Soupeř pro generálku je znám, před cestou na ME se Češi střetnou se Severní Makedonií

30.01., 16:34, aktualizováno 30.01., 19:31
Aktuality

Čeští fotbalisté odehrají generálku na mistrovství Evropy v Německu 10. června doma proti Severní Makedonii. O soupeři pro druhé přípravné utkání před šampionátem, ke kterému reprezentanti nastoupí na soustředění v Rakousku, se jedná. Fotbalová asociace ČR o tom informovala po dnešním jednání výkonného výboru v Praze.

Český tým se před Eurem sejde v neděli 2. června a ihned odcestuje na přípravný kemp do Rakouska. Na soustředění odehraje jeden zápas. Poté se svěřenci nového trenéra Ivana Haška vrátí do Čech, kde nastoupí ke generálce. Po duelu se Severní Makedonií dostanou hráči dvoudenní volno a ve čtvrtek 13. června odcestují do dějiště šampionátu.

"Ohledně obou červnových termínů pro přípravné zápasy jsme od začátku prosince komunikovali s řadou možných soupeřů. Do jednání obvykle vstupuje několik faktorů - představy trenérů obou stran, termínové možnosti nebo požadavky na místo utkání a další, protože každý se pro sebe snaží zvlášť před Eurem vybojovat co nejlepší podmínky," uvedl v tiskové zprávě na webu FAČR technický ředitel Erich Brabec.

"Třeba my chceme hrát první přípravu přímo v Rakousku, takže jsme odmítli i několik věhlasných soupeřů, kteří chtěli hrát u nich. Pro generálku jsme zase trvali na tom, že musíme hrát doma proti někomu, kdo na Euro nepostoupil. Ostatně tak to bylo na každém Euru od roku 2004," doplnil Brabec.

Dějiště utkání s Makedonci zatím FAČR neoznámila. "Je to ještě otevřené, varianty jsou dvě. Upřednostňovali bychom hrát v Praze, protože krátce po druhém utkání už mužstvo pocestuje do Německa. Můžeme s jistotou potvrdit, že to utkání bude v Čechách," řekl na tiskové konferenci předseda FAČR Petr Fousek.

Český celek se naposledy utkal se Severní Makedonií v kvalifikaci o mistrovství světa 2006 a v obou zápasech zvítězil. "Severní Makedonie odpovídá našim požadavkům a představám. Jde o tým, který nemůžeme potkat na závěrečném turnaji, ale má i svoji objektivní kvalitu. Stačí se podívat na její poslední výsledky, vždyť vloni remizovala s Anglií a Itálií," podotkl Brabec.

O přesném místě soustředění v Rakousku už má FAČR jasno, oznámit ho zatím nechtěla. "Vytypovali jsme několik lokalit, na které jsme se byli s novým realizačním týmem podívat, a z nich jsme vybrali nejlepší variantu. Jakmile bude podepsaná smlouva, tak to samozřejmě zveřejníme," řekl Brabec.

První letošní zápasy čekají reprezentaci za dva měsíce, nejprve se 22. března představí v přípravě v Norsku a o čtyři dny později přivítá Arménii. Mužstvo povede staronový trenér Hašek, který nahradil Jaroslava Šilhavého, jenž skončil v listopadu po kvalifikaci. Na lavičce české reprezentace už byl v pěti zápasech coby dočasný kouč v roce 2009.

"Co se týká Arménie, směřuje to k tomu, že budeme hrát v Praze na Spartě. Jednání jsou v konečné fázi a předpokládám, že to dospěje k dohodě," řekl Fousek.

Do mistrovství Evropy vstoupí český celek 18. června v Lipsku proti Portugalsku. Dalšími dvěma soupeři ve skupině budou v Hamburku jeden z vítězů březnového play off a Turecko.

Autor: ČTK

Komentáře (9)

Přidat komentář
Puskas

Norsko, Arménie, Severní Makedonie...

Reagovat
Pablos

Když už tedy nevyšla jižní.. tak co no.

Reagovat
Modi6

O možnost zahrát si s naší reprezentací se zjevně všichni perou. A my si tak můžeme vysbírat jen samé lahůdky. Arménie, Severní Makedonie, hmmmmm

Počítám, že ten poslední, zatím tajemný soupeř, bude minimálně Gibraltar.

Reagovat
oli9

Tak ono to není snadné najít soupeře. Ty soupeře si vždy vybírají aby byli například podobní těm proti kterým nastoupí.. Navíc my jsme chtěli hrát doma.. Nechtěli ven.. Tím se ti maže 70% možných soupeřů.. Prostě tec aspektů je tam moc...

Dodnes pro mě zatím nejlepší přátelaky před ms 2006

Saúdská Arábie, Kostarika, Trinidad a Tobago

Reagovat
Sosi

Panečku, to bude jízda

Reagovat
Shevchenko

Pro generálku jsme zase trvali na tom, že musíme hrát doma proti někomu, kdo na Euro nepostoupil.

Co je to za blbost?

Reagovat
Witcher

Potřebuji odevzdány soupeře kterej se na nic nepřipravuje a repre sraz je jen z povinnosti

Reagovat
Nieuwendyk

Uvidíme Gianni Alioskiho

Reagovat
Agnelli

S náma fakt nikdo nechce hrát, to je furt dokola. Sami nymandi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele