Sparta ve 2. předkole Ligy mistrů narazí na Shamrock. Díváme se na sebe, chceme postoupit, uvedl Panák

17.07., 21:28
Aktuality
Filip Panák (© AC Sparta Praha)

Irský Shamrock je podle nového kapitána pražské Sparty Filipa Panáka příjemnějším soupeřem pro 2. předkolo Ligy mistrů ohledně cestování, než by byl Víkingur Reykjavík. Trenér Sparty Lars Friis na dnešní tiskové konferenci uvedl, že analytici již pečlivě studují oba zápasy 1. předkola. Shamrock podle dánského kouče hraje v pohárech s velkým srdcem.

Po bezbrankové remíze na stadionu islandského šampiona Shamrock v úterý doma zvítězil 2:1 a řekl si o dvojzápas s českým mistrem. Hrát se bude příští úterý v Dublinu, odveta je na programu o týden později na Letné. "Ne že by nám bylo jedno, s kým začneme, ale chceme se dívat hlavně na sebe a postoupit. Irsko je asi jednodušší na cestování a logistiku, zápas nás i tak čeká těžký a nepříjemný. Ale věřím, že ho zvládneme," řekl Panák.

Hlavní fázi prestižní soutěže si Sparta naposledy zahrála v sezoně 2005/06. "Obě utkání 1. předkola jsme pozorně sledovali. Měli jsme tam své zástupce, analytici se jejich rozboru pečlivě věnují. Já viděl oba zápasy také," uvedl kouč Friis.

Jeho mužstvo bude velkým favoritem na postup. "Shamrock je klasický tým bojovníků, musíme tedy být připraveni na dvě bitvy. Pohárová utkání hrají s velkým srdcem. Oba góly vstřelili po rychlé přechodové fázi. Je to fyzický tým, doma jim publikum přidává nějaká procenta. Já si soupeře úplně nevybíral. Soustředím se teď na to, že budeme hrát s irským týmem," řekl dánský trenér.

Na cestě do Ligy mistrů by po případném úspěchu proti Shamrocku museli úřadující čeští šampioni přejít ještě přes další dva soupeře. Ve 3. předkole nemistrovské části začne kvalifikaci i druhý tým uplynulé prvoligové sezony Slavia. Vršovický rival výrazně posiluje a měl by být znovu největším soupeřem v bitvě o domácí titul.

"Veškerý čas budu věnovat našemu týmu, pozornost k ostatním soupeřům bude nulová. Bude to samozřejmě těžké, konkurence je ostrá. Hrát o nejvyšší příčky je vždycky těžké, na bitvu o titul jsme ale připraveni. Přestože nejsme ve stejném složení, pořád je součástí naší kabiny hodně hráčů, kteří zažili oba tituly. Kádr je připravený," ujistil Friis.

Bývalý asistent nahradil Briana Priskeho, který odešel do Feyenoordu Rotterdam. Nový kapitán převzal pásku po Ladislavu Krejčím, jenž přestoupil do Girony. "Jsem šťastný, že jsem se stal kapitánem právě já. Z kádru jsem tady asi nejdéle," řekl Panák. "Zažil jsem tu horší chvíle i šťastnější. Lepší pro mě je, že pásku přebírám po dvou titulech a zisku double. Většina kluků je zažila, takže vědí, jaké to je něco vyhrát a zvednout trofej nad hlavu. Pro mě se tedy moc nemění," uvedl osmadvacetiletý obránce.

Autor: ČTK

Komentáře (25)

Přidat komentář
Pablos

Díky za info s datumem

Reagovat
didosh

Reagovat
hornito

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
wwwx

Bundesliga-star... hezký.

Reagovat
kilobyte

Je otázka, jestli vůbec chce pomoc.

Reagovat
oli9

Reagovat
pobody's nerfect

A jak mu chceš pomoct? Na léčení ho dotáhli, to dokončil a pak hned začal lít. Pokud sám nechce změnu, nikdo s ním nic neudělá. Jedině usednout ruce, aby si sám neotevřel flašku

Reagovat
mistr129

Ujfa s Barošem mu očividně pomáhali, ale co s tímhle mají už udělat?

Reagovat
didosh

Reagovat
ACSeRw!n

i Novotnaci Pavel s Ondrejem to zkouseli, ale je to marny

Reagovat
r.mrazik

nekterym fetkam a alkacum se pomoct neda,kdyz nechteji oni sami...coz fenin evidentne nezvlada,chtit sam

Reagovat
Igner Farnsworth

Jediný co mě napadá, tak že nedokáže unést tu promarnenou kariéru, rodinu má, kamarády taky, nevidím moc důvod proč se chce jinak upit k smrti.

Reagovat
mayday

Tak když jsi alkoholik, tak ten mozek už "přemýšlí" jinak.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Chudáček, alkáček, ať jde do prdele

Reagovat
ratusek

Přečti si knihu Chandlera (Matthew Perry) a zjistíš, že těmhle lidem se pomoci nedá

Reagovat
MarcoBanco

V prvom rade musí on chcieť a potom samozrejme mať pevnú volu. Má dcéru, to mi príde ako dostatočná motivácia.

Reagovat
GjøvikFF

Motivace vždy musí být on sám, jeho vlastní přesvědčení. Když to někdo cílí na manželku nebo děti, tak to nedopadne.

Reagovat
thewall

Rodina je skvělý motiv do začátku, ale trvalá abstinence je o něčem jiném.

Reagovat
thewall

Vůlí to udrží jen pár týdnů až měsíců. Dcera může být skvělý impuls, aby přestal, ale ve finále musí chtít najít motiv, který vydrží za každé situace. To znamená, že potřebuje změnit přístup k sobě a obecně k životu. Jen tak vydrží abstinovat za situace, kdy hypoteticky přijde o dceru (stačí i to, že se s ním třeba nebude chtít stýkat). Bez toho, že přestane pít kvůli sobě, bude mít tendenci pít, když přijdou těžkosti z venku.

Reagovat
thewall

Musí chtít sám přestat, což evidentně zatím nechce. Rodina a přátelé můžou být maximálně podpora.

Bohužel pije na denní bázi a navíc má zdravotní problémy (slinivka) a tak asi nebude mít moc času na to, aby mu v hlavě přeplo a začal se sebou něco vážně dělat. V tomto to mají kvartální alkoholici lepší, protože dopřávají tělu kratší nebo delší pauzy od chlastu a trochu zregenerují.

Většina alkoholiků se k trvalé abstinenci dostane po alespoň 20 letech pití, což bývá spíše až po čtyřicítce. Obávám se, že Fenin má dost peněz na to, aby se téhle věkové hranice nedožil. Navíc zatím mu pití dává víc než bere (z jeho pohledu) a proto nepřestává.

Je to paradoxní, ale jakmile bude mít silnou vnitřní motivaci, tak ta abstinence bude překvapivě docela snadná a spíše půjde o to, aby byl ve střehu a nepodlehl iluzi, že už je z toho venku.

Reagovat
ratusek

Matthew Perry chlastal a do toho bral 50 xanaxů denně, dále potom vicodiny a další léky. Několikrát ošálil smrt, ale stejně podlehl. Chlastal a fetoval, protože na to měl prachy. Fenin ty peníze má taky (sice nesrovnatelně méně), akorát jen leje (tedy aspon drogy nepřiznal), ale peníze mu na pokrytí těch alko výdajů stačí.

Reagovat
meno

Fenin má nos projetej měsíčním kamenem jako málokdo

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
oli9

Ten už se odepsal sám. Nejsmutnější na tom je ale to, že má malou holčičku a ta to vše vidí... A jestli to nedokáže ani kvůli ní tam ho netřeba litovat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele