Serie A - preview 9. kola: Derby D'Italia

25.10., 09:24, aktualizováno dnes, 09:34
Previews
Chviča Kvaracchelija (© AFP)

Sobotní program italské nejvyšší soutěže rozhodl o tom, že na prvním místě zůstane Neapol. Ten nejatraktivnější zápas je každopádně na programu v neděli. Připravený je totiž souboj mezi Interem Milán a Juventusem, tedy ten mezi dvěma velikány na Apeninském poloostrově. V tabulce je zatím o něco výše domácí celek.

Parma Calcio - Empoli FC

neděle 12:30

Jedna výhra proti AC Milán, jinak nic. Parma se dostává do výsledkové krize a proti Empoli jí hrozí, že nevyhraje už sedmý zápas v řadě. Ducali to pochopitelně hodlají změnit a Empoli je v tomto případě více než přijatelným soupeřem.

Zdá se totiž, že Empoli tak trochu opustila štěstěna. Azzurri nenavázali na povedený konec září a v měsíci říjnu ani jednou nevyhráli. Ba co víc, prohráli dvakrát po sobě - s Laziem a Neapolí. Svěřenci trenéra Roberta D'Aversy však nepanikaří a zůstávají v klidu. Jak proti Laziu, tak i Neapoli byli v roli jasného outsidera a favorit se na tři body pořádně nadřel. Vždyť Neapol si ze stadionu Carla Castellaniho odvezla výhru 1:0 jen díky Kvaracchelijově proměněné penaltě.

Parma je na tom výsledkově hůře, i když dokázala porazit AC Milán. Šlo však o dosud jedinou výhru. Ducali od té doby nezvítězili a v minulém kole v souboji nováčků remizovali v Comu 1:1. Parma už kvůli tomu klesla na 17. příčku a balancuje na hraně sestupového pásma.

Vzájemná konfrontace přichází znovu po pěti letech. V sezoně 2018/2019 nabídlo utkání v Empoli divokou plichtu 3:3, v Parmě pak vyhráli domácí nejtěsnějším možným rozdílem.

Absence před utkáním počítají obě strany. Parma nebude moci využít trojici Osorio, Kowalski a Circati, kdežto Empoli nepomohou Belardinelli, Zurkowski, Perisan, Ebuehi a Sazonov.

Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Suzuki - Coulibaly, Delprato, Balogh, Valeri - Bernabé, Keita - ?an, Hernani, Mihaila - Bonny

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Vasquez - Goglichidze, Ismajli, Viti - Gyasi, Anjorin, Pezzella, Fazzini, Esposito - Colombo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.21 - 3.59 - 3.37

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

SS Lazio - Janov CFC

neděle 15:00

Fotbalisté Lazia se chtějí přiblížit evropským pohárům a doma proti Janovu k tomu mají všechny předpoklady. Domácí prostředí i výhra v Evropské lize v zádech, navíc Grifonům se zrovna výsledkově nedaří.

Lazio přišlo před týdnem o solidní sérii výher a na půdě Juventusu prohrálo nejtěsnějším rozdílem. Biancocelesti se ale dokázali oklepat a na evropské scéně zdolali FC Twente 2:0, čímž vyhrálo i třetí zápas v novém formátu. V EL tak zůstává Lazio bez ztráty kytičky a formu má i v Serii A a to navzdory zmiňované porážce. Lazio v tabulce poskočilo na osmou příčku a je v těsném kontaktu s pohárovými míst, na čtvrté Udinese ztrácí jen tři body.

Dobrou práci přitom odvádí trenér Marco Baroni, jenž si výkon proti Twente velice pochvaloval. "V moderním fotbale je všestrannost klíčová a já cítím, že ta krása je ve hře zásadní. Říkám klukům, že mohou prohrávat zápasy, ale musí hrát s nasazením a na vysoké úrovni," nechal se slyšet domácí kouč. Baroni nepochybuje o motivaci svého týmu a na Janov je připraven. "Rád během týdne tým motivuji a oni to vnímají. Toto je tým, který ví, že nejlepší obranou je útok," dodal Baroni.

Probrat se potřebuje Janov, který pod Albertem Gilardinem zabředl do výsledkové krize. Grifoni doteď vyhráli jen jeden zápas a v tabulce už okupují sestupové příčky. Hosté sice přerušili sérii čtyř soutěžních porážek v řadě, ale domácí remíza 2:2 s Boloňou je i tak málo.

Biancocelesti jsou sice jasným favoritem, ale nic jednoduchého je v nedělním střetnutí nečeká. Jen v loňské sezoně rozhodla o vítězi vždy jediná branka a to Janovští dokonce na Stadio Olimpico zvítězili.

Laziu bude citelně scházet stoper Romagnoli a k dispozici ještě nebude Lazzari, jinak je zbytek kádru připraven. V tomto směru jsou na tom domácí také lépe, protože Grifonům scházejí Malinovskyi, Vitinha, Messias, De Winter, Bani, Gollini a Ekuban.

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Marušić, Patric, Gila, Tavares - Guendouzi, Rovella - Isaksen, Dia, Zaccagni - Castellanos

Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Leali - Sabelli, Vogliacco, Vasquez, Martin - Zanoli, Frendrup, Thorsby, Miretti - Pinamonti, Ekhator

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.42 - 4.88 - 8.19

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

AC Monza Brianza - Venezia FC

neděle 15:00

Fotbalisté Monzy v minulých dvou kolech neprohráli a do třetice mohou bodovat proti nováčkovi z Benátek. Ten je po osmi kolech poslední, ale vzájemný duel s Monzou před třemi lety jasně ovládl. Tehdy hrály oba celky nižší soutěž, jak si povedou v Serii A?

Monza nezačala nový ročník Serie A zrovna optimálně, ovšem má za sebou i zajímavé výsledky. Body si rozdělila s Fiorentinou, Interem či Římem a minulý víkend konečně vyhrála a porazila Hellas jasně 3:0. Svěřenci trenéra Alessandra Nesty se lepší a v neděli to budou moci potvrdit proti papírově slabším Benátkám.

Jenomže ne vždy Monza roli favorita zvládá. Letos se tak mohla cítit jen v domácím zápase s Janovem a tenhle zápas výsledkově nezvládla.

Benátky se v nejvyšší soutěži prozatím hledají a za osm kol získaly jen čtyři body. Není proto divu, že jsou v tabulce poslední, nicméně by to rády změnily a na Monzu si věří. Aby také ne, když poslední vzájemný zápas ovládly jasně 4:1.

Co se týče marodky, lépe jsou na tom hosté. Kouč Eusébio Di Francesco bude postrádat pouze Bjarkasona, jinak je zbytek kádru plně k dispozici. Naopak domácí se musí obejít bez celé řady hráčů, včetně reprezentanta Maldiniho. Chybí i Cragno, Birindelli, Petagna a Sensi.

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Turati - Izzo, Pablo Marí, Carboni - Pereira, Bondo, Pessina, Kyriakopoulos, Caprari, Mota - Djurić

Venezia FC - pravděpodobná sestava:
Stanković - Candela, Svoboda, Idzes - Zampano, Caviglia, Duncan, Busio, Haps - Pohjanpalo, Oristiano

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.29 - 3.42

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Inter Milán - Juventus FC

neděle 18:00

Hlavním tahákem víkendového kola italské nejvyšší soutěže je bezesporu slavné Derby D'Italia mezi mistrovským Interem a Juventusem. Vítěz vzájemného duelu může jít za předpokladu, že Neapol prohraje, do čela tabulky. Papírovým favoritem jsou Nerazzurri, kteří vyhráli už pět soutěžních zápasů v řadě a také mají minimálně poslední dva roky s Juventusem lepší vzájemnou bilanci.

Inter se z porážky v milánském derby rychle oklepal a zareagoval už pěti soutěžními výhrami v řadě. V domácí lize obhájce titulu porazil Udinese, FC Turín i AS Řím, kdežto v Lize mistrů deklasoval Crvenou Zvezdu a pozdní brankou Marcuse Thurama udolal i Young Boys Bern. Výhra nad Švýcary sice nebyla nijak překvapivá, ovšem přinesla veledůležité tři body a klid do dalších zápasů.

Formu má Inter dobrou a přesně to potřebuje, aby zvládl i Derby D'Italia, jedno z nejslavnějších utkání Apeninského poloostrova. Souboje Interu s Juventusem táhnou a vždy se k nim vyjadřují i bývalí hráči. "Nerazzurri jsou nejlepším týmem v lize, ale Juvenuts... Juventus dělá pod Mottou velké věci. Thiago odvedl velký kus práce. Je to derby a stát se může cokoliv, nicméně jako interista si myslím, že doma vyhrajeme," nechal se slyšet někdejší záložník Felipe Melo, který hrál za oba týmy.

Brazilec rovněž zavzpomínal na ikonu Staré dámy Giorgia Chielliniho, současného klubového ředitele, který o něm prohlásil, že je zkaženým jablkem.

"Chiellini je velký profesionál, když jsme přišel do Juventusu, byl jsem mladý a často jsme spolu diskutovali. Zmínil se o mě ve své knize, ale jsem dospělý, mám čtyři děti. Mám se s ním znovu hádat? Vyčistíme vzduch, ale mým přítelem není," dodal Melo.

Juventus se letos vrátil do Ligy mistrů a až do úterního zápasu se Stuttgartem se mu dařilo. Jenomže souboj s německým celkem se Staré dámě nepovedl a jediný gól zápasu na Allianz Stadium vstřelil v nastaveném čase El Bilal Touré. Pokud se podíváme na domácí scénu, i tam nejsou výkony vůbec špatné a Juventus zůstává jediným týmem, který ještě neprohrál a pouze vysoký počet nerozhodných výsledků znamená, že na čele soutěže je jiný tým - Neapol.

Otázkou je, nakolik porážka od Stuttgartu stávající tým rozhodí. Juventus se chce letos více zapojit do bojů o Scudetto a určitě by rád nenáviděné Nerazzurri sesadil z trůnu. Thiago Motta však o nejvyšších ambicích nemluví a hlavní prioritou by mělo zůstat postavení v nejlepší čtyřce soutěže.

Derby D'Italia má bohatou historii vzájemných zápasů, v posledních letech se štěstěna přikláněla spíše na stranu Interu. Letos v únoru rozhodla derby jediná branka - vlastenec Federica Gattiho. Více jak dvě branky padly ve finále Coppa Italia před dvěma lety, ovšem v Serii A tento jev nastal naposledy v říjnu 2021.

Pokud někde mají Inter i Juventus problémy, pak je to početná marodka. Simone Inzaghi nemůže pro nedělní šlágr počítat s Buchananem, Acerbim, Calhanogluem a Carlosem Augustem. Ještě dramatičtější je situace v táboře Staré dámy. K dispozici nebudou Koopmeiners, Milik, Bremer, Nico González, Douglas Luiz a pochopitelně i Pogba. Svojí roli při skladbě základní jedenáctky může sehrát i náročný program, i když jak Inter, tak Juventus budou chtít nasadit ty nejsilnější jedenáctky.

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Sommer - Pavard, De Vrij, Bastoni - Darmian, Barella, Asllani, Mchitarjan, Dimarco - Thuram, Lautaro

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Di Gregório - Savona, Kalulu, Danilo, Cambiaso - Fagioli - Conceicao, McKennie, Thuram, Yildiz - Vlahović

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 3.50 - 4.87

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - AS Řím

neděle 20:45

Fiorentina i AS Řím mají za sebou utkání evropských pohárů a oba týmy svoje party zvládly. Především Fiorentina opět zaujala skvělým ofenzivním představením a už podruhé v krátké době dala aspoň čtyři branky. Obrana Římanů se rozhodně má na co těšit.

Nedělní večer můžeme strávit ve společnosti dvou zástupců calcia v pohárech, byť oba reprezentují svou zemi v nižším ranku soutěží pod hlavičkou UEFA. Minimálně AS se jako již tradičně každý rok vidí na příčkách zaručujících milionářskou Ligu mistrů, ostatně jako již tradičně každý rok od sezony 2018/2019, kdy se mezi elitou objevilo naposledy. Fiorentina postupně sbírá zkušenosti a renomé převážně v Konferenční lize, kde už dvakrát po sobě dokráčela až do finále.

Podobný cíl stojí i před nově formovaným týmem mladého trenéra Raffaeleho Palladina. Někdejší úspěšný kouč Monzy se v prvních týdnech spíš rozkoukával, přeci jen ambice nedávného nováčka Serie A a pravidelného pohárového účastníka z Florencie jsou někde jinde. A v prvních chvílích si asi nejeden příznivec Fialek položil otázku, zda byl Palladino dobrou volbou. Teď už je však asi podobné myšlenky nenapadají.

Fialky se totiž pořádně rozjely a způsobují škodu jednomu soupeři za druhým. Ať už je to Konferenční liga, v níž vyhrály oba dosavadní duely se skóre 6:2, nebo Serie A. Nejvyšší italská liga dodává fanouškům Violy naději na to, že se blýská na lepší časy, protože se konečně probudila ofenzivní složka toskánského celku. Tři z posledních čtyř ligových duelů skončily výhrou Fiorentiny, celkově se v tomhle období Fiorentina prosadila desetkrát. Lecce rozstřílela šesti góly, překonala i AC Milán nebo Lazio.

Jen ty absence poněkud dělají starosti hlavě trenéra Palladina, který připravuje své muže bez trojice Pongračić, Mandragora a Gudmundsson. Ani AS nebude kompletní, neboť Mancini se Soulém vynechali poslední soutěžní klání, delší dobu stráví na marodce duo El Shaarawy - Saelemaekers.

Bez nich si AS naposledy poradilo s Dynamem Kyjev, stačila mu k tomu jediná přesná trefa úspěšného penaltového střelce Artema Dovbyka. Ten se po slabším začátku do římského angažmá našel a rozstřílel, jenže nikdo další se k němu ve střelbě dostatečně nepřidává. Vždyť nikdo jiný v celém kádru AS nedal dohromady víc než jednu branku.

I to je důvod, proč se Římané v poslední obě tak trápí. Obvyklé protesty tvrdého římského jádra fanoušků na sebe nenechaly dlouho čekat a v nějaké formě pronásledují kádr už od odvolání trenéra De Rossiho. Ani jeho nástupce Ivan Jurić ale nemá klidné spaní, protože přes prý dostatečnou snahu na trénincích se výsledky nedostavují. Jurić hraje o své místo. AS mimochodem v lize vyhrálo za šest minulých utkání jen dvakrát.

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
De Gea - Dodò, Comuzzo, Ranieri, Gosens - Bove, Cataldi, Adli - Colpani, Kouamè - Kean

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Svilar - Mancini, Ndicka, Hermoso - Çelik, Konè, Cristante, Angeliño - Dybala, Pellegrini - Dovbyk

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.57 - 3.24 - 2.87

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

SSC Neapol - US Lecce

sobota 15:00

Prvním sobotním duelem 9. kola bude ten mezi vedoucí Neapolí a Lecce, jemuž se pro změnu vůbec nedaří. Zatímco Conteho jednotky postupují krok za krok směrem k mistrovskému Scudettu, hosté se s každým dalším kolem víc a víc blíží pádu do druhé ligy.

Forma obou sobotních soupeřů, kteří se na stadionu pojmenovaném po jednom z největších hráčů dějin střetnou, by asi nemohla být rozdílnější. Partenopei, jimž vesuvský stín poskytuje domácí útočiště, se usadili na čele ligové tabulky a za osm kol nasbírali už 19 bodů. Dosud prohráli jen jednou a ve stejném počtu utkání si se soupeřem body rozdělili. Po pomalejším startu nabrali obdivuhodné tempo, které jistě podporuje i fakt, že kromě Coppa Italia nehrají další pohárová klání.

Poslední tři ligové zápasy už Neapol dokázala vyhrát, i když v tom minulém na půdě Empoli zrovna dvakrát neexcelovala. Ke třem bodům jí ovšem nakonec stačila nemohoucnost domácí ofenzivy, stejně jako jediný gól, jehož autorem se po hodině hry stal Chviča Kvaracchelija. Úspěšný penaltový střelec, jenž momentálně rokuje o prodloužení smlouvy s mohutným navýšením ekonomické stránky, táhne své spoluhráče i pod dalším trenérem.

Neapol bude jasným favoritem i v tomto klání, Lecce ale doufá, že si nějakým zázrakem vzpomene na čtyři a půl let staré utkání, kdy si odsud odváželo tři body za výhru 3:2. Teď je ale v jiné situaci než tehdy, v dosti nezáživné a neutěšené. Kromě toho, že v minulém kole přišlo o vyloučeného beka Galla, se jeho výsledky v poslední době neustále zhoršují. Nejdřív nestačilo v Coppa Italia na Sassuolo a následně v lize prohrálo už tři další mače. Nedalo v nich ani zároveň jednu branku a naopak jich už deset dostalo!

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Buongiorno, Olivera - Anguissa, Gilmour, McTominay - Politano, Lukaku, Kvaracchelija

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Guilbert, Baschirotto, Gaspar, Dorgu - Coulibaly, Ramadani, Pierret - Banda, Krstović, Rebić

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.33 - 5.30 - 11.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Hellas Verona

sobota 20:45

V Lize mistrů se Atalantě rozhodně nedařilo podle představ a svoji frustraci bude chtít vyléčit v domácím duelu s Hellasem. Mužstvo z Verony zažívá nejhorší období dosavadní sezony, ale nehodlá se vzdát bez boje.

Gasperiniho jednotky mohou být docela unavené a hlavně naštvané, protože v minulém utkání Ligy mistrů proti Celticu se jim mohlo dařit mnohem lépe. V zápase se skotským gigantem byla Atalanta jasně lepším týmem, měla míč převážně na svých kopačkách a velmi často hrozila. Jenže trefit se do brány za záda brankáře Kaspera Schmeichela nedokázala ani jednou. Obrana není něco, s čím by se Gasperini měl trápit, klub z Bergama udržel čisté konto ve všech třech případech Ligy mistrů. Jenže útok už je horší.

Ono se není moc čemu divit, když náhle celou sezonu nemůžete počítat s kanonýrem Scamaccových kvalit. Bergamaschi se navíc nedá upřít snaha - za celý zápas vyslali na Schmeichela hned 23 střel! Měli trochu i smůlu, protože Pašalić mířil do břevna a Schmeichel měl opravdu skvělý den plný zajímavých zákroků. Teď je nicméně nutnost obrátit svou pozornost k lize a zlepšit současnou šestou pozici. Minulé dva ligové střety Atalanta vyhrála se skóre 7:1 a v podobném trendu by moc ráda pokračovala i proti Hellasu.

Mužstvo z Verony nyní není v ideální formě a spíš se každým dalším kolem víc a víc blíží k sestupovým pozicím. Trenér Paolo Zanetti zatím nemusí svou pozici nějak dramatizovat, je však pravda, že současná forma moc pozitiv nenabízí. Hellas vyhrál v sezoně třikrát a připsal si dalších pět porážek. Naposledy ho o všechny body obrala Monza, a to zcela jasně. Po sérii nešťastných až komických chyb vzadu dostal Hellas od lombardského týmu tři góly.

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Djimsiti, Hien, Kolašinac - Zappacosta, Éderson, De Roon, Ruggeri - De Ketelaere, Lookman - Retegui

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipó - Tchatchoua, Ghilardi, Magnani, Bradarić - Serdar, Belahyane - Suslov, Tengstedt, Lazović - Mosquera

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 5.94 - 10.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Cagliari Calcio

pátek 18:30

Deváté kolo Serie A se nezadržitelně blíží a jako první se proti sobě postaví Udinese s Cagliari. Bluenergy Stadium bude jistě fandit domácím, jenže návštěva ze Sardinie zažívá zatím nejlepší formu v dosavadní sezoně.

Zebry se v minulém kole hodně nadřely a způsobovaly domácímu AC Milán na San Siru hodně těžkou hlavu, jenže nakonec stejně padly. Od třinácté minuty prohrávaly a pak dostaly šanci dohrávat víc než šedesát minut v početní přesile. A i když se snažily, seč jim síly stačily, nebylo z toho ani vyrovnání. Opakovaně tak potvrdily, že se jim daří primárně doma. Ostatně, jen pět týmů v lize získalo doma víc bodů než Udinese.

Tentokrát to ale svěřenci trenéra Kosty Runjaiće budou mít hodně těžké, protože Cagliari se dostalo do laufu. Zpočátku se hodně trápilo a trenér Davide Nicola se obával o svůj job, ale jeho mužstvo v kritické chvíli zabralo. Za poslední čtyři soutěžní duely sardinský celek neprohrál, postoupil v Coppa Italia a mimo jiné remizoval s Juventusem. Minule pak otočil utkání s Turínem.

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Okoye - Kabasele, Bijol, Touré - Ehizibue, Lovrić, Karlstrom, Zarraga, Zemura - Thauvin, Lucca

Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Zappa, Mina, Luperto - Zortea, Makoumbou, Adopo, Augello - Viola, Luvumbo - Piccoli

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.26 - 3.20 - 3.66

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Turín FC - Como 1907

pátek 20:45

Byly doby, a není to tak dávno, kdy se Turín vyhříval na pozici lídra Serie A. Jenže poslední dobou u něj shledáváme postupný propad a to do té míry, že ho od nováčka z Coma dělí v tabulce jen dva body. A právě Como se v pátek večer stane soupeřem turínských Býků.

Trenér Paolo Vanoli si mohl pískat, jak se jeho hráčům povedl start do nového ročníku. Turín získává bod za bodem a velmi rychle se díky konzistenci svých výkonů ocitl až na prvním místě. Jenže ty doby už jsou pryč. Stěžejním se stalo vážné zranění kapitána a hlavní ofenzivní zbraně, Duvána Zapaty, jenž bude mimo hru po celou zbývající sezonu. Takováhle ztráta krátce po uzavření přestupového okna samozřejmě může dynamiku celé skvadry rozbít a přesně to se stalo i Býkům.

Čtyři poslední duely Turín prohrál a ve třech z nich dostal tři branky. Náhle se tedy propadl tabulkou až na současné deváté místo s jedenácti body. Kromě Zapaty jsou navíc mimo hru i Schuurs, Ilić nebo Sosa. Comu pak schází Van der Brempt, svalové potíže má Sergi Roberto.

Ten by ale měl v záloze nastoupit. Como zažívá zrcadlově obrácený posun, protože po aklimatizačních prvních týdnech si na Serii A zvyká. V posledních pěti duelech prohrálo jen jednou, dvakrát remizovalo a díky své zlepšené produktivitě postupuje tabulkou. Nyní je už na 14. místě s devíti body.

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Walukiewicz, Coco, Masina - Lazaro, Ricci, Linetty, Vlašić, Vojvoda - Adams, Sanabria

Como 1907 - pravděpodobná sestava:
Audero - Sala, Kempf, Dossena, Moreno - Perrone, Roberto - Strefezza, Paz, Fadera - Cutrone

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.73 - 3.05 - 3.01

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
SSC Neapol
8
6
1
1
15 : 5
19
2
Inter Milán
8
5
2
1
17 : 9
17
3
Juventus FC
8
4
4
0
11 : 1
16
4
AC Milán
8
4
2
2
16 : 9
14
5
ACF Fiorentina
8
3
4
1
15 : 8
13
6
Atalanta Bergamo
8
4
1
3
18 : 13
13
7
SS Lazio
8
4
1
3
14 : 12
13
8
Udinese Calcio
8
4
1
3
10 : 11
13
9
Turín FC
8
3
2
3
14 : 14
11
10
AS Řím
8
2
4
2
8 : 6
10
11
Empoli FC
8
2
4
2
6 : 5
10
12
Bologna FC
8
1
6
1
9 : 11
9
13
Hellas Verona
8
3
0
5
12 : 15
9
14
Como 1907
8
2
3
3
11 : 15
9
15
Cagliari Calcio
8
2
3
3
8 : 13
9
16
AC Monza Brianza
8
1
4
3
8 : 9
7
17
Parma Calcio
8
1
4
3
11 : 13
7
18
Janov CFC
8
1
3
4
7 : 17
6
19
US Lecce
8
1
2
5
3 : 18
5
20
Venezia FC
8
1
1
6
5 : 14
4

Zbývající zápasy

26.10. 18:00
Bologna FC - AC Milán (zápas odložen)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
El Matador

Kdo vysílá Sport 3? Kvůli Serii A si platím sportovní balíček u Telly a tam je jenom Sport 1,2. A Lazio dnes vysílají na Sport 3. Ve čtvrtek tam byl zase přesnost z EL.

Reagovat
Maritazzi

Jakkoliv to byla pod Danim příšerná tragédie a Jurič mě namotal první zápasem proti Udine, tak teď fakt doufám, že půjde ten dement po tomhle zápase pryč. Myslím, že těma sračkama, co včera vypustil ohledně Hummelse a Zalewskiho už asi pohár u všech úplně přetekl. Sice už to bude vyloženě Palermo sezona, je mi líto některých hráčů, ale dívat se do konce sezony na tohle hovado beru jako věc, která mě od sledování fotbalu dál odkopne.

Reagovat
pastal

Souhlasím

Reagovat
Pozor skluz!!!

Těžké pochopit, přitom má životní šanci něco dokázat a všechno, co k tomu potřebuje.

Dani zpět za tebe? Nebo voláme dědovi do Formella.

Reagovat
pastal

Nepochopím proč Baldanzi a Pisilli sedí na úkor chodců tam musí někdo hodně tlačit aby Cristante a Pellegrini hráli

Reagovat
Truffaldino

Tento instantní hate na Juriče jde úplně mimo mě. Já jsem z jeho jmenování taky nebyl nadšený a v podstatě splňuje to, co o něm říkal ZIma. Nicméně přišel do probíhající sezóny a přebral tým, který nebyl v dobrém rozpoložení, Daniele totiž završil své krátké angažmá tím, že nevěděl, která bije, vůbec mu nefungovala rozehrávka a v posledním zápase proti Janovu se uchýlil k old school mourinhovské kaši s odkopy beků do ztracena.

A to je bod, který se dle mě pod Juričem znatelně zlepšil. Dokážeme rozehrávat po zemi a nemáme problém přejít střed hřiště. Dlouhé pasy z  hloubi naší půle používáme v nižším počtu, než tomu bylo v posledních pár letech. Kontrola a držení míče se zlepšily, stále máme problém v poslední třetině, kde jsme impotentní, jenže to je něco, co nás provázelo už za Mourinha, útočná hra nebyla závislá čistě na individualitách naposledy za Špalka. Zároveň máme poměrně slušnou kontrolu míče okolo soupeřova vápna, část odpovědnosti je pak i na samotných hráčích, aby dokázali pohybem rozhýbat soupeře. Krásnou ukázkou byla čtvrteční šance Shomurodova, kdy ho skvěle vybídl Dybala. Jenže Eldor přihrávku nečekal a pozdním pohybem se dostal k míči až ve skluzu. Další akce zmíněného dua spolu s Pellegrinim pak vnáší jistou ukázku toho, jak by hra měla vypadat, a že lze kompaktní obranu soupeře rozebrat. Návyky ale potřebují čas, nevím jestli jen čas bude stačit, ale chtít zázraky po sedmi zápasech je směšné a bez trpělivosti to nepůjde. A ještě bych si dovolil poznamenat, že část našich hráčů měla zkrácenou přípravu, většina posil přišla do týmu až poslední  týden mercata a při repre pauzách se takřka všichni rozprchnou na dílčí srazy seniorských nebo mládežnických reprezentací, takže se nedá nic dotrénovat.

Ad Hummels a Zalewski. Zale jako wingback dokáže obstát, ve čtvrtek odehrál slušné utkání a stále je to jen 22leté ucho s 300k ročně. Úplně zbytečně je lynčován po každém zápase, zvlášť když není jeho chybou, že na beky máme jednoho průměrného Turka, jednoho hráče, který přišel z Turecka, dva mlaďochy, které v soutěžních zápasech zatím nikdo neviděl, a jednu posilu za 2 mega z Arábie.

Matts by šanci časem dostat měl, nikdo z nás ale neví, jak vypadá na tréninku, a v jakém je reálně stavu. A nadávat trenérovi, že na hřiště neposlal 35letého squad playera, to je tedy opravdu úsměvné, přitom gólů mnoho nedostáváme.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele