Sezona je dlouhá, nesmíme všechno zahodit. Tým má na víc, hodnotil Ancelotti

Dnes, 12:58
Aktuality
Carlo Ancelotti (© BURAK AKBULUT / ANADOLU / Anadolu via AFP)

Carlo Ancelotti po sobotní domácí porážce 0:4 s Barcelonou litoval především promarněných šancí svého týmu. Zároveň ale prohlásil, že navzdory výsledku ještě není o titulu zdaleka rozhodnuto.

"Sezona je dlouhá, nesmíme všechno zahodit. Tým má na víc a my to uděláme," řekl odhodlaně trenér Realu Madrid. "Byl to vyrovnaný zápas, dokud nevstřelili první gól. V prvním poločase jsme hráli s nasazením, ale chyběla nám trochu přesnost. Měli jsme šance jít do vedení, ale Barcelona pak vstřelilia dva góly, což nás připravilo o energii. V tu chvíli začal jiný zápas," řekl Ancelotti na tiskové konferenci směrem ke dvěma slepeným gólům Roberta Lewandowského na začátku druhého poločasu.

V prvním dějství přitom domácí dominovali v držení míče a nevyužili několik slibných šancí. Do těch se dostával především Kylian Mbappé, mnohokrát ho ale zastavila ofsajdová past Blaugranas. V závěru utkání podtrhli triumf Barcelony ještě Lamine Yamal a Raphinha.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
11
10
0
1
37 : 10
30
2
Real Madrid
11
7
3
1
21 : 11
24
3
Villarreal CF
11
6
3
2
20 : 19
21
4
Atlético Madrid
10
5
5
0
16 : 6
20
5
Athletic Bilbao
10
5
2
3
17 : 11
17
6
RCD Mallorca
10
5
2
3
10 : 8
17
7
Rayo Vallecano
11
4
4
3
12 : 10
16
8
Real Betis
10
4
3
3
10 : 9
15
9
CA Osasuna
10
4
3
3
14 : 16
15
10
Sevilla FC
11
4
3
4
12 : 15
15
11
Celta Vigo
10
4
1
5
17 : 17
13
12
Real Sociedad
10
3
3
4
8 : 8
12
13
Girona FC
11
3
3
5
11 : 14
12
14
Deportivo Alavés
11
3
1
7
13 : 19
10
15
Espanyol Barcelona
11
3
1
7
10 : 19
10
16
Getafe CF
10
1
6
3
7 : 8
9
17
UD Las Palmas
11
2
3
6
13 : 19
9
18
CD Leganés
10
1
5
4
6 : 12
8
19
Real Valladolid
11
2
2
7
9 : 23
8
20
Valencia CF
10
1
3
6
7 : 16
6

"Musíme zapomenout na posledních 30 minut a poučit se z toho. Je čas se odrazit ode dna. Sezona je dlouhá, nesmíme se vzdát a všechno zahodit. Tým má na víc a my to uděláme," uvedl italský kouč.

Ancelotti také řekl, že si Real Madrid zasloužil víc a že výsledek podle něj nevypovídá o skutečném průběhu zápasu, ale uznal, že jeho tým doplatil na to, že nevyužil řadu šancí.

"Výsledek neodráží to, co se dělo na hřišti. Nedokázali jsme se ujmout vedení, což naopak oni dokázali. Hra byla až do prvního gólu velmi vyrovnaná a my jsme měli více šancí," řekl Ancelotti předtím než se vyjádřil k výkonu Mbappého, jenž byl hned devětkrát přistižen v ofsajdu.

"Věděli jsme, že Barcelona používá vysokou obranu a my jsme toho téměř nevyužili. Mbappé se dostal do několika šancí, ale několikrát se ocitl v ofsajdu. Pak měl další tři nebo čtyři šance, ale nebyl tak přesný, jak by bylo potřeba," řekl na adresu francouzského reprezentanta.

Katalánci tak zvýšili svůj náskok v čele ligy už na šest bodů před Realem, který navíc po 13 měsících poznal hořkost porážky v LaLize. Bílý balet do zápasu s Barcelonou neprohrál 42 utkání v řadě, jeden jediný duel je tak dělil od vyrovnání ligového rekordu, který drží právě jejich odvěký rival.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (45)

Přidat komentář
Thelvin

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Paganini

Super člověk, ale ani on nemůže trénovat Real věčně. Bude to chtít svěží vítr. 4 sezóny v Realu jsou úctyhodný počin.

Reagovat
2miguel1

Prichod Kiliana Edena bola najlepšia vec

Reagovat
Paganini

Real musí mít nejlepší hráče na světě. Jinak to není Real...

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
kaja900

Jojo dělej tu celou sezónu z Mbappeho průměráka..

Reagovat
Kluivert9

Třeba u vás vydrží i dýl...

Reagovat
Hachim Mastour

Ligu vyhrajú katalánski anarchisti z Barcelony.

Reagovat
Mateo16

Some within Real Madrid value what Carlo Ancelotti has given to the team, but they believe it is time for a CHANGE.

The locker room has always been an 'ally' of Carlo Ancelotti - but some tensions & problems are starting this season, same as with Pintus.

@Rodra10_97

AAA jeeeej Carlo pruser

Reagovat
Mönchengladbach

Hm, eMBéčko rozloží kabinu ještě třikrát rychleji, než jsem čekal.

Reagovat
Mateo16

jj za vsetko moze Mbappe ale to ze neprisla nahrada za Kroosa a to sere pes

Reagovat
Kluivert9

Jaká náhrada za Kroose pořád? Celé léto jste se tady plácali po zádech, jak kreativního záložníka nepotřebujete a všechny přestřílíte

Pro připomenutí legendární diskuze

https://www.eurofotbal.cz/clanky/mbappe-je-oficialne-hracem-realu-madrid-splnil-se-mi-sen-priznal-705571/#post15268925

Reagovat
Moshe Dajan

FIFA sestava 4ever

Reagovat
Rizek

Hezky.

A jak se na něj vrhli ...

Reagovat
kaja900

To si vzal kde prosimtě, napíše to jeden jouda a budou to psát další. Po 42 zápasech v lize prohrajeme a co se tu člověk vše nedočte

Reagovat
EaP

Ale teraz uprimne. Z tych 42 zapasov, v kolkych ste boli lepsie a dominantnejsie muzstvo ? Tie vysledky neuveritelne skresluju vasu hernu kvalitu. Individualnu mate urcite , aj o sile vyrovnat alebo otocit zapas ak vas super nedorazi sa mozme bavit ale herne ste napicu uz neuveritelne dlho a v 95% zapasov sa neda na ten vas futbal pozerat. A to uz roky bez ohladu nato, kolko LM ste ziskali. Ze ste s tym ako fanusikovia Realu Madrid ok sa neda cudovat. Ale nestranny divak vidi, ze jednoducho sa trapite a hrate individualne. Ja ako fanusik Barcelony to mam trocha inak. Ja som si ani ten Xaviho titul neuzil aj ked som vedel, ze sme ho ziskali v tazkej situacii.

Reagovat
Maximm9

Reagovat
Kokesh

No, Bayern váš první poločas rozložil na atomy, měli držení 35:65 a prohrávali po dvou individuálních chybách 2:1.

Tyhle bláboly o dominanci a nutné pohledné hře výměnou za tituly si nechte pro děti. Sami nyní vidíte, co opravdu rozhoduje zápasy...nemusíš být lepší ani dominantnější, důležitá je efektivita a připravenost.

Reagovat
EaP

To, ze nas rozlozil na atomy usudzujes z drzania lopty ? Spravne som to pochopil? Lebo sanci mali kolko ? Mimochodom, za to co povazujes za rozlozenie na atomy ste sa nam poslednych 10 rokov smiali. Mali ste srandu z toho, ze bezucelne drzime loptu a vysledky nikde. Teraz sa smejes z toho, ze Bayern nas rozlozil na atomy lebo mal prvy polcas vyssie drzanie lopty. Ano, s Bayernom nam trvalo 15 minut dostat sa poriadne do zapasu a ten rychly gol nam skor nepomohol , ale nic to nemeni na tom, ze sme Bayern na konci dna rozlozili na atomy prave my. A nie, nenecham to pre deti. Za Valverdeho sme nadavali rovnako a to sme tych titulov ziskali viac. To je koniec koncov aj rozdiel medzi Realom a Barcelonou. Vam je totalne u pici , ako ziskate titul. Ja a vacsina cules to mame trocha inak.

Reagovat
Kokesh

Hele ty seš ten typický příklad cules, co zažili éru Pepa a myslí si, že to je celá historie FCB, že se klub jiným způsobem neprezentoval.

Přečti si tu diskuzi pod zápasem. Letos Vás Hans zachraňuje tou ofsajd pastí, je to anomálie která se příští rok určitě nebude opakovat, ale všechna čest. Mbappe 8x v offsidu a Bayern měl těch šanci snad tucet, kdy rozhodovaly jen cm nebo nevěděli jak reagovat...

Reagovat
-R2D2-

To myslíš asi těch prvních dvacet minut.

Reagovat
kaja900

Myslel jsem to tak že se jednou prohraje a hned se tu píšou takový názory jako by jsme měli nějakou sérii proher, že Mbappe už rozkládá kabinu a podobně. A to že nehrajem dominantní fotbal se mi uplně nelíbí, ale tak to přeci určuje trenér. Sami víte že třeba předchozí dvě sezony jste hráli špatně pod Xavim, hra neměla žádný systém a najednou Flick se stejnými hráči hraje tenhle fotbal, Raphinha najednou nevypadá jak kopyto, ale jako světový hráč. To jak ten tým hraje určuje jen trenér, proto už dlouho píšu že si přeju Xabiho třeba to nedopadne dobře jako u vás, ale chtěl bych jen nějakou změnu a risknout to i za cenu že nebudou trofeje, liga mistrů se teď za poslední roky vyhrála na x let dopředu

Reagovat
ACSeRw!n

konecne

Reagovat
zasranej malíř

Tak v průběhu sezony určitě neodejde, to by musela přijít série velmi špatných výsledků, oni počkají na konec a uvidí se co dál..

Reagovat
772jozef

Nádhera to mi spravilo deň

Reagovat
LAM

Proč vlastně vůbec nehraje Guler? Flick tam ty mladíky tahá jak z klobouku a Carlo nenajde místo ani pro jednoho?

Reagovat
kaja900

Protože Carlo no.. to je jeden z důvodů proč si přeju konečně změnu, mladí hráči jako Guler nemají u Carla šanci bohužel

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Miguel19

Však to bylo jasný, že ten hráč nebude skoro vůbec hrát. Jenom pár naivních fans Realu o tom snilo. A to nezmění ani nový kouč.

V ofenzivě máš 3 hráče, kteří budou hrát furt, i kdyby hráli sebevětší hovno. Nemůže posadit ani jednoho. Pak je tam Rodrygo, který nemá takové jméno, ale za chvíli bude pindat, pokud nebude hrát.

Však i Jude běhá na tom hřišti všude možně, jenom ne tam, kde je nejlepší.

Těžko tam pak narveš hráče jako Guler...

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
2miguel1

Reagovat
zasranej malíř

Reagovat
unk

Aj ja by som rad videl vymenu Carla, ale vobec nie som presvedceny, ze trener s prisnym systemom je pre nas vhodny. Po tych uspechoch Carla a Zizouho si Perez tazko da povedat, ze odteraz si hracov vybera trener

Reagovat
whatever

No nevim, asi jsem sledoval jinej zapas nez Carlo… ano, prvni polocas byl vyrovnanej, ale ze by mel Real vic sanci? Offsidy nepocitam (o to vic, ze my prave na to hrajeme, takze to neni nahoda ani smula, ze se proti nam nekdo dostane do offsidu).

U nas byly 4 sance v prvni polocase: 1) Lewa netrefi mic do vapna 2) Yamal neda 121, to byla 100% sance 3) Raphinha podela alci, kdy mohl misto strely dat nalevo na Baldeho, kterej bl sam pred branou 4) Pedri posle bombu z hranice vapna. Nevybavjju si, ze by mel Real vic jak 4 golivky za prvni polocas.

Co se druhyho polocasu tyce, Lewa tam vedle tech 2 golu mel dalsi 2 golovy sance.

Takze za me ten vysledek odpovida tomu, co se delo na hristi. S tim, ze Real moc dobre vedel o nasi offsidovy pasti, nasem stylu hry, mel den odpocinku navic a hral doma.

Reagovat
ACSeRw!n

Samozrejme mimo vyhlaseni Carla, ale asi to rika schvalne, aby povzbudil hrace, ktery ted musi byt uplne v hajzlu psychicky.

Reagovat
MystycMac

Neviem čo by museli spraviť aby toto poníženie odčinili na tuto prehru budú Madridisti spomínať roky...

Reagovat
loki5

To je snad jasné všem jedna prohra neznamená ztracenou sezónu.

Reagovat
Maximm9

Je to jedna prohra, bohuzel pro Real prisla v El Clasicu, kde se ta prohra nasobi a jeste Barcelona vyhrala rozdilem tridy, takze se nedivim tomu, co se z toho dela.

A fanouskum Barcelony se ani nedivim tomu nadseni. Klub zadluzeny na xx let, porad si z nich delame srandu a proste takhle roztrhaji mozna nejlepe vedeny klub na svete s partou decek a duchodcem Lewou.

Reagovat
kaja900

Fans Barcelony hlavně neumí vyhrávat podle diskuzí.. jinak předchozí 4 el clasica vyhrál všechny Real (jedno taky 4:0), na to se nějak zapomíná, tak jaký pořád si z nich dělámě srandu

Reagovat
EaP

A teraz kontext. Pozri si zostavu toho Classica na strane Barcelony a pozri si vcerajsiu zostavu Realu Madrid. To snad ani nechces porovnavat. Alebo mozes , ak Camavingu , Valverdeho a Tchouameniho das na uroven Oriola , Sergi Roberta a tak.

Reagovat
TactXak

Ode dneška mu říkám Klauncelotti. Protože je.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele