Slováci senzaci s Anglií nedokonali. Možná toho budeme litovat do konce života, smutnil Schranz

30.06., 23:33
Aktuality
Ivan Schranz rozhodl zápas s Belgií. (© AFP)

Slovenští reprezentanti se jen těžko smiřovali s tím, že jim postup na úkor velkého favorita unikl mezi prsty. Uvědomovali si, že tak blízko k senzaci už možná nikdy nebudou, zároveň vyjadřovali hrdost na to, co dokázali. S Anglií v osmifinále mistrovství Evropy prohráli 1:2 po prodloužení.

Kapitán Milan Škriniar v rozhovoru pro televizi Markíza litoval, že jeho tým neudržel vedení. "Chybělo možná třicet sekund a mohli jsme se radovat my. Ale takový je fotbal. Jsem hrdý na chlapce i na trenéra za celé období, co jsme spolu. Vytvořili jsme neuvěřitelnou partu, tím víc mě mrzí, že to končí takhle. Ale věřím, že se příště vrátíme ještě silnější," řekl stoper Paris St. Germain.

Ivan Schranz by svůj gól určitě vyměnil za postup. "Dal jsem třetí gól na turnaji, ale co z toho? Možná toho budeme litovat do konce života. Možná už nedostaneme další šanci, jako je tato, abychom přepsali historii. Nakonec se s tím nějak vyrovnáme, ale bude to trvat dlouho," řekl útočník pražské Slavie, jehož cena po vystoupení na Euru nepochybně vzroste.

Obránce Dávid Hancko prohlásil, že už dlouho nebyl z fotbalu tak smutný. "Vím, že je to jen hra, ale byli jsme velmi blízko něčemu výjimečnému, něčemu, o čem jsme snili. Udělali jsme všechno, co jsme mohli, Bellinghamův gól byl dýkou do srdce," řekl hráč Feyenoordu Rotterdam, který odehrál tři sezony za pražskou Spartu.

Autor: ČTK

Komentáře (87)

Přidat komentář
Mass

Litoval bych věcí, který sem mohl udělat a neudělal. Tohle by mě jen mrzelo. Pěkný výkon od Slováků, i když na výhru to nestačilo, toho litovat nemusí.

Reagovat
Y.Cabaye

Jeden z nejvíc nefér postupů co sem viděl, bohužel fotbal se hraje na góly. Anglie si to za tu nemohoucí, uniformní pomalou sračku ale vůbec nezasloužila.

Reagovat
Axelrose

I tak blahopřání Slovákům za dobré ME.

Tohle bylo i trochu o štěstí, ale jak se říká - historie se neptá.

Každopádně, co by za takový výsledek jiné týmy daly.

A samozřejmě doufám, že to Ivanovi vydrží i do ligy a pohárů.

Reagovat
Sosi

Na stridacce a v obrane

Reagovat
mayday

Reagovat
Firkraag

Reagovat
wwwx

Na jeho placu přece bude Jurečka.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kapřík

Reagovat
Me2win

Reagovat
Emmett Brown

Je nejaký dôvod na to, že nehráva pravidelne v základe? Myslím keď nie je zranený.

Reagovat
Pablos

Trpišovo wtf vymyšléní nových pozic, s čím možná naštěstí už ubral ...plus Schranz né vždy zrovna super do kombinace, ale to Jurečka o milion procent hůř a stejně hrával (takže v tom asi taky není). Góly prostě dával a i důležité... tak asi prostě jen běhá v tréninku horší čas než Tecl, jiné vysvětlení už tam být nemůže.

Reagovat
Emmett Brown

diky

Reagovat
Pablos

Ale nejsem slávista... třeba to od nich někdo ví líp, tohle je fakt subjektivní pohled zvenčí. Zase ale pochybuji, že to má více směrů na to najít tam vyloženě fakt opodstatněné důvody.

Reagovat
Mass

Až na to že vůbec.

Reagovat
Pablos

Tak tos mu hodnotně odpověděl

Reagovat
Mass

Alespoň si nevymešlim nesmysly jako ty.

Reagovat
Pablos

V polovině zápasů v základu nebyl v sezóně.

Reagovat
Axelrose

Nebo není tak dobrý do kabiny

To nikdo nevěděl. Navíc nebyl jediný. Jsi mohl zahrát jak maradona a příště jsi seděl.

Pořád brečeli, že namaji stopery a musí tam hrát Holeš, takže když se vrátil Vlček, stejně tam hrál dál Holeš.

I když to může souviset i s tím, že ve středu zálohy se k super výkonům rozehrál Oscar.

Mě to přijde, že má prostě svoje oblíbence a přes ty nejede vlak.

Samozřejmě nic proti Holimu, toho mám rád.

Však beka hrával i Provod, nemylim se.

Reagovat
Mass

Letos dal Ivan v lize jen dva góly, a mimo 22 min s Libercem hrál pokaždý na křídle. Hrál jak proti Spartě, tak Plzni, i proti ACR, všechno v základu.

A gratulace za neustálý omílaní běhacího klišé s Teclem.

Reagovat
Pablos

Tak to moc neposloucháš Trpišáka, kterej o tom mluví veřejně s Teclem a běháním ns tréninku… takže klišé to je, ale realita zároveň Proč myslíš, že Fila např. hostoval ? Ano ano, horší časy než Tecl… tak jednoduché to je. A víš za kým se hned šlo o hledně Chorého ? Za Teclem s Bořilem, jestli řeknou ok.

Reagovat
krisa

nastaveny měly být tak 3 minuty, škoda no

Reagovat
Me2win

Reagovat
Wazz Wazz

asi karma

Reagovat
technecium

Staci rok s Viniciusem v Realu a z Bellinghama je razem toxicka spina

Reagovat
Mishko

Reagovat
wyqinac

Reagovat
Pithivier

No, tak to si vlastne muzete podat ruce vy dva

Reagovat
PP

nicméně jeho genialita, která x-krát pomohla k vítězství jak Realu, tak Anglii, je nezpochybnitelná.

Reagovat
mayday

Furt genialita Borec dal jen gól. Pod pojmem geniální si člověk má představit jiné lidí, kteří dali světu a společnosti něco výjimečného.

Reagovat
PP

ty voe.. Jsme na fotbalovém foru, bavíme se o fotbale ne?

Reagovat
mayday

Samozřejmě, to jsme

Reagovat
Axelrose

Ale třeba cantona maloval obrazy a rozdával razítka.

Podrážkou

Reagovat
misinho7

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
Breze

To by si si s nim potom velmi dobre rozumel

Reagovat
r.mrazik

Škoda. Měli ty arogantní anglany poslat do domů.

Reagovat
LyEX

Mali sme šťastie pri niektorých situáciach, ale rovnako aj angláni, ak by sme lepšie hlavne prvý polčas využili niektoré šance. Angličanmi som absolútne znechutení čo predvádzajú na týchto majstrovstvach, snáď ich hneď švajčiari vyklepú najdrahšiu zostavu na svete.

Reagovat
ratusek

Škoda. Za první poločasy zaslouží Slováci uznání ze všech zápasů. Ve druhém poločase se projevuje velmi uzký kádr a nekvalita lavičky. Možná i zkušenost i ze strany trenéra, kdy ti nejlepší umí koskouvat hru, vyprovokovat soupeře a zrovna včera se to uplně nabízelo. Angličani byli podráždění, furt mávali rukama, nikdo se nenabízel a jeden nepovedený odkop Robotky je posadil na koně. Bohužel.

On asi i ten věkový průměr se podepsal na těch druhých poločasech, kdy ti nejstarší nebyli tak dynamičtí a energičtí.

Reagovat
Pablos

Reagovat
PP

Když se podíváš na první poločas, tak pravidelně v 5-6ti lidech napadali rozehrávku Anglie, běhali, vykrývali prostor, navíc zápas nesedl ani jednomu bekovi Anglie.. nicméně toto nevydržíš celý zápas a taky se to projevilo. I tak to téměř dotáhli do vítězného konce.

Reagovat
Kucka

Reagovat
avicii

Rice

Reagovat
janinho

slusny kus kkta. dufam, ze mu svajciari nalozia

Reagovat
Bakary3

Co udělal?

Reagovat
Pablos

Já jen četl, že řekl že Calzona je plešatá píča

Reagovat
Bakary3

Reagovat
janinho

calzona po zapase siel za rozhodcami, asi najebany na ten nadstaveny cas a rice ze ho z nejakeho dovodu chcel zastavit. a vraj ho calzona odsotil a rice mu zacal nadavat do plesatych kktov

vobec nechapem co sa tam rice vobec do dacoho ide montovat.

https://www.sportbible.com/football/football-news/declan-rice-calzona-england-euro-2024-lip-reader-740364-20240701?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2l0LMCfMe0THmsqynp1wRndpPULdJ48SkckaLjUMqMSzQKgVl1KSIZwpU_aem_bDJ0NKo7ARKtqfUze7slVw

Reagovat
Bakary3

Jestli je to pravda, tak Rice kokot a dost mě to u něj mrzí, až mi to k němu nesedí.

Reagovat
janinho

sak prave. tiez som nechapal. kamarat mi teraz pisal co sa riesi okolo jeho priatelky, ze nie je "modelka" a pod... tak cisty kktizmus, miesto aby mu ludia zatlieskali ze nepotrebuje mat doma nafukovaciu ancu s 20 kilami plastu na tele, ale uspokoji sa s normalnou zenou tak vraj riesi ze mu urazaju rodinu... ale v kontexte toho zapasu by som nechapal ze on by mal potrebu riesit Calzonu. tych 6 minut nadstavenia si sudi v kontexte sucasneho trendu obhaji aj ked si nemyslim ze sa malo nadstavovat az tolko, ale to uz jebal pes. mali sme to ovela lepsie vyriesit v tom nadstaveni, ked ho este aj Southgate rozkuskoval striedanim. co uz .

Reagovat
Bakary3

Ale tak níže se aspoň píše, že se omluvil, tak aspoň něco...

Zápas jsem neviděl, ale tak od Angličanů slušná ostuda

Reagovat
janinho

hej, pisal som ze aspon ze tak. pochopim ze v tej chvili tam je este adrenalin brutalne vysoko ale nemal velmi dovod tam akokolvek riesit staznosti calzonu u sudiho. uz je to jedno, ospravedlnil sa a nikto to uz riesit nebude.

akoze s tym kadrom aky ma southgate k dispozicii je to neskutocna hanba. obranu nemaju moc dobru, takze by som pochopil keby v kazdom zapase nejaky gol dostali, ale ofenzivu maju nabombovanu ako asi nikto na svete. a s takym kadrom predvadzat takuto sracku... to je fakt na zamyslenie. uplne staci ak poviem, ze tie bellinghamove noznicky boli ich prva strela na branu (ak neratam fodenov gol z uplne jasneho ofsajdu). Bellingham kandidat na zlatu loptu, kane zlata kopacka, foden hrac roka v PL, saka v top3, palmer takmer najlepsi strelec PL, atd atd. ak chcu hrat takto, tak to ich moze pokojne trenovat Zuzee a horsie to vyzerat nebude.

Reagovat
Bakary3

Já nevím, co je tohle za trenéry.

Tady je vysvětlení jen, že jim řekne "hoši, pojďme hrát pořád naší hru, naší pasivní sracku, neopoustejte pozice, moc neběhejte, nechtějte balón", jinak to není možný

Reagovat
janinho

no ja mam pocit, ze keby im dal loptu a hrajte kreativne a podla seba tak to nebude vyzerat horsie.

https://sport24.pluska.sk/futbal/ukradli-slovensku-postup-sokujuce-zabery-anglickeho-golu

nakoniec ten bellinghamov gol asi ani nemal platit co uz, teraz nam to uz chuj pomoze. ale zamrzi

Reagovat
Bakary3

Musím ti to říct, přijde mi, že je tu negativní trend dle Reálu Madrid ta pasivita, hra na jistotu... Real ukázal, že to je možná nejjistější recept na úspěch a přijde mi, že to teď ty repre jedou podle něj

Kdo ví, moc to vidět není, každopádně velká škoda to neudrzet, vám bych to přál a Anglii taky

Reagovat
janinho

celkom nerozumiem ci prirovnavas hru realu k hre anglicka alebo ako je to myslene. lebo ak ano, tak by som ti pripomenul tabulku la ligy minulu sezonu. najviac golov dal real, dostal vyrazne najmenej. priemer 2,23 g/zapas podla mna nie je malo.

anglani vcera proti nam na branu vystrelili 1.krat v 95.minute. pritom sa trapili vo vsetkych 3 zapasoch v skupine. viem ze u realu si z minulej sezony najviac ludi pamata postup na penalty proti City ktori nas dusili, ale takto to urcite nevyzeralo celu sezonu.

Reagovat
Bakary3

Tak já mluvím o velkých zápasech, kde prostě ta úspornost a účelnost je za mě trend, kterýmu pomohl Real, který tím slaví poslední roky největší úspěchy a má díky tomu dost nevídanou dominanci.

Reagovat
Moshe Dajan

přesně

Reagovat
GjøvikFF

Vůbec nechápu, proč má řadovej hráč potřebu odstrkávat trenéra soupeře od rozhodčího - notabene po konci zápasu, co mu je vůbec do toho, co si tam s ním chce vykládat, bylo po zápase. A Bellingham se taky ukázal - honit si brko nad soupeřem, kterej má o 2 levely slabší kádr, celá ta repre je přímo obludně nesympatická.

Reagovat
janinho

presne. pochopil by som kebye tam ide calzona nieco riesit s niektorym z hracov anglanov, alebo priamo s riceom, ale co je kurva jeho do toho ci sa ide stazovat sudimu...

o tom bellinghamovi som dneska nieco cital, nepostrehol som to v zapase. vraj nejaky internal joke s jeho kamaratom ci co, ale pride mi to ako vyhovorka. ak ozaj nieco hlupe ukazoval nasej lavicke tak zo seba urobil slusneho kkta. je mi jasne, ze cakal na nejaky pozitivny moment na ME, lebo zatial hral totalne hovno, ale honit si potom ego na slovakoch co ich zo 4.desiatky v rebricku FIFA drzali 94 minut v sachu je nieco na styl ako ked si chuj antony ide robit srandu z timu z nizsej sutaze ked ich porazia v pohari na penalty.

Reagovat
Modroočko

Však ich nechajte tak, nech sa tie stomiliónové hviezdy ukájajú na Slovensku Švajčiari ich absolútne zosmiešnia.

Inak na margo Ricea, Calzona sa vyjadril, že sa mu potom ospravedlnil. Calzona sa bol sťažovať na to, že v predĺžení sa nastavovala len minúta a úplne právom, Pickford sám tam svojim trápnym teatrom ušetril Anglánom asi štyri minúty. Nadstavovat sa mali na konci aspoň tri.

Reagovat
janinho

tak potom fajn rupnut nervy mozu kazdemu, akurat on mal byt vtedy skor v euforii, lebo boli pol minuty od cesty na dovolenky...

ten pickford tam bol totalny troll za to co predvadzal. fakt skoda, ze to nebude moct ukazovat v champse.

Reagovat
Pablos

Je to škoda no... ale ke konci zápasu základní doby, tam bylo hodně možností kdy mohli Slováci kombinovat a nakonec to odflákli v chůzi, že jen jakože pošetří čas. Ale byla to škoda, už jsem myslel, že to dají V prodloužení už jsem jim nevěřil.

Reagovat
Emmett Brown

Ten futbal, čo chceme hrať je fyzicky veľmi náročný a mali sme najstarší tím na Eure. Treba to omladiť, ale bude ťažké nahradiť Kucku a Pekaríka.

Reagovat
Modroočko

Bude to dosť náročné, no, ďalšia generácia nevyzerá ktovieako silno. Ďalší Lobotka a Škriniar sa zatiaľ neobjavili. Treba dúfať, že Sauer a Marcelli budú napredovať, presadí sa Kaprálik, Kóša sa ešte viac etabluje na stopérovi a hore pôjdu aj mladí ako Obert alebo Tomič.

Reagovat
r.mrazik

skoda ze to neurvali, arogantni sraci z anglie meli mazat domu

kdyby schranz spadl, guehi by sel do saten a kopali by penaltu...na druhou stranu Kucka mel dostat snad 4 zluty...v tom meli oproti nam stesti

Reagovat
vladis271

Ale Strelec keby trafil z polky podla mna uz sa neoklepu.

Reagovat
r.mrazik

to ne, to by byl konec

Reagovat
Modroočko

Reagovat
Pipo123

Netrapi ma vypadnutie, ale to ze Anglicko v tom lahkom pavuku ma uz finale iste

Reagovat
Pablos

Tak ty nemůžou projít další kolo už ani omylem.

Reagovat
0:1

Nehrají doma. Takže ne nemají.

Reagovat
Breze

Svajciarsko ich vyradi.

Reagovat
Mateo16

Reagovat
GjøvikFF

Pokud předvede Anglie stejné výkony jako dosud, tak to tvé trápení Švýcaři vyřeší hned ve čtvrtfinále.

Reagovat
avicii

Iste to nemajú, hrajú totálnu sračka nech sa akokoľvek tvária ako polobohovia.. samozrejme ta strana pavúka im dáva všetky esa na ruku, ak to nezvládnu o to väčšia blamáž to bude

Reagovat
letitfly

Jak by vypadala ideální Československá sestava?

Reagovat
wwwx

Tak, jak by vypadala ideální slovenská sestava.

Reagovat
pantondavo

Reagovat
Mateo16

Jude je pekný kkt co tam robil po zápase

Ja mu to ale doprajem ešte tento posledný rok v hype, budúci rok hra komplet na pozícii na ktorú nemá herne vlastnosti , padnú mu štatistiky a nezostane mu nic

V roku 2025 mu príde na pozíciu Wirtz a Musiala a to bude jeho koniec v RM

Vlastne sa na to aj celkom teším ako tie jeho výkony budú obhajovať štatistický fanúšikovia RM

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
misinho7

dopice Zentaurus uz prestan to neni mozne

Reagovat
pantondavo

Reagovat
mupi23

Škoda, že to Slováci nedotáhli. Neuvěřitelný ta arogance Angličanů. Nic nevyhráli skoro 50 let a ego vyšší než Burj Khalifa. Prostě odpad

Reagovat
ratusek

Mia Khalifa?

Reagovat
Pipo123

Mia

Reagovat
El Cid z City

Jestli je něco vopravdu otravnější než fotbal Anglie, tak je to čtení neustálého pláče o tom, ať už konečně vypadnou, že jim proti svk pomůžou rozhodčí, apodobně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele