Slávista Vorlický musí na operaci s kolenem, v sezoně si už nezahraje

Dnes, 15:11
Aktuality
Lukáš Vorlický (© Slavia Praha)

Záložník pražské Slavie Lukáš Vorlický musí podstoupit operaci kolena. Dvaadvacetiletý fotbalista kvůli tomu přijde o zbylou část sezony, uvedl klub na svém webu.

Vorlický působil od 15 let v mládežnické akademii Bergama. Během angažmá v Itálii ho opakovaně trápily problémy s kolenem a musel na několik operací. V předminulé sezoně si připsal coby střídající hráč tři starty v Serii A.

V únoru přestoupil do Edenu a podepsal smlouvu do června 2027. Odchovanec Zbrojovky Brno v té době rehabilitoval po operaci kolena a jarní část strávil v "béčku" Slavie, jemuž pomohl k návratu do druhé ligy.

V této sezoně stihl šest krátkých startů za A-tým. V září se dočkal i nominace do reprezentační jednadvacítky, kvůli zranění ale nenastoupil. Koleno mu nyní podle jeho slov neumožňuje hrát.

"Budu muset podstoupit další zákrok. Chtěl bych říct, že za to nemůže nikdo z nás. Nemůže za to Slavia, nemůže za to reprezentace, z které jsem kvůli tomu odjel. Nemůžu za to ani já. Je to věc, kterou aktuálně neovlivním. Ale budu dělat všechno, abych se zase vrátil. A byl tady před vámi co nejdřív," prohlásil Vorlický.

Nyní čeká na termín operace, kterou absolvuje zřejmě v Německu. "Měl bych být mimo celou sezonu, bohužel. Je to pro mě hodně těžké, nebudu skrývat, že mě to na chvilku sejmulo. Teď nad spoustou věcí přemýšlím, nicméně jsem přesvědčen o tom, že jakmile budu za sebou mít operaci, tak do sebe dostanu zase velkou motivaci," uvedl Vorlický.

Pohání ho touha znovu se předvést před slávistickými fanoušky. "To, jak se Slavia ke mně postavila, mi hodně pomohlo. Cítím od všech podporu, že jsou v tom všichni se mnou. To, že jsem v Edenu nastoupil, sice jen čtyřikrát, před takovými fanoušky na takovémto stadionu, pro mě byl obrovský zážitek. To je to, co mě bude zase hnát dopředu. Abych se znovu vrátil a mohl to zase zažít. Věřím, že toho máme před sebou společně ještě spoustu," řekl Vorlický.

Autor: ČTK

Komentáře (16)

Přidat komentář
vodka

no nevím, jestli se ještě zvládne vrátit, když se pořádně nedostal do plné zápasové kondice ani teď...

Reagovat
Design23

K.o.

Reagovat
ratusek

No ten má po kariéře. A čím víc bude pokračovat, tím ohrožuje i "normální" život, aby si to koleno nezkurvil i uplně

Reagovat
$$CaptainKokotko

Myslím Trpiš jak byl u Horvátha tak říkal, že s Vorlickým docela řeší ofenzivní taktiku ( možná jsem se přeslechl). To by mě už dávalo smysl kdyby začal radši trénovat žáky/ dorost kdyby ho to bavilo než aby se zase zkoušel vracet zpátky

Reagovat
Greny

Ten kluk je nadměrné inteligentní, navic taťka jeho trénuje třetí ligu pokud se nepletu v Blansku a fakt toto mě sere páč měl na brutální kariéru

Reagovat
kvido17

Je to tak, jeho táta trénoval i mládež ve Zbrojovce. Jednou jsem s jeho bráchou chlastal u nich na chatě v Boskovicích

Reagovat
$$CaptainKokotko

Jj, asi už zbytečné to hrotit když je ta šance fakt malá. Je mi ho strašně líto ale co se dá dělat

Reagovat
Odborný diskutér

Co jako čekal? Chronickej ležák jde do řeznický český ligy a ještě navíc do Slávie, jejíž "herní" příprava se skládá jenom z běhání do kopců. Spíš se divim, že se zrakvil až v září.

Reagovat
Fernando_Torres

Až na to, že se nezrakvil ve Slavii, ale na repre srazu

Reagovat
kilobyte

Ale kdyby nebyl ve Slavii/české lize, tak by ho Psychopárek nepovolal.

Reagovat
Design23

Ale tak leda na tréninku ne?

Reagovat
kilobyte

Až moc zdůrazňuje, že za to nikdo nemůže. Tak kdo za to může?

Reagovat
Losinho

Kalousek

Reagovat
Design23

Za kolik ho koupili? 300k € ?

+ plat, vylohy.

Uz nikdy se neda do kupy. Max. Bude rok makat,.odehraje 3 matche a zas adios..

Úplně zbytečné, radši měli dotáhnout nějaký talent

Reagovat
HOAX

Zdarma

Reagovat
Greny

A není to jedno ? Kdyby mu drželo zdraví, což bohužel tak byl lepší než Hložek tu investici naprosto chápu a snad se mu podaří prostě to dokázat, ale bohužel ty procenta nebudou velky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele