Snový návrat argentinské hvězdy, Messi dvěma góly a asistencí dirigoval výhru Miami

15.09., 08:59
Aktuality
Lionel Messi (© AFP)

Fantastický návrat po zranění prožil Lionel Messi (37), který byl opět ústřední postavou Interu Miami při výhře 3:1 nad Philadelphií Union. V rozmezí čtyř minut vstřelil dvě branky a v závěru utkání si připsal také asistenci u gólu Luise Suáreze (37).

Osminásobný držitel Zlatého míče nehrál od 14. července, kdy si během finále Copa América poranil pravý kotník a pomohl Argentině k vítězství nad Kolumbií. Od té doby vynechal osm zápasů MLS, ale i zářijový kvalifikační zápas o mistrovství světa. Messi tedy za Inter nastoupil poprvé od 2. června.

"Pravdou je, že jsem trochu unavený. Vedro a vlhko v Miami tomu také nepomáhají, ale opravdu jsem se chtěl vrátit, byl jsem mimo hřiště dlouho. Postupně jsem trénoval s týmem, cítil jsem se dobře, a proto jsem se rozhodl nastoupit. Jsem za to velmi, velmi rád," prohlásil Messi po utkání.

Statistiky zápasu. (©Livesport)

Philadelphia se ujala vedení už ve druhé minutě po střele Mikaela Uhreho levačkou zpoza šestnáctky. Messi vyrovnal ve 26. minutě, když dostal přihrávku od Luise Suáreze, obešel obránce a zakončil levou nohou, čímž dokončil sekvenci, kterou odstartoval Jordi Alba. Domácí fanoušci mohli slavit další gól Messiho o čtyři minuty později, tentokrát přinesla úspěch spolupráce s Albou.

Suárez před přestávkou zvýšil rozdíl na dvě trefy, ale jeho zásah nebyl po přezkoumáním VAR uznán. Uruguayec ale nakonec přece jen skóroval - v 98. minutě. Asistoval mu u toho Messi, který v utkání dostal i svou první žlutou kartu v MLS za zdržování při rohovém kopu.

Trenér Gerardo Martino poznamenal, že pozdní gól ospravedlnil jeho rozhodnutí nechat oba hráče ve hře až do konce: "Oba hráli celý zápas, protože byli v pořádku, aby ho dohráli".

Výhra znamená, že Inter má nyní v čele tabulky MLS 62 bodů, tedy o 10 bodů více než druhý tým Východní konference FC Cincinnati. Do konce základní části zbývá odehrát ještě šest zápasů. Messiho také těší, že navzdory dlouhé absenci vede Inter v boji o Supporters' Shield. Ten se uděluje týmu, který ovládne základní část MLS.

"Během roku jsme měli velkou smůlu na zranění, nikdy jsme nebyli v plné síle. Vždy nám z toho či onoho důvodu chyběli hráči, ale tým se vždy dal dohromady. Dnes jsme s velkým náskokem na prvním místě a zaslouženě. Doufám, že se nám podaří skončit na prvním místě vzhledem k tomu, co to znamená a co to obnáší," dodala fotbalová legenda.

Dva přesné zásahy Messiho, díky nimž zlepšil svou bilanci na 14 gólů ve 13 zápasech, ho vrátily do boje o titul nejlepšího střelce. Argentinec, který ve Spojených státech působí druhou sezonu, se stal hráčem, který nejrychleji zaznamenal 15 gólů a 15 asistencí, na což potřeboval pouze 19 zápasů.

Skvěle si vede také Suárez, jenž má na kontě už 17 přesných zásahů, tedy jen o dva méně než současný lídr MLS - Christian Benteke z D.C. United.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / AFP

Komentáře (21)

Přidat komentář
Kiss Me Polka!

goat naděluje radost i v těchto těžkých časech

Reagovat
Tomanatura

13 zapasu, 14 golu a 15 asistenci.

Reagovat
Modřín2

Dejte s ním už pokoj. Nikoho už nezajímá a tohle je EuroFotbal.

Reagovat
Kejza

Reagovat
Seydou Doumbia

EuroFotbal by měla být i LM/EL/EKL a hrají to týmy z Asie, tak je asi jedno o čem tu jsou články

Reagovat
Messiáš

Goat

Škoda, že zrovna nemá žádný zápas na západě

Reagovat
Mönchengladbach

Dejte mu Zlatý míč.

Reagovat
patas92

Reagovat
Pony Slaystation

Snad to konečně klapne

Reagovat
vladino10

Reagovat
Salfovic

Zasloužil by si ho víc než přehypovanej žiďák nebo psycho Junior, kterej je v repre úplně marnej.

Reagovat
alcantara

A Yamal druhy.

Reagovat
Spalovač šancí

Je dost dobrej. Mohl by přijít zkusit štěstí i do Evropy

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Csaplárova past

Je dobře, že tyhle články vychází. No kdo si dnes vyhledává na livesportech výsledky Miami nebo tý Ronaldovy sračky. Byla by škoda, kdyby se na tyhle velikány zapomnělo ještě když jsou aktivní

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
JackDaniels.

Ja si ich vyhladavam

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
eder

Stačila expreska...

Reagovat
Pepesma

zmínka o Bentekem zachránila nemastný článek

Reagovat
Salfovic

Jeden dokonce i pravačkou

V první sezoně vyhrál pohrál a ve druhé má blízko k vítězství v základní části, pěkný Zejména když Miami před ním nic nevyhrálo. Uvidíme co v play-off, ten jednozápasovej systém je strašná loterie.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele