Sparta pro náhradu daleko nešla, v Priskeho práci bude pokračovat Friis

12.06., 10:57
Aktuality

Dánský trenér Lars Friis (48) se po odchodu Briana Priskeho do Feyenoordu Rotterdam stal hlavním koučem Sparty Praha. Vedení klubu podepsalo s novým šéfem střídačky víceletý kontrakt.

"Nejdůležitější pro nás bylo pokračovat v práci podle jasně nastaveného klubového systému. Proto jsme zvolili Larse. Je to právě on, kdo má všechny předpoklady, aby se stal úspěšným koučem Sparty. Mluvím o jeho vnímání tréninkového procesu, způsobu koučinku, představě o obrazu hry a jeho taktické vybavenosti," říká sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

"Zároveň už víme, že má přesah i směrem k práci v dalších našich kategoriích. Je to velmi pracovitý člověk, který měl na našem herním projevu v posledních osmnácti měsících velký podíl," vysvětluje Rosický.

"Fakt, že znám prostředí a všechny kolem, celý přesun do pozice hlavního kouče výrazně usnadňuje. Vím, jak jsou nastavené interní procesy, jaké tu jsou cíle a očekávání. Když navíc dostanete takovouto nabídku od klubu jako je Sparta, není nad čím přemýšlet," nechal se slyšet Lars Friis.

"Naše filozofie je jasně nastavena. Nejen co se týče dlouhodobých cílů, ale i malých detailů, které řešíme na každodenní bázi. Pevný základ, z kterého vycházíme, je velmi důležitý, jen díky němu můžeme totiž naši dosavadní práci ještě pozvednout. Přestože to budu nyní já, kdo stojí v čele, pořád je nejzásadnější kolektivní výkon celého realizačního týmu," uvědomuje si Friis nový díl odpovědnosti.

"Máme za sebou obrovsky úspěšnou sezonu, která vyvrcholila ziskem doublu. To nám ale nestačí a musíme se neustále koukat dál, klást si náročnější cíle a být neustále hladoví," dodal Friis.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
Skleepy

Čekám na jméno nového asistenta. Hodně štěstí Larsi, bude těžký vůbec dorovnat úspěchy Priskeho, o jejich překonávaná ani nemluvě.

Reagovat
kilobyte

"Stačí" dát LM.

Reagovat
Skleepy

Což nedá a hned budou fanoušci hulákat.

Reagovat
Witcher

Twe v Teplicích bylo ráno 8stupnu,ale na Prahu to nemá

Reagovat
delfin

Nojo, je z Dánska, tam je chladno.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvl, ta fotka, brrrrrrr

Reagovat
Pepe1911

Ta titulní je super na ochlazení v letních dnech, na těch z twitteru vypadá jako nácek.

Reagovat
smazaný uživatel

Kua, sak je zima, tady je 13 stupňů v polovině června

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Neon

Ještě budeš s láskou vzpomínat na těch 13 stupňů, až bude příští týden 30 s tou vlhkostí vzduchu, co je.

Reagovat
milan78

spíš vypadá jako borec, co chodí klukům umývat do sprchy záda

Reagovat
Beči

Skvělé, v to jsem doufal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele