Štajner po Karagandě: Nehráli jsme dobře, ale bude to lepší

18.07.2012, 09:57
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (130)

Přidat komentář
bart_ik

V to věříme Jirko!!!

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou zase kecy. Už jen čekám až přijde klasické: "Někdo si nepřál, ať jsme mistrem."

Reagovat
smazaný uživatel

Štajnera překvapilo, že nepřišlo moc diváků...Já nevím, ale nepřijde mi, že by těch 5 500 diváků bylo nějak extra málo. Ano, Slovan se dostal po čase do evropských pohárů, ale na druhou stranu šlo o zoufale neatraktivního soupeře, hrálo se v pracovní den, jsou prázdniny...takže bych to neviděl jako tak tragický počet.

Reagovat
Puskas

O moc víc fanoušků než těch 5500 beztak nemají, tak by měl být spíš rád, že dorazili skoro všichni

Reagovat
smazaný uživatel

No právě. Neřeknu, kdyby takový počet přišel na zápas se zajímavějším soupeřem. Třeba s klubem z německé, francouzské, či španělské ligy. Ale takhle...

Reagovat
Puskas

je to takové zvláštní myšlení - jsme v LM, zájem musí mnohonásobně překračovat kapacitu. Proč? Na Kazachy? Liberec uvidí fanoušci v lize, proč by seměli rvát o lupeny na nějaké Kazachy? Liberec není tradiční klub s početnou a věrnou fanouškovskou základnu, než se tam hrála liga, beztak plno z nich fandilo Spatě, Slávii nebo Bohemce. Nejsou spjatí s klubem jak třeba chachaři.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jestli je zrovna srovnání s baníkovci to pravé ořechové. Nicméně je pravda, že okolí Liberce a vůbec severní Čechy je tradiční sparťanské území. Pochází odtud nemálo fanklubů, některé jsou velmi aktivní jak při výjezdech, tak v celostadionových choreografiích a jiných aktivitách "Dvanáctky". Nemůžu tak úplně souhlasit, že Slovan není tradičním klubem. Nemůže se sice rovnat se Spartou, nebo Slavií, ale od svého založení a hlavně od nástupu do první ligy se město s klubem sepjalo. Každopádně, Štajner nehraje za Slovan pět minut, mohl by vědět, jaké jsou možnosti slovaňáků a zejména při utkání s Kazachy by měl být za takový počet fanoušků rád.

Reagovat
Puskas

Já tou tradicí nemyslel rok založení, ale spíše dlouhodobé působení v nejvyšší soutěži, jméno u ostatních fandů, velcí hráči atd.

Reagovat
božský John

Liberec je klub s věrnou fans základnou a je tradiční

Reagovat
smazaný uživatel

...řekl severočech.

Reagovat
božský John

No a?

Už jen to, že fandim Jablonci a zastávám se rivala vypovídá o tom, jakou píčovinu Puskas napsal

Reagovat
smazaný uživatel

Nech to být. Zas rozpoutáš vlákno jak sviňa.

Reagovat
božský John

No a co, dyt je to o fotbale, tak co

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Nač ta silná slova, šlo o domněnku, něco podobného bylo tady s Opavou, najednou jí fandil kdekdo, i ti, co dříve fandili Baníku nebo Spartě. a bylo to myšleno na ty přelétavé, které má sice každý,ale myslel jsem si, že tam jich je dost.

Reagovat
božský John

Tak ty svoje domněnky automaticky nepovažujj na pravdu. Stačí, abys do tý věty dal něco jako "myslim si" a bude to v pořádku.

Reagovat
Puskas

tak ono to tam je, ale celé to vzniklo jako reakce na Štajnera, že prostě nemůže čekat obrovský zájem srdcařů, protože těch tam velké počty nejsou

Reagovat
božský John

" Liberec není tradiční klub s početnou a věrnou fanouškovskou základnu, než se tam hrála liga, beztak plno z nich fandilo Spatě, Slávii nebo Bohemce. Nejsou spjatí s klubem jak třeba chachaři."

Neni.

Já se tomu nedivim. Jsou prázdniny, tady na severu je hrozný počasí. Zima a furt lije, tech 5500 je podle mě slušná návštěva

Reagovat
Puskas

Dobře, beru, tu to není.

Reagovat
božský John

Fajn

Reagovat
Puskas

Ale věrné fans má každý, ale to ještě neznamená nic. To má kdejaká dědiny. Jde o to, že nebýt Liberec v lize, ti lidi, co tam chodí, fandí někomu jinému. Což třeba v Brně nebo Ostravě neexistuje.

Reagovat
smazaný uživatel

pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže ty tvrdíš, že v Ostravě a v Brně nejsou sparťani a slávisti?

Reagovat
Puskas

Jistě že jo, ale o to mi přece nešlo - šlo mi o to, že když Brno nehrálo ligu, nefandili Brňáci někomu jinému, kdežto v Liberci si to dokážu živě představit.

Reagovat
smazaný uživatel

A na základě čeho soudíš?

Reagovat
Puskas

Je to o tom, co jsem psal a cos mi taky potvrdil. Brno, Baník, Bohemka, to jsou kluby, jejichž fandové jsou s nimi bytostně spjati , a když hráli nižší soutěž, tak se nestalo, že by fanoušci ten rok fandili v lize někomu jinému. je to něco na způsob Anglie - Nottingham je někde dole, ale pouto je tak silné, že si myslím, že lidi nefandí třeba MU, ale mají v srdci jen Nottingham. Kdežto u klubů jako Liberec je toto ve velmi malém měřítku a většina lidí, co tam teď chodí, ba nechodila v případě působení Liberce v druhé lize, ale přála by třeba té Spartě.

Je to vše samozřejmě domněnka, ale myslím, že daleko od pravdy nejsem.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že jsi dál od pravdy než bys čekal. Sparta je pro Slovan největší nepřítel, snad jen Jablonec nenávidí víc než nás. A konkrétně u lidí přímo z Liberce si nedokážu představit, že by jen tak převlékli dres a začali fandit Spartě. Když už by od Slovanu někam utíkali, tak buď domů, nebo k Tygrům. Pokud by došlo na sestup Slovanu do druhé ligy,tak by sice přestalo chodit dost lidí, ale nezačali by fandit Spartě.

Reagovat
Puskas

Ještě jinak jsem to myslel - lidi, co chodí na Liberec, fandili dřív někomu jinému, viz Opaváci Baníku, naráz jsou velcí tvrďáci opavského ražení. Netvrdím, že tam dříve nebyli, ale změnili se s postuem klubu do ligy. těch srdcařů, co takovým fandili i dříve, je míň. Ta Sparta byla jen jako příklad, a spíš do té minulosti, jak tu píšu. Při delší nepřítomnosti \liberce v lize by ti novopečení fanoušci hledali jiný sympatický klub, ale taková Bohemka ty své bude mít furt, i když zkysne v 2. lize déle.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohemka je tam kde má být

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bart_ik

Myslis ze se spousta lidi narodila a hned fandila Liberci? to je pravda jako malej sem fandil spartě ale zacal sem jezdit na fotbal do Liberce a ten tym mi prirostl k srdci daleko vic nez sparta ktere evidentne kazdej pridava a nadrzuje, Liberec je tradicni tym česke ligy, je malo klubu ktere jsou v lize od zalozeni ceske ligy, pokud se nepletu tak to je sparta, slavia, liberec, olomouc a banik tohle jsou tradicni kluby :)

Reagovat
smazaný uživatel

Můžu se zeptat, kdy jsi začal fandit Slovanu?

Reagovat
bart_ik

loni to nebylo ;):D před deseti lety? předtím jsem na fotbaly nejezdil

Reagovat
smazaný uživatel

V klidu, nepodezíral jsem tě, že jsi k nim přeběhl během minulé sezóny. Spíš jsem tě tipoval na ročník 2002, či 2006.

Reagovat
bart_ik

a nebylo to fandeni jako na slovan kde jsem na kazdem zapase (i venkovnim) teda pokud to prace a cas dovoli

Reagovat
bart_ik

na Slovan jsem zacal jezdit kdyz hral pohár uefa, můj první zápas byl proti Celte Vigo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Nezlob se na mne, ale to nejde začít fandit někomu jinému. Jak řekl kdysi Čapek /ne Pavel:)/ - Kdo změnil víru, žádnou neměl. To není fanouškovství, jen diváctví odvislé od toho, kdo jak hraje.

Reagovat
bart_ik

dobre, byl jsem jako malej kluk divak, ted jsem fanousek :)

Reagovat
Puskas

Aspoň žes dostal rozum a skončil jsi s tou Spartou, opačně by to bylo horší. Zdravím sparťany

Reagovat
smazaný uživatel

Přijde mi, že vaříš tak trochu z vody. A pokud jde o Bohemku...pokud bude hrát v Ďolíčku, tak bude mít vždycky početnou fanouškovsou základnu. Je to dáno tím, že klokani jsou dost specifický klub a v Praze představuje jakousi fanouškovskou alternativu oproti Spartě a Slavii, která spolkne nejvíce pražských fanoušků.

Reagovat
Puskas

Je to možné, říkám, jde o domněnku.

Reagovat
stas87

zdar,co hovoris na tu komediu v ekstraklase a na novy klub KP Gks Katowice?dneska sa rozhodlo o likvidacii polonie ktora zacne hrat varsavsku B triedu s chlapcami ktory sa narodili v roku 1995

Reagovat
Puskas

Super causa - Polonia Varšava se bude jmenovat Katowice a hrát budou v Sosnowcu. Monty Python hadra.

Reagovat
stas87

este to cele mohli zatrhnut na rade mesta v katowiciach ale ty pitomci to spojenie dvoch klubov potvrdili dneska prednesli svoje poziadavky fans Gieksy:

nesuhlasime s akymkolvek spojenim nasho tradicneho klubu GKS Katowice s novovytvorenym klubom KP Katowice

ocakavame od mesta Katowice ze prijme vsetky mozne opatrenia a nas klub GKS Katowice zacne hrat v sezone 2012/2013 1.ligu ako doteraz

ked pan Krol a jeho psolocnost maju zaujem vstupit do ekstraklasy s novym subjektom tak ocakavame jeho odstupenie z kliubu GKS Katowice z dovodu stretu zaujmov a ohrozenie regulernosti sutaze

sme kategoricky proti akemukolvek zluceniu a vstupu ineho subjektu ktoreyby znamenal nesportovy sposob postupu a znamenal by znicenie futbalove klubu v Katowiciach

Reagovat
smazaný uživatel

No jo,jenže ,kdyby sestoupili do pořádně nízké soutěže,třeba do městského přeboru,tak by se určitě většina fanoušků na ně vykašlala a fandili třeba ČAFC Židenice

Reagovat
božský John

To je kravina, ohromná. Bydlim v tomhle regionu, znám to tady víc a můžu Ti říct, že to fakt není pravda. Ano, kdyby spad Jablonec, tak lidi budou fandit Liberci (neberu ty rádoby ultras), ale kdyby spad liberec, tak budou fandit jemu. Ne Spartě ani Slávii, ani nějakýmu Baníku, Brnu, Pzni

Reagovat
smazaný uživatel

Hm tak víš víc no.

Reagovat
božský John

A proto si myslim, že do toho vidim víc, než vy ze Slezska

Reagovat
Miguel19

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Právě,že jsou prázdniny,mohlo přijít dětí jak smetí

Reagovat
smazaný uživatel

takový keci o tom, že nemáme víc fanoušků... ty debile kolik chodilo letos na třeba na Spartu a hrála o titul. Pokud vím tak bylo jenom jednou vyprodáno a to na derby a 16000 na Viktorku. Na Baník proti Slávce a Žižkovu přišli návštěvy nad 11000 jenom díky tomu, že měly dobrovolné vstupné. Jediný na koho chodilo docela dost byla Plzeň a to jenom díky tomu že se jim daří. A všechny ty města co jsem vyjmenoval mají víc obyvatel než má Liberec!

Reagovat
Puskas

Předpokládám, že ten debil jsem já. Když pominu, že mi takto nadává člověk, co neumí reagovat, je tu jedna věc, které se říká nadsázka. S tou ses právě seznámil, ale aski zatím ještě ne osobně, jen letmo. A druhá věc - co dokazuje, že letos chodili fanoušci? Až bude hrát Liberec průměr, budou tam dvě tři tisícovky. Velikost města nerozhoduje, jde o fanouškovskou základnu, a tu má Baník nebo Sparta po celé republice, kdežto Slovan jen tam nahoře, maximálně po Frýdlant (další nadsázka, abys věděl). Lidi cjodili na kvalitní fotbal, ne na Slovan.

Reagovat
smazaný uživatel

jenže on to asi nepochopil jak si to myslel.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrovolné vstupné? O čem to mluvíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Už aby začla škola a od dětí jako jsi ty tady byl klid...

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska má i školou povinné dítě mobil s připojením na internet, takže se ho ani během školního roku nezbavíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím v pedagogický sbor, že bude mít oči jako jestřáb Mě to napadlo hned když jsem to psal, že prostě tyhle nový telefony má každej prcek... Achjo kde sou ty časy, když sme ze školy utíkali domu pro merunu a hned na hřiště a o prázdninách jsme se z toho plácku skoro nehnuli

Reagovat
Puskas

To mi hrávali ve třídě s tenisákem.

Reagovat
smazaný uživatel

My taky. A když nebyl tenisák, tak posloužila jablka, či jiné ovoce. Akorát ten míček moc dlouho nevydržel a úča kušnila, že je ve třídě bordel.

Reagovat
smazaný uživatel

My jsme to hráli s takovym tim malym balonkem co se dával v mekáči k happy mealu když bylo MS ve Francii

Reagovat
frankiefcb

my dokonce i s gumou anebo jsme dělali z tužek hokejky a mastili jsme to vzadu po čtyrech

Reagovat
Puskas

jo a ještě s vrškem od prášků, co nám nutili kdysi kvůli zubům či co , pravidelně jsme za to dostávali po hubě

Reagovat
frankiefcb

no anebo vršek od petek taky posloužil. Anebo jsme hráli s lepidlama baseball atd.

Reagovat
Puskas

učebnice od matiky na pinec

Reagovat
frankiefcb

my zase buď učebnice nebo papuče

Reagovat
oli9

Taky když Liberec poprvé vlastně dokázal letos v dubnu vyprodat stadion..celkem mě to překvapilo na to kolik má obyvatel atd.. ale fanoušků tam asi moc není nebo se dělí o hokejové fans

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Michel Bastos je na odchodu z Lyonu a podle listu Le Parisien by měl působit ve Spojených arabských emirátech. Brazilský křídelník je údajně blízko k podpisu čtyřleté smlouva s tamním šampionem Al Ainem...nech tam všetci idu zachvilku to bude patriť medzi top 10 lig na svete

Reagovat
smazaný uživatel

nemíchej čínu s emirátama.

Reagovat
Miguel19

Liberec musí postoupit. Ač jsem Plzeňák, tak jim budu fandit a držet palce. Věřím, že postoupí do 3. kola a tam bude hodně záležet na soupeř.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jseš Plzeňák ?

Reagovat
Miguel19

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslel, že jsi jen blbec, co nikomu nefandí.

Reagovat
Miguel19

Reagovat
smazaný uživatel

Teda ne že by to na věci něco měnilo, že?

Reagovat
Miguel19

Nech mě být omg, nic sem ti neudělal.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ti nic nedělám. Jen mě překvapilo, že někomu fandíš. Toť vše.

Reagovat
Miguel19

Fandím Plzni a Chelsea.

Reagovat
smazaný uživatel

No tomu řikam kombinace teda

Reagovat
smazaný uživatel

Co jako? Modrá a bílá.

Reagovat
Miguel19

Reagovat
smazaný uživatel

Já zas Baník a Chelsea....taky modrobílá.

Reagovat
Miguel19

Baník mi nevadí.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně aby se to nepletlo, viď ?

Reagovat
smazaný uživatel

Hele try rudokožče neser.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemam rád ani jedno

Reagovat
smazaný uživatel

Šmoula Mrzout .

Reagovat
Puskas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu, že fandim Spartě a Liverpoolu, tak nechápu co je na tom nepochopitelnýho

Reagovat
smazaný uživatel

Já to samozřejmě chápu . Ale když jsem si dal dohromady tvou přezdívku a "nemám rád ani jedno", vzpomněl jsem si na Mrzouta.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tomu rozumim, docela mě to pobavilo a mojí dnešní náladu to celkem vystihlo, protože smrdět v práci do 7 to byl vždycky můj sen

Reagovat
Miguel19

Si pusť TdF, dneska je to od 11:30 do 17:00...to ti uteče. Navíc super etapa.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo na to asi nebudu mít čas A hlavně já v práci teda ještě nejsem ale tak za 10 minut vyrážim

Reagovat
Miguel19

Akorát na Tour. Dneska je Tourmalet

Reagovat
adalbertus

strašná nuda

Reagovat
smazaný uživatel

Tys tomu zas dal korunu.

Reagovat
adalbertus

5h zírat nato aby se my hlava zamotala?none no

Reagovat
Miguel19

Tak radši zírej do Pravidel českého pravopisu.

Reagovat
smazaný uživatel

a 10 hodin pro jistotu.

Reagovat
adalbertus

ty mlč a neser

Reagovat
smazaný uživatel

Bubububu .

Reagovat
adalbertus

to by mně zabilo

Reagovat
frankiefcb

4. pád

Reagovat
Miguel19
Reagovat
smazaný uživatel

Hmm

Reagovat
smazaný uživatel

To je jak můj tep při zápasech liverpoolu

Reagovat
Miguel19

Reagovat
smazaný uživatel

A jak to vypadá při zápasech Sparty?

Reagovat
smazaný uživatel

O maličko líp

Reagovat
božský John

V Kterym kopci by si vystoupil Roman ?

Reagovat
smazaný uživatel

Včera se docela pěkně ukázalo, že titul Liberce je pro český fotbal dalším hřebíčkem do rakve. Myslím, že se budeme hodně strachovat, aby se vůbec dostal do Evropské Ligy.

Reagovat
Puskas

dej jim čas, ať se rozehrají, teď to fakt nelze hodnotit, byť jde o slaboučkého soupeře

Reagovat
smazaný uživatel

Jde to docela dobře srovnat s Plzní.

Reagovat
smazaný uživatel

my hrajeme až zejtra, Rustavi taky nebudou nazdárci tak neříkej hop dokud sme nepřeskočili...

Reagovat
smazaný uživatel

Já se ale bavím o Plzni loni a Liberci letos v LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Plzeň je fotbalově někde jinde než Liberec...tak to nesrovnávej

Reagovat
smazaný uživatel

Když po mně chce někdo důvod, proč nevěřím Liberci, musím to zmínit.

Reagovat
smazaný uživatel

ač Plzeňák tak musím namítnout, že když nás Slovan připravil o titul tak asi "někde jinde" uplně nebudou...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem Liberečák a nesouhlasím s tebou Liberec měl kliku že to zvládl (myslím zápas proti Plzni)

Reagovat
smazaný uživatel

Liberec nas o titul nepripravil,sami jsme si ho nechali vyrvat z rukou...

Reagovat
soukup

po jednom zápase nejde srovnávat absolutně vůbec nic. Když MU prohraje první kolo s nějakýma nováčkama, taky budeš chytře předpovídat, že budou mít slabší sezónu a půjde to poznat?

Reagovat
smazaný uživatel

To nebudu. Ani by mě nenapadlo sledovat zápas MU s nějakýma nováčkama.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty radši SA že?

Reagovat
REPLIKATOR

Co tu kecáš za sračky o hřebíčku do rakve? V minulých letech v Evropě vyhořela spousta jiných českých týmů, Sparta každou druhou sezonu. Plzni se povedla jedna sezona v Evropě. Navíc v evropsk. pohárech budou celkem čtyři české týmy, takže případné vypadnutí jednoho týmu nemůže potopit celý český fotbal. Ještě jedna poznámka, Liberec hrál poslední sezonu mnohem lépe venku než doma

Reagovat
smazaný uživatel

tour de france teď sleduje kolem 300 000 lidi

včera se dívalo na Liberec 50 000 lidí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele