Slovácko představilo nového trenéra: Svědíka na lavičce vystřídá West

12.06., 13:56
Aktuality

Novým trenérem fotbalistů Slovácka se stal Roman West. Dvaačtyřicetiletý kouč přechází k prvoligovému A-mužstvu od dorosteneckého týmu Uherského Hradiště, který vedl od zimy. Na lavičce šestého celku uplynulého ročníku nejvyšší soutěže nahradí Martina Svědíka, jenž po sezoně ve Slovácku skončil. Klub o tom informoval na svém webu. Nový kouč má smlouvu do 30. června 2027.

West v zimní přestávce převzal dorostenecký celek Slovácka do 19 let a z posledního místa v tabulce ho dovedl k záchraně v nejvyšší soutěži. Předtím působil v Opavě, Třinci či Vítkovicích. Na lavičce mužstva z Uherského Hradiště ho bude čekat prvoligová premiéra.

"Do klubu jsem přišel v zimě a v podstatě během půl roku v dorostenecké lize dostávám příležitost vést A-tým. Je to pro mě poprvé, kdy budu trénovat ligový tým. Těším se jak na hráče, tak hlavně na fanoušky," uvedl West. "Děkuji vedení klubu za velikou příležitost. Věřím, že se alespoň přiblížíme tomu zázraku, který tady za ty roky vybudoval Martin Svědík," doplnil West.

Svědík ještě před koncem uplynulé sezony požádal o předčasné ukončení smlouvy a vedení mu vyhovělo. Slovácko převzal v listopadu 2018 a první dva ročníky s týmem dokončil ve středu tabulky. V sezonách 2020/21 a 2021/22 dosáhli Jihomoravané na dvě čtvrté příčky, což jsou jejich nejlepší ligová umístění v klubové historii. Předloni navíc poprvé získali domácí pohár a následně si premiérově zahráli skupinu Evropské konferenční ligy.

Společně s Westem přichází k ligovému týmu také trenér brankářů Petr Drobisz, který ve funkci nahradil Luboše Přibyla. Nový kouč začne s mužstvem letní přípravu před novou sezonou v pondělí.

Autor: ČTK

Komentáře (59)

Přidat komentář
$dolar$

Westa jsem chvili videl v Trinci, kde to skoncilo sestupem, ale za vinu bych mu to nedaval, ten tym byl spatne slozenej. On ma talent a celkem mu verim, akorat v soucasnym Slovacku ho ceka hodne tezka stace, ten tym je treba totalne prebudovat.

Reagovat
ACSeRw!n
Reagovat
$dolar$

Agraelus

Reagovat
ACSeRw!n

no asi nic prekvapivyho u tebe

Reagovat
$dolar$

Cim ti muze vadit on?

Reagovat
naheCZ

Já ho viděl jen párkrát, ale tím, že je naprosto příšernej? Předpokládám, že průměrný věk jeho cílové skupiny bude tak 15 let.

Reagovat
$dolar$

Jen pro srovnani - kterej herni streamer podle tebe neni prisernej?

Reagovat
naheCZ

Těžký, já toho moc nesleduju. Z českých občas zkouknu něco od Sterakdaryho, protože ukazuje zajímavé, věšinou nezávislé hry a nejede něco čistě jen pro popularitu.

Pak ne úplně streamer, ale nejkvalitnější youtuber se zaměřením na hry je Dosh Doshington. Jasně, jede prakticky jen Factorio, repsketive zajímavé challenge v něm, ale kvalitou videí je úplně někde jinde.

Reagovat
$dolar$

A v cem je Agraelus prisernej? Nerozumim tomu.

Proste jsou streameri a nekoho te bavi poslouchat a nekoho ne. Nekoukam na zadnyho, ale nechapu, jak je lze porovnavat. Na zaklade ceho? Jedinej objektivni fakt je snad pocet followers, ne?

Reagovat
naheCZ

Protože prostě jede dost primitvní styl na získání děckých díváků, kterým to v jejich věku prostě přijde děsně cool. Počet followers má být objektivní fakt přesně čeho? Kvality? U těchto streamerů mi to přijde spíš jako ukazatel, jak moc obsahu seš schopen sypat a často jak moc trapného. Nebo když seš ženská počet followers stoupá s tím, jak moc toho na streamech ukážeš A to si přiznejme taky není žádný ukazatel kvality.

Reagovat
Fernando_Torres

Hele docela pochybuju, že si od něj viděl cokoliv jiného, než pár klipnutejch momentů někde na youtube, minimálně z posledních pár let... Agraelus se právě vyznačuje poměrně starší komunitou, než je dnes na Twitchi běžný a i jeho vystupování a obsah je většinou dost daleko od toho, abys to mohl označit jako primitivní styl pro děti. Samozřejmě, že občas dělá i píčoviny pro content, asi tak jako každej streamer

Reagovat
naheCZ

Ano, budeš mít vesměš pravdu. Před několika lety jsem si na něj skrz pár videí udělal názor, že je trapnej kretén a za posledních dobu jsem nic souvislého neviděl, jen pár ústřižků, kde často vystupuje jako kretén. Jestli obecně víc dospěl a má content lepší, tak ok, ale já už tu potřebu, si na něj znovu dělat názor, nemám.

Reagovat
Fernando_Torres

Menší rada do života, pokud na nějaké téma nemám potřebu si dělat názor, je lepší se pak k danému tématu nevyjadřovat. Většinou pak totiž vypadáš jako hlupák...

Reagovat
naheCZ

Já jsem měl potřebu dělat si názor, udělal jsem si názor a ten už znovu přezkoumávat nehodlám. Život je moc krátkej na to, abych ho ztrácel tím, že budu zjišťovat jestli nějaký generický trapný youtuber nepřestal být trapný a nezlepšil content.

Reagovat
$dolar$

Dlouho jsem nic od nej nevidel, ale obcas si pustim nejakej jeho gameplay v praci jako podkres a nepusobi na me nijak jako decko. Naopak, spis me pozitivne prekvapuje.

Reagovat
doshcz

jo vsak to je naprosto normalni v pohode typek, si ho tady borci pletou s FattyPillow nebo nevim

Reagovat
Igli

Reagovat
Mass

ArcadeBulls, Sterakdary, GDS

Reagovat
PL28

Asi tak nějak

Reagovat
vestinustarychdubu

Ale tak ucel to splnit muze. Jestli chteji pritahnout mlady lidi na fotbal, tak skrze cloveka, kteryho sleduji statisice mladych. Navic je z "regionu" (puvodne tusim z Decina, a nekolik let bydli/zije v Liberci), takze marketingove vyuzivas hlavne "mistni" lidi.

Mne osobne je ukradenej, celkove Twitch ani streamery jakyhokoli druhu nesleduju, ale nijak me to zaroven neurazi. To prvni video s nim je v pohode, pokud to pujde v tomhle duchu, proc ne.

Reagovat
naheCZ

Jo, to samozřejmě nikde nerozporuji a může to být pro Liberec jen plus.

Reagovat
vestinustarychdubu

Ja jsem na to docela zvedavej, kdyz z toho udelaji nejakou vtipnou shorties serii, kde si i budou umet udelat prdel sami ze sebe (jako klub), tak to muze byt zajimavy osvezeni. Do toho permice do konce cervna jeste za lonsky ceny, coz je taky super krok od klubu. Zatim na to jdou (minimalne marketingove) rozumne a sikovne.

Ted uz jen dotahnout vytipovany posily a pretavit to i na travniku v nejaky vysledky.

Reagovat
Y.Cabaye

Reagovat
ACSeRw!n

nejdriv trapny schovavani za maska toho jeho baby face.. do toho ten hlasek jak buzik, jasne na juicery to asi zabiralo, ale na kohokoliv 18+ asi tezko

Reagovat
John Obi Mikel

Kdo je džuizer?

Reagovat
Mass

To by mě taky zajímalo.

Reagovat
$dolar$

Tak jestli beres to jako relevantni to, kdyz zacinal v nejakych 15 letech na netu, tak to si dobrej.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak to slyším poprvé to jméno.

Reagovat
ratusek

Borec, kterej ani neví, co je fotbal. Pecka

Reagovat
icemike

Náhodou, každý rok kupuje Fifu. Kamarádovi....

Reagovat
Mass

Aspoň kšiltovku Liberce mu mohli dát.

Reagovat
rave

Vypadá nadšený.

Reagovat
PISTOLERO

No moc mu nezávidím v jakém stavu ten tým přebírá. Snad dá šanci i nějakým klukům z U19. Stejně nás čeká nejspíš boj o záchranu, tak se kluci aspoň obouchají

Reagovat
oli9

Já bych to neviděl zase tak špatně.. Jasně Evropu už nikdo nečeká, ale já věřím že právě ten realizak a West ten tým dá vklidu dohromady a budeme kolem 8. místa +/-

Já osobně jsem čekal že dostane šanci Baránek ale ten snad zůstane asistent a tuto dva mi dávají smysl

Reagovat
Imos

sice to od nich na jaře byla bída, ale furt mají na to udělat to 8.-9. místo, tam bude problém až ty jejich stálice začnou končit kariéry a zbydou tam jen vechetové a jakýkoliv Juroška se tam vypiplá tak hned pryč

Reagovat
pobody's nerfect

Super. Trenér ze západu.

Reagovat
Kejza

nebo z trafiky

Reagovat
Puskas

West pocket revue.

Reagovat
Zdechlina

Wild Wild West jsem zvědavý co předvede. Udrž první ligu a budu spoko. Je třeba ten kádr kompletně přebudovat.

Reagovat
Mass

To je pořádnej ústup z ambicí. Každopádně sem zvědavej, jak to bude chtít přestavět, jestli bude chtít zkusit nějaký mladý cizince a k tomu třeba stáhne mladíky z hostování jako Koubek v Plzni?

Reagovat
QooBo

Taribo West

Reagovat
Kucka

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Vasil

Reagovat
Moshe Dajan

West, west, pod tímhle týpkem nebude žádnej rest.

Reagovat
ratusek

Major West - Family guy

Reagovat
Imos

West West! čeká ho těžký quest

Reagovat
Mouser

Drou Fest, kluci z vychodu

Reagovat
oli9

West Ham

Reagovat
Mass

Go West?

Reagovat
Rothbard

Legendární West, předobraz loga NBA, zemřel ve věku 86 let.

To ve Slovácku dlouho nevydržel.

Reagovat
GabrielBatistuta

Taribo

Reagovat
kulych

Já to nevidím až tak černě. Všichni píšete, jak máme přestárlý kádr a je potřeba zásadního řezu. Já si to úplně nemyslím. Problémem je hlavně stará stoperská dvojice, kde ovšem často alternuje Daníček, který si ještě pár sezón odkope, a měl by se tam postupně zabudovávat mladý Holásek a ideálně Břečka, pokud se ještě někdy uzdraví. Na krajích obrany je Blahút s Holzerem případně Reinberk. Ve středu Kohút, Kim, Havlík, Trávník - na českou ligu jednoznačně vysoký nadprůměr v ideálním věku. Problémem jsou hlavně křídla, kde je už jediný schopný Juroška - Petržela už má věk a Sinyavskiy s Mihálikem se počítat za fotbalisty nedají. V útoku je kopyto Vecheta a lempl Cicilia, který po tom, co v kabině předvedl asi nezůstane. Takže suma sumárum je potřeba doplnit dle zdraví Břečky stopera, hlavně křídlo a podle odchodu Ciclie útok. Základ je ovšem dost solidní a to na několik sezón. Důležité bude tam postupně zapracovávat odchovance, což se Slovácku vždycky dařilo - proto podle mě padla volba na Westa. Letošní sezónu hrálo zápasy i s 9 odchovanci v základu - který tým v lize to má?! (Heča, Reinberk, Kadlec, Daníček, Havlík, Kohút, Trávník, Petržela, Vecheta, Juroška).

Reagovat
Kucka

Co zase udělal Cicilia?

Reagovat
Alan

Taky by mě zajímalo co udělal Cicilia. Každopadně Kadlec prcal Reinberkovi milenku. Takže ve Slovácku je to kokot vedle kokota.

Reagovat
kulych

Jedna paní povídala, že Vechetovi zmizely ze šatny hodiny, když tam byl poslední Cicilia. Ale nemusí to být pravda. Každopádně s tím Kadlecem a Reinberkem by to mělo být obráceně

Reagovat
Kucka

to jsou fakt lopaty

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
PISTOLERO

Holzer nejspíš taky konec. Nedivil bych se kdyby se prodal i Juroška. Na náhrady bohužel nejsou peníze a lepší to se Zemkem nebude. Jinak k tomu Cecilovi...On se předvedl v kabině i Káca

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele