Sparta i proti FCSB bez Panáka. Musíme být opatrní, aby se z toho nevyklubalo něco většího, uvedl Friis

05.08., 17:46
Aktuality
Lars Friis (© Sparta Praha)

Kapitána Sparty Filipa Panáka trápí nespecifikované menší zranění, které by ale mohlo přejít v něco horšího, pokud Pražané nebudou opatrní. Na tiskové konferenci před úterním úvodním zápasem 3. předkola Ligy mistrů s FCSB to řekl trenér Lars Friis. Rumunského soupeře navzdory aktuálnímu 14. místu v lize v žádném případě nepodceňuje.

Osmadvacetiletý stoper Panák nastoupil do prvního soutěžního zápasu v sezoně s Pardubicemi, následující čtyři utkání ale vynechal. "U Panáka jsou stále pochyby, co se týče připravenosti. Nebude součástí kádru na zítřejší zápas," uvedl Friis.

Před týdnem na tiskové konferenci před domácí odvetou s irským Shamrockem ve 2. předkole prohlásil, že na páteční ligový duel s Duklou už Panák bude v kádru. Nakonec se tak ale nestalo.

"Po Dukle mě možná považujete za lháře. Stalo se tohle: trápí ho menší věc, z níž by se mohlo vyklubat něco většího, pokud si nedáme pozor. Takže se na to snažíme nepospíchat, protože by z toho mohl být dlouhodobý problém. Doufám, že se brzy vrátí, takový je plán a hodně tomu věřím. Musíme to udělat tak, abychom ho měli k dispozici celou sezonu," uvedl dánský kouč.

FCSB na rozdíl od Letenských absolvoval v letošní kvalifikaci Ligy mistrů už dvě předkola. Nejprve proti sanmarinskému Virtusu a následně s Maccabi Tel Aviv. "Je to dobrý, ofenzivní tým. Jejich kapitán Olaru je klíčový hráč. Podílí se na rozehrávce, je často i tím posledním hráčem, který stojí na konci akcí. Je klíčový nejen pro FCSB, ale i rumunský nároďák. Jsou velmi nebezpeční i z protiútoků, to jsme viděli v posledním utkání s Maccabi Tel Aviv, ale i v rumunské lize. Jsou rychlí. Nebude to lehký dvojzápas," prohlásil Friis.

Rumunský celek se v úvodu domácí soutěže trápí, ve třech kolech nezvítězil a uhrál jen dvě remízy. O víkendu nehrál. "Také máme možnost nechat si odložit ligová utkání, pro nás je ale důležité zůstat v rytmu, takže preferujeme raději pravidelně hrát. Pokud jde o FCSB, možná nemají v rumunské lize takové výsledky, ale hrají nejlépe ze všech. Zasloužili si získat víc bodů, měli trochu smůlu, i co se týče inkasovaných branek. Nemůžeme se dívat jen na výsledky. Nemyslím si, že naše vítězná (pětizápasová) série je výhodou, jsme ve stejné fázi sezony," podotkl Friis.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
Martin2626

Sparta - buzerantů parta

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele