Sparta o víkendu zavítá do Teplic, Slavia bude doma plnit roli favorita

26.07., 15:34
Aktuality
AGC Arena (© FK Teplice)

Sparta v úvodním kole zdolala po obratu Pardubice 2:1, v úterý navíc zvítězila 2:0 v prvním duelu druhého předkola Ligy mistrů na hřišti irského týmu Shamrock Rovers. Pražané prohráli jediné z posledních 20 vzájemných ligových utkání a s Teplicemi desetkrát po sobě bodovali. Na Stínadlech ale v nejvyšší soutěži dvakrát za sebou remizovali.

"Nevím, jestli budeme hráče rotovat v každém utkání. V součinnosti hráčů jsme na tom o trochu lépe. Do první reprezentační přestávky nám zbývá odehrát 11 zápasů, takže potřebujeme všechny hráče," řekl dánský trenér Sparty Lars Friis. Severočeši začali ročník prohrou 0:1 v Hradci Králové.

Slavia před zaplněným Edenem bude chtít potvrdit dlouhodobě výbornou domácí bilanci s jihočeským celkem. Od května 2005 tam Dynamo, které zahájilo sezonu prohrou 0:2 s Olomoucí, zdolala ve 13 ligových utkáních v řadě.

"Výkon na Slovácku nebyl úplně ideální, rozebrali jsme si ho. Chyběla větší nabídka, náběhovost. Chyby jsme si ukázali, věřím, že vše, co jsme si vytkli, zlepšíme. Chceme se v zápase s Budějovicemi prezentovat jinak," uvedl asistent trenéra Slavie Milan Kerbr.

Plzeň se proti Hradci pokusí navázat na úvodní výhru 3:1 na Dukle. Viktoria v lize nezdolala Východočechy třikrát po sobě. "Čeká nás Hradec, mužstvo velice konsolidované a silné. V minulé sezoně nás dvakrát obralo o body, určitě musíme být ve střehu," prohlásil trenér Plzně Miroslav Koubek, který před současným angažmá Votroky vedl.

Mladá Boleslav vstoupila do ligy prohrou 0:2 v Jablonci, navíc obdržela dvě červené karty. Ve čtvrtek ale zdolala v předkole Konferenční ligy litevský Transinvest 2:0. V neděli vyzve Slovácko, jehož doma v nejvyšší soutěži nezdolala šestkrát za sebou.

Ostrava po prohře 1:2 na hřišti Bohemians 1905 rozstřílela ve čtvrtek arménský tým Urartu 5:1. Baník čeká Jablonec, který minule porazil v lize po čtyřech utkáních.

Ambiciózní Liberec po úvodní výhře 3:1 v Karviné přivítá Olomouc. Slovan minule v lize porazil Sigmu po šesti duelech. Pardubice přivítají Karvinou, s níž prohrály jediný z dosavadních osmi ligových duelů. Na Julisce bude k vidění pražské derby mezi nováčkem Duklou a Bohemians, kteří dejvickému celku nepodlehli v nejvyšší soutěži čtyřikrát po sobě.

Autor: ČTK

Komentáře (2)

Přidat komentář
Harley111

Vůbec bych se s tím nemazal a napálil tam ofensivní sestavu Olatunji- Kuchta, Birma, Haraslín,Krasniqi,Laci,Preciado,- Vitík, Ross,Zelený ať je to klidně 5-3 pro Spartu

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele