Slovácko vstupuje do nové éry po Svědíkovi, cíle si určí až na jaře

18.07., 16:50
Aktuality
Roman West (© FC Slovácko)

Do nové éry vstupuje se startem prvoligové sezony Slovácko. Klub po pěti a půl letech opustil úspěšný trenér Martin Svědík, jehož pozici zaujal nováček na prvoligové scéně Roman West. I proto bere kouč i vedení klubu nadcházející podzim jako konsolidační a cíle pro sezonu si chce určit až před jarními odvetami, uvedli na dnešní tiskové konferenci.

West v zimní přestávce převzal dorostenecký celek Slovácka do 19 let a z posledního místa v tabulce ho dovedl k záchraně v nejvyšší soutěži. Předtím působil v Opavě, Třinci či Vítkovicích. "Rádi bychom navázali na předchozí úspěchy pod Martinem Svědíkem, ale víme, že nás čeká spousta práce, která vyplývá nejen ze změny trenéra, ale i značného pohybu v kádru," řekl novinářům ředitel klubu Petr Pojezný.

"Je pro mě na začátku trenérské kariéry v první lize těžké říkat, jaké máme ambice. Víme, jak tady bylo komplikované jaro. Chceme se odrazit od toho dobrého, jít zápas od zápasu. Po podzimu si vše vyhodnotíme a určíme si cíle pro jaro," uvedl West.

Slovácko, které v minulém ročníku skončilo na šestém místě, doznalo řady změn. Ztráty zaznamenala především obrana. Kariéru ukončil Michal Kadlec, do Pardubic odešel další veterán Jan Kalabiška, klub se nedohodl na pokračování s Danielem Holzerem a také uvolnil ofenzivního Ondřeje Mihálika. "Je to citelný zásah do kabiny, omlazený tým se sžívá. Roli Kadlecovy osobnosti musíme zastat my starší," řekl Vlastimil Daníček, který bude nosit kapitánskou pásku, ale až po uzdravení achilovky.

West by rád v herním projevu navázal na to, co zdobilo tým pod Svědíkem. "Chceme být kompaktní, přesní v defenzivě a aktivní dopředu. Obecnou strategii ale nemohu říct, půjdeme v tomhle zápas od zápasu," uvedl West.

Jeho opatrnost pramení i z toho, že tým doznal velkých změn, kolonka příchodů čítá hned devět jmen. Defenzivu má vyztužit Slovák Filip Vaško z Michalovců, Gigi Ndefe z Baníku, v záloze jsou nováčky Jakub Křišťan z Teplic, či host ze Sparty Filip Souček. Ofenzivu by měl oživit Dyjan Carlos de Azevedo, který hrával i v Baníku Ostrava.

Tým sehrál v přípravě pět utkání a vyhrál až generálku s Viktorií Žižkov. Do ligy vstoupí nedělním soubojem s pražskou Slavií.

Autor: ČTK

Komentáře (17)

Přidat komentář
Tomko7

Doufám, že tady letos bude typické preview před startem ligy. Zatím tomu nic nenasvědčuje...

Reagovat
Coutinho10

ale poslouchat komentář vs koukat na zápas je velký rozdíl a pokud je komentář problém, tak není problém si vypnout komentář a nechat jenom atmosféru ze stadiónu

Reagovat
Lemond Laws

Poslouchat fotbal

Reagovat
David4

První letošní vyhozený trenér.. letos Slovácku vůbec nevěřím

Reagovat
Bozek

Letos čekám veliký pokles a plácání se ve skupině o záchranu.

Reagovat
kecipep

Vcerejsi prichod generalniho partnera je velka vzpruha a hur jak 9. nebudem

Reagovat
oli9

Reagovat
Lemond Laws

zase tipsport

Ach jo, to už je nuda... Vždyt to úplně postrádá nějakou exkluzivitu atd... škoda no

Ale chápu, že prostě sázkovy jsou největší terno

Reagovat
oli9

Samozřejmě jsme si užili poslední roky.. Top 4 top 6, atraktivní fotbal. Evropa, pohár... krásné sezony..

Ted nikdo nic neočekává. Naopak zbytek ligy nás tiouje na boj o sestup ( coz si myslím, že vůbec nehrozí)

Myslím si, že doma budeme silní a sbírat body.. Hlavne stabilizovat kádr.. Westovi věřím. Tým podle mě moc neoslabil jelikož výkony už stagnovaly..

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
doNny

West je výborný trenér, od nás byl vyhozen vedením, protože si do výběru sestavy nechtěl nechat mluvit. I vlastně to byl poslední trenér, pod kterým to vypadalo, že hrajeme fotbal...

Reagovat
oli9

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Lemond Laws

Prostřední skupina v suchym triku

Reagovat
Kucka

Reagovat
PISTOLERO

Prostřední skupina by byla super, bohužel jsem skeptický a vidím to na tvrdý boj o záchranu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele