Serie A zná osmého nového trenéra pro další ročník, Zanetti střídá Baroniho v Hellasu

13.06., 15:16
Aktuality
Paolo Zanetti (© AFP)

Italské rošády na postech hlavních trenérů pokračují. Hellas se v úterý oficiálně rozloučil s Marcem Baronim, hned ve čtvrtek ale představil svým fanouškem nového šéfa lavičky. Tím se stal Paolo Zanetti, který během své kariéry působil výhradně ve své rodné zemi. Smlouvu podepsal ve Veroně do roku 2025, možné je pak její prodloužení o další rok na základě opce.

Jednačtyřicetiletý italský rodák naposledy působil v Empoli, jeho angažmá tam skončilo v průběhu loňského září. Od té doby byl bez práce. Na největší dosavadní úspěch dosáhl asi během roku 2021, kdy postoupil ze Serie B do nejvyšších kruhů s Benátkami. "Srdečně vítáme Paola Zanettiho a jeho členy realizačního týmu a přejeme mu hodně štěstí v nové roli,” stálo ve strohém prohlášení I Gialloblu.

Serie A tak postupně zaplňuje volná místa. Už osm italských klubů oznámilo nové kouče pro následující ročník, kromě Hellasu tak během čtvrtka učinil ještě AC Milán. Pouze výběry Udinese a Cagliari s oznámením ještě nepřišly, v kuloárech se hovoří o tom, že by mohlo dojít ke změnám ještě v Empoli. Odtud by údajně mohl zamířit Davide Nicola právě ke Cagliari, které už o jeho příchodu podle italského novináře Nicola Schiry jedná.

Dosavadní oficiální trenérské změny v Serii A před startem nové sezóny 2024/25

Klub
Odcházející trenér
Nový trenér
Důvod odchodu
Lazio
Igor Tudor
Marco Baroni
odstoupení z funkce
Bologna
Thiago Motta
Vincenzo Italiano
konec smlouvy
Fiorentina
Vincenzo Italiano
Raffaele Palladino
konec smlouvy
Monza
Raffaele Palladino
Alessandro Nesta
konec smlouvy
Neapol
Francesco Calzona
Antonio Conte
konec smlouvy
Udinese
Fabio Cannavaro
???
konec smlouvy
Cagliari
Claudio Ranieri
???
konec kariéry
Juventus
Paolo Montero
Thiago Motta
konec dočasné funkce
AC Milán
Stefano Pioli
Paulo Fonseca
vzájemná dohoda
Hellas Verona
Marco Baroni
Paolo Zanetti
vzájemná dohoda

Autor: Patrik Sandev / hellasverona.it, x.com/NicoSchira

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele