Španělé aktivovali klauzuli, De la Fuente zůstává trenérem reprezentace

23.02., 11:49
Aktuality
Luis de la Fuente (© AFP)

Španělský svaz má jasné představy o trenérovi reprezentace a národní tým i nadále povede Luis de la Fuente. 62letý kouč na lavičku usedl po MS v Kataru, má důvěru nadřízených a ti mu prodloužili smlouvu.

De la Fuente měl smlouvu do letošního evropského šampionátu v Německu a její součástí byla opce na prodloužení, kterou svaz aktivoval. Nový kontrakt je platný do léta 2026 a kormidelník tak reprezentaci v případě úspěchu v kvalifikaci povede i na nejbližším mistrovství světa, to za dva a čtvrt roku uspořádají USA, Mexiko a Kanada.

"Je to nezbytný krok pro národní tým i celý svaz. Zajišťuje totiž stabilitu mužstva v přípravě na nadcházející mistrovství Evropy," zdůvodnili představitelé svůj tah.

De la Fuente za sebou má působení u mládežnických výběrů Španělska a krátce se mihl na lavičce Deportiva Alavés. U seniorské reprezentace po mistrovství světa v Kataru nahradil Luise Enriqueho a rychle se dostal pod tlak.

Španělé koncem března prohráli ve Skotsku a tisk spekuloval o rychlém konci, odpověď byla rázná a evropská země nastartovala sérii výher. Kvalifikaci o postup na ME do Německa proplula suverénně a navrch přidala triumf v Lize národů.

Autor: Tomáš Pavlík / marca.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
Raul=Real

dobrá správa.... akurát prestať povolavať hráčov typu Martinez,Torres...

Reagovat
JeséRodriguez

Jsem zvědavej, jak to poskládá na EURO.

Reagovat
Raul=Real

No z Realu asi len Dani,Brahim a Joselu...Kepa a Fran predpokladam že nepôjdu

Reagovat
JeséRodriguez

v brance je docela přetlak, a na LB je taky dost lepších alternativ. Celkem by se mi to líbilo nějak takhle:

Remiro - Carvajal, Nacho, Pau, Grimaldo - Llorente, Rodri, Pedri - Asensio, Morata, Brahim

Reagovat
Seydou Doumbia

Brahim asi bez šance, čuměl jsem na poslední duely Španělů a ani nenastupoval, nevím zda vůbec byl v nominaci...williams, torres, oyarzabal, pino, asensio jsou před ním (nevím jakou hraje stranu to je jedno)

Reagovat
JeséRodriguez

Brahim v současné formě hrát musí i ten Ferran měl v Barceloně nedávno celkem formu, plus jsem zapomněl na Daniho Olma...každopádně ten tým bude dobrej

Reagovat
Seydou Doumbia

jako že nominuje a dá do základu hráče trenér, který si ho ani nevyzkoušel na kvalifikaci? moc tomu nevěřím

Reagovat
JeséRodriguez

Tak má k tomu ještě nějaké pratelaky. Brahim má z těch hráčů dopředu možná nejlepší formu, bylo by škoda ho tam nedát. Ale tak do EURA zbývá pořád dost času

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele