerse... Bologna dnes vypadala jako o třídu kvalitnější tým. My zas měli dejavu a hráli si na tým co trénuje Mourinho, vůbec jsme to psychicky nedali, což se i odrazilo v tolika spálených příležitostech. Zirkzee je už teď bestie a kdoví kam se ještě může posunout. Nejhorší na dnešku bylo ale to, že se neustále připomínal ten fakt, že jsme Calafioriho prodali ještě nedávno do Basileje za JEDEN MILION EUR, šílené... Tolik by se hodil.

Reagovat
FC Porto FC

AS tu LM zas nedá ani z 5.fleku. Hrají ještě s Juventusem, Neapoli, Atalantou a to budou když dobře tak remízi....

Reagovat
Lubinterista

Gggooooool

Reagovat
rossoneri89

Acerbi si mohol prečítať aj dnešné noviny ... Toľko priestoru mu dali ...

Reagovat
Lubinterista

Tvl bejku

Reagovat
Nuno čomes

Marcuuuuuuuuus

Reagovat
snuff24

Thuraaaaaaam krása střídá nádheru

Reagovat
Nuno čomes

Ten upgrade Skriniar -> Pavard je neskutečný

Reagovat
Tomanatura

AC neslutecni psychaci

Reagovat
Lubinterista

Reagovat
Lubinterista

Ale zas to k dělby patří

Reagovat
Nuno čomes

Za mě v pořádku. Jen ať neunáší

Reagovat
cresposuper

Reagovat
Shevchenko

Lepší než aby jim to bylo jedno.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Pharrell

Však tak to má být k derby . Vždyť je tam velká rivalita mezi AC a Interem . Alespoň jde vidět že jim to není jedno .

Reagovat
Nuno čomes

Spíš je sere, že to slavíme před nima a oni byli ten poslední dílek skládačky

Reagovat
Pharrell

Reagovat
snuff24

demence tvl AC jak kdyby hráli snad o titul snama a nebyli 150 bodů za nama

Reagovat
Nuno čomes

Jinak teda AC má ty kapitány velmi charakterní

Reagovat
Lubinterista

Uuuuuuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Reagovat
lnterista

Krása

Reagovat
maras93

Ke konci aspoň trochu srandy. Jsem zvědavej na složení obrany proti Juve.

Reagovat
Interista_4ever

TY PICO!

Obrovské emoce!!!

Reagovat
Interista_4ever

Thuram a Pavard ukázali světovou extratřídu hodnou mistrů světa.

Ale všichni si zaslouží uznání a respekt

Reagovat
Pharrell

Však Pavard už mistrem světa je s Francií (2018) a titul více mistra světa také (stříbro 2022) . Stříbro z MS má i M.Thuram .

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

Inter mistři šampioni letos zcela zaslouženě .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele