Spalletti se odvolání obávat nemusí, italský svaz mu důvěřuje

30.06., 13:31
Aktuality
Gabriele Gravina (© AFP)

Italská reprezentace potřebuje rychle zapomenout na krach na evropském šampionátu, další výzvu představuje mistrovství světa 2026 a na přípravu bude nadále dohlížet trenér Luciano Spalletti, tamní svaz (FIGC) se nechystá holohlavého kouče propustit.

Italové před třemi roky opanovali Euro a do Německa přicestovali v roli obhájců zlatých medailí, očekávání ovšem nenaplnili a z turnaje vypadli včera. V osmifinále nastoupili proti Švýcarsku, od první minuty tahali za kratší konec a zaslouženě prohráli 0:1.

Spalletti se národního týmu ujal před necelým rokem a v nominaci vyzkoušel spoustu fotbalistů, stejně jako pravidelně střídal i rozestavení. V tom pokračoval rovněž na šampionátu v Německu a po vyřazení se začaly ozývat hlasy volající po jeho odvolání.

"Nebudeme se za nic schovávat, naopak musíme přijmout odpovědnost. Včera jsem s trenérem absolvoval dlouhý rozhovor a z mého pohledu je nemyslitelné, abychom už po osmi nebo devíti měsících ukončili projekt plánovaný na několik let," sdělil na tiskové konferenci předseda svazu Gabriele Gravina.

"Základem našeho projektu je trenér, který zde je teprve několik měsíců a ne vždycky měl k dispozici hráče, které by chtěl. Věříme v jeho práci, už za šedesát dní začne další výzva," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
Coniglio

Dejte mi nekdo link na prihlaseni do Prem fanty prosim.

Nejak sem se v tech clancich stratil

Reagovat
Mönchengladbach

Holohlaví trenéři se asi prostě nevyhazují.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele