Shaqiri se po angažmá v MLS vrátil do Basileje

16.08., 15:33
Aktuality
Xherdan Shaqiri (© AFP)

Švýcarský fotbalista Xherdan Shaqiri se na závěr kariéry vrátil domů do Basileje. Dvaatřicetiletý křídelník, jenž tento týden rozvázal po roce a půl smlouvu s Chicagem Fire v MLS, podepsal ve staronovém působišti smlouvu na tři roky. Švýcarský klub o nové posile informoval na svém webu.

V Basileji zahájil Shaqiri v roce 2009 profesionální kariéru a strávil tam tři roky. Dalších deset let působil v předních evropských klubech a nasbíral 18 cenných trofejí. S Bayernem Mnichov a Liverpoolem vyhrál i Ligu mistrů. Od roku 2022 hrál v zámořské MLS.

V národním týmu Shaqiri absolvoval 125 zápasů, v nichž dal 32 gólů. Během 14 let nastoupil na sedmi velkých šampionátech. V červnu byl s národním týmem na mistrovství Evropy v Německu, po kterém ukončil reprezentační kariéru.

Autor: ČTK

Komentáře (8)

Přidat komentář
Kejza

další příjemnej návrat po Alexisovi

Reagovat
Seydou Doumbia

a luxus dresy

Reagovat
Rudnevs

Všetky tri sady Basilej vychytal

Reagovat
Kejza

na mě to je asi trochu moc divoký

Reagovat
Rudnevs

Parádna posila pre Basel, stále má “len” 32 a má čo ponúknuť. Chcem budúci rok vidieť opäť silný Basel.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
STR

Basilej ho potřebuje jako sůl.

Reagovat
Irek

Vypadá nadšeně na tý fotce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele