Španělský fotbal si zaslouží vítěze Zlatého míče, má jasno Rodri

16.07., 08:28
Aktuality
Rodri (© AFP)

Šampioni Eura ze Španělska si zaslouží, aby jeden z jejich hráčů získal Zlatý míč. Alespoň to prohlásil Rodri (28), nejlepší hráč uplynulého šampionátu, po nedělní výhře 2:1 nad Anglií.

Ačkoliv prestižnímu ocenění dominují hráči ze španělské nejvyšší soutěže, paradoxně posledním Španělem, který se radoval ze Zlatého míče, byl v roce 1960 Luis Suárez z Barcelony. Žádný jiný fotbalista La Furia Roja, navzdory zlaté generaci, která triumfovala na mistrovství světa v roce 2010 a na Euru 2008 a 2012, si nejcennější individuální trofej neodnesl.

Bude zajímavé sledovat, kdo Zlatý míč ovládne tentokrát. Anglie měla ve finále hvězdnou sílu v podobě Juda Bellinghama nebo nejlepšího střelce všech dob Harryho Kanea. Skvělý výkon však v Berlíně předvedl i španělský supertalent, sedmnáctiletý Lamine Yamal, nejlepší mladý hráč turnaje. Byl to právě on, kdo krátce po změně stran připravil úvodní trefu finále pro Nica Williamse.

Střídající Cole Palmer pomohl Albionu v 73. minutě vyrovnat, ale rekordní čtvrtý evropský titul Španělsku zajistil v 86. minutě střídající Mikel Oyarzabal. Španělé nejenže odehráli perfektní mistrovství Evropy, když v Německu vyhráli všech sedm zápasů, ale také vstřelili 15 gólů, což je nejvíce ze všech týmů na uplynulém mistrovství Evropy.

"Španělský fotbal si zaslouží vítěze Zlatého míče," zdůraznil Rodri. "Budu upřímný, byl bych rád, kdyby ho vyhrál Španěl. Je mi jedno kdo. Bylo by to skvělé," dodal fotbalista Manchesteru City po finále Eura.

Na otázku, jaké jsou jeho vlastní šance na získání ceny, Rodri odpověděl: "Slyšel jsem, že by si ji zasloužil i vítěz Ligy mistrů z Realu Madrid Dani Carvajal. Z individuálního hlediska jsem velmi hrdý na to, co dělám. Jsem také hrdý na uznání, kterého se mi dostává. Ale toto hodnocení musí udělat někdo jiný," uzavřel jeden z důležitých hybatelů snahy trenéra De la Fuenteho o celkový triumf.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (225)

Přidat komentář
ACSeRw!n

Reagovat
Jordi Alba

Hráč parádní, ale tohle vyhlášení potom, co dostal ocenění za nejlepšího hráče turnaje, kterej vyhrál. To už mohl rovnou říct. Chci ho, dejte mi ho.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Jako zní to minimálně dost zvláštně, no.

Reagovat
LyEX

Pochopil si to správne, že sa medzi tých hráčov počíta aj sám po otázke od novinára, si šikovny. Nepochopil si, že takéto priame prehlásenia po vzore Ronalda sú brané verejnosťou skôr negatívne, preto múdry človek ako on to povie diplomatickejšie.

Reagovat
Jordi Alba

Děkuju za reakci.

Reagovat
LyEX

Za maličko.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ACSeRw!n

pockat, on to tak nerekl?

Reagovat
ZJEV

No a? Líná huba, holé neštěstí.

Reagovat
Well

Tak ze Španělů připadá tak nějak v úvahu on a Dani ne?

Reagovat
Seydou Doumbia

I ten Dani by byl celkem netradiční vítěz, ale jinak tito dva no. Představa že ti to 15 let vyhrává Messi s Ronckem a pak nějaký Carvajal. Nic proti němu, ale Rodri je daleko dominantnější hráč na své pozici.

Reagovat
krisa

to by bylo jako u nás ten Souček

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
r3

Nacho

Reagovat
Bakary3

Olmo?

Carvajal fakt ne

Reagovat
Well

Carvajal gól ve finále LM, predfinalni nahrávka ve finále EURA, která byla překvapivá a rozhodila obranu Anglie. Rozhodnutí v semi španělského superpoháru proti Atletiku. Celá sezona docela stabilní výkony a individuálně možná nejlepší za jeho kariéru + vyhrál co mohl. Olmo mohl vyhrát nejlepšího hráče EURA a asi by se nikdo nezlobil, ve zlatem míči nemá co dělat. To už radši Simons.

Reagovat
JeséRodriguez

až na toho Simonse, ale tam je to subjektivní

Reagovat
Bakary3

Ja nerozporuju, že je skvělý a měl skvělou sezonu, ale na Zlatý míč to prostě nevidím.

Reagovat
Well

No proto tam píšu připadá tak nějak v úvahu, ne že to vyhraje. Pro mě vítěz individuálně za celou sezónu vychází Vini i když je to prostě v chování blb a na Copě pohořeli, tak celkově měl za mě individuálně nejlepší výkony.

Reagovat
fenixLFC

tvl to su teda extremne silne argumenty pre carvajala

Reagovat
Csaplárova past

Tak tohle je sice hezký, ale při volbě tohle nikdo nezohlední. Ani si na to nevzpomenou. Ale kolik dal Messi gólů v MLS a komu, nebo že má jeden gól na Copě .... to ví každý

Reagovat
Well

Tak právě to, že vyhrál vše + to, že hrál základ a dal ještě gól ve finále LM jsou faktory proč bude v top 10. Kdyby tohle neměl, tak nebude ani top 30. Na vítězství to nebude, ale vysoko bude. Jinak je to ocenění hlavně o jméně v posledních letech.

Reagovat
Crustyq

predfinalni nahrávka ve finále EURA

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímal by mě argument, podle kterého je Olmo přijatelnější kandidát než Carvajal.

Reagovat
Bakary3

Ten Olmo byl jen propíchnutí ve stylu "to ale nemyslíš carvajala, ne?", nic víc

Reagovat
Seydou Doumbia

Olmo a Simons a podobní nesmysl na zlatý balónek...rodri kroos Vincek Belli mbappe messi Hollander...zbytek asi utopie pokud jsem na někoho nezapomněl

Reagovat
Well

Foden a Kane když budeš brát individuální výkony, ale víme jak to je.

Reagovat
Seydou Doumbia

může být, ale co na tom sejde kdo to vyhraje, jebat nějakou individuální trofej

Reagovat
Well

Přesně.

Reagovat
Seydou Doumbia

ale tu se z toho každý vždy může posrat, jako by na tom zaleželo

Reagovat
Well

Tak všechna tahle individuální ocenění v těch kolektivních sportech jsou na dvě věci. Už jen to, že vybíráš z tolika pozic, které mají často rozdílné úkoly na hřišti... objektivně to nejde zhodnotit viz třeba jak si chtěl porovnat VvD a Messiho nebo treba Neuera.

Reagovat
Seydou Doumbia

nejde porovnávat no...tu si lidi zvolí nějaké kritéria, ale kravataci co o tom rozhodují zase jiné...

Reagovat
Shevchenko

V úvahu připadá jen Rodri, pak tam je už jen Vinicius a Bellingham, tak to doufám že to dostane Rodri. Tady už pak nikdo jiný nepřipadá v úvahu.

Reagovat
Seydou Doumbia

podle tebe nikdo jiný nepřipadá v uvahu, podle kravataku co o tom rozhodují to bude stejně jinak

Reagovat
Tuxedo

Raz, dva, tri vyhraje to Messi

Reagovat
patas92

Messi nebo Yamal

Reagovat
Mishko

A ten Lamine akože za čo? Áno, EURO odohral veľmi dobré a za to dostal trofej pre najlepšieho mladého hráča turnaja, takisto na svoj vek mal fantastickú sezónu, ale len kvôli výnimočnosti vo svojom veku to nemôže dostať. Z pozície ofenzívneho krídla dal za ligovú sezónu 5 gólov (z togo 3 predposlednej Granade), v LM ani jeden (asistencie 5+2). Žiadna tímová trofej. Nebyť EURO, nie je ani v top 20, takže takto môže byť max. +- 10.

Reagovat
Jordi Alba

Takže Messi, říkáš?

Reagovat
Mishko

ako píšem nižšie, vôbec by ma to neprekvapilo

Reagovat
kubys

Pro mě bylo nejvíce funny, že před finále ME měl na bet365 lepší kurz na GB než třeba Foden.

Reagovat
Mishko

Tieto turnaje na konci sezóny/roka to strašne nezmyselne skresľujú... keby sa EURO hralo na začiatku sezóny, tak nikoho ani nenapadne jeho meno v súvislosti s TOP10 spomínať

Reagovat
Mishko

Yamal pred Fodenom, Kaneom či Kroosom Zlatý Slávik šuvix

Reagovat
smazaný uživatel

Yamal ani náhodou

Reagovat
Csaplárova past

V porovnání s ostatními by to bylo asi nefér, no být v 17 letech klíčový hráč sestavy mistrů Evropy ... nevadilo by mi jeho vítězství. Je ale pravda, že řed turnajem ho polovina lidí neznala

Reagovat
patas92

Akože vtip

Reagovat
Mishko

Reagovat
John Obi Mikel

Proč by nemohl vyhrát zlatý míč ofenzivní hráč, co dal za sezónu méně gólů než Weghorst

Reagovat
smazaný uživatel

Buď to vyhraje Messi za vítězství v Copa America, nebo kdyby Ligu Mistrů vyhrála Barcelona, tak ho bude mít Lewandowski

Reagovat
janinho

tak zlata lopta ma byt za cely rok a nie za 1 turnaj, tak nech trosku uberie. ale urcite je tento rok ten vyber kandidatov asi najtazsi za dlhu dobu, lebo davno sa nestalo aby ziaden hrac takmer vobec nevynikal tak ako v minulosti cr, messi, lewa, karim atd

Reagovat
LyEX

najlepší stredný záložník na pozícii 6 na svete posledné 2 sezóny minimálne, chlapec ma za tieto 2 sezóny v City keď nastúpil 4 prehry, zápas čo zápas bez poklesu výkonnosti, "1 turnaj" znalec

Reagovat
Malresi

Reagovat
mistr129

Reagovat
Csaplárova past

To stejný ale můžeš říct třeba o Viniciusovi ... klíčový hráč, 2 tituly, 2x LM, vyhlášen nejlepším hráčem ligy apod ... taky je nejlepší na své pozici ...

Reagovat
LyEX

Pochopiteľne, preto jeho prínos neznehodnocujem v žiadnom komentári, naopak reagoval som práve na takýto znehodnocovací príspevok, ktorý bol absolútne nezmyselný. Rovnako ani minuly rok som neprotestoval o Messiho víťazstve aj keď Haaland vyhral treble a bol najlepší strelec PL a LM, tie turnaje raz za 4 roky sú u hlasujúcich zohľadňované nejak inak.

Reagovat
janinho

kde znehodnocujem vykony rodriga ty jelito???? urcite je to momentalne najlepsia 6tka na svete, ale chces mi snad povedat, ze pred ME bol medzi top kandidatmi na zlatu loptu? asi ani nie, ci? takisto carvajal cely rok podaval top vykony a dal aj par klucovych golov ale pisem tam akurat ze tento rok nikto individualne nevynikal tak ako predtym tych par co som menoval. netreba si z 3 riadkov vytiahnut par slov a na tych si pohonit

Reagovat
LFCreds

Reagovat
Me2win

fuuuuu

Reagovat
Jordi Alba

Každopádně de la Fuente zaslouží pořádnej palec nahoru, dobře zavřel hubu těm rádoby fotbalovým expertům typu mě ohledně kritiky nominace krajních obránců. Navas v 38 nepropadl proti Francii, Cucurella super celej turnaj a navíc asistence na vítěznej gól turnaje.

Reagovat
Mishko

konečne prišiel trenér, ktorý nestavia do základu všetko z Barcelony čo má 2 zdravé nohy a k tom upustil od futbalu, ktorý fungoval pred viac ako dekádou a hneď z toho bola nádherná podívaná

Reagovat
Txapeldun

Reagovat
Pharrell

Jj . Prostě ten De La Fuente je pan trenér . Top úplně . A dokázal už předtím vyhrát ME U19 & U21 , LN a má i stříbro z OH . Teď tento titul mistrů Evropy (Eura 2024) je taková velká třešnička na dortu . . Je to taková velká odměna jeho práce .

Reagovat
Mishko

Carvajal, Rodri, Kane, Bellingham, Vini, Kroos či Mbappe si medzi sebou pomerne rovnomerne väčšinou rozdelia prvé a druhé miesto v hlasovaní, kým časť väčších krajín dá na tretie z úcty a rešpektu Messiho + množstvo menších krajín tam dá Messiho automaticky na prvé miesto a je vymaľované

A k Rodrimu - určite nemal túto sezónu lepšiu ako minulú, takže keď vtedy skončil 5., tak teraz by to úplne nedávalo zmysel.

Reagovat
Papra

Tak letos dotáhl španěly k výhře na EURU, což je celkem slušnej argument. Z minulosti víme, že turnaje hrajou u GB velkou roli (viz Modrič/Messi poslední roky)

Reagovat
Mishko

Olmo, Ruiz, Nico či Yamal neboli o nič pozadu, kým Modrič s Messim v tých sezónach boli hlavnými ťahuňmi ako v klube, tak v repre

Reagovat
mistr129

Což Rodri taky, proto vyhrál hráče turnaje

Reagovat
Mishko

Videl som tak 15 zápasov s Rodrim v tejto sezóne a taký impact na hru tímu ako Modrič v sezóne, kedy Balon získal, určite nemal, s Messim v prime to porovnávať ani nebudem a to, že získal Balon napr. minulý rok, je úplný nezmysel

Reagovat
mistr129

No, jednak se už nemusí srovnávat s Messim a Ronaldem, ale "jen" s Viníciusem. Třeba Benzema taky neměl tak dobrou sezonu, jako některé Suárezovy, ale zkrátka byl ten rok nejlepší a zaslouženě vyhrál.

Ale jinak k vlivu Rodriho. V této sezoně s Rodrim 27-7-0, bez něho 1-0-3. V horizontu tří sezon s Rodrim 81-17-6, bez něho 4-1-5. To mi přijde jako docela podstatný rozdíl

Reagovat
Well

Zkušeně vypustil zápas s Arsenalem.

Reagovat
Mishko

tak toto je fakt nereprezentatívny vzorek

ale ja proti Rodrimu nič nemám, je to fantastický hráč a za posledné sezóny by si individuálny úspech zaslúžil, ja som len rozporoval to porovnávanie Modričom/Messim

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Mishko

btw už len taký detail ako to, že sa Rodri neodvážil ísť na penaltu proti Realu v rozstrele o niečo vypovedá

Reagovat
Papra

Tak pokud si myslíš, že Rodri neměl na hru klubu/repre zásadní vliv, tak se asi nemáme o čem bavit.

City s ním a bez něj jsou vpodstatě rozdílný týmy, což dokazují i statistiky, které níže postoval mistr129.

Pokud city nesleduješ, tak chápu, protože je to prostě defenzivní záložník a jeho úkolem není nahánět statistiky. Ale i tak vstřelil několik extrémně důležitejch gólů. Jeho přínos pro City je minimálně srovnatelnej s přínosem Modriče pro Real v tý sezóně, za mě spíš větší.

Reagovat
fenixLFC

tak on aj ako DM ma v lige len o 4 kanadske body menej ako vinicius

Reagovat
fenixLFC

na druhu stranu nikto z tych 4 hracov co boli pred nim nemali taktiez lepsiu sezonu nez vlani, prave naopak

Reagovat
smazaný uživatel

1. Vinícius

2. Rodri

3. Carvajal

Reagovat
Mishko

3. Bellingham (aj keď osobne by som to určite viac prial Danimu)

Reagovat
Greaber

Zlatý míč není pro ufňukánky

Reagovat
smazaný uživatel

Proto nad tebou nikdo ani neuvažuje.

Reagovat
Front hell

Greaber se taky rozbrečel na tiskovce? Dej odkaz

Reagovat
smazaný uživatel

1. Messi, 2. Lewandowski, 3. Kane

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo ještě může bejt 3. Modrić

Reagovat
Vinci

Prosím Cucurellu

Reagovat
Kejza

Letos je to na klubový scéně víceméně mezi Vinim a Judem, díky ME má asi šanci i Rodri. Neumím si představit, že by někdo uvažoval o Carvajalovi s Nachem jako o celkovejch vítězích. To je jako kdyby byl v roce 2016 reálnej adept na top 3 Pepe.

Furt si myslim, že vyhraje Vini, druhej bude Jude a třetí teda asi Rodri.

Reagovat
Mishko

Na druhej strane by ten Carvajal bola stále oveľa racionálnejšia voľba ako Jorginho v roku 2021

Reagovat
Kejza

Jako jo Jorginho je dobrej příklad. Carvajal je Jorginho + motm z finále LM

Reagovat
masly008

Jorg ale ten míč nevyhrál ne?

Reagovat
Allianz_Arena

Žádný ofenzivní hráč není vyloženě nad ostatními, takže by letos mohl a asi měl vyhrát někdo na pozici, která bývá často upozaděna. Rodri ideál, je dlouhodobě vynikající.

Reagovat
Bakary3

Jak doprdele kdo v souvislosti se zlatým míčem začal přemýšlet o carvajalovi?

Reagovat
Mishko

Po dlhom čase chýba niekoľko extra gólových hráčov, takže majú šancu aj defenzívnejší hráči ako Dani či Rodri. Carvajal mal individuálne skvelú sezónu v klube aj repre, množstvo tímových úspechov, víťazný gól vo finále LM,... ako na víťazstvo to nie je určite, ale takú TOP6 by si zaslúžiť mohol

Reagovat
Bakary3

To klidně, ale vítězství je moc

Reagovat
Mishko

Reagovat
mistr129

neskutečný

Reagovat
mistr129

Ale tak když před třemi lety mohl být seriózním kandidátem Jorginho, tak je možný všechno

Reagovat
smazaný uživatel

Když byl třetí Jorginho, tak proč by nemohl být Carvajal?

Reagovat
Bakary3

Ale jo, tak ať je třeba třetí...

Jen nevím, kdo by mu dával Zlatý míč

Reagovat
O.Giroud

No je to jediný hráč, kt. tento rok získal 3 hlavne trofeje a bol súčasťou základnej zostavy. Takže neviem prečo by to malo byť nejaké zvláštne. Na výhru asi nie, ale ak ho niekto dá do svojej top 3, prečo nie

Reagovat
-R2D2-

Pro mě je wtf i to třetí místo. Obě poslední finále zahrál vesměs slušně, měl tam klíčový momenty, ale taky málem klíčový kiksy.

Letos je laťka hrozně nízko, což znovu dokazuje i Messi.

Reagovat
Malresi

Prečo nie? Rodri si to zaslúži za výkony a na rozdiel od Vincka je to sympaťák na ihrisku aj mimo neho.

Reagovat
Mishko

Tak keby Vini nebol taký, aký je, žiadna diskusia sa nevedie a Balon má úplne jasný

Reagovat
Mastný Chobot

čierny?

Reagovat
Neutron

Reagovat
Svatej

Reagovat
Ladas321

Na Copa America Brazílie s nim úplně vyhořela? Řekni mi proč by se měl umístit nad Rodrim? Rodri je naprosto klíčový hráč v klubu i repre, měl úspěšnou sezónu a zaslouží si zlatý míč on.

Reagovat
Mishko

Copa America je jeden mesačný turnaj v sezóne, ktorá trvá takmer 11 mesiacov... Vo vyraďovacej fáze LM bol kľučovým hráčom v každom kole (gól v 2 finále LM má len myslím 5 hráčov a to má stále len 24 rokov), finále Supercopy rozhodol viacmenej sám, štatistiky v lige výborné, jeho hra smerom dopredu baví ako v dnešnej dobe už od málokoho (snáď to zmení Yamal)...

A aj na tej Cope jediné víťazstvo Brazílie zariadil práve on a v playoff výrazne chýbal (za čo si môže sám a presne kvôli tomu čo píšem vyššie)

Reagovat
Svatej

Touhle logikou muzes rict, ze v LM se hraje jen o 6 nebo 7 zápasů vic a tím pádem ma taky hovno vliv

Reagovat
jitrnica

Reagovat
MystycMac

Rodri je zmrd...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Me2win

Reagovat
janinho

rodri je na ihrisku sympatak, hej?

Reagovat
Sandstorm

Jednoznačně Dani Carvajal

Reagovat
Kejza

Jinak doufám, že vysoko bude Lautaro. Táhnul gólově Inter i Argentinu. Těžko skončí před Rodrim, ale top 5 bych mu přál.

Reagovat
Mishko

keby niečo uhral v LM, za mňa jasný ašpirant na top 3

Reagovat
ACSeRw!n

Italska liga je uplne mimo deni a malo sledovana

Reagovat
Antijazvec

Keby smeli mat Baskicko a Katalánsko svoje reprezentácie ako Skotsko a Wales, asi by to takto nebolo.

Reagovat
MystycMac

Bolo by šialenstvo dávať len za jeden turnaj zlatú loptu ale už pár krát bolo také Modrič Messi... Za mňa 1 Bellingham 2 Vinicius 3 Carvajal ..a Carvajal prihliadam nato že vyhral LM ME a dal gól vo finale LM..a okrem toho v Tom prvom polčase vo finále bol Rodri tragicky...

Reagovat
PBLead

Carvajal

Reagovat
MystycMac

Hovorím že len preto čo som vyššie spomenul ...tam musí byť extrémny rozdiel bodov napr je Bellingham bude mať 500 Vinicius 400 a ten tretí 100 ...Rodri by tam byť nemal v LM vyletel skoro a ešte sa posral ísť kopať penaltu...

Reagovat
Ladas321

Jeden turnaj, tak tobě dobre jebe. Jestli někdo podává celý rok několik sezon stabilní výkony, tak je to Rodri. Jenomže dementi jako ty vidí jen počet gólů a asistenci a podle toho udělají pořadí

Reagovat
Allianz_Arena

Kdyby alespoň ten počet gólů a asistencí byl u nich nějak závratný

Reagovat
Papra

vypadol skoro

Reagovat
MystycMac

Veď Real ich vyhodil v osemfinále ..

Reagovat
Papra

ve čtvrtfinále, když už. Každopádně vypadli s vítězem a odehrál tam skvělý zápasy. To, že nešel na penaltu už je vyloženě křeč, proč by na ní měl jít když je to DM a není na ně určenej?

Reagovat
MystycMac

no ja doteraz som myslel že osemfinale je že je tam najlepších 8 tímov

Reagovat
masly008

Takže LL a LM je více než PL a Euro?

Reagovat
MystycMac

no LM je najviac.

Reagovat
janinho

Modric za 1 turnaj, hej? ten v 2016/17 vyhral LL, LM (v oboch mal absolutne klucovy podiel) a na MS potom potiahol chorvatsko (CHORVATSKO dpc!!!) do finale MS, kde podaval absolutne heroicke vykony a tahal ten tim v 32 rokoch ako malokto. ten rok ak by vyhral zlatu loptu ktokolvek iny tak by to bolo nie na facku ale na kopacku do zubov.

rodri sice mal vybornu sezonu a aj za city hral absolutnu topku, ale individualne podla mna nevynikal az tak ze by si zasluzil zlatu loptu. je to voci hracom ako on (co robia hlavne ciernu robotu na ihrisku) ale bohuzial je to tak. treba brat do uvahy, ze ti spanieli slapali ako hodinky a o kadri City sa bavit ani nemusime. chcel by som vidiet kolko hracov by dokazalo taku malu krajinu ako chorvatsko potiahnut k 2 medailam na MS za sebou.

Reagovat
MystycMac

Rodri mi je nesympaticky taký zakerak zmrdeček a tvári sa ja nič ja muzikant...

Reagovat
pobody's nerfect

Je totální picovina, že musí vyhrát člen týmu, který vyhraje nějakou trofej. Nejlepší hráč nemusí být z vítězného týmu, viz Nedvěd 2003

Reagovat
O.Giroud

Nemusí, ale musel by mať až transcedentálne štatistiky/ výkony po celý rok.

Reagovat
messi80

Messi v 2012 mal a aj tak to mnohí spochybnovali ze to nemal vyhrať.

Reagovat
O.Giroud

Ľudia no, čo ti poviem. Vždy sa bude frflať

Reagovat
John Obi Mikel

Carvajal nebude ani v top10

Reagovat
Mishko

tak to bude určite, ale asi nižšie ako Jorginho pred 3 rokmi

Reagovat
ACSeRw!n

bude tam, stejne jako treba Messi a Yamal

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Kejza

to bude..

Reagovat
Al Capone

Ale konecne Spanelsko na ktere se clovek diva s radosti. Sice ta repre okolo roku 2010 byla neuveritelne uspesna, ale nedalo se na to divat, to byl neskutecny humus.

Reagovat
Txapeldun

Něco na tom je. Španělé nikdy nemají takový hype jako Angličani nebo Brazilci.

Reagovat
CHONG

Vincek, Jude nebo Rodri, cokoliv jiného je nonsens.

Reagovat
Visca el barca

Jude

Reagovat
masly008

Tak měl dobrý půl rok v LL.

Na Euru špatný, ve vyzařovací části LM taky žádná sláva.

Takže to dává smysl některým.

Jo a je z Realu.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Ladas321

Pokud to vyhraje Rodri, tak se vůbec nebudu zlobit. Klíčový hráč v klubu i v repre.

Reagovat
LAM

Rodriguez má teď dle mě největší šanci, protože to že je na své pozici jasně dominantní se ví už 2 roky, ale výhře k PL teď přidal i na EURO a to ty váhy hodně silně převažuje. Nikdo jiný že Španělů to samozřejmě nebude.

Reagovat
LAM

Rodri sakra

Reagovat
letitfly

Teď to budou fakt smutný roky fotbalu. Největší favorit je asi Rodri (za mě zcela zaslouženě).

Otázka do pléna. Je prime Rodri lepší než prime Busquets? Protože Busi byl v nominaci jen jednou v roce 2012 a skončil dvacátej

Reagovat
Mishko

Určite nie, akurát posledný rok bol z pohľadu ofenzívnych či brankárskych výkonov dosť slabý - zaujímavé čísla mali len Mbappé (v slabšej lige, zas vyhorel v kľúčovej fázi LM a na EURO), Kane (opäť bez trofeje a slabšie výkony pod Južnou Bránou), Martínez (nepochopiteľne prehliadaný) a Haaland (po prvej skvelej sezóne v Anglicku ten hype trochu opadol a keď to nevyhral minulý rok, tak teraz určite nie).

Reálne asi nikdy nebol taký malý rozdiel medzi TOP10 ako tento rok

Reagovat
letitfly

Fotbalu (a vlastně sportu obecně) teď prostě chybí osobnosti. Může se stát, že dalších pár let budem vybírat přesně jednookýho mezi slepými na zisk Zlatýho míče.

Reagovat
Svatej

A kvuli tomu nesmí skončit Rodri výš nebo co? Ma prostě kliku na generaci, v konkurenci Ronalda a Messiho by si taky necuchnul

Reagovat
letitfly

Však jsem napsal, že to za mě zcela zaslouženě vyhraje. Jen jsem tím chtěl demonstrovat to, že tahle generace je oproti té minulé poloviční

Reagovat
Svatej

Není poloviční, je v ni nejsou 2 magoři, co vycnivaji nad zbytkem

Reagovat
masly008

Rodri kolem sebe nemá o tolik lepší záložníky jako Bus.

Reagovat
Spagetka

- Rodri, tady neni o cem.

- Vinicius vyhrat by bylo plivnuti fotbalu do xichtu

- Belingham fajn, ale za me strasnej overhype. Nebudu se divit, kdyz dopadne podobne jako Pogba.

Pak uz nikdo, Carvajal mel skvelou sezonu, ale na Zlatej mic malo.

= Rodri jasnej vitez pro fanousky co rozumi fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo kdo rozumí fotbalu by to přál Messimu

Reagovat
Svatej

Reagovat
misinho7

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl jako aspoň hraje líp než Rodri

Reagovat
smazaný uživatel

Jako Španělsko ani nemělo vyhrát Euro, teď chtěj zase aby měl Rodri Zlatej Míč, to je hrozná blbost, jako každej rok to bude Messi nebo Lewandowski

Reagovat
Spagetka

většího dementa jsem dnes nečetl

Reagovat
O.Giroud

Stále Mystic

Reagovat
smazaný uživatel

A nejsem dement tvl. To že fandim Anglii a ne Španělsku neznamená, že jsem dement

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si s tim už naser demente

Reagovat
Shevchenko

Ty jo z tebe ta nasranost přímo čiší Aby ti nepraskla cévka hňupe

Reagovat
smazaný uživatel

Mě asi praskne hlava z těhle vašich hovadin

Reagovat
Bakary3

jo, všechny zápasy vyhráli, suverénně nejvyšší rozdíl skóre, hráli dobrý fotbal, ale neměli vyhrát

Za pár dní jsi tu zanechal docela nesmazatelnou stopu, doporučuju se tu pár měsíců neukázat a nechat zapomenout nebo založit nový účet, kde zcela popřes sám sebe, protože jinak rychle poznáme, že jsi to ty

Jo, a přesně, lewandowski přidá další Zlatý míč do sbírky.

Reagovat
smazaný uživatel

Byli to hovada, vyhráli všechny zápasy, já jsem jim ani nepřál postoupit ze skupiny

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jenom když vyhraje Ligu Mistrů Barcelona, jinak nic moc nehrál, na Euru hned vypadli ze skupiny. Já věřim Messimu

Reagovat
Csaplárova past

Za 7 zápasů se fakt Zlatý míč nedává a na klubové úrovni má výkonnost jen ten Rodri. To ocenění by měl někdo dostat z Realu ...

Reagovat
smazaný uživatel

Třeba Modrić

Reagovat
jitrnica

Taky slušné hype tento hráč

Reagovat
Me2win

Zasloužený.

Reagovat
Visca el barca

Jasný Rodri.

Reagovat
smazaný uživatel

Bellingham by ho měl vyhrát. Táhl Real i repre.

Reagovat
masly008

Táhl Real půl sezóny.

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně, hlavně ať ho nemá Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Real táhne Modrić

Reagovat
O.Giroud

No mohol si už oslavovať keby ste netrapošili so slabým Realom. Takto to bude tesne proti tej Plačke, čo podostáva veľa hlasov z ľútosti.

Reagovat
Visca el barca

Bellingham je samozřejmě výsměch. Vyšel mu podzim a spadlu mu tam naprosto vše. Málokdo si uvědomuje, že on Mbappého odesere úplně nejvíc. Protože jako záložník má strašný slabiny no a ta místa, kde si nabíhal loni on. Mu vezme Mbappe. Dopadne jako Alli. Stejný průměrák s jednou gólovou sezonou.

Reagovat
Mishko

áno, Jude je hype ktorý dopadne ako Alli, ale Gavi, Pedri, Yamal, Fati či Nico budú vládnuť svetovému futbalu dekádu

Reagovat
Visca el barca

Tak narozdíl od něho umí něco s míčem. On je to takovyý Anglický kopyťák co využívá svou postavu. Na Euru stál naprosto za hovno. Ostatně jako celé jaro v Realu

Reagovat
Csaplárova past

Asi jsi ho neviděl, jak chodil 1vs1, jak se dostal z obležení 2 hráčů apod ... docela si je tam Bellingham mazal na chleba těmi zidanovkami. Každý od něj čekal góly jako v Realu, ale ten kluk s míčem fakt umí ...

Reagovat
jitrnica

To jsi asi viděl jenom ty

Reagovat
O.Giroud

Tak ja to videl taky, akurát s tým rozdielom že keď to spravil tak hneď prišiel o loptu

Reagovat
Csaplárova past

Ve skupinách mu to vycházelo, třeba proti Dánsku se tam uvolnil u svého vápna z obležení dvou nebo tří hráčů

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Well

No statistické portály ho dokonce viděly i jako může zápasu.

Reagovat
misinho7

mal tam suverejne najlepsie hodnotenie, ale tak pritom hate si kazdy vsimol ze tam urobil stratu a uz nanho jebali..

Ale tak zas pohviezdi v Reale a budu vsetci pekne tisko.

Reagovat
misinho7

borec za real dal tolko driblingov a pekne obohral hracov..ale niekto tu na zaklade Eura ho ide celeho zhodnotit..podla toho je Kane utocnik tak pre Malorcu a Foden by v City nehral ani za becko

Reagovat
Visca el barca

Tak to jsme koukali asi na jiný zápasy. Krom gólů nic nepředvedl.

Reagovat
misinho7

zbytocne s tebou stracat cas..pozri si prostim nejaku squawka alebo ine portali kde vidis aj statisticky veci ako su driblings, asistencie atd nie len goly a potom hovor..

Reagovat
Visca el barca

Já se těším na další sezonu, až mu odejdou góly a bude se na něj pískat.

Reagovat
Mishko

za to jaro, ktoré stál za hovno, mal viac gólov aj asistencií ako Yamal za celú sezónu a aj na tom EURO má ten kopyťák viac gólov ako Lamine a oba pre tím kľúčové (jeden doslova zlomový)

Reagovat
messi80

Nico tam už nie je a Fati asi odíde. Zvyšný traja budú.

Reagovat
Mishko

ja nepíšem len o aktuálnom stave ale celkovo vyjadreniach fans Barcelony posledné 3-4 roky... vždy príde mladý odchovanec, ukáže 2-3 výborné výkony proti tímom z druhej polovice tabuľky a zrazu hrá 60+ zápasov za rok a po chvíli je na odpis

Reagovat
misinho7

to su zas picoviny alebo zboznie priania..jako zaloznik ma slabiny hlavne ze vyhraval ako zaloznik ceny v Bundeslige za naj hraca ..slabiny mas tak ty v tom byt niekedy objektivny

Reagovat
king23

Mno, před EUREM byl největší favorit Vini a psali jsme tu, že když by vyhráli Francouzi a Mbappe zazářil, mohl by to být Mbappe a když by to byli Angličani a zahvězdil někdo z tria Bellingham, Foden, Kane, tak by to mohl být někdo z nich. No nestalo se a EURO vyhráli Španělé, navíc Bellingham s Fodenem nehráli vůbec dobře a Kane bez jediné trofeje nemá šanci. Co se španělů týče, tam za mě podával nejlepší výkony Olmo, který nemá vzhledem ke zbytku sezony šanci a Carvajal (byť bych mu to samozřejmě přál) nemá jako obránce šanci též. Rodri za mě tu cenu pro nejlepšího hráče turnaje zaslouženou nemá, nijak nevyčníval, ale budiž.

Celkově mi z toho teda vychází Vini pořád jako vítěz.

Reagovat
Antijazvec

Ktorá liga je silnejšia,nemecká alebo spanielska?

Reagovat
sensei25

Tak po ere Ronalda a Messiho to nebude take jednoduche urcit kto ma ziskat toto ocenenie.Uz len to nam hovori,ze tito dvaja boli nieco extra co sa tak skoro nezopakuje.Vinicius a Rodri tento rok favoriti.Ineho futbalistu,ktory by to mohol vyhrat tam momentalne nevidim.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jo. Bellingham a Carvajal.

Reagovat
sensei25

Carvajal dost chyboval na ME,to Cuccurela bol lepsi.A bellingham ma cas.Ale asi jediny anglican na ME co sa o nieco snazil.Vo finale urcite najlepsi hrac Anglicka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
misinho7

Dostane to Vini

Reagovat
sensei25

Je to mozne.Sa tesim neskutocne na sezonu po dlhej dobe.Hraci ako Mbappe len zdvihnu kvalitu PD aj ked ta je daleko pred PL aj bez neho.Este stabilizovat Barcu,aby to malo naboj a bude sa konecne opat naco pozerat.Barca bez Realu a Real bez Barcy je o nicom.

Reagovat
misinho7

No ja som zvedavy co vy teraz. My sme ten paradny tim este posilnili o najlepsieho hraca sveta ( neratam momentalnu formu) cize naozaj je to naslapane. Ale dufam ze Barca sa tento rok zdvihne nech to nie je takto jednoznacne a nech to ma naboj.

Reagovat
LAM

Barca by se asi i zvedla, kdyby jsme neměli už několik dlouhodobých zranění ještě než začne sezona.................

Reagovat
Mercury

Reagovat
misinho7

Btw neviete niekto ci je anglicky stream na prezentaciu Mbappeho. Youtube ma len spanielsku verziu.

Reagovat
LyEX

Len v appke

Reagovat
misinho7

tam mi nejde prihlasit cez gmail..nejaka chyba. Sakra.

Reagovat
LyEX

Skúšaj, ja mám gmail tiež a som tam, ale zatiaľ len púšťajú dookola zostrih z LM a góly Realu o nić si neprišiel

Reagovat
misinho7

no ak spravne chapem nezvlada to ta appka, resp. je tam vela prihlaseni cez gmail a maju nejaky limit budem skusat

Reagovat
Shevchenko

Kurzově je největší favorit Vinicius, těsně za ním Rodri, třetí Bellingham už je odskočený.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě je největši favorit Messi, pak Lewandowski a třetí Modrić

Reagovat
KKralik77

Ježíši, co to furt plácáš ?

Reagovat
smazaný uživatel

Vítěze Zlatýho Míče tvl

Reagovat
Pharrell

Ty seš dobrej troll . Idiote už tahni z EF ty trolle mimoňi .

Reagovat
smazaný uživatel

Radši táhni pryč ty kreténe

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že se tady nedá nikdo nahlásit za nadávky

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, proč mi musíš nadávat jenom kvůli tomu, že jsem fandil Anglii a chci aby vyhrál Messi

Reagovat
Salfovic

Španělský fotbal si zaslouží vítěze Zlatého míče, a to mě. Má jasno Rodri.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele