Souhrn kvalifikace o postup na ME 2020 - sobota 12.10.

12.10.2019, 17:03, aktualizováno 12.10.2019, 22:40
Komentáře a souhrny
Švýcarsko padlo v Dánsku a má problémy, s jedním zápasem k dobru ztrácí na vedoucí dvojblok své skupiny Dánsko, Irsko už čtyři body. Finsko selhalo v Bosně, která se vrací do hry o postup, Rumunsko s obtížemi splnilo roli favorita na Faerských ostrovech. Španělsko v závěru přišlo o výhru v Norsku, Itálie ve druhé půli našla recept na Řecko a slaví postup...
Skupina D

Dánsko - Švýcarsko 1:0

12.10.2019 18:00

Góly: 84. Yussuf Poulsen

Zdá se, že boj o postup ze skupiny D bude napínavý až do posledního kola. Dánsko ve svém šestém kvalifikačním duelu dokázalo díky pozdní brance Poulsena udolat Švýcary a drží tak postupové příčky společně s Irskem, ovšem Švýcaři mají s čtyřbodovým odstupem zápas k dobru a papírově přívětivý los na závěrečná utkání.

Takticky svázané utkání málem po čtvrthodině hry odšpuntoval Granit Xhaka, jenž si udělal před pokutovým územím Dánů prostor ke střele a jen stěží mohl zamířit lépe či razantněji, ovšem ani tak gólovou radost slavit nemohl. Kasper Schmeichel totiž vytáhl excelentní zákrok, konečky prstů vytěsnil míč do břevna a udržel bezbrankový stav. To Dánové za celou první půli nijak výrazněji Yanna Sommera ve švýcarské brance neohrozili.

Také druhý poločas hosté odstartovali nebezpečnou ranou, která shodně skončila pouze na brankové konstrukci. Tentokráte se v 52. minutě o tvrdý projektil postarala levačka Ricarda Rodrigueze, jenže Schmeichel ani nemusel zasahovat, neboť břevno mu přispěchalo na pomoc i bez jeho přičinění.

Domácí hrozili především ze standardních situací, ke kterým se obvykle stavěl Christian Eriksen, ovšem ani jeho kvalitní servis do šestnáctky k průlomu skóre nepřispěl. Šest minut před koncem však hvězda Tottenhamu přece jen zabodovala, když se díky Eriksenově pasu dostal zničehonic do samostatného úniku Yussuf Poulsen a tváří v tvář Sommerovi s přehledem uklidil míč do sítě.

Švýcary tak po zcela zodpovědném defenzivním výkonu stál tento jeden výpadek pěkně draho, neboť v závěrečných minutách již zataženého soupeře v honbě za vyrovnáním překonat nedokázali, a tak si z Kodaně odváží prohru 0:1. O to důležitější nyní bude jejich úterní zápas s vedoucím Irskem, tentokráte na domácí půdě. Jestliže si reprezentanti země Helvétského kříže chtějí zajistit postup přímo skrze kvalifikaci, budou potřebovat skupinového lídra porazit a poté nezaváhat ani proti outsiderům z Gruzie a Gibraltaru. Také Dány čeká papírově snadný zápas s Gibraltarem, ovšem poté završí kvalifikaci v Irsku.

Více informací k zápasu

Gruzie - Irsko 0:0

12.10.2019 15:00

Góly: -

Irsko nedokázalo potvrdit úlohu mírného favorita na půdě Gruzie a rozešlo se s ní smírně bez branek, tato ztráta ho v konečném účtování může hodně mrzet. V tabulce sice kleslo na druhou pozici s dvanácti body, ovšem za vedoucím Dánskem zaostává jen o skóre a před třetím Švýcarskem drží čtyřbodový odstup, i když jeho nejvážnější konkurent v boji o postup disponuje jedním duelem k dobru. Domácí jsou i přes získaný bod mimo hru o postup.

Gruzínci totiž mají na kontě jen pět bodů a na postupové příčky ztrácejí nedostižných sedm bodů. Irové v úterý sehrají klíčový souboj ve Švýcarsku. Jestliže zvítězí, tak budou mít definitivní jistotu, nerozhodný výsledek jím dá velmi slušnou šanci a naopak porážka je dostane do obrovských problémů. Ostrovní výběr byl v sobotním střetnutí aktivnějším výběrem a vytvořil si i více vyložených možností, ale proměnit je nedokázal.

Asi největší šance tohoto zápasu se zrodila už po necelých pěti minutách a dostali se do ní hosté. Po přímém volném kopu z levé strany od Hourihaneho hlavičkoval zády k brance Egan a jeho pokus z deseti metrů orazítkoval pravou konstrukci, brankář Loria se po míči natahoval marně. V následujícím průběhu se hrálo z obou stran opatrněji, domácí se poprvé ozvali po necelé čtvrthodině hry.

Po krásném pasu za obranu a následné zpětné přihrávce zkusil štěstí z hranice pokutového území Ananidze, jenomže jeho přízemní střela mu vůbec nesedla a letěla hodně mimo prostor tří tyčí. Od tohoto okamžiku přihlíželo necelých pětadvacet tisíc příznivců na stadionu v Tbilisi vyrovnané bitvě bez jakýchkoliv brankových možností, převládala spíše taktická bitva s plněním defenzivních úkolů.

Hosté se ještě ve druhé nastavené minutě pokusili převrhnout misky vah na svou stranu. Krásnou individuální akci předvedl Connolly, chytře přelstil obranu protivníka a probil se až do zakončení, jenomže v závěrečné fázi neseřídil mířidla přesně a levou tyč minul o několik decimetrů. Gruzie se v příštím kole pokusí naplnit papírové předpoklady na půdě trpaslíka z Gibraltaru, který doposud ani jednou neskóroval.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Dánsko633016:512
2.Irsko63306:212
3.Švýcarsko522110:58
4.Gruzie61234:85
5.Gibraltar50050:160
Skupina F

Malta - Švédsko 0:4

12.10.2019 20:45

Góly: 11. Marcus Danielsson, 58. Sebastian Larsson (pen.), 66. Andrei Agius (vl.), 71. Sebastian Larsson (pen.)

Švédové v boji o mistrovství Evropy nezaváhali a na Maltě jednoznačně zvítězili. Skóre otevřel v první půli Danielson, po pauze přidal dva góly z penalty Larsson, vlastenec si vstřelil Agius.

Už po deseti minutách obrana ostrovanů kapitulovala. Rohový kop rozehrál Bengtsson, který našel na přední tyč nabíhajícího Marcuse Danielsona. Ten měl dost času a nohou usměrnil míč za gólmanova záda.

Po půlhodině mohlo být s domácími ještě hůře. Po efektní Bergově patičce se k zakončení dostal Quaison, Bonello si však s jeho střelou poradil. Alespoň lehce před pauzou zahrozila i Malta, z rohu velkého vápna vypálil Muscat, avšak jen do připraveného Olsena.

Z druhé půle nebylo odehráno mnoho, když Mbong stáhl ve vlastním pokutovém území soupeře a sudí nařídil penaltu. Její exekuce se ujal Sebastian Larsson, který na opačnou stranu, než skákal gólman, proměnil.

Poté dokázali domácí rozvlnit síť, avšak tu nesprávnou. Forsberg předal míč Quaisonovi, který se pokoušel nalézt Berga. Do přihrávky ale naběhl Andrei Agius, který z deseti metrů poslal míč mezi tři tyče vlastní brány.

Další hloupost v obraně vedla ke druhému pokutovému kopu Švédů. Caruana nesmyslně podkopl otáčejícího se Quaisona, následného provedení se opět ujal Sebastian Larsson a opět nedal brankáři sebemenší šanci.

V závěru neuspěl domácí Fenech, a tak Švédi vyhráli s čistým kontem. V tabulce jsou druzí hned za Španělskem, s náskokem jednoho bodu na Rumunsko. Malta je se třemi body předposlední.

Více informací k zápasu

Norsko - Španělsko 1:1

12.10.2019 20:45

Góly: 90+4. Joshua King (pen.) - 47. Saúl Ñíguez

Po zaváhání Angličanů s českým národním týmem zbyly v kvalifikaci mistrovství Evropy již jen tři celky, které doposud svými skupinami prošly bez ztráty jediného bodu. Zatímco Belgičané a Italové roli favoritů potvrdili i tentokráte, španělská reprezentace poprvé nečekaně ztratila. O překvapivý výsledek se postaralo Norsko, které doma v Oslu díky pozdní Kingově penaltě v samém nastavení vydřelo cennou remízu 1:1 a zůstává v boji o postup.

Hosté přitom byli po drtivou většinu zápasu lepším týmem, ujali se na začátku druhé půle vedení gólem Saúla Ňígueze a kromě toho i opakovaně trefili brankovou konstrukci. V závěru utkání však Norové přitlačili favorita k vlastní brance a díky zbrklému zákroku Kepy Arrizabalagy na kapitána Elabdellaouiho získali výhodu pokutového kopu, který jejich nejlepší střelec Joshua King bezpečně proměnil. Španělé tak i nadále zůstávají v čele skupiny F a postup drží stále pevně ve svých rukách, Norsko se drží na dostřel jak druhému Švédsku, tak třetímu Rumunsku, s nímž se utká v příštím zápase již v úterý.

Hosté do zápasu vlétli po hlavě a málem se ujali vedení již v první minutě, kdy po dobré práci Rodriga vypálil Mikel Oyarzábal, ovšem pozorný brankář Jarstein svůj tým podržel kvalitním zákrokem. Po čtvrthodině hry byl sice norský gólman bezmocný a jen se s napětím díval, jak přízemní centr Jesúse Navase prosvištěl napříč malým vápnem okolo nohou bránících i útočících hráčů, ovšem nakonec zamířil jen neškodně do zámezí.

Na sklonku první půle o sobě poprvé dali vědět i domácí, když povedený pas Martina Odergaarda překonal takřka celou španělskou defenzivu, jenže Omar Elabdellaoui nedokázal chvilkového přečíslení před Kepou využít a nadějná akce skončila v rukavicích španělského brankáře.

Ze špatného nástupu do hry v první půli se však Norové nepoučili a bezprostředně po změně stran inkasovali. Opět u toho byl aktivní Rodrigo, jehož sice na přední tyči zvládla norská obrana zastavit, jenže odvrácený míč se dostal na hranici šestnáctky k Saúlu Ňíguezovi a záložník Atlética Madrid nepříjemnou skákavou ranou překonal Jarsteina, byť si norský gólman na míč sáhl.

I s nabytým náskokem Španělé odmítli přepustit herní iniciativu soupeři a nadále pokračovali v trpělivém obléhání norské branky. V 67. minutě měl blízko k navýšení skóre Fabián Ruiz, jenž se stejně jako Saúl rozhodl pro zakončení ze střední vzdálenosti, ovšem jeho technická rána skončila pouze na břevně.

V závěrečné dvacetiminutovce už ale Norové vrhli všechny síly kupředu, a přece jen si několik slibných šancí vynutili. Nejprve nebezpečně pálil Selnaes, jehož ránu musel na poslední chvíli zablokovat Saúl, a poté se do úniku dral King, ovšem pod tlakem Sergia Ramose zapadlo jeho zakončení z úhlu mimo tři tyče.

V 89. minutě mohl o osudu utkání rozhodnout opět aktivní Ruiz, jenže nadějný brejk do otevřené obrany zakončil pouze ranou do tyče. Tato neproměněná šance vzápětí Španěly mrzela dvojnásob, neboť Elabdellaoui se v pokutovém území dostal k míči dříve než vyběhnuvší Kepa a brankář Chelsea tak místo míče akorát zboural norského kapitána, za což si od anglického sudího Olivera vysloužil žlutou kartu a pokutový kop pro soupeře. Joshua King, jenž se s Kepou jakožto forvard Bournemouthu z ligových kolbišť zná, poslal svou ránu do gólmanova protipohybu a rozbouřil stadion v Oslu srovnáním na konečných 1:1.

Více informací k zápasu

Faerské ostrovy - Rumunsko 0:3

12.10.2019 18:00

Góly: 74. George Puşcaş, 83. Alexandru Mitriţă, 90+4. Claudiu Keșerü

Hodně dlouho se v duelu mezi Faerskými ostrovy a Rumunskem čekalo na branku, nakonec padly hned tři. Rumunům vítězství v závěrečné dvacetiminutovce zajistili Puscas, Mitrita a Keseru.

Hosté byli podle očekávání od začátku aktivnějším týmem, blízko brance byl v sedmnácté minutě Andone, který však nepotrestal gólmanovu chybu a místo poloodkryté klece trefil jen obránce. Nielsen však své zaváhání napravil a po chvíli vychytal Hagiho pokus.

Konečně zahrozili i domácí, po půlhodině hlavičkoval Olsen po Bjartalidově centru a Tatarusanu se musel řádně vytáhnout. Na druhé straně pálil Stanciu, jenže jen nad břevno. Na další šanci čekali Rumuni dlouho, zblízka hlavičkující Puscas v ní trefil jen brankáře.

Dvacet minut před koncem už George Puscas své spoluhráče rozradostnil. Stanciu vymyslel geniální přízemní přihrávku z poloviny hřiště za obranu, Puscas si s nastalou situací poradil a Nielsena přehodil.

Brzy přišel druhý zásah. Prsty v něm měl opět slávista Stanciu, který rychle a nečekaně rozehrál standardní situaci. Míč se po skrumáži dostal až k Alexandru Mitritovi, který poměrně hravě překonal statického gólmana ranou na zadní tyč.

Do třetice Rumuni skórovali v nastavení. Mitrita našel Claudia Keserua, který tváří v tvář Nielsenovi uspěl a dal utkání konečný výsledek. Faery tak v tabulce nadále okupují poslední pozici bez jediného bodu, Rumuni jsou třetí s bodovou ztrátou na postup.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Španělsko761018:419
2.Švédsko742117:814
3.Rumunsko741216:713
4.Norsko724112:910
5.Malta71062:173
6.Faerské ostrovy70073:230
Skupina J

Itálie - Řecko 2:0

12.10.2019 20:45

Góly: 63. Jorginho (pen.), 78. Federico Bernardeschi

Itálie se po Belgii stala druhým národním výběrem, jenž si zajistil postup na Mistrovství Evropy. Definitivní pojistku obstaral výběr trenéra Roberta Manciniho domácí výhrou nad Řeckem. Hosté zase další porážkou podtrhli své trápení a Euro jim téměř jistě unikne.

Squadra Azzura před měsícem uspěla ve Finsku, oproti sestavě z tohoto duelu se proti Řekům na kraje obrany postavili D'Ambrosio se Spinazzolou. Svou roli dostal též středopolař Paris Saint-Germain Verratti a drobný křídelník Insigne. Hosté se v kvalifikaci trápí, naposledy nedokázali porazit ani slabé Lichtenštejnsko. Na Apeninském poloostrově tak dostala šanci značně pozměněná jedenáctka, ve které zůstali pouze obránce Bakakis, záložník Bouchalakis a útočník Koulouris.

Navzdory papírovým předpokladům šlo jako první do vedení málem Řecko. Proti střele Rimniose ze třinácté minuty se brankář Donnarumma musel pořádně natáhnout. Přesto to byli domácí, kdo držel míč více na svých kopačkách. Obrana hostí ale pracovala dobře. Pouze ve 27. minutě dovolila Insignemu vystřelit, avšak dosti nepřesně.

Těsně před přestávkou musel trenér Italů Mancini učinit vynucenou změnu, neboť Chiesa se v jednom ze soubojů zranil. Na trávník tak vyběhl Bernardeschi. Stejný hráč se ve 43. minutě odhodlal ke střele, která však postrádala gólové parametry. Podobně si stejný muž počínal i tři minuty po změně stran a v 53. minutě nepálil ostrými ani Insigne.

Domácí hráči v netradičně zelených dresech však přece jen začali nalézat recept na obranný val vytrvalého protivníka. V 55. minutě měl výbornou šanci Immobile, jehož povedenou hlavičku zneškodnil neméně dobrým zákrokem gólman Paschalakis. Pět minut poté ale mohli zničehonic udeřit hosté. Po šikovné přihrávce Zecy ale skončil míč na boční síti. A tak šli za další dvě minuty do vedení přece jen Italové. Bouchalakis poněkud hloupě zblokoval střelu soupeře rukou a z nařízené penalty skóroval svým tradičním způsobem mág pokutových kopů Jorginho.

V 71. minutě se konečně mohl radovat také Insigne, ovšem jeho povedená dalekonosná rána se jen těsně nevešla do Paschalakisovy svatyně. Sedm minut poté už ale vybuchl římský stadion nadšením. Bernardeschi si navedl míč na střelu levou nohou a poslal jej po zemi k tyči. Ještě jednou se Italové mohli radovat, jenže Insigne v 85. minutě potvrdil, že nenazul střelecké boty, a tváří v tváři Paschalakisovi ztroskotal na brankáři Řeků. I tak mohly po závěrečném hvizdu propuknout postupové oslavy.

Více informací k zápasu

Lichtenštejnsko - Arménie 1:1

12.10.2019 20:45

Góly: 72. Yanik Frick - 19. Tigran Barseghjan

Arménie nepotvrdila papírové předpoklady v Lichtenštejnsku a výrazně si tak zkomplikovala boj o postup na EURO, do konce kvalifikačního cyklu už potřebuje být téměř stoprocentní. Na půdě největšího outsidera skupiny J vybojovala pouze bod za remízu 1:1, v tabulce se proto nachází na čtvrté pozici s deseti body o dva body za druhým Finskem a její zbývající los přívětivý není. Domácí naopak dokázali bodovat podruhé za sebou.

Po pěti porážkách v řadě šokovali naposledy v Řecku (1:1) a teď dosáhli na zcela stejný výsledek. I přesto jim patří beznadějně poslední šesté místo se dvěma body, za pátým Řeckem zaostávají o body tři. Hosté přitom vstoupili do sobotního zápasu lépe a do vedení se dostali krátce po čtvrthodině hry, ovšem houževnatý protivník po změně stran přidal a zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem nečekaně srovnal.

Svěřenci trenéra Armena Gjulbudaghjantse drželi míč téměř z šedesáti procent a vyprodukovali třikrát více střeleckých pokusů, ovšem i to bylo nakonec málo. Arménie se dostala do vedení v 19. minutě zásluhou Tigrana Barseghjana. Šestadvacetiletý záložník makedonského Vardaru Skopje napřáhl po přihrávce od Ghazarjana z dobrých pětadvaceti metrů a jeho nezištný skákavý pokus zapadl přesně ke vzdálenější konstrukci.

Brankář Büchel sice vystihl směr střely, ale na balón těsně nedosáhl. Pak se až do konce úvodního dějství nic podstatného nestalo, domácí mohli z ničeho nic srovnat sedm minut po změně stran. Na krásnou kolmici za defenzívu protivníka si naběhl Dennis Salanovič a stanul sám před gólmanem Hajrapetjanem, jenomže zcela osamocen pálil trestuhodně nad břevno. Končený nerozhodný výsledek zařídil v 72. minutě Yanik Frick.

Teprve jednadvacetiletý útočník švýcarského celku FC Rapperswil-Jona se po ráně Salanoviče a zákroku Hajrapetjanena dostal k dorážce a z šesti metrů usměrnil míč do zadního spodního rohu, hosté se na žádnou odpověď nezmohli. Lichtenštejnsko se v úterý pokusí ve Vaduzu šokovat vedoucí Itálii, Arménie sehraje zřejmě klíčový souboj ve finském Turku.

Více informací k zápasu

Bosna a Hercegovina - Finsko 4:1

12.10.2019 18:00

Góly: 29. Izet Hajrović, 37. Miralem Pjanić (pen.), 58. Miralem Pjanić, 73. Armin Hodžić - 79. Joel Pohjanpalo

Tvrdou ránu schytali Finové v Bosně a Hercegovině. Od domácích schytali porážku 4:1 a zkomplikovali si senzačně rozjetou kvalifikaci. Bosna se naopak vrátila do hry. O druhé postupové místo za suverénně první Itálií bojuje ještě Arménie, závěr kvalifikace ve skupině J tak bude nesmírně zajímavý.

Do sestavy Bosny se po blamáži v Arménii dostali obránci Kvržić s Kovacevićem, záložník Sarić a útočník Hodžić. V základní jedenáctce hostů se nově objevil levý bek Raitala a s ním také záložníci Tuominen, Sparv a Soiri.

Domácí se do svého soka zakousli hned od úvodu. Ve třinácté minutě hlavičkoval nad bránu po centru Pjaniće Bičakčić a minutu nato rozvlnil šitý Voják. Jeho branka však pro postavení mimo hru neplatila. Ve 21. minutě přenesl Sarić hru na levou stranu, kde se do míče z první opřel Kvržić, jenž jen o fous minul svatyni, kterou hájil brankář Hrádecký.

Ve 29. minutě už šla Bosna do vedení. Kvržić si všiml díry v obraně Finů, do které si naběhl Hajrović. Ten přitom jen pár minut předtím střídal zraněného Višću, brzy se ale zapsal mezi střelce, když z úhlu překonal Hradeckého střelou pod břevno. Šest minut poté zahrál Soiri rukou ve vlastním pokutovém území a rozhodčí nařídil penaltu pro domácí. Z opakovaného záběru se sice zdálo, že obránce hostů hrál spíše ramenem, nicméně verdikt sudího platil a Pjanić následně poslal Bosnu do dvoubrankového vedení.

Finové toho v první půli opravdu moc nepředvedli, za zmínku stojí snad jen Sparvova střela ze 44. minuty, která však snížení skóre nepřinesla. Domácí ještě jednou před přestávkou zahrozili v nastavení, kdy Hrádecký musel vyrazit ránu Hajroviće. Devět minut po změně stran byl blízko gólů Pjanić, když z přímého kopu trefil břevno.

V 58. se už Pjanić radoval. Brance předcházel obrovský zmatek v šestnácte Finů. Hodžiće ještě Hrádecký vychytal, jenže míč se následně odrazil k Pjanićovi, který si pohotově zpracoval a parádně se trefil do horního rohu brány.

Matný výkon hostů alespoň trochu oživil střídající Pohjanpalo, jenž v 62. minutě jen těsně netrefil cíl. Úspěšný nebyl ani o šest minut poté Tuominen. Místo gólu Finů přišel další přesný zásah na druhé straně. V 73. minutě sklepl centr z levé strany Hajrović a Hodžić krkolomným volejem zamířil přesně k tyči - 4:0.

Alespoň čestného úspěchu se hosté dočkali v 79. minutě. Pohjanpalo se šťastně dostal k odraženému balónu a zblízka překonal gólmana Šehiće. Pomyšlení na bodový zisk již ale nebylo na pořadu dne. Na druhé straně naopak v závěru několikrát zahrozil Gojak, avšak stav se již nezměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Itálie770020:321
2.Finsko74039:812
3.Bosna a Hercegovina731316:1210
4.Arménie731313:1210
5.Řecko71247:125
6.Lichtenštejnsko70252:202

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (61)

Přidat komentář
oli9

Dánsko kéž by švácaři neprolezli

Reagovat
Rudnevs

By mohli prejsť obaja, obe krajiny sú mi veľmi sympatické.

Dnes som dostal takú chuť, že si to pozriem, tak som pozeral a hoc to bolo dlho bez gólov, tak neľutujem. Švajčiari mali asi šancí, trebárs tie Mehmediho šance alebo Rodriguez mal dosť tvrdú bombu ľavačkou, ale len do brvna.

Eriksen je génius, pekná prihrávka na gól a ešte predtým tam mal jednu super prihrávku dopredu. Cornelius mi prišiel celkom ako taký drevák, je celkom vysoký a pri štandardkách trebárs na seba púta hráčov, ale smerom na bránku mi neprišiel skutočne nebezpečný, skôr to bol len taký priklepávač pre ostatných. Našťastie to potom vytrhol Poulsen. Škoda, že nedostal príležitosť Skov, na toho som teraz zvedavý, či z neho spravia obrancu natrvalo.

Mimochodom, v asi poslednej akcii zápasu si Delaney takmer strelil vlastňák, Schmeichel to vytiahol parádnym zákrokom, čiže nakoniec bolo ešte drama. Po konci sa všetci Dáni rozbehli práve za Schmeichelom, ten chytal fakt perfektne.

Reagovat
Modroočko

Švajčiari majú aj v prípade nepostupu istú miestenku do baráže, keďže vyhrali svoju skupinu Ligy národov.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemajú lebo z každej A, B, C a D skupiny postupuje jeden tím popravde máš aj pravdu lebo Holandsko, Portugalsko a Anglicko pôjdu priamo takže šťastkovia čo povedať ale včera hrali dobre lenže Schmeichel. Snáď to ukopu v play off aj Nóri aj Gruzínsko by bolo fajn nehrajú zlý futbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak ještě ke včerejšímu zápasu Island-Francie. Z toho co tam předvedl Griezmann mi byli na blití.

Reagovat
Modroočko

Křivák, ako by ste v češtine povedali. Pre mňa len pokračovateľ hrdej domácej tradície. Nemám toho hajzlíka rád, odkedy dal Chorvátom vo finále gól z penalty a skákal pred chorvátskymi fanúšikmi ako retardovaný leprechaun.

Reagovat
smazaný uživatel

Urs, mne podobne. Ja fakt nechápem jeho prínos a neviem, prečo ho Barca kúpila. Neurobí kľučku, neobíde hráča, nevytvorí šancu, pobieha, prihráva na jeden dotyk najbližšiemu, len čo je pri ňom dva kroky súperov hráč, neustále si upravuje vlasy (potreboval by mať pri sebe zrkadlo), nevystrelí. Hral na Messiho pozícií,ktorá mu vraj sedí, ale Leo tam prechádza línie aj keď ho zdvojujú, vytvára finálne či predfinálne prihrávky a ešte aj zakončuje. Griesmann je taký mašličkový, bezkontaktný futbalista, ktorý sa vždy tvári, že to má pod kontrolou a že aj jeho priťuknutie lopty na dva kroky je niečo geniálne.

Reagovat
mayday

Naprostej odpad ten borec.

Reagovat
opretis

Co udělal?

Reagovat
Reggie

Nasimuloval penaltu, šašek.

Reagovat
mimi_united

Weiss dobré výsledky na trpazlíka

Keď nepostúpime mohol by sa k nám vrátiť

Reagovat
fabec1222

Kepa , si myslel že je Superman nebo co?

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Odegaard MotM

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ti řekové jsou dobře v prdeli

Reagovat
RadekVonCZE

Je zas pravda, že maj těžkou skupinu, ale oni se snad Bosně nikdy neyhnou

Reagovat
RadekVonCZE

Nevyhnou* J*bat mobily

Reagovat
smazaný uživatel

Už tři kvalifikace v řadě jsou strašný

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
mayday

Skotsko taky, 2 výhry a 5 proher I když ti jsou taky vyloženě špatní už delší dobu. Řecko má přece jen solidnější fotbalisty i klubovej základ, tam se mi to zdá docela zvláštní, že jsou až tak v prdeli takovou dobu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mirek na tenisu

Snad to Irové a Dánové uhrají a Švýcarsko zůstane doma. Tu kosovskou prasárnu Xhaky a Shaqiriho na mundialu proti Srbsku neodpouštím...

Reagovat
Pharrell

Karma

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Švýcarská situace je mnohem lepší, než se zdá, vzhledem k tomu kdo s kým bude ještě hrát.

Reagovat
oli9

Reagovat
technecium

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
mul

Svajciarsku staci doma porazit Irsko a idu na ME, potom si to v poslednom zapase rozdaju Irsko a Dansko o priamy postup

https://imgur.com/YqA2wRu

Reagovat
mayday

Snad teď Irsko ukope aspoň remis ve Švýcarsku. Pak by to mohlo vyjít.

Reagovat
Seydou Doumbia

Irsko raději techničtější Švýcaři než tihle nekopové

Reagovat
C-M@ster
Reagovat
REPLIKATOR

Nejvíce nedoceněný golman na světě.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kilobyte

S tímhle jménem to má těžké.

Reagovat
Reggie

Reagovat
Rudnevs

Neskutočný...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tolik famozních zákroků v jednom zápase se jen tak nevidí

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Coutinho10

Reagovat
Malresi

Wow, skvelý brankár a sympaťák. Snáď si s Leicesterom ešte zahrá LM

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Kucka

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Zark

not great not terrible

Reagovat
Zark

spíš mě zaujal ten Rodriguez .... s rozběhem!!!

Reagovat
mayday

Po fotrovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší než otec

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Reagovat
FORZAMILAN

FORZA ITALIA

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ratusek

Finsko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele