Söyüncüův přestup do Fenerbahce: Atlético nevydělalo po sportovní stránce, po finanční ano

01.07., 22:16
Aktuality
Caglar Söyüncü (© AFP)

Jako dost nepovedené musí hodnotit Atlético Madrid angažování tureckého stopera Caglara Söyüncüa, který posílil jeho řady minulé léto jako volný hráč. Přicházel s nálepkou toho, kdo dříve patřil k pevným pilířům defenzivních řad anglického Leicesteru, jenže ve Španělsku se neprosadil. Alespoň na něm Colchoneros vydělali slušný balík, prodali ho nyní Fenerbahce.

V istanbulském klubu našel osmadvacetiletý obránce na jaře formou půlročního hostování dočasný azyl, aby tam oprášil svou zašlou slávu. Na podzim totiž v Atléticu nijak nezářil. Vlastně ani nemohl, těžko se totiž vůbec prosazoval do sestavy. Vracet do hlavní španělské metropole se přitom Söyüncüovi nechtělo, ostatně ani účastník LaLigy o jeho návrat zřejmě moc nestál. "Minulou neděli jsme se domluvili s Fenerbahce, takže Söyüncü trvale přestoupí tam,” stálo v prohlášení madridského velikána z pondělního večera.

Podle různých zdrojů by se transferová částka měla pohybovat mezi 8 až 10 milióny eur, oficiálně potvrzena nebyla. Atlético tak na osmadvacetiletém obránci rozhodně netratilo, co se finanční stránky týče, do jeho přesunu z Ostrovů před rokem investovat nemuselo. Söyüncü, který nově podepsal smlouvu na tři roky s opcí, v loňské sezóně odehrál 9 utkání napříč všemi soutěžemi v dresu španělského celku, následně si připsal 16 startů za tureckou stranu, přičemž za Fener dvakrát skóroval.

Autor: Patrik Sandev / en.atleticodemadrid.com, x.com/MatteMoretto

Komentáře (1)

Přidat komentář
Phillipinho

Skvelej obchod tohle

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele