Statistické zajímavosti z Premier League: Průměrná uběhnutá vzdálenost a nejrychlejší sprinteři

Dnes, 14:30
Aktuality
Ryan Christie z Bournemouthu je nejpilnějším běžcem Premier League. (© Graham Hunt / ProSportsImages / DPPI via AFP)

Premier League je považována za nejlepší a zároveň nejnáročnější ligu na světě, platí to i z pohledu statistik? Specializovaný účet TransferRoom zveřejnil hráče s průměrnou nejvyšší uběhnutou vzdáleností za zápas v sezoně anglické soutěže a zároveň nejrychlejší sprintery.

Nejpilnějším bežcem Premier League je po dosavadních sedmi kolech záložník Ryan Christie z Bournemouthu, který průměrně urazil 11 kilometrů za zápas. Těsně za ním je Dejan Kulusevski z Tottenhamu (10,8), následovaný dvojicí Kobbie Mainoo a Flynn Downes (oba 10,5).

Mezi deset maratonců sezony anglické ligy patří rovněž oba liverpoolští středopolaři Dominik Szoboszlai (10,3) a Alexis MacAllister (10,2). V uvedeném seznamu je naprostá většina záložníků, kde nastupuje také Justin Kluivert (10,2), který však oproti výše uvedeným vyniká i rychlostně.

Právě nizozemský reprezentant, jenž druhým rokem obléká dres Bournemouthu, je jediným hráčem ze seznamu, který nechybí mezi deseti nejrychlejšími sprintery letošního ročníku Premier League. Kluivertova nejvyšší naměřená rychlost činí 33 kilometrů za hodinu, čímž uzavírá nejlepší desítku.

Nejlepší v tomto ohledu možná překvapivě není Erling Halaand, na něhož zbyla stříbrná příčka s 34,3 kilometry za hodinu, prvenství drží obránce Antonee Robinson z Fulhamu (34,7). Pomyslné medailové příčky doplňuje křídelník Anthony Elanga z Nottinghamu Forest s 34 kilometry za hodinu.

Na šestém místě najdeme rychlíka mezi stopery Mickyho van de Vena z Tottenhamu (33,3), který je na tom o fous lépe než jeho klubový spoluhráč a kapitán londýnského celku Heung-min Son (33,1).

Autor: Jiří Vojík / x.com/transferroom

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele