Sokratis má nové angažmá, upsal se Olympiakosu Pireus

25.01.2021, 21:40
Aktuality
Olympiakos Pireus potvrdil zisk Sokratise Papastathopoulose. Dvaatřicetiletý obránce, který byl po odchodu z Arsenalu bez angažmá, podepsal v Řecku smlouvu do roku 2023...

Rodák z Kalamaty je odchovancem AEK Atény, odkud se přes vydařené působení v Janově dostal do AC Milán, tam se však neprosadil, proto se po roce vydal do Brém.

Zde se Sokratis zařadil k oporám, čímž si řekl o zájem věhlasnějších klubů, aby se posléze vydal do Borussie Dortmund, za kterou nakonec hrál pět sezón. Během té doby řecký obránce vyhrál DFB-Pokal a k tomu přidal dva triumfy v Německém Superpoháru.

Před dvěma a půl lety se Sokratis vydal za další výzvou do Arsenalu, kde však po příchodu manažera Mikela Artety vypadl ze sestavy a v probíhajícím ročníku nefiguroval na soupiskách pro Premier League ani Evropskou ligu. To před několika dny vyústilo předčasným ukončením smlouvy.

Sokratis neměl o zájemce nouzi a vyjma Janova ho lákalo ambiciózní Lazio, nakonec se však bývalý řecký reprezentant, jenž odehrál 90 mezistátních utkání s bilancí tří vstřelených gólů, rozhodl pro Olympiakos Pireus. Obě strany se dohodly na spolupráci do roku 2023.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Král

Reagovat
RadekVonCZE

Koukám, že Olympiakos poslední dobou přivedlo pár ex-hráčů. Např. teď Sokratis a nebo Rafinha co hrál v Německu.

Reagovat
RadekVonCZE

A Jose Holebas ještě

Reagovat
RadekVonCZE

Dělejte, že jsem tenhle koment nepsal, schází mi smazání komentáře

Reagovat
Vincent Vegan

Sdilejte nez to smazou!

Reagovat
olymp

1,5 mil EUR/sezona.

Reagovat
dave30

To bude asi v Řecku dost, ne? V takové PL to mají náhradníci, v některých klubech možná asistenti trenéra.

Reagovat
dave30

To hledím. Řekni mi, kde se to v Řecku bere? Se nedivím Stochovi, že si tam šel sednout na lavičku (za ty prachy a navíc moře a teplo... ). Nevíš, jaké tam mají zdanění?

Reagovat
Elmas

No tak je to Olympiakos, ten je úplně jinde než zbytek ligy. Za posledních 20 sezón 16x mistr.

Reagovat
dave30

Ale podívej se i na ten PAOK. Vždyť oni dávají na mzdy snad ještě více. A to tam má ještě přijít Kagawa. A také AEK dává na mzdy asi více než Sparta či Slava. Kde na to berou?

Reagovat
Elmas

https://www.eurofotbal.cz/clanky/argentinsky-utocnik-saviola-se-upsal-olympiakosu-226074/

olymp to tady dobře vysvětluje, třetí komentář zezdola

Reagovat
dave30

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
olymp

tak se Slavia a Sparta urcite nejde srovnavat. Tady v GR financne byly cluby vzdy uplne jinde nez CZ. Ted samozrejme s krizi to neni jako drive, ale drive to opravdu bylo uplne nekde jinde. Staci se podivat co za hrace hralo v Olympiakos - Giovanni (Barca), Rivaldo, Djordjevic, Saviola, Ze Elias, Zahovic, Karembeu, Toure, Kovacevic, Melberg, Pantelic, Saviola atd atd..

Reagovat
dave30

Člověk by řekl, že tam nemají co do huby ale ony ty peníze někde prostě jsou...

Reagovat
olymp

o opravdu nevim, jak jsi na to dosel! i kdyz zase podobny pohled je tady na cesko.. je to o neznalosti.. GR bylo vzdy pred CZ

Reagovat
dave30

Samozřejmě se o jejich ekonomiku blíže nezajímám. Nicméně není to tak dávno, kdy se celoevropsky řešil v podstatě bankrot řecké ekonomiky. Ale jak říkám. To mám pouze s médií a kde je pravda netuším.

Reagovat
dave30

Asi v tom nebudu sám. Vím jak se řešil odchod Stocha. Fanoušci nechápali. Ale když si přečtu, že tam měl základ nějakých 40 mega za sezónu. To potom ani to sezení na lavičce tak nebolí...

Reagovat
dave30

Jaké je v tom Řecku zdanění (už jsem se ptal)?

Reagovat
olymp

majitel Olympiacos. bw ma take Nottingham Forest. V menu je potom zvlast i Olympiacos

https://www.evangelosmarinakis.com/vangelis-marinakis

Reagovat
olymp

pred dnesnim derby Olympiacos-PAOK vzpominka na jeden neuveritelny gol: RIVALDO-GIOANNI-CASTILLO

https://www.youtube.com/watch?v=o8Hy0wPsfEo

Reagovat
dave30

Borci tam byli jak kuželky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele