Stávka fotbalistů? Je těžké najít rovnováhu, myslí si věhlasný Figo

Dnes, 14:06
Aktuality
Luís Figo (© AFP)

Bývalý portugalský reprezentant Luís Figo (51) se vyjádřil k hrozbě stávky fotbalistů kvůli příliš velkému počtu zápasů ve fotbalovém kalendáři, zejména pak v Evropě.

Figo hrával na nejvyšší úrovni velmi dlouho. A protože se v současné době ve fotbalových kruzích hodně diskutuje o dopadu náročného programu na zdraví a výkonnost hráčů, vyjádřil svůj názor.

"Je to složitá otázka. Fotbalisté mají se svými kluby smlouvy. Musíme se podívat, jaké je nejlepší řešení, ale logicky je zápasů čím dál víc. Je to jako efekt sněhové koule - čím více zápasů, tím lepší smlouvy. Dovedu si představit, že pokud bude zápasů méně, smlouvy půjdou z hlediska platů dolů. Je to otázka rovnováhy, kterou je těžké najít," prohlásil Portugalec.

Figo byl následně novináři požádán, aby vybral nejlepšího brankáře v historii Realu Madrid, přičemž se rozhodoval mezi Courtoisem a Casillasem. "Je to těžké, každý z nich měl svou vlastní hodnotu, každého z nich musíte ocenit v jeho vlastní době a nesrovnávat je mezi sebou," odpověděl bývalý hráč Bílého baletu, který ve Španělsku působil také v Barceloně.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Mário Rui Ventura

Komentáře (1)

Přidat komentář
ACSeRw!n

prisaham, ze na prvni dobrou, sem tam videl Fenina

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele