Sima při debutu zařídil historickou výhru Brestu. Neskutečná noc, zářil spokojeností

Dnes, 12:59
Aktuality
Abdallah Sima rozhoduje (© AFP)

První start v Lize mistrů a rovnou i vítězná trefa. Taková je vizitka Abdallaha Simy (23) z utkání, ve kterém Brest na úvod ligové fáze porazil Sturm Graz 2:1. Pro francouzský celek šlo o vůbec první zápas v milionářské soutěži a senegalský útočník, který se proslavil v Česku, se tak postaral o historický triumf.

Skoro už by se chtělo říct, že má věk na to, aby se usadil v jednom klubu a vypracoval si v něm pevnou pozici. Jenže Abdallah Sima dál cestuje Evropou. Po Stoke, Angers a Rangers ho Brighton zapůjčil do francouzského Brestu.

Zdá se, že časté změny prostředí nemají na senegalského útočníka vliv. Alespoň to naznačil úvodní duel ligové fáze Ligy mistrů, v němž při svém debutu gólem rozhodl utkání proti Sturmu Graz a postaral se o historické vítězství celku ze severozápadu Francie.

Od UEFA si odnesl cenu pro hráče utkání a pochvalný komentář od odborné komise. "Velmi dobře si rozuměl s útočníkem Ajorquem a z levé strany se dobře zapojoval do kombinace. Jakmile získal balon, nakládal s ním velice chytře a nakonec se postaral i o druhý gól Brestu."

Sám Sima byl po vydařené premiéře v elitní evropské soutěži nadšený. "Neskutečná noc," zářil bývalý hráč Slavie, která jej přivedla v létě 2020 a o rok později prodala do Brightonu. "Věděli jsme, že to bude důležitý zápas, chtěli jsme vstoupit do Ligy mistrů vítězně, obzvlášť, když šlo o klubovou premiéru."

Sima rozhodl o výhře v 56. minutě, když se dobře zorientoval v pokutovém území, našel si odražený míč a efektivně z otočky vypálil.

"Je to o zkušenostech. V prvním poločase jsem se snažil najít prostor, ale bylo to složité. Ve druhém poločase jsem se přesunul blíž k Ajorquemu a bylo to chytré rozhodnutí. Umí velice dobře podržet či sklepnout balon, takže jsem jen čekal na příležitost, která přišla," popsal gólovou akci senegalský ofenzivní univerzál.

V příštím utkání vycestuje Brest do Salcburku, následuje domácí duel s Leverkusenem a poté už dojde na Simův návrat do Prahy. Ve čtvrtém kole ligové fáze francouzský celek na Letné vyzve Spartu.

Autor: Livesport.cz / Jakub Dvořák

Komentáře (11)

Přidat komentář
$dolar$

Kdo byl nejlepsi hrac, co kdyz hral za nase kluby?

U par tymu je to izy -

Teplice - Dzeko

Banik - Baros

Sparta - Nedved/Rosa

Slavia - ?

Plzen - ?

Reagovat
ACSeRw!n

Sparta - Kvasnak

Slavia - Bican

Plzen - Horvath

Reagovat
$dolar$

Tak myslel jsem spis recent history.

U Slavie asi Berger? U nas fakt tezko rict, mozna to mohl bejt Durosinmi. Potencialne Sulc. Ten Horvath by to nakonec fakt mohl bejt zatim.

Reagovat
Lemond Laws

Darida

Reagovat
Odborný diskutér

Werner Lička > Baroš

Reagovat
kilobyte

Asi bych to časově omezil. Třeba jen na období české ligy. Takhle je to složité porovnávat. Dovolím si celou jedenáctku Sparty:

Čech - Kadeřábek, Sivok, Řepka, Kadlec - Poborský, Nedvěd, Rosický, Haraslín - Koller, Schick

U Plzně nevíš?

Reagovat
Luka3enko

Schick teda za mě určitě ne. Vždyť ve Spartě naskočil jen parkrát na několik minut. To Spíš Václav Kadlec, Lafata, nebo Bony. Já bych asi nedal ani toho Řepku ale spíš teda Krejdu, protože fotbalista je za mě teda lepší.

Reagovat
Luka3enko

I teda ten Hložek podle mě byl lepší než Schick

Reagovat
Profesor Ikebara

Prosím tě, kolik toho Schick odehrál za Spartu a co předvedl?

Reagovat
Seydou Doumbia

Sakho dobrý přehled ve vápně s tou otočkou

Reagovat
ACSeRw!n

proti Panakovi si neskrtne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele