Skotové a Angličané oslaví příští rok 150. výročí prvního utkání

02.11.2022, 18:50
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (10)

Přidat komentář
redyyz

Kolíska futbalu

Reagovat
Hasan Šáš

zajímalo by mě jak tenkrát vypadal fotbal - jestli to bylo jenom nějaký kluci hurá za balónem, nebo už i náznaky kombinace

Reagovat
smazaný uživatel

Změnilo se toho dost. Před 150 lety proti sobě na Ostrovech nastupovalo 22 dřeváků, dnes tam v průměru v každém zápase nastupuje 15-17 fotbalistů (cizinců) a 5-7 dřeváků.

Reagovat
Hasan Šáš

Reagovat
xjert02

Reagovat
Puskas

Metoda kick and rush.

Reagovat
Panini Calciatore

Videl som nejake dobove zabery zapasov (nie z toho prveho pochopitelne) z prvej polovice 20.storocia a mozem ti povedat ze to bola cista holomajzna.

O taktike a technike vtedy ani len nesnivali a tak to vyzeralo ako ked sa deti hraju na ihrisku len v dospelom prevedeni.

Ale ono to tiez je vlastne otazka ze co je pravy futbal, ci to co je dnes alebo to co bolo kedysi.

V principe zostali po cely cas od vzniku tejto hry ihrisko, lopta, divaci, 2 brany, 22 chlapov a rozhodcovia.

Rozdiel je len v tom ze vtedy sa hralo vylucne pre radost z hry a vitazstvo a dnes sa hra uz len pre peniaze lebo najludovejsiu hru na svete ktora bola vymyslena chudobnymi pre chudobnych zatiahli bohati mocipani do sfery biznisu.

Reagovat
kilobyte

I dnes se hraje amatérský fotbal pro radost.

Reagovat
Hasan Šáš

nejstarší co jsem viděl bylo něco z MS 1938 a to už bylo celkem podobný současnosti.. jakože všichni rozestavěný podle šablon obrana, záloha, útok a žádný "všichni se seběhneme k míči jak čuráci"..ale to 19. století si nedokážu představit

Reagovat
smazaný uživatel

Kouknul jsem na Wikipedii na historii fotbalu a ono to vlastně není žádý objev novověku. Takže nějaká ta taktika a dovednosti tam podle mě byly už tom zmíněném zápase. Ale záznam jsem taky neviděl a osobně tam taky neby

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele