Slovácko se rozloučí s kapitánem, Kadlec ve 39 letech ukončí kariéru

12.05., 20:39
Aktuality
Michal Kadlec (© Profimedia)

Bývalý dlouholetý český reprezentant a současný kapitán Slovácka Michal Kadlec ukončí po sezoně kariéru. Devětatřicetiletý hráč to uvedl na sociální síti X.

"Rád bych poděkoval všem fanouškům a lidem, kteří mě mají rádi. Obzvlášť rodině a mému tátovi, který byl v mých začátcích mým velkým fotbalovým vzorem," řekl syn vicemistra Evropy z roku 1996 Miroslava Kadlece ve videovzkazu na klubovém účtu.

Bývalý hráč pražské Sparty, Leverkusenu a Fenerbahçe se do mateřského klubu vrátil před šesti lety. Předloni pomohl Slovácku k vítězství v domácím poháru, premiérové trofeji v klubové historii, a účasti v podzimní skupině Evropské konferenční ligy.

V české nejvyšší soutěži Kadlec odehrál 321 zápasů a vstřelil 13 branek. Naposledy nastoupil 10. února proti Pardubicím. Pak se podrobil operaci Achillovy šlachy, která ho trápila delší dobu. Od té doby byl mimo hru.

Za reprezentaci nastoupil v letech 2007 až 2016 do 67 zápasů, v nichž dal osm gólů. Zahrál si na evropských šampionátech v letech 2008 a 2012.

Se Spartou vyhrál dvakrát ligu a třikrát domácí pohár. Titul a pohár vybojoval také s Fenerbahce. Leverkusenu pomohl k druhému místu v německé lize.

Autor: ČTK

Komentáře (22)

Přidat komentář
Mistřizbystří

Trošku škodu turecké anabáze, jinak velmi pěkná kariéra.

Reagovat
Y.Cabaye

Frajer Jeden z nejlepších beků co jsme měli. Škoda že se mu z Leverkusenu nepodařilo jít do zajímavějšího angažmá než to proklatý Fenerbahce, ale evidentně ani na to nevzpomíná v nejhorším.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Tehdy musel ve Fenerbahce brát hroznej randál

Reagovat
Salfovic

Ten je jak Francesco Schettino

Reagovat
Werkrider

Díky Michale a hodně štěstí.

Reagovat
Pablos

Borec Jen ten návrat do Sparty, tam byl strašnej… ale ještě to nakonec více než důstojně dohrál ve Slovácku a dokonce i EKL

Reagovat
Bakary3

Sorry, půjdu proti proudu

Ale hrozný kopyto.

Po tom návratu ve Spartě ukázal přesně, co jsem čekal. Strašně nefotbalovy hráč, hodně mu pomohlo jeho jméno a že ve Spartě v začátcích mohl hodně útočit, dal nějaký góly a prodal se ven.

Lidsky mi přijde v pohodě, oddanosti k fotbalu taky, ale fotbalově ne.

Reagovat
Pablos

Kopyto ? Jedinej kdo mi ho trošku připomínal byl až pak D. Jurásek v té jeho nej pár měsíců formě. Po návratu už prostě dohrával kariéru no.

Reagovat
icka

jj vykony v Leverkusenu potvrzuji pravy opak.

Reagovat
ACSeRw!n

ses mimo

Reagovat
Bakary3

Muži vůči němu být zaujatej, ale jemu jsem nikdy nepřišel na chuť

Reagovat
jsemdement

S míčem světově nevypadal, ale odmakal to.

Reagovat
kattos

Reagovat
Rudnevs

Frajer, v Kolíne veľmi obľúbený

Reagovat
Pablos

V Kolíně ? Vždyť hrál v Leverkusenu.

Reagovat
Mistřizbystří

Hrál za Norimberk.

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
Pablos

Aha já už myslel něco z mládí, když byl hrál v Německu za mládež.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Leverkusen je čtvrť Kolína, dá se říct

Reagovat
andrew96

Reagovat
delfin

Reagovat
meno

Škoda konce se zraněním

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele