SKOTSKO: Velikáni si vytvořili náskok

16.09.2002, 18:16
Aktuality
Dva skotští velikáni - Glasgow Rangers a Celtic Glasgow - si už začínají tvořit klasický náskok, který mají každou sezónu Premiership před ostatními skotskými kluby. Skotská Liga se většinou hraje tak, že o první místo spolu bojují Celtic s Rangers a o ostatní pozice si to rozdá "zbytek Skotska". V 7. kole Celtic doma porazil Hibernians 1:0 a Rangers vyhráli v Livingstonu 2:0. Žižkov se má doopravdy naco těšit, Rangers teď mají skvělou formu.

První Rangers mají bodů 19, druhý Celtic 18 a tři pronásledovatelé - Hearts, Kilmarnock a Dunfermline mají po 12 bodech. Jen pro ukázku toho, jakou nadvládu oba "velikáni" mají - již zmiňovaný tým Dunfermline prohrál v minulém kole s Rangers 0:6.

I oba velkokluby občas zaváhají, třeba Celtic v předminulém kole prohrál 1:2 v Motherwellu a Rangers v prvním kole jen remizovali v Kilmarnocku. K čemu je to ovšem platné, když jejich pronásledovatelé mezi sebou většinou jen remizují a nedokáží se Glasgowským obrům přiblížit. V současné době prostě ve Skotsku není nikdo, kdo by mohl na špici vystřídat jeden z těchto dvou týmů. A zdá se, že ještě dlouho nebude.

Autor: Jan Werner

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele