Serie A - preview 35. kola: Atalanta a Neapol cestují ven

03.05., 08:36, aktualizováno 06.05., 08:49
Previews
Victor Osimhen (© AFP)

Atalanta bojuje na třech frontách a v pondělí se musí přeorientovat na Serii A, zde zůstává ve hře o páté místo a povinností by měla být výhra nad Salernitanou. Do akce jde i Neapol.

Salernitana Calcio - Atalanta Bergamo

pondělí 18:00

Sezona se blíží ke svému konci a zatímco osud Salernitany je už zpečetěn, Atalanta bojuje na všech frontách, aby se kvalifikovala do Ligy mistrů. Bergamaschi po remíze v semifinále Evropské ligy zaměří své síly na domácí soutěž a zisk nejlépe tří bodů proti Salernitaně.

Protože do nového formátu Ligy mistrů se může ze Serie A kvalifikovat hned pětice italských klubů, je šance na milionářskou soutěž pro Atalantu hodně slušná. Pořád je ale potřeba sbírat dobré výsledky a se Salernitanou je to přímo povinnost.

Domácí už jsou jistým sestupujícím a ve zbytku sezony už jim o nic nepůjde. Salernitana se nedokázala dostat do optimálního tempa a v dosavadním průběhu sezony získala pouhé dvě výhry.

Mnohem větší pozornost je upřena na Orobici. Atalanta může zaznamenat jednu z nejúspěšnějších sezon ve své historii, pokud samozřejmě zvítězí v Evropské lize. V prvním semifinále na půdě Marseille remizovala 1:1 a do odvety na italské půdě zůstává vše otevřené. A protože Bergamaschi nechtějí ponechat nic náhodě, potřebují vyhrát i v lize, aby se posunuli na pátou příčku, zaručující milionářskou soutěž.

Atalanta má situaci plně ve svých rukách, protože má o jedno odehrané utkání méně a na pátý AS Řím ztrácí jen dva body. Pokud tedy zvládne dohrávku se Salernitanou, posune se na páté místo, navíc se skvěle naladí na veledůležitou odvetu Evropské ligy proti francouzskému soupeři.

Salernitanu vedle špatných výsledků trápí i početná marodka. V pondělí opět budou scházet Kastanos, Maggiore, Gyomber, Boateng, Ochoa a Gomis. To už jsou citelné zásahy, které sotva dokáže domácí tým nahradit. Pokud jde o Atalantu, ta se musí vypořádat s absencemi Holma, Toloie a Kolašinaće.

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Costil - Manolas, Fazio, Pirola, Zanoli - Coulibaly - Bašić, Bradarić - Tchaouna, Vignato, Ikwuemesi

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Scalvini, Hien, Bonfanti - Hateboer, Pašalić, Adopo, Bakker, Miranchuk - Touré, Lookman

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.73 - 5.46 - 1.36

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - SSC Neapol

pondělí 20:45

Také pondělní dohrávka svede dohromady dva týmy, které bojují v jiných končinách tabulky. Udinese hraje o záchranu a pár kol před koncem už mu výrazně teče do bot. Neapol zase usiluje o pohárovou Evropu a ani její vyhlídky nejsou moc optimistické.

Oba tábory ještě mohou svých cílů dosáhnout, nicméně případná pondělní porážka je už hodně zkomplikuje. Udinese patří čtyři kola před koncem osmnáctá příčka, která znamená pád do nižší soutěže. Zebry potřebují ve zbývajících duelech nutně sbírat body a doufat, že totéž se nebude dařit konkurentům.

Udinese sice v minulém kole obralo o body Boloňu (1:1), nicméně remízou znovu protáhlo sérii bez vítězství už na šest kol. Právě nemohoucnost získat tři body, odsoudila domácí k boji o záchranu. Svěřenci trenéra Fabia Cannavara jsou teď ve složité pozici, nicméně stále mohou prvoligovou příslušnost udržet. Hodně bude záležet i na pondělním výsledku, kdy do Dacia Areny zavítá trápící se Neapol. "Budeme čelit týmu, který si udržuje kontrolu nad zápasem, ale pokud bude balón v našem držení, musíme si vést lépe. Máme vlastnosti na to, abychom jim ublížili," prohlásil Fabio Cannavaro.

Partenopei mají ve své podstatně podobnou formu jako jejich hostitel. Před týdnem jenom remizovali 2:2 s AS Řím a evropské poháry pro příští rok se jim opět vzdálily. Neapol už ztrácí na šestou příčku šest bodů, ale nutno podotknout, že má o jedno odehrané utkání méně. Není překvapením, že Neapol už titul nezíská. Novým mistrem se stal Inter, ovšem pro Neapol tím sezona nekončí. Případná neúčast v evropských pohárech by byla po mistrovském titulu z minulé sezony hodně velkým zklamáním.

Neapol i přes všechny aktuální problémy zůstává velkým favoritem, ale potvrdit to bude muset na hřišti. První vzájemný duel s Udinese skončil jasnou výhrou Partenopei 4:1 a i předchozí výsledky hovoří ve prospěch hostí. Zebry však mají o motivaci postaráno a jednoduše musí zabrat.

Udinese ani nepomáhá rozsáhlá marodka. S ní měli problémy už i předchozí trenéři a ani Cannavaro nemá všechny hráče pohromadě. Deulofeu, Ebosse, Lovrić, Thauvin, Silvestri, Giannetti a Joao Ferreira zůstávají zranění, zatímco Perez a Payero si odpykávají karetní trest. Co se týče Neapole, tam chybějí Zieliňski s Gollinim.

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Okoye - Kristensen, Bijol, Kabasele - Ehizibue, Walace, Zarraga, Kamara - Pereyra, Samardžić - Lucca

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, Olivera - Anguissa, Lobotka, Cajuste - Politano, Osimhen, Kvarracchelija

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.72 - 3.78 - 1.96

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - US Lecce

neděle 12:30

Cagliari svou sérii velmi dobrých výsledků přerušilo dost rázně v minulém kole a doufá, že se doma zase odrazí ode dna. S Lecce by mu to vyjít mohlo, protože právě proti Lecce se mu doma enormně daří.

Sardinský celek totiž z posledních devíti domácích duelů na stadionu Via del Mare dokázal nad Lecce vyhrát osmkrát! Lecce se radovalo jen jednou, ale to už je víc jak dvanáct let. Takže statistika mírně favorizuje Cagliari, i když tomu se zrovna v minulém kole nevyhnulo těžké KO. Cagliari totiž absolutně nezvládlo uhlídat ofenzivní sílu janovského CFC a to mu doma nasázelo rovnou tři branky.

Výsledek sice musel zkušeného trenéra Claudia Ranieriho mrzet, nicméně jeho mužstvo se stále drží na čtrnáctém místě. Po tomto kole nemůže poskočit výš, protože právě třinácté Lecce od něj dělí čtyři body, ale může udělat v případě výhry klíčový krok za záchranou. Od sestupové propasti totiž Cagliari pořád dělí jen tři body.

Lecce je na tom o dost lépe, přesto by ale mohlo zapracovat na své ofenzivě. Mužstvo vedené koučem Di Francescem totiž dalo jen pouhých 31 branek, což je třetí nejhorší výkon v celé lize. Frosinone dělalo velké kroky k záchraně v minulých týdnech, kdy porazilo všechny přímé konkurenty, Salernitanu, Empoli i Sassuolo. V minulém kole mu pak výhra unikla o vlásek, Monza totiž srovnala z penalty až v šesté nastavené minutě.

Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Hatzidiakos, Mina, Dossena - Nandéz, Prati, Makoumbou, Augello - Luvumbo, Gaetano - Šomurodov

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Baschirotto, Pongračić, Gallo - Almqvist, Rafia, Blin, Dorgu - Piccoli, Krstović

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.21 - 3.80

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Hellas Verona - ACF Fiorentina

neděle 15:00

Sezona finišuje a ještě stále není jisté, zdali si v příštím ročníku zahraje nejvyšší soutěž Hellas, či zdali postoupí do pohárové Evropy Fiorentina. Oba celky k tomu mají nakročeno, ovšem případná porážka plány výrazně naruší.

Oba nedělní aktéři sledují samozřejmě odlišné cíle. Hellas potřebuje zvítězit, aby se přiblížil záchraně, Fiorentina zase pro to, aby si i v příštím roce zahrála evropské poháry. Hosté navíc stále bojují na dvou frontách a nutno podotknout, že to mají dobře rozehrané.

Už ve čtvrtek se přiblížili další účasti ve finále Konferenční ligy, když doma porazili Bruggy 3:2. O vítězství rozhodl až v nastaveném čase útočník Nzola. Fiorentinu ještě čeká náročná odveta na belgické půdě, ale pokud ji zvládne, bude jeden zápas od jisté účasti v Evropské lize pro příští rok. Další cesta do pohárů vede skrze domácí soutěž. Viola je v tabulce osmá a na sedmou příčku sice ztrácí pět bodů, ale má o jedno odehrané utkání méně. Ve Veroně tak potřebuje zvítězit, aby udržela kontakt jak s Laziem, tak i Atalantou.

Vyhrát na Bentegodi bude obtížným úkolem, protože i Hellas má o co hrát. Čtyři kola před koncem stále potřebuje body jako sůl, aby definitivně unikl sestupové propasti. Od té Veronu dělí jen dva body. Hellas před týdnem nestačil na Lazio, ale kolo před tím udolal Udinese a tahle výhra mu dává naději.

Na straně domácích budou scházet Vinagre s Cruzem a v sestavě se neobjeví ani potrestaný Cabal. Pokud jde o Fiorentinu, tam se i díky čtvrtečnímu zápasu Konferenční ligy dají očekávat změny v sestavě. Pravdou však je, že Italianovi schází jen Sottil.

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipó - Centonze, Magnani, Coppola, Tchatchoua - Serdar, Duda, - Mitrović, Folorunsho, Lazović - Noslin

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Christensen - Faraoni, Milenković, Quarta, Parisi - Maxime Lopez, Duncan - Ikoné, Barák, Kouamé - Nzola

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.73 - 3.30 - 2.18

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Empoli FC - Frosinone Calcio

neděle 15:00

Čtyři kola před koncem soutěže si Empoli a Frosinone hýčkají na nesestupových pozicích dvoubodový náskok, jenže 35. kolo je svede dohromady a minimálně jeden z nich ztratí. Jak dopadne ryze záchranářský duel na stadionu Carla Castellaniho?

Není to sice zápas o všechno a případná porážka nebude znamenat definitivní konec nadějí. Přesto je nedělní klání hodně důležité a ani jedna strana ho nechce ztratit. Empoli se bude chtít vrátit k výkonu, který předvedlo doma proti Neapoli a odčinit porážku z Bergama. Před vlastními diváky se týmu Davida Nicoly podařilo dvakrát v řadě zvítězit a v tomto trendu by rád pokračoval i o víkendu.

Slušnou formu má i Frosinone, které už pět kol nenašlo přemožitele. Na druhou stranu ale vyhrálo jen jeden duel a tak stále musí o svojí prvoligovou příslušnost bojovat. Frosinone první vzájemný duel letošní sezony vyhrálo 2:1, ale jinak nemá s Empoli lepší bilanci.

Oba tábory hlásí poměrně značné absence. Pokud jde o Azzurri, těm nepomohou Ebuehi, Walukiewicz, Ismajli, Berisha a Cerri. V tomto směru Frosinone nijak nezaostává a trenér Di Francesco bude muset oželet starty Oyona, Kalaje, Turatiho a Lusuardiho.

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Caprile - Bereszynski, Luperto, Pezzella - Gyasi, Grassi, Maleh, Cacace - Fazzini, Cambiaghi - Niang

Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Cerofolini - Lirola, Romagnoli, Bonifazi - Zortea, Mazzitelli, Barrenechea, Bvaleri - Soulé, Brescianini - Cheddira

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.53 - 3.27 - 3.07

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

AC Milán - Janov CFC

neděle 18:00

Fotbalisté AC Milán si i v příštím roce zahraji milionářskou Ligu mistrů a ve zbytku sezony už jím půjde jen o udržení stávajícího druhého místa. Rossoneri v neděli přivítají FC Janov, který pro změnu ještě může poskočit na desátou příčku.

Janov vyhrál na San Siru naposledy před čtyřmi roky. V březnu 2020 zaskočil milánské výhrou 2:1, o kterou se brankami postarali Goran Panděv a Francesco Cassata. Jediný gól AC vstřelil legendární Zlatan Ibrahimović. Od té doby se Grifone pokoušeli o výhru marně a těsně prohráli i poslední vzájemný duel z října loňského roku.

AC Milán je bezesporu velkým favoritem, nicméně jeho sezona není bez potíží. Z předsezonních cílů se podařila splnit jen kvalifikace do Ligy mistrů, což je ale pro klub takového formátu povinností. V lize AC koukalo na záda Interu a v evropských pohárech se nepodařilo prolomit brány skupinové fáze Ligy mistrů ani čtvrtfinále Evropské ligy. To všechno zřejmě bude stát křeslo trenéra Stefana Pioliho, nicméně jeho případný nástupce ještě vybrán není. Jedním z adeptů byl i Julen Lopetegui, který však neprošel u fanoušků.

Z hlediska nedělního zápasu je zajímavá i pozice trenéra na lavičce Janova. Grifony totiž vede Alberto Gilardino, někdejší vynikající útočník, jenž s Rossoneri vyhrál i Ligu mistrů. Mistr světa z roku 2006 odvádí na Marassi skvělou práci a o svůj post se v tuto chvíli obávat nemusí. Janov se po návratu do nejvyšší soutěže usadil ve středu tabulky a dokáže trápit i mnohem zvučnější kluby.

Grifone mají za sebou přesvědčivé vítězství nad Cagliari 3:0 a v uplynulých pěti kolech prohráli jen s Laziem. Čtyři kola před koncem soutěže tak stále mohou poskočit na slušnou desátou příčku, na Turín totiž ztrácejí pět bodů, ale mají o jedno odehrané utkání méně.

Milán v závěru sezony trápí početná marodka, Piolimu nebudou k dispozici Maignan, Kjaer, Jović, Loftus-Cheek i vykartovaná dvojice Calabria - Musah. Pokud jde o Kjaera, ten se rozhodl s klubem neprodloužit a v dresu AC má před sebou už poslední zápasy. Ani Janov nevyrukuje kompletní. Proti svému bývalému týmu se nepředstaví Messias, stejně jako Matturro, Bani a Malinovskyi.

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Florenzi, Gabbia, Tomori, Theo Hernández - Adli, Reijnders - Chukwueze, Pulišić, Leao - Giroud

Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Martinez - Vogliacco, De Winter, Vasquez - Sabelli, Thorsbym Badelj, Frendrup, Martin - Gudmundsson, Retegui

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.42 - 5.05 - 7.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

AS Řím - Juventus FC

neděle 20:45

Římané se potřebují zvednout po velmi neúspěšném utkání Evropské ligy, jenže los v těchto týdnech k nim nebyl vůbec milosrdný. Po Neapoli se totiž pokusí obrat o body Juventus. A ten si ve svém typickém tempu dokáže hlídat kvalifikaci do Ligy mistrů.

Jeden z největších šlágrů historie Serie A se přihlásí o slovo v neděli navečer. Domácí AS Řím se pokusí o něco, co se mu už hodně dlouho nepovedlo. Při minulé návštěvě Staré dámy na Olimpicu se radovali z výhry domácí Vlci, kteří za vítězství vděčili trefě stopera Manciniho. Dvakrát po sobě na domácí půdě ale vyhráli Giallorossi nad Juventusem za posledních dvacet let jen jednou, v mezidobí let 2015 a 2017.

Do nedělního utkání ale Římané nepůjdou v ideálním rozpoložení. V lize totiž pořád bojují o pátou příčku, která zaručuje start v milionářské soutěži, ale zdaleka ji nemají jistou. V minulém kole dokázali nakonec vybojovat bod s nevyrovnanou Neapolí a Atalanta se na ně pomalu ale jistě dotahuje. Navíc má jedno utkání k dobru. A Římané mají velmi náročný los, protože po Juventusu je čeká právě ještě souboj o všechno s Atalantou v Bergamu.

Kromě toho se ale AS muselo poklonit před individuální kvalitou a efektivitou Bayeru Leverkusen. Vlci měli finále na dohled, protože se jim povedlo postoupit až do semifinále Evropské ligy. Úvodní střet s dosud neporaženým německým týmem ale nezvládli. I vinou neorganizovanosti a individuálních chyb prohráli na Olimpicu o dvě branky a odveta v Německu příští týden moc nadějí na otočení výsledku neslibuje.

Záložník Leandro Paredes ale věří, že se AS dokáže brzo oklepat. "Máme před sebou ještě celou odvetu a za 90 minut se může stát cokoli. Tohle utkání se nám nepovedlo ani zdaleka tak, jak jsme si přáli, ale vím, že máme dost kvality na to, abychom to otočili. Věřím, že zvládneme se ctí všechny důležité duely, které jsou před námi."

Trenéra De Rossiho musí těšit fakt, že má prázdnou marodku. V barvách hostujícího Juventusu se fanoušci taky můžou těšit na všechny hráče, samozřejmě s výjimkou potrestané dvojice Fagioli - Pogba a čerstvě zraněného Sandra.

Juventusu patří třetí místo, ale na něj si dělá zálusk i čtvrtá Bologna. Svěřence trenéra Maxe Allegriho může těšit postup do finále Coppa Italia, v lize by to ale mohlo být lepší. Aktuální formou Bianconeri taky zrovna neoslňují, protože už ve třech ligových duelech za sebou jen remizovali. Čtyřikrát v řadě bral turínský gigant po jednom bodu naposledy před dvanácti lety. Na jaře se Juventus poněkud trápí, protože v jarní fázi ligy si zatím udržuje špatný průměr 1,27 bodu na zápas.

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Svilar - Çelik, Mancini, Ndicka, Angeliño - Cristante, Paredes, Pellegrini - Dybala, El Shaarawy - Abraham

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Gatti, Bremer, Danilo - Cambiaso, McKennie, Locatelli, Rabiot, Kostić - Chiesa, Vlahović

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.97 - 3.18 - 2.66

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

AC Monza Brianza - SS Lazio

sobota 18:00

Sobotní podvečer se bude hrát v Monze zajímavý duel, protože na U-Power Stadium se představí silné Lazio. A tomu se v poslední době daří, takže ani útok na příčky znamenající průnik do Ligy mistrů nejsou úplně nereálným cílem.

Římskému klubu má Monza rozhodně co vracet. Za poslední roky se s ním utkala čtyřikrát a z toho třikrát s ním prohrála. Jen v této sezoně v programu 5. kola dokázala proti Biancocelesti uhrát bod za remízu 1:1. Svěřenci trenéra Raffaeleho Palladina ale nyní rozhodně nejsou ve formě na to, aby Tudorovy jednotky nějak zásadně zpomalily. Ztrácí totiž jeden bod za druhým, za posledních šest utkání dokázala Monza vyhrát jen jediné!

V minulém kole si připsala další negativní výsledek. Byl to hodně bláznivý zápas - domácí Lecce totiž skórovalo ve druhé minutě nastavení a Monza už se nejspíš pomalu smiřovala s porážkou. Jenže o čtyři minuty později srovnala zásluhou kapitána Pessiny, který proměnil nařízený pokutový kop. Přesto se proti trápícímu se Lecce mohla Monza prezentovat rozhodně lepším fotbalem. Takto jí v tabulce Serie A patří až jedenácté místo.

Do zápasu s Římany navíc půjde bez vykartovaného Gagliardiniho, navíc je zraněná čtveřice Machin, Bettella, Ciurria a Mota. V případě Lazia se dá hovořit o pouze dvou absencích, jimiž jsou Gila s Provedelem.

I bez nich si ale trenér Igor Tudor pomalu získává pevnou půdu pod nohama. Slabší rozjezd rozhodně neznamená konec snu o pohárech, neboť Lazio vyhrálo už tři ligové duely po sobě. Tahle pozitivní série se odrazila i na postavení v tabulce, kde Laziu patří sedmá příčka. Od šesté a pohárové Atalanty ji navíc dělí jen pouhé dva body, Liga mistrů je vzdálena osm bodů.

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregorio - Birindelli, Marì, Izzo, A. Carboni - Bondo, Pessina - Colpani, Carboni, Zerbin - Djurić

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Mandas - Patric, Romagnoli, Casale - Marušić, Guendouzi, Cataldi, Lazzari - Felipe Anderson, Luis Alberto - Castellanos

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.50 - 3.77 - 1.85

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Inter Milán

sobota 20:45

Sassuolo se naplno ponořilo do krize a s každým dalším odehraným kolem se jeho šance na záchranu zmenšuje. Aby toho nebylo málo, tak v sobotu večer se Neroverdi musí postavit čerstvému mistrovi z Milána, neb na Mapei Stadium dorazí Inter.

Na druhou stranu, jakkoli dramaticky může tahle mise znít a jak málo je pravděpodobné, že Sassuolo uspěje, faktem je, že jediným týmem, který v této sezoně Inter v lize dokázal porazit, je právě Sassuolo. To se ostatně vyžívá ve střetech s oběma milánskými týmy a nezřídka kdy je umí porazit. Pokud by se Sassuolu povedlo nad milánským gigantem vyhrát i podruhé, stalo by se tak v jedné sezoně poprvé od let 2017/2018.

A to není konec dobrých zpráv ohledně bilance s Interem. Z posledních jednadvaceti zápasů s Interem Sassuolo vyhrálo devětkrát a proti žádnému týmu z první ligy si nevedlo lépe. Nicméně mužstvo trenéra Ballardiniho se nyní nachází v hluboké krizi a to zejména defenzivní. Jen za poslední dva ligové duely dostalo Sassuolo už osm branek a celkově ten počet inkasovaných gólů zaokrouhlilo na velmi nepříjemných 70! Což je mimochodem druhé nejvyšší číslo v celé lize.

To ho zařadilo až na současnou a značně nelichotivou předposlední pozici, z níž se Sassuolo bude chtít za každou cenu dostat výš. Manko na sedmnácté Empoli ale už teď činí pět bodů, takže řeči o druhé lize pomalu nabírají na intenzitě. Ani pohled na marodku není pro fanoušky Neroverdi zrovna přesvědčivý, jelikož kromě vykartovaného Ruana chybí především Domenico Berardi spolu s trojicí Castillejo, Lipani a Pedersen.

Inter taktéž nebude kompletní, ale v jeho případě těch absencí zdaleka není tolik. Momentálně s týmem netrénuje jen dvojice zkušených obránců Dimarco a Acebri. Ten mimochodem odehrál právě za Sassuolo úctyhodných 157 utkání, než přesídlil do Lazia a pak už do Interu.

Milánský gigant zcela jasně opanoval italskou první soutěž a zcela po právu ji vyhrál s dostatečným náskokem. Stylově oslavil zisk titulu v milánském derby, kde byl opět rozdíl třídy s AC jasně vidět. Ani po tomhle úspěchu ale Nerazzurri nepolevili a dál pokračují ve sběru bodů. V minulém kole se jim povedlo vyloupit mužstvo turínského FC a opět se prosadili dvakrát (už v pátém utkání za sebou). Díky těmto třem bodům se Inter dostal už na 89 bodů a Inter bude chtít překonat magickou stovku.

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Erlić, Ferrari, Doig - Boloca, Matheus Henrique - Bajrami, Thorstvedt, Laurienté - Pinamonti

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Sommer - Pavard, De Vrij, Bastoni - Darmian, Barella, Çalhanoğlu, Mchitarjan, Carlos Augusto - Lautaro, Thuram

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.05 - 4.89 - 1.51

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Turín FC - Bologna FC

pátek 20:45

Turín v těchto dnech vzpomíná na dávné neštěstí a věří, že zesnulým složí hold na hřišti. Zatím to ale na oslavy moc nevypadá, jelikož mužstvo trenéra Ivana Juriće se herně i výsledkově trápí. A v pátek ho navíc čeká silná Bologna.

Letecká havárie u baziliky Superga stojící na turínském kopci vzala před 75 lety život celému tehdejšímu mužstvu turínského FC, zahynulo tehdy všech 31 pasažérů. Od tohoto neštěstí uplyne 4. května, tedy den po zápase s Bolognou, přesně 75 let, a Turín si na tyto hráče chce vzpomenout. Například tím, že oblékne speciální sadu dresů, jež bude podobná té z roku 1949. Tragédii ale hráči "Býků" připomínají (i když samozřejmě zcela nezáměrně) i svými projevy na hřišti.

Granata před vstupem do sezony plánovala útočit na poháry, trenér Ivan Jurić požadoval kvalitní hráče a některé z nich taky dostal. Ale nehraje s nimi takový fotbal, jaký si vedení i fanoušci představují. Turínskému klubu patří před 35. kolem Serie A až desátá příčka a na poháry ztrácí Jurićova parta už propastných jedenáct bodů. Minule dostala dvě branky od Interu a celkově se Turín neprosadil střelecky už ve třech minulých kolech!

Mírný úpadek v útoku sice Bologna registruje taky (z posledních pěti zápasů už dvakrát nedala ani jeden gól), nicméně pořád čerpá z dostatečného náskoku. A je velmi pravděpodobné, že se tentokrát Felsinei opravdu dočkají hodně nečekaného úspěchu - kvalifikují se od Ligy mistrů. Tenhle závěr téměř definitivně potvrdili v předminulém kole, když si poradili s AS Řím. Minule sice jen remizovali s Udinese, ale i tak jsou na čtvrtém místě s náskokem čtyř bodů právě před AS.

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Bellanova, Buongiorno, Lovato, Rodriguez - Linetty, Ricci, Ilić - Lazaro, Vlašić - Zapata

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Posch, Lucumí, Calafiori, Kristiansen - Freuler - Ndoye, Aebischer, El Azzouzi, Saelemaekers - Zirkzee

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.82 - 2.92 - 3.03

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
34
28
5
1
81 : 18
89
2
AC Milán
34
21
7
6
64 : 39
70
3
Juventus FC
34
18
11
5
47 : 26
65
4
Bologna FC
34
17
12
5
49 : 27
63
5
AS Řím
34
17
8
9
61 : 41
59
6
Atalanta Bergamo
33
17
6
10
61 : 37
57
7
SS Lazio
34
17
4
13
43 : 35
55
8
ACF Fiorentina
33
14
8
11
50 : 37
50
9
SSC Neapol
34
13
11
10
52 : 43
50
10
Turín FC
34
11
13
10
31 : 31
46
11
AC Monza Brianza
34
11
11
12
36 : 44
44
12
Janov CFC
34
10
12
12
38 : 40
42
13
US Lecce
34
8
12
14
31 : 49
36
14
Cagliari Calcio
34
7
11
16
36 : 59
32
15
Hellas Verona
34
7
10
17
31 : 45
31
16
Frosinone Calcio
34
7
10
17
43 : 63
31
17
Empoli FC
34
8
7
19
26 : 50
31
18
Udinese Calcio
34
4
17
13
32 : 51
29
19
US Sassuolo
34
6
8
20
40 : 70
26
20
Salernitana Calcio
34
2
9
23
26 : 73
15

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (83)

Přidat komentář
andycek1

https://youtu.be/nNJksV43r3s?si=SRfipva1O5Igzbte

Vyzerá, že sa v SA dočkáme nového štadióna.

Reagovat
El Matador

Forza Lazio

Reagovat
El Matador

Doufám, že Tudor Kamadu přesvědčí, aby tu opci podepsal. Hraje výborně v tom středu

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Pinturicchio

https://ibb.co/0M5LPdx

Vraťo, uno di noi!

Reagovat
10

Buon 5 maggio!

Reagovat
Pozor skluz!!!

Tammy tre punti po tom neuvěřitelnem přestřelu hlavou.

Reagovat
Largo

Reagovat
Airus

Paulito dneska dva góly, skoro tři ale trefí tyč

Reagovat
Largo

Dajeeeeee

Reagovat
stuff

Pome pomoct atalante do lm. Forza juve!

Reagovat
10

My jim pomůžeme, ale trošku jinak, než asi myslíš...

Reagovat
stuff

Precone

Reagovat
Largo

Dej pokoj

Reagovat
10

Danilo, sbal se a táhni do prdele.

Neskutečný, co předvedl u toho gólu, doporučuju sledovat ho od toho míče na Baldanziho

Reagovat
Airus

Zase nastupuje veleofenzivní, geniální taktický plán "Gatti bude playmaker"

Radost pohledět. Vůbec si z toho nechci rvát vlasy, ne ne

Reagovat
M11

BREMER !!!

Reagovat
stuff

Reagovat
Airus

Ale to byl krásnej centr a parádní hlávka víc takových, ideálně pět zápasů zpátky

Reagovat
10

Když odečtu góly po standardkách a centrech, tak jsme v sezóně zatím nedali gól

Reagovat
Alberto Aquilani

Pellegrini sa vyhýba lopte ako jeho menovec predvolebným diskusiám. Tá amatérska šmýkačka pred inkasovaným gólom len podtrhuje jeho zbytočnosť. Kiežby si ho v lete nejaký Arabi vzali.

Juventus lepší, s takouto nás v druhom mrdnú v suchom.

Reagovat
Airus

Bych se nebál. Naše druhé půle jsou legendární

Reagovat
stuff

Nase vsetko je legendarne. Len to tu chvilu skreslovalo, lebo sme prehravali. Vtedy niekedy vyzerame, ze vieme/chceme hrat fucik

Reagovat
Airus

Maxi to teď v kabině ucalmuje a pojedem dolů s třemi fíky

Reagovat
pastal

Kdo by je vám dál? však to naši hráči v záloze nemají pohyb ani rychlost Cristante a Pelegrini by měli po sezoně odejít a Řím půjde nahoru

Reagovat
stuff

Loca

Reagovat
Truffaldino

Tohle rozestavení je lepší než ten 4,5obráncový hybrid.

Reagovat
Largo

Reagovat
Airus

Allegri tam hledal v pažitu svojí kariéru, nebo co?

Reagovat
Largo

Zatim vyrovnana prvni pule, ale potrebujem vic. Pritom bylo videt, ze kdyz to ve stredu zrychlime, par prihravek z prvni, tak umime bejt nebezpecny.

Reagovat
Alberto Aquilani

Baldanzi začal golovu akciu, spravil k tomu 2 nebezpečné štandardky. To je presne o 3 veci viac, ako spravil Dybala. Teda, sorry, Paulo spravil gólovku - Vlahovičovi... po jeho asi 158. nebezpečnej strate za posledný mesiac.

Ďalší totálne úbohý výkon. Nie sme schopní spraviť vôbec nič. Prečo hrá Dybala s Baldanzim celý polčas pol metra od seba vie asi len Ferguson na lavičke.

Reagovat
Lech

Prvnich 15minut to byla parodie na juventus. Btw ja toho Baldanziho vubec nefeeluju jak zdejsi rimani. Nic, co by me melo ohromit od prestupu nepredvedl. Iturbe v blede modrem. Zplasenej, jeden na jednoho neumi, asistence nema, goly nedava, a branit taky neumi, coz bych mu odpustil kdyby aspon u jedne z veci vycnival. No snad se chytne pristi rok

Reagovat
Alberto Aquilani

Dobre, a ako feeluješ Dybalu za posledný mesiac - 2? Lebo nazvať ho Iturbem by bola urážka pre Juana.

Reagovat
Lech

Jako nekoukam na dybalove statistiky odehranych minut, ale takhle vytizenej nebyl posledmich 10 let tipuju

Reagovat
pastal

No jsou podobní ale Iturbe stal tuším 35 tento kluk z Empoli 10 ale věřím že se příští rok chytne

Reagovat
Pozor skluz!!!

Lepší driblink než on má jen Dybala, El Sha a Spina.

Asistence nemá - do několika šancí přihrál, ale musí přidat. Ani Franta ale nepřihrál na gól schovanému nebo stojícímu hráči.

Góly nedává - zatím ne. Ale už jich má v kariéře v Serii A víc než Cassano v jeho věku. Střely na bránu/90 min - 3. celkově.

S tou obranou bych byl opatrnější - vůbec jsem netušil, že bude takto presovat. Níže per 90 stats:

Tackles - 1,96 (1,09 výher míče pro tým), to je více než Cristante, Paredes (má vyšší úspěšnost) i Pelle.

Dribblers tackled je první, ale má malý statistický vzorek.

Interceptions - 0, Pelle a Paredes vysoko, Cristante očekávaně horší vzhledem k jeho nevnímání prostoru a nulové předvídavosti.

Clearances - tam je někde na hranici poloviny kádru, Pelle jen o kousek před ním.

Čili mluvíš hovna, on si své odpracuje a bude jen lepší, poměřovat kvalitu AM defenzivnémi statistikami je nesmysl, i když to patří k jeho náplni práce.

Jinak ta čísla říkají jediné - Pagano musí být alespoň v rotaci od léta, Bove když se naučí mezihře i bez Matiče a když najdeme alternaci k Paredesovi - klidně Esposito - budeme mameluky vídat méně a méně.

Iturbe stál na ofsajdové hraně a čekal na prodlužení od Toniho, který tam ale nebyl. Hrozně limitovaný hráč do systému, který ani dneska nikdo nehraje v lize. Pak jsme mu dojebali koleno a bylo hotovo.

Reagovat
stuff

Paulita by som vzal po sezone spat

Reagovat
10

Fedex dneska velká kvalita ve finální fázi, nebývale efektivní

Reagovat
Alberto Aquilani

chce upútať svoj budúci team

Reagovat
Largo

Reagovat
Airus

Ale působí hrozně nasraně. Jak kdyby tam byl sám.

Reagovat
10

Je Dušan hraje?

Reagovat
FC Porto FC

Dybala se zranil?

Reagovat
Truffaldino

Tohle střídaní si zaslouží kritiku, jestli bude hrát Zale beka celou druhou půli.

Reagovat
Alberto Aquilani

beka nehrá, akurát naše krídla prestali z nejakého dôvodu útočiť... reálne to nie je 4-3-3, ale 4-5-1, kedy sú všetci šialene ďaleko od Lukaka.

Reagovat
Truffaldino

Hned co přišel na hřiště se při bránění řadil do pětky, teď hraje o malinko výš, ale je to ta čtyři a půlka, co hrajeme s ElShou.

Reagovat
Airus

Paredes je plačka

Reagovat
Gimme

Žlutá to ale měla být

Reagovat
Airus

Si nemyslím. Byl to jeho míč, nakopl ho jak uznal za vhodné, to že mu tam pak po odkopu naběhne hráč a začne přes něj padat je irelevantní

Reagovat
Airus

Ale přiznám že jsem to vnímal na půl oka a možná jsem to viděl blbě

Reagovat
Alberto Aquilani

ale koment si napísal

Reagovat
Airus

Beru, my bad. Smazat nejde

Reagovat
Alberto Aquilani

škoda, že si takto dobre zareagoval Nemôžem dať palec hore juventinovi... nemôôôôžeeeeeeem

Reagovat
Airus

Mno, asi jo. Ale červená by byla moc přísná

Reagovat
10

Přímá jo, ale žlutá úplně jasná.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Žlutá jasná, toto se konzistentně píská už pár let.

Reagovat
10

Weah jasná ale ta první karta IMHO nebyla, tam se Svilara nedotknul mi přišlo...

Reagovat
Alberto Aquilani

Baldanzi spravil ďalšiu golovku... kritizovať ho dnes je úplne mimo. Najlepší na place od nás.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reagovat
M11

Chiesa Baldanzi dnes nejlepší na place

Reagovat
Largo

souhlas

Reagovat
stuff

Na to, aky duel supakov, celkom fajn fucik

Reagovat
Alberto Aquilani

Teraz to je dobrá pasáž... s takouto zostavou by som vybehol aj v Nemecku.

Reagovat
Truffaldino

capitano by si ve čtvrtek zase mohl vyzkoušet lavičku.

Reagovat
10

Z Angeliña bych udělal Lobotku, vypadají stejně, běhají stejně, ten zbytek už by byl easy

Reagovat
stuff

Kostic, weah, cambiasso.. tam fakt nemame koho hrat

Reagovat
stuff

Kolko to chcu za toho alcaraza?

Reagovat
10

Jenom asi 55m

Reagovat
Truffaldino

Nabídl bych vám 15m za Chiesu s Keanem, mohli byste si pak dovolit další hostování Carlose. Jen trochu váhám, zdali bych nepřeplatil.

Reagovat
stuff

Reagovat
Airus

Ty vole to francouzský kuře zajebalo všechno co zas mohlo. To zas bude článků jak dobrej defenzivní výkon předvedl

Reagovat
10

snad v létě skončí to trápení

Reagovat
10

Nevím, jestli je fotbalově hloupější Gatti, nebo Rabiot...ale oba jsou to úplný idioti

Reagovat
stuff

Kostic

Reagovat
DelPiero137

Tam je bouzial viacej adeptov v tejto kategorii.

Reagovat
10

tihle dva jsou na tom nejhůř...Rabiot se umí jenom rozběhnout s míčem, ale pak nedokáže zprocesovat přihrávku/střelu/cokoliv, buď narazí do protihráče nebo mu rovnou nahraje, Gatti je úplně stejnej osel, ještě k tomu zákeřnej

Reagovat
Lech

Ale dobrej fotbal

Reagovat
stuff

Reagovat
Truffaldino

Mě to dneska bavilo, dle statistik jsme byli lepší, podle xG jsme měli vyhrát.

Reagovat
Alberto Aquilani

druhý polčas áno, bol "zábavný" a aj sme boli lepší... ale skôr to bola slušná paraolympiáda

Reagovat
stuff

5 zapasov bez prehry. To je formicka

Reagovat
Alberto Aquilani

Ty vole, Tammy... super, že sa po tom zranení dostal do pohody... behom 3 dní takto zajebať 2 zápasy

Anyway, toto je možno cesta. Hrať vpredu na 2 hrotákov a posadiť aspoň jedneho z dvojice Dybala x Pellegrini. Nie len v Nemecku ale aj do zvyšku sezony.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele