Snažíme se kultivovat fotbal a pak tohle. Trpišovský by si měl podřízené srovnat, myslí si Sivok

Dnes, 16:22
Aktuality
Tomáš Sivok (© Pavel Mazáč / CNC / Profimedia)

Derby pražských "S" se blíží a v mediálním prostoru se pomalu začíná jiskřit. Tradiční předzápasové popichování odstartoval sportovní manažer sparťanského A-týmu Tomáš Sivok, který se v pořadu Tiki-Taka opřel do realizačního týmu Slavie za chování asistenta Zdeňka Houšteckého v duelu s Plzní. "Je to pořád dokola," rýpl si do rivala.

Slávistický asistent Zdeněk Houštecký je známý bouřlivák. Svou pověst potvrdil i v úvodu víkendového šlágru s Plzní, kdy neudržel nervy na uzdě a po sporném zákroku ve vápně Viktorie začal nevybíravě spílat rozhodčím. Hned ve čtvrté minutě proto viděl zaslouženou červenou kartu a musel opustit lavičku.

Jeho počínání neuniklo ani Sivokovi. "My se tady snažíme kultivovat fotbal a pak se děje tohle. Navíc to není poprvé a řekl bych, že ani naposledy. Když je to takhle časté, tak to podle mě prostě není správné," posteskl si bývalý reprezentační stoper.

Podle něho se podobné situace opakují téměř v každém zápase Slavie. "Slávistický realizační tým každý zápas od začátku vyvíjí tlak na rozhodčí i na soupeřovu lavičku a pak je z toho taková mela, která se v těch velkých zápasech opakuje," myslí si.

Vzpomněl si třeba na podzimní derby z minulé sezony, které skončilo ostudnou šarvátkou na hřišti i mezi lavičkami. "Když se někdo zvedne z lavičky, tak si to nemůžete nechat líbit, protože to kluci na hřišti cítí. Byla to ostuda pro celý český fotbal. Hráči i realizační týmy se málem přizabili. Proto jsme s Rosou (Tomášem Rosickým) hráčům i trenérům řekli, že se musí připravit na to, že se něco takového může stát znovu," řekl před kamerami O2 TV Sport.

"Myslím si, že by si trenér Trpišovský měl své podřízené trochu víc řídit. Je to bezpochyby nejlepší český trenér, ale tohle je věc, kterou by měl hlídat. Jsem taky emotivní člověk, takže rozumím tomu, že se může stát nějaké extempore, ale nesmí to být každý rok," dodal Sivok.

"Kdo takové věci dělá u nás?" zeptal se navíc ve vysílání. A tady se musíme zastavit. Statistiky totiž mluví neúprosně. Někdejší trenér Sparty Priske viděl za dvě sezony na lavičce letenských sedm žlutých karet, zatímco Trpišovský jen čtyři.

Fotka, na níž Priske křičí z metru na Lukáše Provoda už téměř zlidověla. Pro ostré slovo navíc nejde daleko ani současný vládce sparťanské střídačky Lars Friis. Pravda o tom, kdo šponuje emoce v derby je tak nejspíš zase někde uprostřed.

Autor: eFotbal.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
dave30

No vidíš. A potom se zde setkáš s názorem, že fotbal je sport, ke kterému emoce patří a že nechceme na stadionu lidi, kteří sedí a mlčí. Asi vám nemusím říkat, čí fanoušek to napsal...

Reagovat
Y.N.W.A

Emoce ano, burany ne. Bohužel fotbal je buranů plný.

Reagovat
Losinho

Zrovna Sivok

Reagovat
Salfovic

,,Vesnický křupan a homosexuál´´

Reagovat
PtákOhnívák

Ano, protože Sparťanská lavička je samozřejmě už roky ta nejkultivovanější v lize.

Neobhajuji Houšteckého, ale chtělo by si nejdřív zamést před vlastním prahem. Než začnu poučovat druhé...

Ten tam vyblil sračku.

Reagovat
mistr129

oni z podobného šaška udělali hlavního trenéra a teď tu bude poučovat

Reagovat
ACSPARTAPRAHA

Řekl to velice dobře, řekl to, co si asi většina myslí, teda mimo sešívek. Konečně se našel někdo, kdo to řekl veřejně a za to

Reagovat
dave30

Počkej jak to schytáš. Protože přece nebudeme řešit, že někdo udělal něco špatně. Raději budeme poukazovat na to, že někdo jiný to kdysi udělal také špatně, takže se nic neděje.

Reagovat
Bakary3

Já s jeho tvrzením nemám problém, Houštecký je kreten. Ale kdyby přidal "taky nejsme svatý a pracujeme na tom", bylo by to fajn.

Jak se zeptal "kdo od nás to dělá ", tak jako by řek my jsme čistý jo, můžeme říkat priske je už pryč

Reagovat
kilobyte

Z našeho realizáku udělal největší průser Baránek, když vyběhnul za Řehákem na hřiště. Jinak jsou tam gestikulace a řvaní, ale rozhodčím snad nikdo nenadává.

Na Letné určitě nejsou svatí, ale slávisti by se teď měli chytit za nos a zase se trochu uklidnit. Místo toho ho Trpiš pochválí a slávisti jedou "ale sparťani...".

Reagovat
Rizek

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Co čekat jinýho od člověka, co nechce ani slavit góly nároďáku proti Turecku

Reagovat
kattos

Ty vole dívíš se mu? V klubu by ho jak fanoušci, tak vedení rozbilo.

Nebo počkej, ty myslíš že nemá pravdu v tom co říká? Nebo to že před 10 lety neslavil gol ho nějak degraduje aby tohle neříkal?

Reagovat
Salfovic

To určitě

Reagovat
kilobyte

Tak zrovna magory Turky bych neprovokoval, když bych tam chtěl být.

Reagovat
kattos

Reagovat
BaggioRoberto

Sivok ty mas byt byt nad veci a nekomentovat to. Snazme se sami nebehat za ctvrtym rozhodcim a neresme nejake burany ze Slavie.

Reagovat
joshua

Já chápu, že se slavisti brani za každou cenu jako vždycky. A Friis taky diskutuje s rozhodcimi behem zápasu. Neustále si neco vysvetluje a vyviji tlak. Rozdíl ale je, že se nechova jako sprostej buran. Když jsem viděl Housteckyho chování, tak jsem si rikal, že uplne stejne se chovaj vidlaci u nás v preboru. A Trpis se ho jeste vždycky zastava, protože je to kámoš. A Tvrdik s tím samozrejme taky nic neudela, aby si kluky z lavicky nenasral. Jinak Trpis je taky trochu vidlak, vzhledem i chováním. Jen se pred novinarema naučil časem krotit

Reagovat
Nadržený šimpanz

Měli ho vyrazit už potom, co řídil ožralej bez papírů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele